- 13 Ağustos 2010
- 202
- 48
- 323
arkadaşlar herkese mrb
bugün bi şok daha yaşadım...14 şubatta adet olmuştum...bugün ayın 24 ü ve adetim devam ediyor... bende doktoruma gittim bi danışim dedim...hem de işte çocuk için nasıl bi tedavi planı uygularız diye sorucaktım...bi muayene edelim seni dedi...ve bana polikistik over teşhisi koydu ve boyalı rahim filmi çektir dedi...tabi benim polikistik over hakkında en ufak bi fikrim yok ben rahim filminin ne kadar ağrılı olduğunu araştırırken polikistik overin ciddi bir rahatsızlık olduğunu öğrendim...şimdi nasıl tedavi olurum bu engeli ortadan nasıl kaldırabilirim neler yapmam gerek diye araştırıyorum artık bebeğim için bir engel daha istemiyorum...varikoselle uğraşırken bende de bu rahatsızlığın çıkması hiç iyi olmadı... psikolojim alt üst...çarşamba günü rahim testi çektirmemle tedavim başlayacak...ondanda korkuyorum.
biliyorum sizin konunuz değil ama eşimin varikosel ameliyatından sonra bunca zaman bana destek oldunuz ve arkadaşlık ettiniz... bu konudada bilgisi olan arkadaşlarım varsa tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim...hepinizi seviyorum...
arkadaşlar herkese mrb
bugün bi şok daha yaşadım...14 şubatta adet olmuştum...bugün ayın 24 ü ve adetim devam ediyor... bende doktoruma gittim bi danışim dedim...hem de işte çocuk için nasıl bi tedavi planı uygularız diye sorucaktım...bi muayene edelim seni dedi...ve bana polikistik over teşhisi koydu ve boyalı rahim filmi çektir dedi...tabi benim polikistik over hakkında en ufak bi fikrim yok ben rahim filminin ne kadar ağrılı olduğunu araştırırken polikistik overin ciddi bir rahatsızlık olduğunu öğrendim...şimdi nasıl tedavi olurum bu engeli ortadan nasıl kaldırabilirim neler yapmam gerek diye araştırıyorum artık bebeğim için bir engel daha istemiyorum...varikoselle uğraşırken bende de bu rahatsızlığın çıkması hiç iyi olmadı... psikolojim alt üst...çarşamba günü rahim testi çektirmemle tedavim başlayacak...ondanda korkuyorum.
biliyorum sizin konunuz değil ama eşimin varikosel ameliyatından sonra bunca zaman bana destek oldunuz ve arkadaşlık ettiniz... bu konudada bilgisi olan arkadaşlarım varsa tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim...hepinizi seviyorum...
merhaba kızlar,
benim de eşim 25 şubatta çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. şu anda evde ve hala dinleniyor. dr başarılı geçtiğini söylüyor ama inşallah en kısa zamanda bebişimiz olur. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin inşallah. ameliyattan sonra ne kadar süre sonra ilişkiye girilebiliyor bilen var mı? dr.umuz bu konuda bişey demedi bize.
merhaba canım normalde 2 ay perhiz öneriyor doktorlar ama bizim dr biliyorumki okadar duramıycan bari dayanabildiğin kadar dayan en azından bir ayı doldur demişti ama sen eşini 2 ay konusunda hazırla canım normali bu
bugün adet olmam gerekiyordu.hep bu ay hamile kalacağımı hissettim.aksine şu perhiz nedeniyle çok birlikte de olamadık.daha önceki aylarda kaç defa evde test yapmıştım hep tek çizgi çıkmıştı.bu ay bişrçok arkadaşım bebek istediğimizi bilmediği halde hamile olduğumu görmüş.hatta üst üste iki gece rüyasında beni hamile gören olmuş.daha önce gördüğüm tek çizgilerden dolayı bu ay test yapmamaya karar vermiştim ki dün akşam gördüğüm rüya beni zorladı.dün rüyamda bir sürü bir sürü çiçek görüyordum.bir de o çiçeklerin tohumlarını topluyordum bir sonraki yıl ekmek için.sabah rüya tabirlerine baktım.hamileliğe işaretmiş.iş çıkışı iki test aldım.hayalkırıklığı olursa diğerini de bir sonraki ay kullanayım diye:))sürekli tek çizgiye alışmış gözlerime inanamadım.çift çizgi çıktı bu kez.hemen evimin yanındaki doğumevine gittim ve kan verdim.sonucu yarın alacam.inşallah hayırlısı olur.
bu arada eşime varikosel ameliyatı demişti doktor.haftaya olacaktı.ameliyat öncesi hamile kalma ihtimali %15demişti.Rabbimin taktiri.Allah bekleyen herkese nasip etsin.
Ameliyat öncesi test sonuçları;
sperm sayısı 3 milyon
ileri hareketli spermler %0
Ameliyat sonrası test sonuçları;
sperm sayısı 22 milyon
ileri hareketli spermler %54
Yani arkadaşlar ameliyattan sonra sonuçlar çok değişti. Çalışmalar devam ediyor ama hala bekliyoruz.Bu ay yine çok umutlanmayım diyorum ama elimizde değil dimi
Ayrıca çok cahilmişim internette geze geze neler öğrendim.
Mesela her ay yalnızca 1 yumurta çatlıyor ve ancak 20 saat dayanıyormuş.Sperm ise 24 saat dayanabiliyormuş.Yani gebe kalmak için yumurta çatladıktan sonra 20 saate kadar ilişki olmalıymış.
Yumurta çatlama günü büyük ihtimalle adetinizin başladığı günü 1. gün olarak saydığımızda 14. gün müş. Tabi +-3 gün değişebilir kişiden kişiye.Bu günü iyi tespit etmek lazım bunun için eczaneden çatlama günü testi almayı düşünüyorum.
Rabbim tüm isteyenlere en yakın zamanlarda hayırlı, sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah.Amin.
kan testimde de pozitif çıktı:)))
Merhaba size birkaç şey sorsam eşiniz ameliyat olalı ne kadar oldu bayağı bir gelişme olmuş maşallah birde ilaç kür vs. kullandınız mı?
kan testimde de pozitif çıktı:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?