çok sevindim arkadaşım,hamile kaldıktan sonra burada paylaşılması kadar bizlere umut veren bir durum yok biliyorsun.arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katıldım.aylardır sizleri takip ediyorum.hep okuyor ve sizleri yanımda hissediyorumdum.yaşadıklarımla tek olmadığımı görüyordum.kendi kendime hamile kaldığımda burada paylaşıcam diyordum....çünkü hamile haberlerini aldıkça benim içim umutla doluyordu. evet anlaşılacağı gibi hamileyim .6 haftalık..... bu cümleyi yazmak için az uğraş vermedik.. 2,5 yıllık evliyim. ilk başta çocuk istemedik. alışalım hayatımıza diye.sonrasında hemen olacağını sandık ama nerde...zamanla bi terslik olduğunu anladık. doktora gittim. doktor benim görünen bi sorunum olmadğını söyledi ve tahlil vs gerekenleri yaptı. sonra eşimdende sperm testi istedi.yaptırdık ama sonuç bizi üzdü. çünkü morfoloji bozuktu. ama doktor denemeye devam edin 1 sene sonra çocuğunuz olmazsa gelin dedi. gittik ama içim içimi yiyordu.eşimdeki sorun neden olur diye..sonra araştırdım. ve varikoselden olabileceğini öğrendim. ama eşime bi şey söylemiyordum morali bozulmasın diye.bu arada keçiboynuzu suyu,nohut suyu havuç suyu ne duyuyorsan içiyordum. tabi bende soğan suyu falan ... sonra başka bi doktora daha gittik.oda direk eşimin sonuçlarını istedi.ve bizi ürologa gönderdi.gittik oda hemen tahlil dobler falan hepsini yaptı ve sonuç tek taraflı varikosel dedi. hemen ameliyat kararı aldık.eylül ayında ameliyat oldu. sonrasında ise ilaç tedavimiz başladı. ama artık ikimizde yavaş yavaş umutsuz yolunu tutmuştuk. demekki bizim çocuğumuz olmayacak diye.. çok sıkıntılı günler geçirdik benim moralim ve ruh halim çok değişti. benden sonra evlenen bütün arkadaşlarımın çocukları var ama bizim yok .iş yerinde herkes başımın etini yer.inanın sokaktaki hamile kediye imrenip ağlıyodum. garibim eşimde beni teselli etmeye çalışıyordu. bu arada hep dua ettik her fırsatta Rabbimize yalvardık...çok şükür Rabbim ameliyattan 5 ay sonra bizi sevindirdi... hamile olduğumu öğrendiğimde inanamadım ..şaka bu dedim .. ama değildi. hemen doktora gittik. çok şükür her şey yolunda... burayada özellikle yazmak istedim. ne olur arkadaşlar umutsuzluğa düşmeyin... Rabbim sabrınızın sonunda mutlaka mükafatınızı verecektir... (sanırım biraz uzun oldu
arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katıldım.aylardır sizleri takip ediyorum.hep okuyor ve sizleri yanımda hissediyorumdum.yaşadıklarımla tek olmadığımı görüyordum.kendi kendime hamile kaldığımda burada paylaşıcam diyordum....çünkü hamile haberlerini aldıkça benim içim umutla doluyordu. evet anlaşılacağı gibi hamileyim .6 haftalık..... bu cümleyi yazmak için az uğraş vermedik.. 2,5 yıllık evliyim. ilk başta çocuk istemedik. alışalım hayatımıza diye.sonrasında hemen olacağını sandık ama nerde...zamanla bi terslik olduğunu anladık. doktora gittim. doktor benim görünen bi sorunum olmadğını söyledi ve tahlil vs gerekenleri yaptı. sonra eşimdende sperm testi istedi.yaptırdık ama sonuç bizi üzdü. çünkü morfoloji bozuktu. ama doktor denemeye devam edin 1 sene sonra çocuğunuz olmazsa gelin dedi. gittik ama içim içimi yiyordu.eşimdeki sorun neden olur diye..sonra araştırdım. ve varikoselden olabileceğini öğrendim. ama eşime bi şey söylemiyordum morali bozulmasın diye.bu arada keçiboynuzu suyu,nohut suyu havuç suyu ne duyuyorsan içiyordum. tabi bende soğan suyu falan ... sonra başka bi doktora daha gittik.oda direk eşimin sonuçlarını istedi.ve bizi ürologa gönderdi.gittik oda hemen tahlil dobler falan hepsini yaptı ve sonuç tek taraflı varikosel dedi. hemen ameliyat kararı aldık.eylül ayında ameliyat oldu. sonrasında ise ilaç tedavimiz başladı. ama artık ikimizde yavaş yavaş umutsuz yolunu tutmuştuk. demekki bizim çocuğumuz olmayacak diye.. çok sıkıntılı günler geçirdik benim moralim ve ruh halim çok değişti. benden sonra evlenen bütün arkadaşlarımın çocukları var ama bizim yok .iş yerinde herkes başımın etini yer.inanın sokaktaki hamile kediye imrenip ağlıyodum. garibim eşimde beni teselli etmeye çalışıyordu. bu arada hep dua ettik her fırsatta Rabbimize yalvardık...çok şükür Rabbim ameliyattan 5 ay sonra bizi sevindirdi... hamile olduğumu öğrendiğimde inanamadım ..şaka bu dedim .. ama değildi. hemen doktora gittik. çok şükür her şey yolunda... burayada özellikle yazmak istedim. ne olur arkadaşlar umutsuzluğa düşmeyin... Rabbim sabrınızın sonunda mutlaka mükafatınızı verecektir... (sanırım biraz uzun oldu
umutsuz olmayayım diyorum ama elde değil bu değerlerle ama kısmet ALLAH nasip etsin yeter ki neler olmaz ki.burada ne mucizevi hikayelerde duyuyoruz değil mi
canım bızımde sayımız 8 mılyondu suanda 48 mılyon dusunsene ben ınanamadım yanlıslıkmı var dıye sordum defelarca ınan hamıle kalmıs gıbı sevındım cnm benım ınsallah sızınkıde artıcak esın vıtamın falan kullnıyormusenın
eşim ara ara keçiboynuzu pekmezi kullandı o kadar.ameliyatlık olduğumuz için dikat etmedi yani pek.bir ameliyat olsun hayırlısı ile düzenli bir şekilde içicek pekmezi havuç suyu vs ne bulursam artık:)morfolojiniz kaç oldu sizin cnm sayınız çok güzel artmış maşallah
morfolojıde sorun yoktu cnm bızım basından berı en sonda hatrladıgım kadarıyla 14 falandı yanlıs hatırlamıyorsam esıne kecıboynzuu suyunu ıcır o cok etkılı ben amelıyat oncesı 1 mılyon artıs saglamıstım 1 ayda hareket ıcınde havuc suyu ama ben evıcap çinko ve omega 3 kullandım belkıde buyuzden morfolojıde ve harekette sorun yoktu çinkonun hucre yenıleyıcı ozellıgı var cnm aklında olsun
arkadaşlar çok üzgünüm morfoloji düzelmiyor.eşim 10 ay önce ameliyat oldu hareketlilik ve sayı öyle arttıki normale döndü tamamen.her ay hamile kalırım umuduyla bekledim.ovülasyon günlerini değerlendirdik ama sonuç hüsran ve üzüntü oldu.dün bi tüp bebek merkezinde spermiogram yaptırdık morfoloji 0. sinirlerim harab oldu.morfolojinin kötü olması tüp bebek başarısını da etkiliyor arkadaşlar.30 yaşındayım ne zaman anne olacağım içimi karamsarlık kapladı
mersinde yaşıyorum ben.nerede bakılır ki acaba.üniversite hastanesi bakar mı?
arkadaşlar çok üzgünüm morfoloji düzelmiyor.eşim 10 ay önce ameliyat oldu hareketlilik ve sayı öyle arttıki normale döndü tamamen.her ay hamile kalırım umuduyla bekledim.ovülasyon günlerini değerlendirdik ama sonuç hüsran ve üzüntü oldu.dün bi tüp bebek merkezinde spermiogram yaptırdık morfoloji 0. sinirlerim harab oldu.morfolojinin kötü olması tüp bebek başarısını da etkiliyor arkadaşlar.30 yaşındayım ne zaman anne olacağım içimi karamsarlık kapladı
ne güzel demek sorun yoktu morfolojide.bizim 0-1 arası.yani bu morfoloji ile sayı ne kadar çok olursa olsun normal yolla olması çok zor.ameliyattan sonra bakalım dr. ne ilaç vercek size ilaç olarak ne vermişti dr.bir de keçi boynuzları iyisi pek bulunamadığı için yani kırık oluyo rengi tuhaf oluyo kaliteli olmuyor ya bizde saraçoğlundan pekmez aldık organik onu içicek düzenli olarak.havuç suyu içer.çinkonun etkisi olurmu ki morfolojiye yoksa sayıya mı etkisi var sadece
Canim o kadar guzel anlatmissin ki hislerini.ayni seyleri ben de yasiyorum.ama elimizden bisey gelmiyor ne yazik ki.benim de psikolojim acayip bozuktu.hala da oyle ama ben namaza basladim ve inan stresim azaldi.haddim olmayarak sana da tavsiye ederim.zaten kiliyosan diyecek bisey yok.bilmiyorsan ogrenmeye calis hem vaktin gecer.biseyle mesgul olmus olursun.
Değerli arkadaşlar. ümitsizliğe kapılmamanız için kendi hikayemi yazmak istedim. 7 yıllık evliyim 6 yıldır çocuk istiyorduk fakat bir türlü olmadı. Eşimin varikoseli vardı. 6 yıllık süre zarfında eşim 2 kez çift taraflı varikosel ameliyatı oldu; 1 kez aşılama 2 kez tüp bebek denedik fakat sonuç alamadık. Tabiki haliyle bu kadar çaba ve sıkıntının ardından sonuç alamamamız bizi her yönden çok yıprattı ve ümidimizi kırılma nıoktasına getirdi. Eşim tekrar kontrole gitti ve yine varikosel (tek taraflı)ameliyatı olması gerektiği söylendi. 3. kez varikosel ameliyatı olduktan bir ay sonra kotrole gittiğinde verdiği tahlil sonucunda ameliyat öncesinde 4,5 milyon*ml olan sperm sayısının 22milyon*ml 'e yükseldiğini öğrendik ve bir hafta sonrada normal yolla hamile olduğumu öğrendik. şu anda kızımız dünyaya geleli 2 ay oldu. tarif edilemez bir mutluluk. İnşaallah Yüce Mevlam tüm isteyenlere bu mutluluğu tattırır. Her şey Allah'ın takdirinde bunu canlı olarak yaşadık. kesinlikle ümitsizliğe kapılmayın ve her şeyin hayırlısını dileyin. Yüce Allah hepinizin gönlüne göre versin. İnşaallah hepiniz hayırlısıyla çocuk sahibi olup bu mutluluğu tadarsınız. bizde çok sıkıntılı günler yaşadık ve sizleri çok iyi anlayan biri olarak sizlere bir parça bile olsa ümit verebildiysem çok sevinirim. Allah yar ve yardımcınız olsun.
ben 2,5 yıllık evliyim bir süredir bebek düşünüyorduk ama olmuyordu. bir sürü test tahlil falan derken eşime sol varikosel teşhisi konuldu.ameliyat olması gerekiyordu. Bir sürü doktor gezdik en son bi ürolog ilaç tedavisi önerdi daha sonra ameliyatı konuşuruz dedi. eşime trental ve klomen verdi. ben keçiboynuzu kürü yaptım her gün içti. Sabahları da arı sütü bala polen karışımı yedi. Veee daha ilaçları kullandığımız bir ay olmuştu ki hiç beklemediğimiz bi anda hamile :) olduğumu öğrendim. Belki fayda sağlar diye buraya yazmak istedim. Allah olmayan herkese nasip etsin.
merhaba öncelikle sizi tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün ben siteye yeni üye oldum ve size birşey sormak istiyorum.eşimdede varikosel olduğunu ögrndik. doktor ameliyatlık olmadığını söyledi sperm testi istedi. daha sperm testi yaptırmadık fAKAT HİÇ BİR ŞEKİLDE İLAÇ YAZMADI.siz sperm testi yaptırmışmıydınız yaptırdıysanız degerler ne durumdaydı. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim
slm bende sohbetinize katılmak istiyorum benımde ılk ccugum sıkıntısız oldu ama ıkıncı hamılelıgım 2 sene sonra kalabıldım esımde varkosel vardı sperm sayısı yuzde 10 yuzde 20 dı amelıyat dendı oldu arkasına hemen hamıle kaldım sımdı 3 aylık bı kızım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?