canım benim eşim kendisi doktor.o da mikrocerrahi yöntemi ile oldu.dünyan falan yıkılmasın.bu iyi bir yöntem.açık ameliyat da şüphesiz iyidir.sonuçta tedavi yöntemi ikisi de.o iyi bu kötü diyemeyiz.ikisinin amacı da varikoselin düzelmesi ve iki yöntemin sonucunda da tedavi olunuyor.sakın bir de bu sebeple stres yapma.kimse yapmasın.yeterince stres yapacak konumuz var zaten.
hyr canm kaan aydos yapmadı amelıyatı ama esımın butun renklı dopplerlerını gonderdım test sonuclarını gonderdım kesınlıkle acık amelıyat dedıler ya uzulme belkı senın esıne mıkrocerrahı gerkeıyordu benım esımın artık son derecedeymıs varıkoselı ve kesınlıkle acık amelıyat dedıler hepsı ben cok arastırdım doktor doktor gezdık yanı mıkrocerrahı doktorların ısıne gelıyor canım daha az yoruluyorlar esım amelıyatını ızmırde ozel bı dotkorda oldu canım sen buna kafanı yorma belkı esıne mıkrocerrahı gerekıyordur. ama bızım amelıyatımızın basarısının yanında vermıs oldugum vıtamınlerınde destegı cokmus cunku damarlar kendını normalde 84 gunde toparlıyormus demıstım ya ama bızımkı cok erken ıyılestı 6.ayda alacagımız sonucu 3.ayda aldık canım sımdı beklemedeyız hatta 22 martta adet olmAM gerekıyor bakalım esım belkıı olmassın dıyor ama benım umudum yok sankı agostostan once olmıyacakmıs gıbı gelıyor hayrlısı olsun hakkımızda hepımızın tez zamanda kucakları dolsun ınsallah
tıpta ne kadar alternatıf varsa o kadar da rısk var. umarım dogru olanı yapmısızdır ne dıyım ...
zaten sen var ya benı acayıp gaza getırdın kızııım. ben bu hızla adamın degerlerını 100 mılyona cıkarmazsam neyım:) kaan beye nasıl ulastın öyle yaaa. adama mail. attım ıkı gun ust uste. 4 gun oldu dönmedı..
hahahaha ayy gülmekten karnım ağrıdı valla yaaa :)))) cıksın cıksın spermlerr poplarını kaldırsın artık oyle uyusuk uyusuk yatmak yok onlarr kosar adım gıtsınlerrrr gelsın bebıslerrrr :))) kaan aydosa tandıık vasıtasıyla ulastım canım gene aıle dostumuz bı urolojı uzmanı sayesınde :) artık urolojı uzmanlarıyla konusmaktan kendımı garıp hıssedıyordum :)))
Varikosel az da olsa eşimde varmş. ..ameliyat olması şartmıkii kimisi gerek yok diyor kimisi faydası olur diyor..
esınızın degerlerı nasıl sayısı.. özellıkle hareketlılık ve morfolojısı.. buna en ıyı cevabı verecek kısı doktordur.ilerı derece degılse lüzum görmüyolar... zaten degerler ıyıyse hamıle de kalırsınız
Arkadaşlar merhaba.Daha önce bahsetmiştim.Arkadaşımın eşinin sonucları bunlar.
Yorumlarmısınız?
3-4 LÖKOSİT GÖRÜLDÜ.
SEMENİN ALINDIĞI SAAT SONUÇ NORMAL DEĞERLER
CİNSEL PEHRİZ SÜRESİ :3 GÜN
VİSKOZİTE :NORMAL NORMAL
HACİM :3,4 CC >2 CC
SPERM SAYISI / ML :12 MİLYON
PHSS % :%66
MORFOLOJİ .
BAŞ ANOMALİSİ % :49
AKROZOM ANOMOLİSİ % :14
ORTA KISIM ANOMOLİSİ % :12
KUYRUK KISIM ANOMOLİSİ % :10
IMMATÜR FORM % :4
PH :8,0 7,5-8,0
SIVILAŞMA ZAMANI :25' <60'
LOKOSİT / ML :0,3 MİLYON <1MİLYON
RENK :OPAK BEYAZ
HAREKETLİLİK :%74
HIZLI LINEER HAREKET :%0
YAVAŞ LINEER HAREKET :%66
LOKALİZE :%8
HAREKETSİZ :%26
AGLUTINASYON :YOK
NORMAL MORFOLOJİDE SPERM SAYISI :%11
NOT :KRUGER STRICT KRİTERLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMİŞTİR
Kızlar merhaba.Öncelikle yukarıda daha önce paylaşmış olduğum bir arkadaşımın eşinin sonuçları var.Bu konu ile alakalı daha sonra yaşananlar ile ilgili bir sonuç yazamamıştım.Ve kısa zaman önce arkadaşımla konu ile alakalı bir görüşmem oldu ve müthiş bir cevap aldım.Varikoseli çift taraflıymış.Ameliyattan 1 ay sonra arkadaşım hamile kaldı.Ameliyat öncesi ve sonrası ekstra bir ilaç veya kür kullanımı yapmamışlar.Yani kısacası ameliyat durumu olanlar varsa acilen ameliyat olsunlar.Görüyorsunuz ki zamanından öncede sonuç alınabiliyor.Yeter ki gecikmeyin ameliyat için.Yukarıdaki sonuçlarda hızlı hareketlilik 0 idi.Bence umutsuz olamayın sakın.Sadece moraliniz ve düşünceleriniz hep üst düzeyde olsun ve Allah'tan sakın umut kesmeyip bol bol sabır ve dua edin.
ben zaten on gun raporluydum esımden dolayı aldım. yarın ıs bası yapıyorum .. biraz zaman gecsın de adamın muayenehanesıne gıtcam yaaa. gerekırse paspasında yatıcam konusmadan gıtmıcem.. bu arada soğan suyuna basladım yaaa berbat ötesı bır tat.. öğüre öğüre bir oldum .. sımdı bıle yazarken kokusu gelıyo burnuma da ıcım kalkıyo.. yapmam da gerekıyo.. bunu ıcen nasıl ıcıyo yaaa. gogo bı de bız problemsız gıbı görunsek de soğan ve ıncır kurunu yapmalıyız bence.. en azından yumurtalıklarımızı temızler.. ve hamılelıgı de hızlandırır
Varikosel az da olsa eşimde varmş. ..ameliyat olması şartmıkii kimisi gerek yok diyor kimisi faydası olur diyor..
cnm öncelıkle gecmıs olsun. esım bu amelıyatı daha yenı oldu. ufak tefek sıkıntıların dısında on gunde toparlanıyo.bızım sıkıntımız enfeksıyon. dıkışlerde bu gun dahıl ufak sızıntılar seklınde kanamalar car. bu amelıyatı nerde ve hangı yöntemle olacaksınız. mikrocerrahı yöntemının dısında açık amelıyat asla ama asla düşünmeyın. % 70 tekrarlama riski var. mikrocerrahıde bu aoran %1 lerde falan oluyo. pansumanlar ıcın bundan bır gun önce yazı yazdım. okumanda yarar car. hastanede pansuman yaptırmayın. esının pansumanını duzenlı olarak sen evde yapmalısın. daha saglıklı.. saglıgınız ve mutlulugunuz daim olsun...
Merhaba arkadasşlar,
bende kendimden birşeyler paylaşmak istedim biraz kulak kabartırsanız sevinirim.
Ben 2009 Ağustos ayında evlendim, tam olarak neye karar vereceğimiz belli değildi o yuzden de çocuk istemedik ilk basşlarda. Keza haklı çıktık ve 5 ay sonra KAZAKİSTANA gittik, iş amaçlıydı. Ara ara denemize rağmen bir türlü olmadı. En son artik doktora gitmeye karar verdik. Ne yazık ki ben sağlıklı olmama rağmen kocamda ciddi derece İnfertilite vardi. WHO gore min. 20 milliyon olmasi gerekirken bizde 5 TANE idi. Doktor iğneler ve vitaminler çinkolar falan verdi. En yüksek 2.3 milyonu gördük. Sonrasında bir tüp bebek denedik yanlız başasızlıkla sonuçlandı. Sonrasında biz kendi çapımızda keçiboynuzu kürü ve MESİR macunu kullandı 3 ay kadar. Ama hiç bir değişiklikl olmadı. 3-3.5 milyon arası kaldık ne yazıkki.
Sonrasında TR ye geldik bu sefer. 2 buçuk aydır burdayız, bir kez daha denedik tüp bebeği yanlız 1.5milyonda yıkanmış 900000bin adetle iyi bir deneme yaptık yanlız bu da tutmadı. Varın siz düşünün benim halimi yani. 2 senedir deniyoruz ama bir türlü nasip olmadı.
En son artık varikoseli düşündük ve bir ürologa gittik. 4. derece varikosel var dendi. Tüp bebekte tutmadığı için yaptımaya karar verdik. 40dakka sürmesi gereken ameliyat 1buçuk saat sürdü. Yerimde oturamadım haliyle stresten. Doktor çıktıktan sonra iyiki yaptığımızı ve çok kötü oldugunu ultrason gözüktüğünden bile daha tıkla ve kan akışının bozuk oldugunu söyledi. İlerleme olacaktır ama 72 gün civarında beklememiz gerektiğini söyledi. Daha ameliyat olalı 1ay 10 gün oldu. Ama inanın sanki kıvamı bile bir başka oluyor zamanla. Böyle farklılıklar gören varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.
Amleiyat sonrası doktor herhangi bir vitamin vermedi ama kocam baya bir araştırdı ve ARGİNMAX men ile L-argenine aldı, 3 aylık. 1 ay kadar oldu kullanmaya başlıyalı. Günde 3er kez kullanıyor. Umarım bir zararı dokunmaz. Doktora sorduk herhangi bir zararı olacagını sanmıyorum aksine yii yapmışınız dedi. Bakalım kısmet zamanla ne olcak görelim.
Bİraz uzun yazdım kusura bakmayın :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?