Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaslar eşim 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu. doktor ona proxed de önerdi . Şu an 2 aylık gebeyim:) Darısı sizin başınıza..(amin)
Not : 1.5 yıl cocuk bekledim tüp denedik olmadı

Tebrik ederim,Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Darası umutla bekleyen bizlerin başına.Amiiiiiiiin.

tebrik ederim arkadaşım,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bir nebze ne demek,bizler için burada ki olumlu sonuçlar öyle çok umut oluyor ki.
Darası bizlerin başına inşallah.

yaaa canlar bu jel hakketen ıse yarıo mu ben bılmedıgım bı seyı kullanmaktan yana degılım ama aklıma da yatmıyo degıl hanı.. bu gun yıne kırmızılar geldi..ama normalde delı gıbı sancım olur ve mutlaka acillik olurdum ıstısnasız her adetımde.. soğan kürünün faydası oldugunu düşünüyorum.. maasallah diyim. agrım elbette var ama hıç bu kadar kolay gecırmemıstım ılk günümü

galiba bebek bekliyosun gozun aydin ben bana yardimci olacak hemserilerime bakiniyorum kayseride kime ameliyat oldu esim hangi hastane bana msj atarmiisin tavsiyeye ihtiyacim var

Arkadaşlar merhaba,ben yeni üyeyim ama siteyi uzun süredir takp ediyorum,bu siteden güzel haberler duyup umutlandığım çok oldu şimdide ben bi umut olmak için yazıyorum.bundan yaklaşık 8 ay önce eşim çift taraflı varikoselden ameliyat oldu.şikayetimiz ağrıyla başlamıştı doktora gitti varikosel olduğunu öğrendi.doktor hemen ameliyet etmedi 6 ay kadar falan ilaç tedavisi uyguladı ama faydası olmadı tabi.ameliyata giderken tek taraflı die biliyoduk çift taraflıymış meğerse.neyse ameliyattan sonra çabuk iyileşti.biz ozamnlar henüz bebek düşünmüyoduk ama ben olmazsa diyede korkuyodum tabi.ama denemedikte bilmiyorum ozaman olacakmıydı.ama artık bu aralar düşünmeye başlamıştıkki 2,5 hafta önce hamile olduğumu öğrendim.daha çok küçük bebeği tam göremedik ama keseyi gördük.Allahım bebek isteyen ve bekleyen herkesin yardımcısı olsun,hepimiizi korusun inşallah.

aynisini bu ay bende yasadim artik anliyorum agri var akinti varsa tutmadi

aynisini bu ay bende yasadim artik anliyorum agri var akinti varsa tutmadi

slm arkadaşlar, Rabbim bekleyen,tedavide olan ve bu yolda çaba sarfeden tüm arkadaşlarımın çabalarını boşa çıkarmasın inşallah,
belirtilere takılmayın, genelde çok değişiklik gösteriyo, benim eşimde varikosel ameliyatı olmuştu ameliyattan sonraki test sonuçlarımız kötüydü ve hiç düzelmedi sonrasında tüpbebekle ikizlerime hamile kalmıştım, hamileyken ilk 4 ay aşırı mide bulantısından yerimden kalkamadım, sonrasında sonuçlar çok kötü olduğu için ve çok uğraşmamıza rağmen doğal yoldan hamile kalamadığım için korunmadık, ikizlerim 6 aylıkken 2 aylık hamile olduğumu öğrendim (doğumdan sonra adet günlerim düzenli olmadığı için şüphelenmemiştim) ozamanda hiç birşey hissetmedim ne bulantı nede başka bişey, çok şükür ilkinde sürekli yatarak geçirdiğim hamilelik dönemi ikincide çok kolay geçmişti,
inşallah bekleyen tüm arkadaşlarımında göbişlerine bebişleri hissettirmeden konuverir dualarım sizinle...

maşallah size
zor olmuştur sizin için 3 çocuk ve yaşları da yakın olmuş ama ne mutlu size. dualarınız için teşekkürler

kızlar,varikosel ameliyatından sonra ne kadar süre beklemeliyiz bebek olması için ??

valla canım aslında bu birazda doktorun yönlendirmesine bağlı. normalde 1 yıl bekleyin derler, ama yaptıracağınız tahlillerde size az çok fikir verecektir. bizim 7,5 ay oldu mesela. ilaç kullanıyor şu anda eşim. ameliyatın bence ileri hareket ve morfolojiye pek bir etkisi olmadı gibi bizde. sayı sorunu zaten yoktu. 1-2 ay daha bekleyip aşılama deneyeceğiz sanırım.

ameliyat öncesi ve sonrası değerleriniz nasıldı ki"ameliyatın bence ileri hareket ve morfolojiye pek bir etkisi olmadı gibi"demişsind test yapmadınız mı ameliyattan sonra.hiç mi artış olmadı morfoloji de ve harekette.ne ilacı kullanmıştı eşin

Ameliyat oncesi toplam sayı 40 milyon ml de 9 milyon ileri hız 0 morfoloji 1 Ameliyat sonrasi(3ay sonra) toplam sayı 130 milyon ml de 21 milyon ileri hız 5 morfoloji 1. Yorumlarınız neler bu morfoloji ile hamile kalma şans im var mı?

SLm arkadaşlar ben yeni katıldım,ve beni ilgilendiren bi konuyla karşılaştım sizdende durumum hakkında bilgi almak istiyorum.Ben iki kere 5 haftalıkken düşük yaptım.Sebeplerini araştırırken eşimde varikosel olduğunu öğrendim,sperm hareketleri düşükmüş.15 gün önce eşim sol varikosel ameliyatı oldu.Şimdi merak ettiğim varikoselin düşükle bi alakası olabilr mi ?Düşük için yapılan rutin tahlillerde bi şey çıkmadı sebepsiz düşük yani tekrar aynı şeyle karşılaşmaktan korkuyorum

gülbeşeker varikoselin düşükle doğrudan bir ilgisi yok ama maalesef dolaylı olarak bir ilgisi var(
eğer eşnide varikosel varsa bu da sperm hareketlerini etkiliyor sperm sayısında problem olmasa bile morfolojisinde ya da hızında bir sıkıntı oluyor
dolayısıyla sperm yumurtayı döllemiş olsa bile yani hamile kalabilmiş olsan bile oluşan embriyo sağlıksız olduğu için bir süre sonra embriyo yaşamıyor
ki iki kez düşük yaşaman da bunu ispatlıyor oluşan embriyoların sağlıksız maalesef
ama çok şükür ki varikosel tedavisi olan ve olumlu sonuçlanabilen bir rahatsızlık
hamile kalabildiğine göre çok da sıkıntılı değildir durumunuz ben iki yıldır hiç hamile kalamadım
sen iki kez hamile kalmışsın bana öyle geliyor ki sen bu ameliyatın faydasını bir kaç aya kadar göreceksin ve inşalah bu sefer bebeğini
sağlıcakla kucağına alacaksın güzel haberlerini almak dileğiyle:)))

canım değerlerinizde bayağı artış olmuş çok sevindim pazartesi test vereceğiz diyordun..
darısı başımıza inşallah:))
sayı hız ve morfoloji üçü de artmış maaşallah..
ve daha da artacak inşalahh takviyelere devam et sakın bırakma doktorunuz ne dedi neler tavsiye etti bizimle paylaşır mısın canım
bu değerler bence senin hamile kalabileceğin değerler donuç olarak morfoloji sıfır değil ileri hızlın da var %5 demek altı buçuk milyon hareketli sperm demek bu da yeterli bence
rabbim yardımcın olsun bundn sonra rast gele inşallah:)))

Bu beni çok rahatlattı teşekkür ederim,umarım en kısa zamanda sende bebişini alırsın kucağına:)Peki bişey daha ,şuan bebiş düşünelim mi ,yoksa bir kaç ay beklememiz gerekir mi ?

Bu beni çok rahatlattı teşekkür ederim,umarım en kısa zamanda sende bebişini alırsın kucağına:)Peki bişey daha ,şuan bebiş düşünelim mi ,yoksa bir kaç ay beklememiz gerekir mi ?

canım rica ederim ne demek..
duana da kocaman bir amin diyorum..
tabi ki düşüünün siz şimdi düşüneceksiniz diye bu ay olacak değil ya..
yani inşallah bekletmez olur da hemen bu ay olacağı da kesin değil o yüzden bence hiç vakit kaybetme
ve devam et çalışmalara:))
inşallah altı ay içinde güzel sonucu alırsın kimilerinde 2. ay bile hamilelik olurken kimileri 4. ay kimileri 6. ay kimileri de 1yıl sonra alıyor güzel haberi
o yüzden çocuk istiyorsan devam et derim ben:)))
bizim de 10 gün sonra 3 ay dolacak test vereceğiz inşallah bakalım ameliyat bir fayda sağlamış mı:))

ya arkadaşlar ekimde oldu eşim ameliyatı,kaç ay oldu bir hesap edin.burada okuyorum doktorlr hep bir ilaç önerisinde bulunmuşlar.bizim doktorumuz özellikle ilaç vermedi ya.neden olabilir sizce
?

Cok teşekkür ederim canım testi bugun yaptırdık daha doktor görmedi ama gidince soylediklerini yazarım morfoloji beni korkutuyor.bakalim neler olacak hayırlısı olsun...

ya arkadaşlar ekimde oldu eşim ameliyatı,kaç ay oldu bir hesap edin.burada okuyorum doktorlr hep bir ilaç önerisinde bulunmuşlar.bizim doktorumuz özellikle ilaç vermedi ya.neden olabilir sizce
?

Canım bizim 3ay oldu bize de vermedi ilaç bakalım test sonucunu göstermeye gidince verecek mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…