Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bu ay hem yaşım 23 oldu hemde 2 senem doldu

canım üzme kendini dicem ama demekle olmuyo biliyorum,bende 23 yaşındayım 2 senem bitti,eşim ameliyat oldu,aşılama yaptırdık,sonucunu bekliyoruz,psikolojim bozuldu artık,her saniye aklımda,eger olmazsa bende yıkılcam ama yapcak bişey yok,tekrar tedaviye başlıyacazdua edelim

canım senin aşılama sonucu ne zaman belli olacak?

Salı günü adet günüm ama inşallah olmam,kasıkta ağrılarım başladı,gögsümde sertleşti ama bunlar hem adet hem hamilelik belirtisiymiş,kan versem kanda çıkar ama adetimi beklicem

bence de bekle hayırlısı olsun inşallah olumludur,,yazarsın sonucu bize de...

canım bak ben buyuzden depresyona gırdım ... kullanmadğım ilaç kalkmadı esımle bunu oğrendık esım soğuk davranı ama kabul ettı aslıda kendıde farkında sorunu olduğunu ve tedavı edılmesı gerktığını ama drum dedı bu erkekler ıcın cok zordur!!! kadınlar herzaman daha guclu olurmus buda cok doğru sakınce anlat ustune gtme yanlız bırakma dedı ... ahh ahh ben esıme bı sorun olduğunu 10 gun soyleyemedım ve bı alısvers merkeznde gezerk soyledım... sonra asılmaya karar verdık pek yaklasmadı kendını suclu hissettı ama ben elımden gelenı yaptım ıstersen tup bebek bıle yaparım dedım.sonra esım bosvermıs gıbıydı meğer bana karsı oyleymıs aslında benden habersız baska dr lara gtmıs arastrmıs.. ve sonunda uroloğa gttık varıkosel cıktı dr amlyat gerek dedı nezman ıstersenz dıye sordu esım bana baktı hemen yarın dedı ... yanı kolay değil hayattta cok zorluklar yasam ben annemı kaybettım babamdan ayrlmak zorunda kladım hepseını atlattım ama bu olay benı mahfettı sımdı bakıyorumda bosuna kahrolmum mutlaka bır yolu oluyor... allah buyuk hiç uzlmyceksın sakın

bakk bakk neler duusnuyor ... ben tecrubeli ablan olarak :) bu sekılde dusunmene çok kızdım piskıyatrıye gıttım bende bunları dusunuyordum anlattım bana dedi kı bazıları piskolojik olarak hamile kalamzmıs neden mı bilnç altına yer edermıs sen ıstesende olmazmıs sen ıstyormusn ama bilnç altın olumsuz anlatabıldım mı mesala ben suan morlımı cok yusek tutuyorum bılınç altım olumlu :) kafamı dağttım ewde tek kalmıyorum sureklı bırseylerle uğrasyorum dusunmeye zamanım bıle kalmıyor..kımssenın dedğne aldrs etme aynlraını bende yasadım cocuk yokmu neden yapmyorsun esımle bırbımze bakıp gozlermz dolardı ama sımdı okadar cesurum kı sornalara takk takk cevap veryorum hemde gulerek :)dr sakın ıcıne atma kıme kzarsan oan ıcınden gelenlerı soye dedı bırsure boyle dendeım ve ben bunu atlattım suan dr bıle super gelısmler var dedı bıraz zaman bıraz guc bırazda sabırr tamam mı ???

ewet çok haklısın dediklerinde:) çarşamba günü başka bir dr gittik tahlil sonuçlarını gösterdik doktora anlattım hocam biz başka bir doktora gittik bize varikosel var dedi ameliyat olması gerekir ddi ameliyattan sonra düzelrmi normale dönermi dedim pek düzelcegini sanmıyorum varikosel çift taraflı ilerlemiş dedi düzelse bile aşılama yada tüp bebek şansı olur dedi normele dönmez dedi böle böle anlattım işte doktora doktorda madem düzelmicekmiş nie ozaman ameliyat etcekmiş dedi falan sonra anlattı bize eşinin durumu okadarda kötü degil sonuçlar elimde dedi ameliyat olması %30 %40 çocuk sansını arttırır dedi ama önce allahın taktiri dedi o nederse o dedi biz sadece işimizi yapıyoruz dedi eger ameliyattan sonra düzelme olursa spermlerde normal yollardan 4 9 ay arası şansın dahada artcaktır dedi az bir artış olsa bile dedi aşılama yaparız dedi onunda tutma şnsı %50 yarıyarıya sans veriyorum dedi sanki doktor degilde piskologa gitmişim okadarki rahatladım tabiki asıl zor iş eşimin ne zaman ameliyat olması henüz bi tarih belrleyemedik dr ne zaman gelirseniz ozaman ameliyatta başlarız baklemenize gerek yok dedi yah işte ölee:) :)

hayalimsin_bebegim;21978925]ewet çok haklısın dediklerinde:) çarşamba günü başka bir dr gittik tahlil sonuçlarını gösterdik doktora anlattım hocam biz başka bir doktora gittik bize varikosel var dedi ameliyat olması gerekir ddi ameliyattan sonra düzelrmi normale dönermi dedim pek düzelcegini sanmıyorum varikosel çift taraflı ilerlemiş dedi düzelse bile aşılama yada tüp bebek şansı olur dedi normele dönmez dedi böle böle anlattım işte doktora doktorda madem düzelmicekmiş nie ozaman ameliyat etcekmiş dedi falan sonra anlattı bize eşinin durumu okadarda kötü degil sonuçlar elimde dedi ameliyat olması %30 %40 çocuk sansını arttırır dedi ama önce allahın taktiri dedi o nederse o dedi biz sadece işimizi yapıyoruz dedi eger ameliyattan sonra düzelme olursa spermlerde normal yollardan 4 9 ay arası şansın dahada artcaktır dedi az bir artış olsa bile dedi aşılama yaparız dedi onunda tutma şnsı %50 yarıyarıya sans veriyorum dedi sanki doktor degilde piskologa gitmişim okadarki rahatladım tabiki asıl zor iş eşimin ne zaman ameliyat olması henüz bi tarih belrleyemedik dr ne zaman gelirseniz ozaman ameliyatta başlarız baklemenize gerek yok dedi yah işte ölee:) :)[/QUOTE]

cok ıyı zaten onemlı olan dr rahatlatı sana guven vermesı ... bencede amlyat olanlrın bırcoğunda duzelme oluyor azda olsa oluyor yanı h,ç bekleme bence ımkanın varsa ... bazı dr lar ısne geldığı gıbı kestrp atyor.esmın dr superdı sankı dr değilde aileden bırı gıbıydı :)bize çok umut verdı suan beklıoz işte bence artık uzulme sukret kı %50 sansın var beterın beterı var hastanede cok ınsan gordum çok hıkaye dınledım ve hergun dahada cok sukredyorum allaha sukur ımkanım var tedavı olabılk esım destek oldu hersey guzel sonuclandı sende uzulme ıyı dusun kı ıyı olsun kafandakı olumsuzlukları at bır kenra... dr kım sızın yanı esının ? nerde ?

kızlar slm ben ayın basında adett olurdum ama bu ay olmadım :) ... allahım catlycam cokk heycanlandım ama kendıme guvenpte teste yapamyorum korkuyorum dr artık bekleee demıstıı yaa beklyorum ama catladım :) ayyyy ayyy belımde ağrı var bu zamana kadar hiç belım ağrımazdı ılk defa belım ağryor ... bırde dungece uykudan uyndım mğdem cok bulandı ama normaldede adetlıyken mığdem bulanrdı bana bırseyler yazarmısnz

canım bence hemen bir test aal ve yap bence kesin hamilesin çünkü ayın 6 sı bugün 1 hafta geçmiş nerdeyse hayırlısı olsun:)

Biz de ameliyat olduk,üç ay oldu ve eşim test yaptırdı. sonuç fena değildi eskiye göre,hareketli artmış %30 olmuş,sayı da az miktarda artmış.
Ama asıl net sonuçlar 6. aydan sonra belli oluyormuş. Böyle bi durum yaşayan var mı??

inşallah hamilesindir canım,benim adetime iki gün var,midem çok bulanıyodu,test yaptım,tek çizgiyi görünce ne hikmetse bulantı felan kalmadı ama inşallah sen çift çizgiyi görürsün

inşallah hamilesindir canım,benim adetime iki gün var,midem çok bulanıyodu,test yaptım,tek çizgiyi görünce ne hikmetse bulantı felan kalmadı ama inşallah sen çift çizgiyi görürsün

sana katilyorumkader_naz bendede oyle oluyo psikolejik heralde ay sonuna dogru bi bulanti bi sey bu sefer kesin oldu diyorum test aliyorum yaptiktan sonra ne bulanti kaliyo ne bisey bi karin agrisi giriyo adet goruyorum ama artik almiyorum test mest bir hafta ongun gecmedikce gunum almam artik test kendimi kandirmakta zoruma gidiyo

ben merak edyorum yaziyosunuz geciktim geciktim diye sonra sonucu vermiyosunuz yoldu yazin ksrdesim sevincinizde vede uzuntunuzde eslik edrim beni merakta birakmayin

merhaba ameliyat öndesi ve sonrası değerleriniz neydi ne oldu, yazabilir misin? benim eşimde ameliyat olalı 3,5 ay oldu, test yaptırdık düzelme var, düzelmeyen sadece hızlı hareket. bir de eşinizin ağrıları devam ediyor mu? benim eşimde ara ara oluyor. altta eşimin değerlerini iletiyorum.

ameliyat öncesi değerler:
değerlendirme normal değerler
Volum:2,5
Sperm Sayısı: 50.0 : >15 milyon
Top.Sperm Sayısı:125.0 >39 milyon
Total motilite :68 >40
İleri Hareketli(+4,%)(a) :7 >32
Yav.İ.Hareketli+3.%)(b): 34
Yerinde Hareketli(+2,%): 27
Hareketsiz : 32
Normal Morfoloji :1 >4
Lökosit: <1 <1 milyon
TPMSS(milyon) :8,75

hazırlık sonrası değerler:
Volum:1
Sperm Sayısı (milyon):24.0
Top.Sperm Sayısı(milyon) 24
Total Motilite%: 88
İleri Hareketli:9
YAvaş İleri Hareketli:62
Yerinde Hareketli:17
Hareketsiz:12
TPMSS(milyon):12

ameliyat sonrası değerler:

değerlendirme normal değerler
Volum:2,5
Sperm Sayısı: (milyon) 81.0 : >15 milyon
Top.Sperm Sayısı: (milyon) 202.5 : >39 milyon
Total motilite : 74 : >40
İleri Hareketli(+4,%)(a) : 7: >32
Yav.İ.Hareketli+3.%)(b): 42
Yerinde Hareketli(+2,%): 25
Hareketsiz : 26
Normal Morfoloji : 3 >4
Lökosit: <1 <1 milyon

hazırlık sonrası değerler:
Volum:1
Sperm Sayısı (milyon): 74.0
Top.Sperm Sayısı(milyon) 74
Total Motilite%: 86
İleri Hareketli: 25
YAvaş İleri Hareketli: 43
Yerinde Hareketli: 18
Hareketsiz: 14

mğdem faln bulanmıyor bugun test yaptım ama bırsey cıkmadı allah allah cok sasrdım entersan yanı ... ama ıdrar testını sabah yapmk gerekmısssssss ne alakaysa anlamdım aman uğrasamycam dr artık bekle olucak dedı dıye heycanlandım yanı ayyyy ayyy merak etmyınnn ben cvp hemen yazarım

off yaa benımde zoruma gittı yanı :) hep o dr yuzunden dıkkat et dediyaa ... bana kalsa ben hiç hevslenmızdm ama neyse bekleyem bakemm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…