- 27 Kasım 2011
- 467
- 11
- 33
ben istanbuldayım gaziosmanpaşa tarafında siz hangi hastanede yaptırdınız veyaz bize tavsiye edebilceniz biyer varmı
evet sizde sıkıntı hareketlilik bu arada arkadaşlar sakın sadece ameliyatla kalmayın ekstra kürler ilaçlar falan deneyin biz birşey kullanmadık dahada kötü oldu hoş şimdi kullanıyoruz ama Allah nasip etmezse yine olmazda inşallah hepimize nasip olur
bişey soracaktım... tüp bebek yada aşılama acılı bi süreç mi?? yumurtaların topyanması yada spermin kadına enjektesi ağrılı işlemler mi???
sizi de sorularımla yoruyorum ama.. kür dediğniz ne?? havuç suyu ve keçiboynuzu kürünü duydum ben denemedik ama... inşallah ameliyattan hemen sonra başlarız....
bişey soracaktım... tüp bebek yada aşılama acılı bi süreç mi?? yumurtaların topyanması yada spermin kadına enjektesi ağrılı işlemler mi???
aşılama ağrılı değil bildiğim kadarıyla onda yumurta toplanmıyor sadece hormon ilaçlarıyla geliştiriliyor. ama tüp bebekte yumurta toplama bir miktar ağrılı diye biliyorum
sizi de sorularımla yoruyorum ama.. kür dediğniz ne?? havuç suyu ve keçiboynuzu kürünü duydum ben denemedik ama... inşallah ameliyattan hemen sonra başlarız....
ağrı eşiği kişiden kişiye değişir... dayanıklı biri sayılırım ama rahim filmi çektirirken 20 saniye kadar can alıp can verdim... korkuyorum artık bu tür işlemlerden....
hyr acılı bir süreç degil . yumurta toplanmasında zaten narkoz veriyorlar bunu yapmak zorundalar cünkü dayanamazsınız ki onlar zaten direk bayıltıyorlar sormuyorlar bile :) buyüzden acı yok transfer olurkende cok zor degil iki dakka acısada kendinizi tutarsanız sorunsuz olur ama sakın kendinizi sıkmayın siz sıkdıkca rahim kasıyor ve işlem süreci uzuyor . benim mesela işlemlerim kötü gecti ilki nedeni ise rahim catımın dar olması idi dr inat etti illede tarnsfer olcak dedi ve beni cok aglatmıstı kanama felan olmnustu zaten tutması da o sartlarda imkansızdı kan geldi nasıl tuttusun aktı gitti( ama ikincisinde asla dedim narkoz vermeden yapacaksanız tedaviyi kabul etmiyorum dedim dr tmm dedi ek ücret ödedik ve narkoz aldım hic bişe hissetmedim ne toplanırken nede transferde . ama oda tutmadı :) ne yapsan olmuycaksa olmuyor işe kısmet ara verdik 2 sened ir gitmiyoruz ama ameliyat olsun eşim birdaha deneriz sanırım en azında n ben menepoza girene kadar peşini bırakmıycam sonrasında neden bunu denemedim dememek icin olmuyorsada ölüm degil hayat devam ediyor
evet ameliyat sonrası hemen başlayın bize doktorumuz sadece ameliyatın başarısını görmek için 3 ay bekletti ama değerler değişmedi
allah hepimize sabır versin... süreç sıkıntılı ama rabbimin vardır bildiği.. ben çıkıyorum eşimle ilgileneyim birazz salı ameliyat olacak çocuk gibi nazlanıyor paşam... vakit ayırdığınız için teşekkür ederim...
ya bazılarının 3. ayda düzeliyor ama bazılarının 6. ayda mesela biz bir heves 3.ayda gittik malesef değerler dahada kötüleşmişti. şimdi 6. ayı bekliyoruz ama moralimiz çok bozuldu tabi düzelmeyecek gibi geliyor.herşeyin hayırlısı bakalım
:))) tesekkur ederım canım sızındemı esın amelıyat oldu ne kadar oldu olalı ya en zoru bu aslında bısey olsa ılac kullanılıyor gecıyor tedavıye cewap verıyor falan ama bu psıkolojık olay gercekten cok kotu ya heran aklında heran dusunuyorsun bırlıkte olurken bıle :)) ınsallah kısa zamanda konuverır göbüşlere bebısler canımmm
canım benim arkadaşımın eşide ameliyat oldu 6 ayı doldurduktan sonra aşılama tedavisine başvuracakları ay doktora gitmiş ler bide ne olsun arkadaşım hamileymiş.bizler tabiki hemen olsun istiyoruz ama rabbim biliyo .herkezin emeği boşa çıkmasın dileğimiz bu.moral en önemli faktör bence .öyle diyoruz ama tabi olmuyo bunu ne kadar yapabiliyoruz muamma..
selam cnm benımde esım 17 kasımda amelıyat oldu gecen hafta 3 ayı doldugu ıcın doktora gıttı once sperm testı ıstedı daha sonrada renklı doppler ıstedı ıkısıde cok sukur cok guzel cıktı amelıyattan 84 gun sonra spermler kendını toparlıyaılıyormus mın.3 ay sonra bakıyolar fakat 6.aydan sonra sperm testı daha cok dıkkate alınıyor 3.ayda dusuk cıkarsa endıse etme daha yenı yenı toparlıyor olabılır sperm ve damalar kendını bıze doktorumuz hıcbırhap vermedı hala dahada vermedı artıslar guzel oldugu ıcın ancak ben esıme bazı takvıyeler yaptım artık onların etkısylemı buadar cabuk ıyılestı artıs oldu bılemıyorum canım gecmıs olsun
canım doppler ne demek daha henüz o aşamaya gelmedikfikirlere ihtiyacım var
3 ayda yükselip altıncı ayda düştümü değerler
amelıyat oncesı ve ılk 3 ayda baktırdgınız sonuclar neydı canım?
canım ameliyat öncesi 1 ml. de sayı 50 milyon ileri hareket %7yavaş hareket %35 morfoloji %1 idi. 3 ay sonrasında sayı 81 milyon, ileri har.%7, yavaş %42 morfoloji % 3 oldu. 6 ay sonrasında iki testimiz var , birinde antibiyotik kullanmıştı eşim o nedenle antibiyotik kullanımından 3-4 hafta sonra tekrardan yaptırdık emin olmak için. antibiyotik kullandığı zaman sayı 68 milyon, ileri har. %7 yavaş %47 morfoloji %2, en son ki testte ise sayı 55 milyon ileri hare. %6, yavaş har. % %39 morfoloji ise % 2.
yani 3. ay sonuçlarına göre azalma var. ameliyat başarılı diye başka doktora göründük (son testi o zaman daha yaptırmamıştık) ,doktor ameliyat gayet başarılı, değerlerde gayet iyi aşılama tüp denemenize şu an için gerek yok 6 ay daha bekleyin dedi ama nereye kadar. bu hafta sonu da kendi doktorumuz kesin ilaç yazar. zaten en başında bana 1 yıl vermeniz gerekiyor demişti tedavi için. ben çalışmıyor olsam kesin aşılam v.s. denemiştim. ama çalışıyorken bu işlerler ilgilenmek maalsesef izin almak anlamında çok zor. artık her ay acaba hamilemiyim diye düşünmekten de sıkıldım. kendimde her türlü testi yaptık, ama çok şükür bir şey çıkmadı. hepimiz için hakkımızda hayırlısı inşallah.
sana katılıyorum bızımde 8 ay oldu malyt olalı 3 aydan sonra guzel sonuclar aldık :) hatta suan normalın uzrende hersey bende zaten bırsey yok yanı problem ama sanırsam piskolojık olarak olmuyor ben bunu cok taktım takmyorum dıyende yalan soyler cunku ınsanın beynını yıyor ama bazende bosveryorum halaa dort gozle beklıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?