arkadaslar eşim 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu. doktor ona proxed de önerdi . Şu an 2 aylık gebeyim:) Darısı sizin başınıza..(amin)
Not : 1.5 yıl cocuk bekledim tüp denedik olmadı
kızlarrr inş bi nebze umut, ümit olabilirim diye yazıyorum eşim geçen sene haziran ayında varikosel ameliyatı oldu değerlerimiz ameliyat sonrasında 1-2milyon olarak arttı çokta ümit yoktu hatta doktor varikosel tekrarlayabilir diyerek çokta umutlandırmamıştı geçenlerde tekrar kontrol için gitti doktor değerler istediğimiz sayılara ulaşmamış tekrar ameliyat olmanız gerekebilir dedi nerdeyse umutlarımız yıkılmıştı değerlerimiz 20-25 milyon arasında morfoloji %75 hız ise toplamda %25 dii sonra sizde duymuşsunuzdur pre-seed jeli denemekle ne kaybederiz diyerek denedik ben yanında ovulasyon testi kullandım jeli sadece 2 defa kullandım ve rabbime milyonlarca kere şükürler olsun ki bu ay hamile kaldım rabbim inşş bebeğimi sağlıcakla kucağıma almayı nasip etsin inşş...
Merhaba arkadaşlar.Bende 1 yıllık evliyim.Bebiş haberini alamadığımız için 6.aydan beri sürekli doktora gidiyordum bir terslik olduğunu hissetmiş gibi.ve sonunda Kayseride gittiğim kadın doğum uzmanı sende bir sorun yok eşine bakalım dedi.
Sonuç Varikosel...Değerleri çok düşük değil aslında eşimin hatta dün 2.test yapıldı 1.sine göre epey yükselme var.Ameliyatı yinede olacaksın dedi doktorumuz.Ağustos 15 gibi ameliyatını olacak umarım bende buradan o güzel haberi sizlere verebilme şansını yakalarım.Sevgiler,saygılar...
Buarada ameliyatı özel hastanede olacak ama doktorumuz herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz dedi.
ben hala adet olmadım kızlar :26:
tam olacakmışım gibi ağrı var ama tık yok. ayıptır söylemesi ped koyuyorum kaç gündür olursam diye.
bu gün ara ara sıcak basmaları oldu,adetliyken çok olur bana. Kesin hamile değilim.
bir de öyle akıntım var ki,adet oldum zannedediyorum.
bekliyorum bakalım,hayırlısı....
aynisini bu ay bende yasadim artik anliyorum agri var akinti varsa tutmadi
slm arkadaşlar, Rabbim bekleyen,tedavide olan ve bu yolda çaba sarfeden tüm arkadaşlarımın çabalarını boşa çıkarmasın inşallah,
belirtilere takılmayın, genelde çok değişiklik gösteriyo, benim eşimde varikosel ameliyatı olmuştu ameliyattan sonraki test sonuçlarımız kötüydü ve hiç düzelmedi sonrasında tüpbebekle ikizlerime hamile kalmıştım, hamileyken ilk 4 ay aşırı mide bulantısından yerimden kalkamadım, sonrasında sonuçlar çok kötü olduğu için ve çok uğraşmamıza rağmen doğal yoldan hamile kalamadığım için korunmadık, ikizlerim 6 aylıkken 2 aylık hamile olduğumu öğrendim (doğumdan sonra adet günlerim düzenli olmadığı için şüphelenmemiştim) ozamanda hiç birşey hissetmedim ne bulantı nede başka bişey, çok şükür ilkinde sürekli yatarak geçirdiğim hamilelik dönemi ikincide çok kolay geçmişti,
inşallah bekleyen tüm arkadaşlarımında göbişlerine bebişleri hissettirmeden konuverirdualarım sizinle...
kızlar,varikosel ameliyatından sonra ne kadar süre beklemeliyiz bebek olması için ??
valla canım aslında bu birazda doktorun yönlendirmesine bağlı. normalde 1 yıl bekleyin derler, ama yaptıracağınız tahlillerde size az çok fikir verecektir. bizim 7,5 ay oldu mesela. ilaç kullanıyor şu anda eşim. ameliyatın bence ileri hareket ve morfolojiye pek bir etkisi olmadı gibi bizde. sayı sorunu zaten yoktu. 1-2 ay daha bekleyip aşılama deneyeceğiz sanırım.
SLm arkadaşlar ben yeni katıldım,ve beni ilgilendiren bi konuyla karşılaştım sizdende durumum hakkında bilgi almak istiyorum.Ben iki kere 5 haftalıkken düşük yaptım.Sebeplerini araştırırken eşimde varikosel olduğunu öğrendim,sperm hareketleri düşükmüş.15 gün önce eşim sol varikosel ameliyatı oldu.Şimdi merak ettiğim varikoselin düşükle bi alakası olabilr mi ?Düşük için yapılan rutin tahlillerde bi şey çıkmadı sebepsiz düşük yani tekrar aynı şeyle karşılaşmaktan korkuyorum
Ameliyat oncesi toplam sayı 40 milyon ml de 9 milyon ileri hız 0 morfoloji 1 Ameliyat sonrasi(3ay sonra) toplam sayı 130 milyon ml de 21 milyon ileri hız 5 morfoloji 1. Yorumlarınız neler bu morfoloji ile hamile kalma şans im var mı?
Bu beni çok rahatlattı teşekkür ederim,umarım en kısa zamanda sende bebişini alırsın kucağına:)Peki bişey daha ,şuan bebiş düşünelim mi ,yoksa bir kaç ay beklememiz gerekir mi ?
Cok teşekkür ederim canım testi bugun yaptırdık daha doktor görmedi ama gidince soylediklerini yazarım morfoloji beni korkutuyor.bakalim neler olacak hayırlısı olsun...canım değerlerinizde bayağı artış olmuş çok sevindim pazartesi test vereceğiz diyordun..
darısı başımıza inşallah:))
sayı hız ve morfoloji üçü de artmış maaşallah..
ve daha da artacak inşalahh takviyelere devam et sakın bırakma doktorunuz ne dedi neler tavsiye etti bizimle paylaşır mısın canım
bu değerler bence senin hamile kalabileceğin değerler donuç olarak morfoloji sıfır değil ileri hızlın da var %5 demek altı buçuk milyon hareketli sperm demek bu da yeterli bence
rabbim yardımcın olsun bundn sonra rast gele inşallah:)))
ya arkadaşlar ekimde oldu eşim ameliyatı,kaç ay oldu bir hesap edin.burada okuyorum doktorlr hep bir ilaç önerisinde bulunmuşlar.bizim doktorumuz özellikle ilaç vermedi ya.neden olabilir sizce
?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?