Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canımcım bence gıt tup bebek untsı olan hastanelrde yaptr baya bır fark cıkıyor... basıma geldüiü için com ıyı bılıyorum !!! bende once ozelde yaptrdım dusuk cıktı sonra tup bebek merkezınde ben tedavye basladım alıma için ordada dr ıstedı eskısını gosterdım kabul etmedı sıradan bır hastanyle burdakı sonuc bırbırını tutmuyor dedı vede doğru sonuc aynı değildı

Kızlaar çarşamba günü ikinci aşılamam yapılcak,dua edin banaa

hayrlısı olsun sana bırazda olsa umt veryım benım yurt dısanda arkadım var onunla aynı gun asılma yaptrmıstık ama benımkı negatf onunkı poztf cıktı... suan bebeği doğmuşşşşş:) haberım yoktu resmını gordum hepp guzel seyler dusun kı guzell olsun baksana bana okadar umutyum kı bende buryaaaa hamlileyım dye yazmak ıcın çok sabrsızlanıyorum ınsallahh sen benden once yazrsın

inşallah canım,biqün hepimiz buraya hamile olduğumuzu yazarız,ama bende artık hiç istek umut kalmadı sen ne güzel umutlusun,bu arada oğlum olursa adını umut koycam:)asılama olduğum gün akşama kadar leke geldi,benim yumurtalarım geç çatlayabiliyo o yüzden brazda umutsuzum,senden gelmişmiydi leke,önceki aşılamamda olmamıştı hiç

benim eşimde 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu fakat sayı hala çok düşük nasıl yükselticez bilmiyorum

ewet gelmsıtıı leke ama sen bunlarla kafan karstrma sadece bekle ... umutlu ol mak zorundayı m hersy norml suan benım ıcın hatta hersey normalı uzrende benım yumurtlar gayt ıyı calısıyor... esımın spermlerde desen patlama omus:) eeee daha ne beklıyo bu bebekkk bılmıyorum ??? sanırım benı bıraz uğrastrmak ıstyor bende kızm olursa adını ''hayat'' koymak ıstyorum

bende kızim olursa naz koycam çünkü çok nazlandı,sana bişey sorcaktım,sen çatlatma iğnesi olarak hangisini yaptırmıştın,ben ovitrelle yaptırıyorum,araştırdım braz yumurtalara ya geç çatlatıyomuş yada çatlatmıyomuş,bunları düşünmekten yoruldum,kafam rahat olamıyo,aslında bi zamanı var,biz o ay tedavi görsekte görmesekte bebeklerimiz gelcek ama işte o zaman ne zaman:)

ewet canım benden ondan kullandım ama pek fazla bılgım yok... artık pek fazlada arastrmyorum sende takam derım bunlara kafanı yorma derım ... bekleyılm bakalım bu arada kızının adıda cok şirinmişş :) barı kızım olursa bende naz koyyımmm ınsallahhh hadı bakalım

Selam arkadaşlar. Eşimin varikosel hastalığı nedeniyle internette araştırma yaparken bu foruma denk geldim ilk sayfadan 200. sayfaya kadar da tek bir mesajı bile atlamadan okudum sizlerle güldüm sizlerle ağladım diyebilirim ben de aranıza katılmak istedim. Açıkçası aynı duyguları taşıyan, içlerinde aynı endişeleri barındıran, aynı umutlara yelken açan bir avuç insan olmuşsunuz. Ben de sizler gibiyim. Sevdiğim adamla evlenip yuvamı kurduktan sonra hayatımda istediğim ve eksik kaldığını düşündüğüm tek şeyin minik mucizem bebeğim olduğunu düşünüyordum. Ben 9 aylık evliyim. Evlendiğimiz günden beri çocuk istiyorduk ama biraz evliliğin tadını çıkartalım diye ertelemek de istiyorduk açıkçası ama 2. aydan sonra ikimiz de 'O'nu herşeyden çok istediğimizi farkettik. Denemelere başladık ilk ay olmadı normaldir diye düşündüm 2. ay olmadı ağladım :) 3,4,5 derken bi terslik olduğunu düşünmeye başlamıştım ama gerek televizyonda gerek internette okuduğum forumlarda doktorlar 1 seneden önce gelmeyin diye bangır bangır bağırıyorlardı. Bekleyelim diyordum ama bir yandan da içim durmuyor sürekli aklımda 'bir terslik var' cümlesi dolaşıp duruyordu. En sonunda evliliğimizin 8. ayında doktora gittim bende bir sıkıntı çıkmadı. Ertesi gün eşim de SSK okmeydanında üroloğa gidip tedavi oldu. Beni arayıp 'tatlım sol tarafta varikosel varmış' dediğinde dünyam başıma yıkıldı sandım zira daha önceden duyduğum bi hastalıktı ve ameliyattan başka tedavisi olmadığını, ameliyatın da yüzde yüz çözüm olmadığını biliyordum. Akşam eve geldiğinde etraflıca konuştuk ona ameliyat olmak zorunda olmadığını söylediğimde kesinlikle ameliyat olacağını söyledi. Velhasıl tahliller, testler derken 2 hafta geçti ameliyat tarihi alındı ve 3 gün önce eşim sol varikoselden ameliyat oldu. Yalnız onun ameliyathaneden içeri girerken bana sedeyeden el sallayıp seni çok seviyorum demesinden sonra benim için herşey değişmişti. O dakikaya kadar bebek benim için şu hayatta istediğim tek şeydi ama o andan sonra eşimin hayatıma girmiş olan en değerli şey olduğunu, şu an için hiç birşeyin ondan ve onun sağlığından önemli olmadığını anladım. Biz tedbirimizi aldık takdiri Allaha kalsın. O uygun görür de bana sevdiğim adamdan sağlıklı, hayırlı bir evlat verirse ne ala, ama vermezse de pekala diyorum. Çok fazla üstüne düşünüp hem kendimizi hem de eşimizi yıpratmanın anlamı olmayacak çünkü. Açıkçası ameliyattan sonra doğal yolla olursa olur ama olmazsa da ne aşılama yaptırırım ne de tüp bebek diye düşünüyorum. Umudum çok fazla aslında ameliyattan. Çünkü spermiyogram testinde sperm yapısı gayet düzgün çıktı. Sadece sayısı ve hızlı ileri hareket sorunluydu. Ameliyattan sonra düzelirse düzelir düzelmezse de her şerde bir hayır vardır diyip eşimle başbaşa yaşlanırız en kötü :) benim tavsiyem üstüne fazla düşünmemeniz, çok da fazla araştırma yapmamanız çünkü bu tarz şeyler hem insanın kafasını fazlasıyla bulandırıyor hem de psikolojisini olumsz yönde fazlasıyla etkiliyor. İşi Allaha havale edip biraz kafanızdan atmaya bakın bu meseleyi inanın o zaman herşey çok daha iyi olucak bir de bakmışsınız testte 2 çizgiyi görmüşsünüz sağlıklı bir hamilelik sonrası minik meleğinizi kucağınıza almışsınız. Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Burayı takip etmeye devam edeceğim. Görüşmek üzere :)

Kesinlikle katılıyorum bende aynı durumdayım
Bu arada benim için bir umut oldun sen peki arada çok fark varmıydi randevu aldık bakalım pazartesi yaptırıcaz testi hayırlısı ile inşallah güzel sonuç alırız

ınsallah guzel haberler verırsın bende beklıyorum bakalım umudum son gaZzZzZzZ DEWAM EDYOR :) benım beklmekten baska carem yada sansım yok hersey normalmişşş yaaa ama gel bırde bana sor catlyorum bu aralar hep bebek elbıslrıne bakyorum elbıseler ayakkabılar beğenyorum :) nedendır bılmyorum ıçımde KOCAMANNNNN bır umut ve heycan var sankı hamıle kalıcam ama ınanamycakmısım gıbıı suan benım için en onemlısı piskoljk olarak ıyı olmam cunku asılama donemınde aldığım olumsuz sonuctan dolayı mahfolmustum ama esımın amlytından sonra aldığım super sonuclar benı tekrardan bomba gıbıı yaptı ... sende herzaman guzel dusun bu omssa tekrar denersın en azından elınde ımkan var ve hamlı kalman ıcın değişk coum yolLARI VAR... hastanelerde ne ınsanlar gordum durumu yok bıtanesı hamıle kalmak ıcın hersyını satmıs... bır diğerı köşede ağlıyor dr elıne bır rapor vermıs senın cocuğun olmaz!!!diye bunları gorunce umutlarım dahada coğaldı sende bol boll dua et veee pes etme ...

Şükür tabiki gerçekten ama böyle olumsuz şeyler oldukça morelim düştü senin yazını okuyana kadar tüp bebek için araştırmalara başlamıştım

doktora ya ters teperse dedim. sizde zaten hiç yokki ne ters tepecek dedi. ama 7 tane var dedim. sonra da orada ağlanacak halime güldüm (

slm herkese.biz dün varikosel ameliyatı olduk.keçiboynuzu kürüne hemen başlamalı mıyım yoksa biraz beklemeli miyim???

düşünsene iki naz aynı anda gelirmiş:))bu arada aşılamama bi hafta oldu karın ağrılarım başladı(ne zaman hamile olcam ben yaaa43:

......................║
................¸.•.•/•**•\•.•.¸
..........¸.•´`'*•./•*´`*•\•*´ '`*•¸
.....¸•*´'´`'*.•./•*´'´`'*•\.• *´'´`'*•¸
....¸•.*´'´`'.*.•./.•.*´'´`'*•\.•.*´'´`.'*.•¸
........./¸.•*´'´`'*•.¸/¸.•*´║ `'*•.¸\¸. •*´'`'*•.¸
.........................║
.........................║
.........................╚ ═ mutluluk yağmurları altında şemsiyesiz kalmanız dilekleriyle .
Mutlu yıllarrrr::)))

ve bol hamişli ve bol bebişli bir sene geçirmeniz dileğiyle..............

benim eşimde salı günü sol tek taraflı varikoselden ameliyat oldu.sperm sayısı normaldi ama ileri hızı çok azdı ama hakikaten o ameliyata giderken çocuk falan hiç düşünmedim.benim için onun daha önemli olduğunu bi kez daha anladım.çocuk da olursa ne alaa.ama olmazsa da eşimde yanımda olsun yeter.

benim eşim ameliyattan geç çıkmıştı o kadar kötü oldumki çok şükür geçti gitti,tabi eşlerimizin sağlığı daha önemli,mutluysak onla çocuk olmasada olur ama bebişte dahada mutluluk katar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…