Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

valla aynen bendede o sorun bızmde 3 hafta falan oldu sanrm amlyt olalı dr amlyttan sonra normol yolla hamıle kalıcağını dusunuyorum dedı ama bılmıyorum...diyorumya suana kadar harcadğım parayla tup bebk yapsaydım suan hamlydım :) yınede umutluyum

teşekkür ederim canım.inşallah herşey yoluna girer. morfoloji ve hareket biraz yükselse bu kadar yıpratmıycam kendimi...

bizimkide normal yolla kalırsın dedi inş. inş. yaaaaa artık valla ne diyeyim isyan etmek istemediğim için bi şey diyemiyorum umarım bi an önce kavuşuruz

canım bizim hareketlilik çok kötüydü
sayı dönem dönem düşüş gösterdi
en düşük milimde 2 buçuk milyon olsu
hareketlilik ise % 10 idi
morfoloji kuregere göre %1 bazen 2
ameliyat olduktan 2 ay sonra
sayı milimde 25 milyon
hareketlilik %65 e çıktı
morfoloji ise whoya göre %65 çıktı yani krugere göre %3 falan oluyor sanırım

arkadaşlar benim eşimde varikosel tek taraflı ve orta derecedeydi
ama ben ameliyattan 2 buçuk ay sonra hamile kaldım
yani sakın moralinizi bozmayın belki çok erken belki biraz daha geç
ama muhakkak sonuç alacaksınız

evet canım dediğin doğru maalesef, biz de bekledik bekledik ... vakit gecti .. eşimdeki sıkıntıyı bulduk allahın izniyle , ameliyatını da oldu ha bundan sonra ne olur bilemıyorum tabii şimdide kendimle ilgili sıkıntı var içimde .çünkü tüp denememizde benden sadece 6 yumurta toplanmıştı o ilaçlara rağmen öleyse normalde nasıllar merak ediyorum , hiç yumurta takibi yapıldı ..off bilmiyorum yaa canım sıkkın içim daralıyor düşündükçe ....

aynen bizimdı son 2 ayımız kaldı sperm testı yatrcazya zaman gecmıyor.heycanlansam mı bılmıyorum karmasık duygular ıcersındeyım olumsuz dusunmemek lazım uzme hemen kendını

aynen bizimdı son 2 ayımız kaldı sperm testı yatrcazya zaman gecmıyor.heycanlansam mı bılmıyorum karmasık duygular ıcersındeyım olumsuz dusunmemek lazım uzme hemen kendını

biliyorum canım ama napayım şimdiden kendimi çok yorgun hissediyorum daha neler beklıyor bizi onu da bilemıyorum
mutluluktan uçacağımız durumda bile sevinemıyoruz ya ne dıyeyım
2 ay önce adetim 1 günmü ne geçmişti (ki hiç şaşmaz) hemen test yaptım 2. çizgiyi gördüm ama ne sevınebıldım ne üzülebildim tuhaf bi durumdaydım eşime gösterdım sende görüyormusun dıye o da görüyordu bız o gece gittik geldik hep 2.çizgiye baktık oradaydı çünkü ama ertesi gün betahcg baktırdım koskoca bir 0 ve peşinden de adet oldum zaten ....

merhaba arkadaşalr durumlarımız bir çoğumuzun aynı.
benim de eşimin sayı çok iyi hareketlilik düşük ve illet morfoloji %0
doktora gitti doktorlar araştırmadan sebepsiz kısırlık tanısı koyup aşılamaya yönlendirdi.
aşılama için klomen kullandım çok reaksiyon göstermiş yumurtalar aşırı büyüdü iptal oldu.
1 ay boş bekledik bu ay aşılama yaptıracaktık şimdi de bayram tatili girdi önümüzdeki aygelin dediler.
oysa iple çekmiş kendimi nasılda hazırlamıştım.
eşim en az 10 doktora göründü kimi varkosel var kimi yok dedi.
en son çapaya gitti ordaki doktor çift taraflı varikosel var dedi. bizde emin olduk. derece falan söylemedi
ama haftanın en az 6 günü kasıklarında ağrı ile yaşıyor.

şimdi iki seçenek var önümüzde
ya önümüzdeki ayı bekelyip aşılama deneyeceğiz
ya da eşim biran önce varikoselden amaliyat olacak. burdada sıkıntı iyi bir doktor bulmak.
Sizden istediğime gelince

maltepe, kartal, pendik, tuzla, gebze bölgelerinde olupta amaliyattan ve sonuçlarından memnun olanlarınız doktor tavsiyesinde bulunabilir mi.
malum maddi durumda çok iyi değil ya devlet hastanesi olacak yada uygun fiyata amaliyatı yapacakalr. Saracoğlu falan bizi çok aşıyor.
Çapa da da sonuç almak mümkün değil. Sperm testi için bile 1 ay sonrasına randevu veriyorlar

bende senın gıbı adetım hıç gecemzdı ama asılma yaptrdım ondan sonra sasrdı bende hemen test yaptım hemde bırden fazla ama sonuc negatif bende beklıyorum hamıle olduğumu duyunca ınanmam herhalde ... ::)

merhabalar
maalesef aynı sorunu yaşayan çok kişi varız umarım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur.
kesinlikle drlara güvenmez oldum.bizi de sperm sayısı az dıye mikroenjeksıyona yönlendırdıler araştırma falan yapılmadan..kimse düşünmüyor para da hadi bi kenarada bu insanların psikolojileri ne oluyor, umutlarına neler edıyoruz diye....
sizin de allah yardımcınız olsun ama öncelikle varikoseli halledin bence tabi en iyisini siz bılırsınız , dr konusunda yardımcı olamayacagım istanbula yakın değilim çünkü....

TURK
arkadaşım bizde istanbuldayız malesef çapa sperm için bile 1 aya gün verdi bizede..

sigortamızda yok..
biz naptık ankaraya gittk:)
ibnisina hastanesinde ameliyat 550 tl tuttu özel odada yattığımız içinde +300 tl ödedik
yol parası 180 tl tuttu..
ve işimiz rastgitti aynı gün yatış yapıp ertesi gün ameliyat olduk.
özeller çok para istedi..
bizde bu yolu tercih ettik.
sigortamız olsa onu bile ödemeyecektik.
ve kaan hoca ameliyatın başında idi.kendisi yapmadı tabiki.

nasıl yaptınız anlamadım önce kaan hocaya muayene oldunuz sonra ibni sina da ameliyat oldunuz ve bu hastane devlet hastanesi öyle mi. Üstelik kaan hoca amaliyata girdi. bana özelden nasıl olduğunu anlatabilirmisiniz.

bayanlar merhaba. benim eşimde de tek taraflı 2. derece varikosel var. morfoloji %1 sayıda problem yok ama ileri hareketli sayısı düşük. ağrısı olduğundan ameliyat olmasına karar verdik. yarın ameliyat olacak hayırlısıyla. bakalım nasıl bir süreç bizi bekliyor. hepimiz için herşeyin hayırlısı..

gecmıs olsun sansın bol olsun...bizde 1 ay once amlayt yaptrdık esımde varkosel varmıs ozelde yaptrdık haznedar medicanada dr dan cok memnun kaldık çok ılgılendı dr değilde sankı canımız kanımız gibii allah razı olsun...ilaçlarla bırlıkte teslerde dahıl 3.000 tl ile 3.500 tl odedık zaten 6 ay once falanda asılma için 4.000 tl odedım hayrlısı olsun artık sadece oduyoruz elımızdekı her sansı değerlendrmye calısyoruz allah yardımcın olsun

Slm arkadaşlar bu siteye bayadır üyeyim ama çok sık göremiyorum malesef. Bizde 3 senedir çocuk sahibi olamıyoruz.Kütahyada iken ben rahım fılmı vs. bütün testlerı yaptırdım. Eşimde sperm tahlıllerını yaptırdı. Doktorlar hıcbır sorun yok sebebsız ınfertılıte dedıler. Bizde en az 2 sene böyle bekledık.2 kez aşılama yaptırdık fakat aşılama esnasında sperm tahlıllerı kötü çıktı meğer eşimde varikosel varmış. Yanı yanlıs teşhis yüzünden 2 sene bosyere bekledık. Eşim 4 ay önce ameliyat oldu. Doktor düzelme olduğunu söyledi. Ben tecrübeli arkadaşlardan sperm analızı hakkında yorum ıstıyorum.. RABBIM HEPIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN İNŞALLAH...

AMELİYAT ÖNCESİ SPERM ANALİZİ

Cinsel Perhiz süresi : 3 Gün
Likefaksiyon süresi : 30 dk
PH : 8
Vizkosite : Normal
Aglütinasyon : YOK
Volüm : 2ml
Konsantrasyon/ml : 110 milyon
Total Konsantrasyon : 220 milyon
Motilite : 45 %

Kategori a ( Hızlı prog. Harek.) % 5
Kategori b ( Yavaş prog.Harek) %40
Kategori c ( Progresif olmayan) %0
Kategori d ( Hareketsiz) %55

VARİKOSEL AMELİYAT SONRASI SPERM ANALİZİ:

Cinsel Perhiz süresi : 3 Gün
Likefaksiyon süresi : 30 dk
PH : 8
Vizkosite : Normal
Aglütinasyon : YOK
Volüm : 2ml
Konsantrasyon/ml : 180 milyon
Total Konsantrasyon : 360 milyon
Motilite : 40 %

Kategori a ( Hızlı prog. Harek.) % 10
Kategori b ( Yavaş prog.Harek) % 25
Kategori c ( Progresif olmayan) % 5
Kategori d ( Hareketsiz) % 60

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…