Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tıpta ne kadar alternatıf varsa o kadar da rısk var. umarım dogru olanı yapmısızdır ne dıyım ...

zaten sen var ya benı acayıp gaza getırdın kızııım. ben bu hızla adamın degerlerını 100 mılyona cıkarmazsam neyım:) kaan beye nasıl ulastın öyle yaaa. adama mail. attım ıkı gun ust uste. 4 gun oldu dönmedı..

tıpta ne kadar alternatıf varsa o kadar da rısk var. umarım dogru olanı yapmısızdır ne dıyım ...

sonucta herhastaya uygun gorulen farklıdır bıze uygun olan sıze ıyı gelmezz sıze ıyı olan bıze cnm ıcın nasıl raaht edıyorsa ole yap bence artık mesela bıze kesınlıkle 3 aydan once test yapılmıyacak dedıler aama arkadasma1.ayında hemen test yapmıslar yanı dotkorlarda hasta nın durumuna gore konusuyo olabılırler..

hahahaha ayy gülmekten karnım ağrıdı valla yaaa :)))) cıksın cıksın spermlerr poplarını kaldırsın artık oyle uyusuk uyusuk yatmak yok onlarr kosar adım gıtsınlerrrr gelsın bebıslerrrr :))) kaan aydosa tandıık vasıtasıyla ulastım canım gene aıle dostumuz bı urolojı uzmanı sayesınde :) artık urolojı uzmanlarıyla konusmaktan kendımı garıp hıssedıyordum :)))

ben zaten on gun raporluydum esımden dolayı aldım. yarın ıs bası yapıyorum .. biraz zaman gecsın de adamın muayenehanesıne gıtcam yaaa. gerekırse paspasında yatıcam konusmadan gıtmıcem.. bu arada soğan suyuna basladım yaaa berbat ötesı bır tat.. öğüre öğüre bir oldum .. sımdı bıle yazarken kokusu gelıyo burnuma da ıcım kalkıyo.. yapmam da gerekıyo.. bunu ıcen nasıl ıcıyo yaaa. gogo bı de bız problemsız gıbı görunsek de soğan ve ıncır kurunu yapmalıyız bence.. en azından yumurtalıklarımızı temızler.. ve hamılelıgı de hızlandırır

Varikosel az da olsa eşimde varmş. ..ameliyat olması şartmıkii kimisi gerek yok diyor kimisi faydası olur diyor..

Varikosel az da olsa eşimde varmş. ..ameliyat olması şartmıkii kimisi gerek yok diyor kimisi faydası olur diyor..

esınızın degerlerı nasıl sayısı.. özellıkle hareketlılık ve morfolojısı.. buna en ıyı cevabı verecek kısı doktordur.ilerı derece degılse lüzum görmüyolar... zaten degerler ıyıyse hamıle de kalırsınız

Hareketli sperm sayısı düşük( 8 mlilyon sperm sayısı) ama şekil yönünüden bozuklugu var 3 sefer aşılama yaptık malesef olmadı 2 sefer de düşügümüz oldu 2 aylık iken düştüler.. şimdi bu sene hac cıkmaz ise haziran temmuz tüp bebek düşnüyoruz.. Allahımdan her seyin hayırlısını istiyoruz..

selam kizlar
benim esimde de varikosel ileriydi hatta testisinbirini kucultmeye baslamis (

esim de acik ameliyat oldu ben doktora sordum mikrocerrahi diye gerek yok o sadece buyutuyor zaten gorunecek kadar var dedi' damar parmak kalinligina ulasmis zaten daralttim eski haline getirdim dedi ben de ameliyatin ikinci ayinda hamile kaldim ama bebeklerim yasamadi malesef.. ama doktor bize varikosel iyilesmeden hamile kalmissin yani eski spermlerle dedi bakalim hayirlisi olsun ..kaan hoca ameliyattan sonra klomen ve endol verdi bize.. bi de zinc ve proxeedd.. evicap alma e vitamini fazlasi zarar her seyi karistirmayin dedi

Kızlar merhaba.Öncelikle yukarıda daha önce paylaşmış olduğum bir arkadaşımın eşinin sonuçları var.Bu konu ile alakalı daha sonra yaşananlar ile ilgili bir sonuç yazamamıştım.Ve kısa zaman önce arkadaşımla konu ile alakalı bir görüşmem oldu ve müthiş bir cevap aldım.Varikoseli çift taraflıymış.Ameliyattan 1 ay sonra arkadaşım hamile kaldı.Ameliyat öncesi ve sonrası ekstra bir ilaç veya kür kullanımı yapmamışlar.Yani kısacası ameliyat durumu olanlar varsa acilen ameliyat olsunlar.Görüyorsunuz ki zamanından öncede sonuç alınabiliyor.Yeter ki gecikmeyin ameliyat için.Yukarıdaki sonuçlarda hızlı hareketlilik 0 idi.Bence umutsuz olamayın sakın.Sadece moraliniz ve düşünceleriniz hep üst düzeyde olsun ve Allah'tan sakın umut kesmeyip bol bol sabır ve dua edin.

Bu arada atladım kız 30 haftalık hamile.Ne mutlu ona.

haklısn cnmben bı ara kullanmıstım ıncır ve sogan kurunu gercekten benımde mıdem bulandırdı bıdahada ıcemedım ya artık dusunmıyım kendı halıne bırakayım dıyorum ama olmuyo yapamıyorum hep aklıma gelıyo bugunde benım sag kasıgım bır agrı ara ara batıyor acaba dıyorum bısery varmı yok dıyorum daha olmazz amaaan bole gel gıtlerle dusunup duryorum ıste canım ınsallah tez zamanda gelsın bebıslerr

esının sperm sonuclarına gore ve varıkoselın genızlıgıne gore doktor karar verrı canım buna ama bızım doktorumuzun demıs oldugu varıkosel nekadar olursa olsun ortadan kaldırılması gerekıyor cuku saglıklı olan sperme herzaman zarar verıyor mus gebelık olusabılır dusuk ıle sonuclanabılır demıstı gercı bızımkı son dereceydı artık olmama sansımız yoktu.

tşkr ederim canım sizede çok geçmiş olsun,ameliyatı devlet hastanesinde mikrocerrhi yöntmiyle yapılcak lokal anestezi önerdi bize dr yarım saat süreceğini söledi...pansuman için önerini okudum canım çok yaralı oldu o şekilde yaparım bende kocişim çabuk toparlar inş... rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve başka keder,dert vermesin...isteyen tüm arkadaşlarımın bebişlerini tez vakitte göndersin göbişine amin

3,5 aylık bi kızım var..eşimdede varikosel vardı ameliyat olduğu ay ben hamile kaldım.hiç beklemeden oldu 3ay sonra kontrolü vardı biz 3aydan sonra beklicektik yani.çok şükür.umudunuzu kaybetmeyin ama çokta düşünüp kendinizi yıpratmayın.rabbim herşeyi en hayırlı zamanda veriyor..

Merhaba arkadasşlar,

bende kendimden birşeyler paylaşmak istedim biraz kulak kabartırsanız sevinirim.
Ben 2009 Ağustos ayında evlendim, tam olarak neye karar vereceğimiz belli değildi o yuzden de çocuk istemedik ilk basşlarda. Keza haklı çıktık ve 5 ay sonra KAZAKİSTANA gittik, iş amaçlıydı. Ara ara denemize rağmen bir türlü olmadı. En son artik doktora gitmeye karar verdik. Ne yazık ki ben sağlıklı olmama rağmen kocamda ciddi derece İnfertilite vardi. WHO gore min. 20 milliyon olmasi gerekirken bizde 5 TANE idi. Doktor iğneler ve vitaminler çinkolar falan verdi. En yüksek 2.3 milyonu gördük. Sonrasında bir tüp bebek denedik yanlız başasızlıkla sonuçlandı. Sonrasında biz kendi çapımızda keçiboynuzu kürü ve MESİR macunu kullandı 3 ay kadar. Ama hiç bir değişiklikl olmadı. 3-3.5 milyon arası kaldık ne yazıkki.
Sonrasında TR ye geldik bu sefer. 2 buçuk aydır burdayız, bir kez daha denedik tüp bebeği yanlız 1.5milyonda yıkanmış 900000bin adetle iyi bir deneme yaptık yanlız bu da tutmadı. Varın siz düşünün benim halimi yani. 2 senedir deniyoruz ama bir türlü nasip olmadı.

En son artık varikoseli düşündük ve bir ürologa gittik. 4. derece varikosel var dendi. Tüp bebekte tutmadığı için yaptımaya karar verdik. 40dakka sürmesi gereken ameliyat 1buçuk saat sürdü. Yerimde oturamadım haliyle stresten. Doktor çıktıktan sonra iyiki yaptığımızı ve çok kötü oldugunu ultrason gözüktüğünden bile daha tıkla ve kan akışının bozuk oldugunu söyledi. İlerleme olacaktır ama 72 gün civarında beklememiz gerektiğini söyledi. Daha ameliyat olalı 1ay 10 gün oldu. Ama inanın sanki kıvamı bile bir başka oluyor zamanla. Böyle farklılıklar gören varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.

Amleiyat sonrası doktor herhangi bir vitamin vermedi ama kocam baya bir araştırdı ve ARGİNMAX men ile L-argenine aldı, 3 aylık. 1 ay kadar oldu kullanmaya başlıyalı. Günde 3er kez kullanıyor. Umarım bir zararı dokunmaz. Doktora sorduk herhangi bir zararı olacagını sanmıyorum aksine yii yapmışınız dedi. Bakalım kısmet zamanla ne olcak görelim.

Bİraz uzun yazdım kusura bakmayın :S

inşallah cnm umudunu kaybetme yeter...keşke tüp bebekten önce ürologa gidip bu ameliyatı olsaydınız,bizim dr da demişti ultrasonda görülen gibi olmuo heralde ameliyatta açtıklarında uzunluğu beli oluyor.hadi bakalım cnm dualarımız seninle allahım sana da nasip etsin inşallah anneliği.

slm cnm benımde esım amelıyat oldu benım esımınde varıkoselı cıft taraflı ve ılerı dereceydı 3 ay oldu amleıyat olalı bızede doktor hıcbır vıtamın vermedı ama ben evicap-cınko ve omega 3 kullandım esıme daha sonra baska doktorlara gttık kontrol ıcın amelıyattan once 8 mılyon olan degerımız daha ılk 3.ayda 48 mılyona yukselmıstı ve ben bu haberı duyunca hamıle kalmıs kadar sevındım canım doktorlar bıze amelıyattan sonra 84 gunde toparlanıyor damarlar dedı bızım bukadar yukselcegınden hıc umudumuz yoktu tabıkı ama suan cok mutluyum kontrol ıcın renklı dopplerde cekıldı damarların durumlarına bakıldı cok sukur cok ıyı cıktı bırcok doktorla gorustum arastrıdm bende amelıayt oncesınde canım esının kullanındıgı ılaclarıda duydum ama bunları aldık tavsıyem cınko kullanın derım enden dersen hucre yenıleme ozelleıgı var sperm hucrrelerını yenıler ıstersen bır danıs doktora her hastanın duurmu farklı olabılır ben doktra kullanmaya basladıktan sonra sormustum zaten test sonucundan sonra doktor esıne cok guzel bakmıs dedı gercektende vıtamınlerını copk duzenlı kullandırdımbunun yanında kuru dut cevız ciğ badem yedırdım hergun 1 avuc sımdı beklemedeyım bende 22 martta adet olmam gerekıyor bakalım bebıs gelıomu gelmıyo gercı doktorlarımız 3 ay daha bekleyın hıcbır asılama yada tup dusunmeyın kafanızdan atın dedı psıkolojık olarak en cok etkılenen hormonumuz sex hormunuymus oyuzden dusunmemek gerek cok zor bılıyorum bende yapamıyorum ama yapmak zorundayız canım gelmıs gecmıs olsun sızede ınsallah tez zamanda gelı bebıslerımız göbüşlerimize..cok uzun yazdım kusura bakma paylasmak ıstedım bende

herkese merhablar.. benim eşim de amekiat olalı
2 ay oldu solda 2 derece varikoseli vardı bir ay sonra test vereceğiz inşalah
merakla bekliyorum biz eşimin ameliyat yöntemini dahi bilmiyoruz biraz da doktorumuza bıraktık çok müdahil olmak istemedik
bu işlrde biraz da rahat olmak kafaya takmamak gerekiyor gerçekten
eşimde dikiş var o yüzden açık ameliyattır diye düşünüyoruz ama yinede emin değilim:)))
aslında soracaktık heyecandan sormayı unuttuk..
çok başarılı bir ameliyattı bahsedilen enfeksiyon gibi durumların hiç birini yaşamadık üç gün evde dinlendi
ikinci gün hastanede pansumun yapıldı başka da yapılmadı ve biz üçüncü günü ameliyatın memlekete gittik
18 saatlik yol ve eşim kullandı arabayı ağrı sızı bişi olmadı
sadece ameliyat akşamı şişlik olmuştu testislerde o da ağrısız ve geçti ertesi gün
sorunsuzdu çok şükür..
doktorumuz hiç bişi vermemesine rağmen bizde vitamin kullanıyoruz
omega3 evicap(e vitamini) ve arginmax men
ve keçi boynuzu kürü arada incir(zeytinyağında bekletilmiş) kuruyemiş havuç taze sıkılmış meyve suyu(c vitamini için) vs..
çok iyi yapamasakda bunları elden geldiğince yapmaya çalışıyoruz..
sizde yapn derim..
gogiye katılıyorum zincoda çk etkili
ama bizim kullandığımız arginmax mende çinko da olduğu için benayrıyeten vermiyorum..
bir ay sonra inşallah güzel sonuçlar alır sizinlede paylşırım..
aynı zamanda benimde yumurtlama problemim olduğu için bu aralr özellikle bunun üstünde duruyorum
işimiz zor..
hiç bişi yapmadan olmuyo kesinlikle.. rabbim herkesin yardımcısı olsun...

gönlünüzü ferah tutun yeter duygulanarak okudum valla çok cici bi kızım var allahımm sizlere de nasip etsin inşallahhh..emzirirken dua edince kabul olrmuş öle duymuştum kızımı emzirirken sizlere dua edicem umarım kabul olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…