Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

korkmamıza gerek yok ben çocuksuz yıllar düşününce o kadar korkuyorum ki maddi acılar bana vız geliyor.ayrıca bütün kadınlar yaşıyor bu sıkıntıları bizde yaşayacaz ama rabbim nasip ederse bebeklerimizi kucağımıza aldığımız ilk andan itibaren unutucaz inşallah

Son düzenleme:

ben bunu söylüyorum güzel hatunlar. kürlere vıtamınlere devam... gelsın besısler göbüşünüze:)

:) teşekkür ederim arkadaslar.insallah dediklerinizi yapacagım. Cunku şifa istiyoruz artık.elden ne geliyorsa yapmak düşüyor bizlere.allah sizlerden razı olsun.

bize kasakistanda 1. derece var dendi, ilk defa gittiğimiz için de bu soylenene güvendik napalım :S halbuki ultrason falan da çekilmedi yani. Doktor çok da fazla etkilmez diyince üstüne düşmedik açıkcası. Ama nerden bilelim ki boyle bir şeyle karlışacağımızı. Meğersem biraz daha gitmesek yumurtalıklar küçülüp çekilecekmiş... Neyseki şimdi daha rahat kocacım. Bakalım Mayısın sonu gibi test yaptıracağız inşallah bir ilerleme kaydederiz...

Valla toparlansında günü önemli değil. Bir daha tüp bebek gibi bir şeyler uğraşmak istemiyorum. Ama Allah ne nasip eder hiç bilmiyorum. Bunu zamanla göreceğiz artık. Çinkoyu ilk tedavide çok kullandıgı için bir daha yükleme yapmak istemedim. Ama alsam mı almasam mı muallakta kaldım şimdi.
Ama onun dışında bir de Arı sütü- bal- polen karışımı yapıyoruz ılık sütün içine her akşam. Ona da başlıyalı nerdeyse 1ay olcak.

Aslında kocam çok ısrar ediyor gelişmeleri görmek için her ay test yapayım mı diyor ama ben bekle diye zorluyorum. Ya kötü çıkar da umutsuzluğa falan düşerse diye !?

günaydın canım, geçmiş olsun.
eşin her ay yaptırmasın test, kafanız karışır ,3 ayda bir testi yenilemek en doğrusu. hem spermler 72 günde bir yenilermiş kendini diyor doktorlar.

sanada gunaydin cy-76,

bende öyle düşünüyorum. doktor ilk 3 ayda gelişme olmazsa bi 3 ay daha beklemniz gerekebilir. Çünkü günden güne ve kişiden kişiye göre farklılıklar gösterebiliyormuş. O yüzden sabretmeniz gerek dedi. Ama zaten 2buçuk senelik evli olduğumuz için sanki her geçen gün bizim zararımızaymış gb geliyor bana. Ama neticede yazılıysa olur ne bilim ya. Strest yapsak ne fayda yapmasak ne fayda. 3milyondan 15milyonlara çıksın ben yine razıyım.

Neticede 5 taneyle yola çıktık bakalım ne gelişmeler olacak merakla bekliyorum.

canım bende cy 76 ya katılıyorum her ay bakılan sperm zaten dusuk cıkıcaktır bız basından bole bı hata yapmıstık morelımız bozulmustu 3 ay ara ıle baktırın derım bende cnm arı sutu polen karısı ılede cok basarı saglayan arkadaslar var cnm ınsallah sızede faydası olur ben cınkoyu hucre yenılme ozellıgı oldugu ıcın cok kullanmak ıstedım cnm hayurlısıı olsun stres yapma

stres yapmayın dıyıcem ne kadar zor ve elde olmadııgnuı bende bılıyorum cnm ben okadar cok stres yaptımkı ama esımı gel gor sankı hıcbırsey yokmus gıbı amelıyat oldu sonrada test yapıldı hepsınde cok rahattı hep hayılrııs dedı durdu halada ole dıyo bakalım bu ay benden cok umıtlı esım ama bende adet olucam hıssedıyorum tum belırtılerım var hepımız ııcn hayırlısı olsun tez zamnda

işin garip tarafı benim eşim de öyle, problem onda olmasına rağmen o benden daha dirayetli. acaba öyle olmaya mı çalışıyor diye de düşünmedim değil yani. Benim moralimi yüksek tutmak için. Sağolsun çok düşüncelidir kendisi.

Kendisi böyle doğal ieyleri çok sever, isteye isteye hiç üşenmeden her akşam yapıyor karışımdan gün sabah öğlen akşam da, Arginmax men ve L-argenine kullanıyor. Baktim içindekilere çinko zaten mevcutmuş bir daha ekstradan kapsul olarak almama gerek yok bence. 2 ay sonra görücez bakalım ne değişiklikler olcak.

Yaşayan bilir gerçekten zor bir durum.

İmtihanların en zorlarından biri de bu işte... Allah mukafatımızı güzel verir inş hem bu hem de öbür dünyada...

MErhaba kızlar;
Sormak istediğim bişey var. Eşimle bi senedir çocuk denemesi yapıyoruz ve olmuyordu. Doktora gittik ve sol yumurtalığında varikosel çıktı. doktor spermiyorgram ve ultrason istedi şimdide onları yaptırıyor sonuçlarla bilrikte cumartesi günü tekrar gidicez ve ameliyat olup olmayacağına karar vericek. Ama beni düşündüren kocam ilişki esnasında miktar olarak çok az boşalıyordu. Tüm varikoseli olan erkekler böylemi acaba. Yoksa görüntüde normal de testtemi düşük çıkıyordu. Ameliyat derse düzelme miktarında artma olucakmı. Çok geriliyorum ama ona belli etmiyorum muhtemelen o da çok gergin ve beni üzmemek için pozitif olmaya çalışıyor geyiğe vuruyoruz.

slm cnm benım esımde amelıyat oldu aynı sey bızde var ve amelıyattan 1 ay sonra mıktarda ve kıvamda artıs oldu amelıyat oncesı 8 mılyon olan sayımız suanda 48 mılyon hıc dert etme bol bol dua et cnm hayırlısıyla olsun amelıyatını varıkosel az dahı olsa ortadan kaldırılması gerekıyor cunku saglıklı olan spermede zarar verıp kalıtesını dusuruyor canım canını sıkma bızde amelıyat olalı 4 ayımız bıttı ck sukur esımde ıyı sonuclarda ancak unutma ılk 3.ayda yapılan sonuclar sadece merak cunku damarlar ve hucreler kedını zaten 84 gunde toparlıyor ddoktorlar da 6 ay sonundakı sonuc onemlı oldugunu soyluyolar zaten ben bekleedegım mesela bu ay 22 martta adet olmam gerekıyo belkı bebıs gelıyodur dıyorum :) olmam adet hayırlısı heryseyın zamanı geldıgınde olucaktır allahın ıznıyle esıne kecıboynuzu kuru uygula derım ben bız amelıyat oncesınde onunla 1 ayda 2 mılyon sperm artısı yapmıstık

geçmiş olsun arkadaşım bana kalırsa meni miktarı ile alakalı bir durum değil şöyle düşün azosperm olan erkeklerdede meni tam olarak çıkıyor ama içindeki canlı hücre sayısı az yada hiç yok yani meni miktarına doğrudan bağlı değil ama dolaylı yoldan bağlımıdır bilemiyorum doktora sormak lazım

slm cnm bende kendı doktorumuza fark var dedıgım zaman tabıkıde olucak varıkoselden dolayı sperm ıcerden cıkamıyordu sımdı varkosel ortadan kalktıgı ıcın damarlar daraldıgı ıcın spermın tamamı dısarı cıkabııyor demıstı tabıkıde ıcındekı canlı hucre mıktarı onemlı ancak ne kadar cok mıktar okadar canlı olabılme ımkanı dıye dusunuyorum bende sperm testlerındede yazıyor ya 3ml ıle 5 ml arasında olmalıdır dıye bundan olabılır canım

arkadaşım bizde de öyleydi, 1ay 10 gün olcak nerdeyse ameliyat olalı bizimkide sol taraftadı ve inan kıvamda fark etti yogunlukda ama daha çok erken, hem bizim ki çok geri bir seviyede olduğu için farketmemiz çok daha kolay oldu.
Bir de eşimde varikosel 4. dereceydi, çok ileri düzeyde olması da etkiler.

Spermogram testinden sonra belli olur zaten. Umarım kötü bir sonuç ile karşılaşmazsınız.

canım bizde de aynı durum vardı ameliyat olalı 1 hafta sonra 3 ay olmuş olacak eşim hissedebiliyorum daha volümlü geliyor diyaor.hayırlısı ile olun ameliyatınızı sonra da gelsin bebişler inşallah.

Çok teşekkür ederim inşallah istediğin gibi hamile kalırsın. Aslında ben henüz bebek için hazırmıyım değilmiyim onu bile bilmeden korunmamaya başlamıştım ama iş böyle olunca bi anda panik yapmaya başladım. Miktarı da beni çok fazla korkuttu sonuçta o kadar az olmaması gerekiyor diyordum kendi kendime hep. Onada bişey diyemiyorum. offf bu cumartesi sonuçlar alınacak. Doktorumuza çok güveniyorum 2 ay önce beni ameliyat etmişti. İnşallah bi çocuğumuz olur

Ya bu konuda karı koca çok cahiliz sanırım. Azospermin ne olduğunu burda okudum be o kadar çok korktum ki inşallah öyle bi sonuç olmaz.

Eşime moral vermeye çalışyıorum ama dün akşam bana inşallah çocuğumuz olur benim yüzümden anne olamazsan çok üzülürüm falan gibi laflar etti. İstemiyorum psikolojisi etkilensin. Bana çocuk değil sen lazımsın dedim ama evde garip gergin bi hava var ikimizde birbirmize belli etmiyoruz ama ikimizde biran önce cumartesi gelsin istiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…