Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar merhaba bende aranıza bugün katıldım bende 4 senelik evliyim ve buzamana kadar herangi bir korunma yöntemi denemedik ve buzamana kadarda bir sonuç elde edemedik ap ayrı 6 doktora gittim her türlü testlerimi yaptırdım rahim filmi çektirdim şükürler olsun bir sorun çıkmadı tabi bende bir sorun çıkmayınca eşimede gitmesini söledim 3 sene sonunda anca ikna edebildim doktoru test sonuçlarına göre spermlerde haraketsizlik ve sol lobda 1.aşamada varikosel çıktı ve bunu düzene koymak için ilaç verdi 3 ay kullan gebelik olabilir dedi ve biz 3.ay içindeyiz henüz birşey yok gerçi bu pisikolojile de biraz zozr gibi eğer bu ayda gebelik olmasa doktora gidip tekrardan test falan yapılıcak hayırlısı ama artık okadar sabırsızlaştımki hiç birşeye tahammülüm kalmadı ya belli bir zamadan sonra en ufak sorunlar bile dağ gibi oluyor gözümde allah hepimizin yardımcısı olur inşallah..........

Merhaba canım bizimde 3. ayda değerlerde düşüş olmuştu doktor acele etmeyin 6. ayı bekleyin demişti.Gerçekten 6. ayda yükselme gördük umarım sizinde öyle olur.

merhaba ben şeyma benm eşimde de ameliyat olalı 4 ay oldu sonuçlar iyi ye gidiyor ama hla bebek faln yok atık umudum tükeniyor

benim eşim 4 martta ameliyat oldu ve ben hamile olduğumu öğrendim şu anda.yani varikosel ameliyatından 1 ay sonra hatta aynı ayda.umudunuzu kaybetmeyin..

bizm 4. ay bitiyo ama herhangi bir sonuç yok ama sizn adınıza çok sevndm umarım ALLAh sağ sağlıklı şekilde kucağınıza almayınasip eder..

kızlar hiç canınız sıkmayın sizden daha kötü durumda olanlar var.eşim 2009 yılında varikosel ameliyatı olmuştu 15 gün önce tekrar oldu 4 yıldır ugraşıyoruz.artık yorulduk.eşimde bende çok istiyoruz ama ALLAHım kısmetimize şimdi yazmamış her gün dua ediyorum.tek tesellimiz yaşımızın genç olması.ben 21eşim 26 yaşında.inş bu seferde tekrarlamazda bebegime kavuşurum.

ankarada kaan hocanın hastası olanlar var mı kızlar aranızda? tedavi süreci nasıl oluyor? varikosel ameliyatı yapıyor mu?

merhaba arkadaslar...

kendim konu acacaktim ama madem boyle bir konu varken baska bir konu acmayayim dedim.

nerden baslasam bilmiyorum aslinda...bir sure once jinekologa gitmeye basladim. biz yumurtluyormuyum yumurtlamiyormuyum diye ugrasiyoruz tabiiki..gectigimiz ayda bana klomen verdi kullanmak icin. cok sukur yumurta olusmus ve yumurta catlamis. haftaya salida kan tahlili yaptiricam progestron miktarina bakilacak..gel gelelim esimde urologa gidiyor. esim 3 defa sperm verdi. ilk 2 defasinda 0 hareketli sperm cikti sonuncusunda biraz daha iyiydi sonuclar.

lakin son verdigimiz test oncesinde 5-6 gun iliskide bulunmamistik ve ayriyettende esim keciboynuzu pekmezi icmisti sabahlari ac karnina. daha onceki sperm orneklerinden once sadece 2 gun once iliskide bulunmuyorduk. bu artisi neye borclu oldugumu hala anlamis degilim.

herneyse bizim seruven devam ediyor hala hamile kalmis degilim. bugunde urologa gittik bir kac hafta once testisleri icin film filan cektirmistik, sonuclara sevinsenmmi uzulsemmi bilemedim.

esimin spermleri cok iyi degilmis, ama ameliyat edecek kadarda kotu degilmis. yani ameliyat olursa %50spermleri daha iyiye gidebilirmis. belkide bosuna ameliyat olurmus. bunu yasamadan bilemeyiz yani.

bize 2 ay dusunme suresi verdi urologumuz. 2 ay sonrasi icin tekrar sperm testi yaptiricaz ve ameliyat olup olmama kararini o zaman vericez. kafam cok karisik maalesef bu konuda...esimde duydugu anda gozleri doldu aglayacakti.

benimle ayni durumda olanlar var mi? varsa bana bi tavsiyede bulunun. isyan etmek istemiyorum ama herkes nasil bu kadar kolay cocuk sahibi olabiliyor anlamis degilim. birde tek bir tarafta sorun olsa neyse ikimizdede farkli farkli sorunlar var. bi yanim diyor birak herseyi olmazsa olmasin ne yapalim, ama diger yanim hicte oyle demiyor. ne yapicami sasirdim . bi fikir verin bana esim ameliyat olmalimi olmamalimi ohhfff

canım seni çok iyi anlıyorum.. bence eşin tedavisini olsun ,hatta başka ürolog lara da gitsin. benim eşime de bazıları ameliyat ol ,bazıları olma dedi. biz de olmamasına karar verdik, hatta bir tüp bebek denememiz oldu ama ne yazıkki negatif çıktı... şimdi eşim ameliyat olmaya karar verdi. sonuçta kadından ve erkekten kaynaklanan pek çok neden bir araya gelebilir. mecburen tedavimizi olucaz. en iyisi zaman kaybetmemek canım.. allah bize kolaylık ve sabır versin. inanıyorum ki biz de mucizelerimize kavuşucaz

ins. canim yaa ohff iste zaten en kotusu kararsizlik. doktorun dedigi en fazla 2 ay kaybedersiniz. ama iste kararsizlik cok kotu. bakalim 2 ay sonraki spermler normal cikmazsa, ameliyat cozum gibi gozukuyor.

canım hiç isyan etme.isyan etsen de bir çaresi olmuyor zaten. Bende bazen düşünüyorum senin dediğin gibi niye bizimki bu kadar zor. O kadar çok kadın ve erkek var ki hiç uğraşmadan hatta kimi zaman istemediği halde çocuk sahibi olan. Kendimi düşününce üzülüyorum bazen ama hiç umudu olmayan insanlarda var. Biz gene umut edebiliyoruz en azından.benimde sağ yumurtalığım alındı.tek kaldı.sonra bekle 1 yıl dediler. Bekledik. Bütün testler normal çıktı en son tüp filmi çekildi. Tüplerim kapalıymış,film sırasında açıldı derken bi de öğrendikki eşimde varikosel varmış.şimdi gene 3 ay bekle dediler. Tüp filminden sonra belki hamile kalabilirmişim. Eşime de e vitamini falan verdiler. Bu üç ay içerisinde de olmazsa benim eşimde ameliyat olacak. Sonrasında bekleyin derlerse gene beklemiycem. Direk tüp bebek artık. Ben foruma giriyorum bakıyorum çoğu zaman. Kimsenin rahatsızlığına hastalığına sevindiğimden değilde hani bi tek ben değilmişim diyorum kendi kendime. Sen de öyle yap. Moralini yüksek tut. üzerinizde de sakın baskı kurmayın. Moral da çok önemliymiş bebek için. şansınız bol olsun...

Evett,moral çok önemli ama insanın çevresindekiler moral falan bırakmıyorlar.. Neden insanlar bu kadar acımasız yaa.. Kendileri de aynı şeyleri yaşayabilirlerdi. Hiç kimseyi anlamıyorum :2::2:

slm kızlar esım amelıyattan 3 ay sonra cok şükür test verdı asagıya yazıcam yorumlarsanız cok mutlu olurum
VOLUM MM 3,4
LIKEFAKSIYON 30DK
VİZOKOSİTE:NORMAL
AGLÜTİNASYOR:YOK
SPERM KONTRASYONU:111 MİLYON
MOTİLİTE:%54
İLERİ HAREKETLİ SPERM%52
İLERİ HAREKETLİ SPERM SAYISI 58X10 ÜSTÜ 6
YUVARLAK HÜCRE:0,2X10 ÜSTÜ6

BU TESTI COK BILINDIK BIR TÜPBEBEK MERKEZINDE VERDIK KIZLAR ORDAKI DOKTOR COK IYI NORMAL YOLLA OLMAMASI ICIN HIC BIR NEDEN YOK DEMIS BIRDE SIZIN FIKIRLERINIZI ÖĞRENMEK ISTEDIM

Son düzenleme:
sevgili uğurboncuğum

sonuçlarınız çok güzel görünüyor. morfoloji ile ilgili i bi bilgi göremedim ama sayı ve hareket çok güzel. Rabbim en ıkısa zamanda kavuştursun bebişine inşallah. bizimde 4 ayoldu fakat hala kontrole gidip tahlil vermedi eşim. yakında gideceğiz umarım. size ameliyattan önceki değerlerinizi sormak istiyorum. acaba değerler nasıldı yani ameliyat işe yaradım ı?

Son düzenleme:

canım bence de değerleriniz çok güzel maşallah.. inşallah daha da güzel olur. Umarım morfolojide iyidir ve en kısa zamanda bebişine kavuşursun peki önceki değerleriniz nasıldı? Çünkü eşim de ameliyat olucak, bunlar bize moral olucak inşallah... sizin adınıza çok ama çok sevindim.

Kızlar eşi varikoselden ameliyat olanlara sormak istiyorum... Varikosel tespitini renkli doppler ile mi koyuyorlar? Yoksa elle muayenede damarların görünmesi mi gerekiyor ? Benim eşimde renkli dopplerde çıktı,fakat el ile muayenede birşey gelmemiş doktorun eline. Cem kadıoğlunun sitesinde , eğer elle muayenede çıkmazsa ameliyat işe yaramaz yazıyor ( Bu konuda bilgisi olan var mı aranızda canlarım..

cnm benım esım ankarada cok bılındık ve tercıh edılen bı tüpbebek merkezıne gıttı ısım vermek ıstemıyorum çünkü bizde sasırdık ben sanıyordumkı tüpbebek merkezlerınde krugerle bakıyolar ama esımle görüşen doktor test vermeden önce esımı ıkna etmıs bız herkese bu sekılde bakıyoruz morfolojıyıde mıkroskopla ıncelıyoruz sadece teste yazılmıyor bız sıze bılgı vercez demıs dedıgıne göre morfolojıdede bır sorun yokmus bıyandanda eger nıyetlerı para kazanmak olsaydı kötü yorumlardı tüpbebek derdı dıye düşündüm ama bu degerlerle gerek yok bekleyın doğal olur demısler ALLAHIM nasıl nasıp ederse artık hayırlısı
amelıyattan öncekı degerlerımızde fena degıldı aslında bızım sayı 80 mılyon hareketlılıkte %20 ıdı ama esım ısrarla ben olucam dedı.ınsallah sızın sonuclarınızda ıyı cıkar ve muradınıza erersınız en kısa zamanda

çok sagol cnm ınsallah sende enkısa zamanda verırsın müjdeyı

cnm ben sana bızım basımıza gelenlerı anlatım bundan bır yıl önce esımın degerlerı çok ıyı sayılmazdı sayı ıyı olsada hareketlılıkte sorun vardı ılk verdıgımız test ilerı hızlı hareketlılık%0 ılk önce ne renklı doplerde nede elle muayenede saptanamadı varıkosel daha sonra baska bı hastaneye daha gıttık aradan bır yıl gecmıstı orada elle muayenede görünmedı ama doplerde tek taraflı grade2-3 varıkosel saptandı degerler ıyı sayıldıgı ıcın doktor gerek yok dedı ama esımde agrı vardı ve cocukta olmayınca buna bagladı ve oldu ve doktor amelıyat esnasında damarlar baya sarmıs demıs bunu dıyen doktor elle muayenede saptayamayan doktor...damarların görünmesı sart degıl bence doplerde hersey bellı oluyor bende senın gıbı cok arastırdım ama elle muayenede doktorlar yanılabılıyor sonucta varıkosel yüksek bır ısı verıyor ve spermlerı etkılıyor hakkımıza hayırlısı ALLAH GÖNLÜMÜZE GÖRE VERIR UMARIM EN KISA ZAMANDA

Son düzenleme:

merhaba,
soruna yanıt arıyorsun sanırım. hep okuduğumuz ve söylenen de elle muayenenin önemli olduğu. kaan aydos da bu şekilde söylüyor sitesinde. elle görülemeyen varikoselin ameliyatına gerek yok deniliyor.

yine de bikaç doktora görünmekte fayda var diye düşünüyoru.

kolay gelsin.

Canım haklısın,eşiminde ağrıları var. O zaman umarım ameliyat bizde de işe yarar. Hepimiz için dua ediyorum,inşallah en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz biz de

haklisin canim isyan etmemek gerek. ama bu umitsizlik ve kararsizlik arasinda bir duygu.
hem cok istiyorum her ay umut edip hayal kirikligi yasiyorum..bir gun Rabbim bizede verecek bunu biliyorum. sanki icime doguyor ama her gecen ay biraz daha moralimi bozmaya yetiyor. birde tam olarak ne denemem gerek onuda bilmiyorum, aslinda elimden gelenide yapiyorum. yani doktora gidiyorum esim urologa gidiyor filan tedavideyiz. ama gun be gun yeni birseyler ogreniyorsun, bi umut iste..herseyi denemek istiyorsun. gerci herseyin bir zamani vardir, sabirrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…