- 27 Kasım 2011
- 467
- 11
- 33
İnşallah canım arkadasım. Aslında korkuyorum da. Nasıl olur ,ne kadar sürer vs aklımda bir sürü soru... Diğer arkadasım ilaç vermedi doktor. Ve maalesef esim diğer bitkisel kürleri inatla icmiyor. Anlayacağın baska bir carem yok. Maddi anlamda sıkıntımız yok şükür kendimizi bir de buna hazırlıyoruz simdi. Allah yüzümüzü kara çıkarmasın.
benim kuzenimin altı yıl olmadı çocukları sonra tüple oldu hemde ilk denemelerinde o kadar mutsuzluk altı yıl bebek özlemi ...ama tabi zamanı varmış demekki ..sizde sayı düşük biraz kür ilaç falan kullanırsa tüpte sağlıklı embriyo şansı artar o yüzden kesinlikle kulllanması lazım ...tüp bebek tedavisininde bebeğin tutmamasının en büyük nedeni sağlıksız sperm o yüzden ne kadar çok sperm o kadar çok şans ben artık ilacı kürü hep tüp amaçlı kullandırıyorum doğal yoldan geçtim
ben bunu söylüyorum güzel hatunlar. kürlere vıtamınlere devam... gelsın besısler göbüşünüze:)
inşallah cnm umudunu kaybetme yeter...keşke tüp bebekten önce ürologa gidip bu ameliyatı olsaydınız,bizim dr da demişti ultrasonda görülen gibi olmuo heralde ameliyatta açtıklarında uzunluğu beli oluyor.hadi bakalım cnm dualarımız seninle allahım sana da nasip etsin inşallah anneliği.
slm cnm benımde esım amelıyat oldu benım esımınde varıkoselı cıft taraflı ve ılerı dereceydı 3 ay oldu amleıyat olalı bızede doktor hıcbır vıtamın vermedı ama ben evicap-cınko ve omega 3 kullandım esıme daha sonra baska doktorlara gttık kontrol ıcın amelıyattan once 8 mılyon olan degerımız daha ılk 3.ayda 48 mılyona yukselmıstı ve ben bu haberı duyunca hamıle kalmıs kadar sevındım canım doktorlar bıze amelıyattan sonra 84 gunde toparlanıyor damarlar dedı bızım bukadar yukselcegınden hıc umudumuz yoktu tabıkı ama suan cok mutluyum kontrol ıcın renklı dopplerde cekıldı damarların durumlarına bakıldı cok sukur cok ıyı cıktı bırcok doktorla gorustum arastrıdm bende amelıayt oncesınde canım esının kullanındıgı ılaclarıda duydum ama bunları aldık tavsıyem cınko kullanın derım enden dersen hucre yenıleme ozelleıgı var sperm hucrrelerını yenıler ıstersen bır danıs doktora her hastanın duurmu farklı olabılır ben doktra kullanmaya basladıktan sonra sormustum zaten test sonucundan sonra doktor esıne cok guzel bakmıs dedı gercektende vıtamınlerını copk duzenlı kullandırdımbunun yanında kuru dut cevız ciğ badem yedırdım hergun 1 avuc sımdı beklemedeyım bende 22 martta adet olmam gerekıyor bakalım bebıs gelıomu gelmıyo gercı doktorlarımız 3 ay daha bekleyın hıcbır asılama yada tup dusunmeyın kafanızdan atın dedı psıkolojık olarak en cok etkılenen hormonumuz sex hormunuymus oyuzden dusunmemek gerek cok zor bılıyorum bende yapamıyorum ama yapmak zorundayız canım gelmıs gecmıs olsun sızede ınsallah tez zamanda gelı bebıslerımız göbüşlerimize..cok uzun yazdım kusura bakma paylasmak ıstedım bende
Valla toparlansında günü önemli değil. Bir daha tüp bebek gibi bir şeyler uğraşmak istemiyorum. Ama Allah ne nasip eder hiç bilmiyorum. Bunu zamanla göreceğiz artık. Çinkoyu ilk tedavide çok kullandıgı için bir daha yükleme yapmak istemedim. Ama alsam mı almasam mı muallakta kaldım şimdi.
Ama onun dışında bir de Arı sütü- bal- polen karışımı yapıyoruz ılık sütün içine her akşam. Ona da başlıyalı nerdeyse 1ay olcak.
Aslında kocam çok ısrar ediyor gelişmeleri görmek için her ay test yapayım mı diyor ama ben bekle diye zorluyorum. Ya kötü çıkar da umutsuzluğa falan düşerse diye !?
Valla toparlansında günü önemli değil. Bir daha tüp bebek gibi bir şeyler uğraşmak istemiyorum. Ama Allah ne nasip eder hiç bilmiyorum. Bunu zamanla göreceğiz artık. Çinkoyu ilk tedavide çok kullandıgı için bir daha yükleme yapmak istemedim. Ama alsam mı almasam mı muallakta kaldım şimdi.
Ama onun dışında bir de Arı sütü- bal- polen karışımı yapıyoruz ılık sütün içine her akşam. Ona da başlıyalı nerdeyse 1ay olcak.
Aslında kocam çok ısrar ediyor gelişmeleri görmek için her ay test yapayım mı diyor ama ben bekle diye zorluyorum. Ya kötü çıkar da umutsuzluğa falan düşerse diye !?
sanada gunaydin cy-76,
bende öyle düşünüyorum. doktor ilk 3 ayda gelişme olmazsa bi 3 ay daha beklemniz gerekebilir. Çünkü günden güne ve kişiden kişiye göre farklılıklar gösterebiliyormuş. O yüzden sabretmeniz gerek dedi. Ama zaten 2buçuk senelik evli olduğumuz için sanki her geçen gün bizim zararımızaymış gb geliyor bana. Ama neticede yazılıysa olur ne bilim ya. Strest yapsak ne fayda yapmasak ne fayda. 3milyondan 15milyonlara çıksın ben yine razıyım.
Neticede 5 taneyle yola çıktık bakalım ne gelişmeler olacak merakla bekliyorum.
MErhaba kızlar;
Sormak istediğim bişey var. Eşimle bi senedir çocuk denemesi yapıyoruz ve olmuyordu. Doktora gittik ve sol yumurtalığında varikosel çıktı. doktor spermiyorgram ve ultrason istedi şimdide onları yaptırıyor sonuçlarla bilrikte cumartesi günü tekrar gidicez ve ameliyat olup olmayacağına karar vericek. Ama beni düşündüren kocam ilişki esnasında miktar olarak çok az boşalıyordu. Tüm varikoseli olan erkekler böylemi acaba. Yoksa görüntüde normal de testtemi düşük çıkıyordu. Ameliyat derse düzelme miktarında artma olucakmı. Çok geriliyorum ama ona belli etmiyorum muhtemelen o da çok gergin ve beni üzmemek için pozitif olmaya çalışıyor geyiğe vuruyoruz.
MErhaba kızlar;
Sormak istediğim bişey var. Eşimle bi senedir çocuk denemesi yapıyoruz ve olmuyordu. Doktora gittik ve sol yumurtalığında varikosel çıktı. doktor spermiyorgram ve ultrason istedi şimdide onları yaptırıyor sonuçlarla bilrikte cumartesi günü tekrar gidicez ve ameliyat olup olmayacağına karar vericek. Ama beni düşündüren kocam ilişki esnasında miktar olarak çok az boşalıyordu. Tüm varikoseli olan erkekler böylemi acaba. Yoksa görüntüde normal de testtemi düşük çıkıyordu. Ameliyat derse düzelme miktarında artma olucakmı. Çok geriliyorum ama ona belli etmiyorum muhtemelen o da çok gergin ve beni üzmemek için pozitif olmaya çalışıyor geyiğe vuruyoruz.
geçmiş olsun arkadaşım bana kalırsa meni miktarı ile alakalı bir durum değil şöyle düşün azosperm olan erkeklerdede meni tam olarak çıkıyor ama içindeki canlı hücre sayısı az yada hiç yok yani meni miktarına doğrudan bağlı değil ama dolaylı yoldan bağlımıdır bilemiyorum doktora sormak lazım
MErhaba kızlar;
MErhaba kızlar;
slm cnm benım esımde amelıyat oldu aynı sey bızde var ve amelıyattan 1 ay sonra mıktarda ve kıvamda artıs oldu amelıyat oncesı 8 mılyon olan sayımız suanda 48 mılyon hıc dert etme bol bol dua et cnm hayırlısıyla olsun amelıyatını varıkosel az dahı olsa ortadan kaldırılması gerekıyor cunku saglıklı olan spermede zarar verıp kalıtesını dusuruyor canım canını sıkma bızde amelıyat olalı 4 ayımız bıttı ck sukur esımde ıyı sonuclarda ancak unutma ılk 3.ayda yapılan sonuclar sadece merak cunku damarlar ve hucreler kedını zaten 84 gunde toparlıyor ddoktorlar da 6 ay sonundakı sonuc onemlı oldugunu soyluyolar zaten ben bekleedegım mesela bu ay 22 martta adet olmam gerekıyo belkı bebıs gelıyodur dıyorum :) olmam adet hayırlısı heryseyın zamanı geldıgınde olucaktır allahın ıznıyle esıne kecıboynuzu kuru uygula derım ben bız amelıyat oncesınde onunla 1 ayda 2 mılyon sperm artısı yapmıstık
geçmiş olsun arkadaşım bana kalırsa meni miktarı ile alakalı bir durum değil şöyle düşün azosperm olan erkeklerdede meni tam olarak çıkıyor ama içindeki canlı hücre sayısı az yada hiç yok yani meni miktarına doğrudan bağlı değil ama dolaylı yoldan bağlımıdır bilemiyorum doktora sormak lazım
arkadaşım bizde de öyleydi, 1ay 10 gün olcak nerdeyse ameliyat olalı bizimkide sol taraftadı ve inan kıvamda fark etti yogunlukda ama daha çok erken, hem bizim ki çok geri bir seviyede olduğu için farketmemiz çok daha kolay oldu.
Bir de eşimde varikosel 4. dereceydi, çok ileri düzeyde olması da etkiler.
Spermogram testinden sonra belli olur zaten. Umarım kötü bir sonuç ile karşılaşmazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?