Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Cok teşekkür ederim canım testi bugun yaptırdık daha doktor görmedi ama gidince soylediklerini yazarım morfoloji beni korkutuyor.bakalim neler olacak hayırlısı olsun...

canım bak doktor düşük müşük derse morfolojiye ona da çok takılma olur mu yani sonuç olara %4 sınır diyorlar morfolojide
ama %1 ile hatta %0 morfoloji çkmışken o ay hamile kalanlar var ben erkek infertilesi topiğnideyim daha aktif olarak
orada bunun o kadar çok örneğini gördük ki
hiç ümidini kaybetme sonuç olarak üç ay gibi bir sürede artış da olmuş sen denmelere tam gaz devam et ovulasyon gününe denk getimeye çalış
çalışmaları artık ateş mi ölçersin ovulasyon testi mi yaparsın doktora gider takip mi yaptırırsın akıntından mı anlarsın
bilmem ama iş artık gününü denk getirmede
inşalah rast gele canım:)))

bu arada dotor bize ilaç vermedi demişsin siz takviye bişiler yaptınız mı yine de kendiniz..

ya arkadaşlar ekimde oldu eşim ameliyatı,kaç ay oldu bir hesap edin.burada okuyorum doktorlr hep bir ilaç önerisinde bulunmuşlar.bizim doktorumuz özellikle ilaç vermedi ya.neden olabilir sizce
?

canım 6 ay kadar olmuş işte..
doktorlar ameliyatın tam olarak başarı sağlayıp sağlamadığını anlamak için
ilk etapta ilaç vermiyorlar bir test verince sonuca göre ilaç tavsiye edebiliyorlar valla bizim doktoru ameliyattan sonra
bir tek pansumanda gördük o kontrole çağırmadı biz de gitmedik henüz
şimdi üç ay dolunca test verip sonuçla beraber gideceğim ve yaptıklarımızı söyleyeceğim devam edelim mi etmeyelim mi diye..
doktor demedi ama ben ameliyattan üç hafta sonra hemen başladım takviyelere omega3 evicap arginmax men keçiboynuzu faln..
çok merak ediyorum acaba etkisi olmuş mu testi yaptırınca sonuçları paylaşacağım burada..

ne güzel moral veriyorsun cok sagol canım biz 2,5ay keciboynuzu kuru yaptık o kadar.destegin için sagol çalısmalara tam gaz devam.insallah sizin sonucların çook güzel çıkar

ya arkadaşlar ekimde oldu eşim ameliyatı,kaç ay oldu bir hesap edin.burada okuyorum doktorlr hep bir ilaç önerisinde bulunmuşlar.bizim doktorumuz özellikle ilaç vermedi ya.neden olabilir sizce
?

canım 6 aya kadar bize de vermemişti doktorumuz. 6 aydan sonra verdi. vermeme nedeni ise ameliyatın başarı sağlayıp sağlamadığını görebilmek.

tabi ki test yaptık. ameliyat öncesi, 3 ay,6 ay hatta 7.ayda da yaptırdık(çünkü 6.ayda antibitotik kullanmak zorunda kalmıştı eşim-etkisi olmuşmudur acaba diye) sayı problemimiz yoktu ama sayıda daha da artış oldu. şu anda ml. de 65 milyon civarında. morfoloji %2-%3 te kaldı hep. ileri hız hep %7 de kaldı -ve ileri hızın önemi büyük. ama bizde %8 bile olmadı

allah allah ya herkesin bünyesine göre değişiyor bu ameliyatın etkisi sanırım :44:

bizim sayı çok düşük,morfoloji normal ve ameliyat öncesi hızlı ileri %0 idi ameliyattan 4 ay sonra %5 oldu.şimdi 7.aya girdik bakalım bu ayki testte kaç çıkacak.

bu arada biz ne ilaç kullandık ne de takviye kür falan yaptık eşim hiç içmedi o keçiboynuzlarını falan,hayırlısı canım inşallah güzel gelişmeler bizi bekliyordur

yani sizin ameliyatın bir faydası olmadı mı morfolojiye.normal yollardan olması için ileri hızın % kaç olması lazım cnm biliyormusun.morfoloji için sınır %4-5 ya acaba ileri hız için kaç ki.bizim ameliyat öncesi ileri hızımız %12.yerinde hareketli ise%11.morfoloji 0-1 arası.

valla bir faydası olmadı denilebilir. % 2 olan başka bir testte %3 diğerinde %2 oldu. zaten bu durum testi yorumlayan kişinin çıplak gözle bakıp birazda kendi yorumlamasına kalmış bir durummuş. o nedenle doktorlar morfolojiyi çok önemsemiyoruz diyorlar, en azından bizim gittiğimiz doktorlar böyle diyor. bizim morfolojiden çok ileri hızımız hiç değişmedi. hep %7 de kaldı. eee şimdi 8 ay oldu, ilaç kullanıyor,bu sefer artarsa anlayacağız ki ilaç artırdı, böyle olunca da ameliyat fayda etmedi diyeceğiz

canım bence boşuna üzülüyorsun ileri hızda değişiklik olmayabilir ama yüzdesinde yok.. sayısında bence gayette değişim var ki önemli olanda bu.. yani şöyle söyleyeyim sizin ileri hız %7 ise eskiden sayınız kaçtı bilmiyorum ama son sayıyı baz alırsanız ml de 65 milyon 3 ml çıksa ortalama hacim 295 milyon yapar totalde sayı.
bunun %7 sini al 20 milyon yapıyor düşünebiliyor musun sizin tam 20 milyon ileri hareketliniz var yani normal değerlerde..
hareketli hareketsiz toplamda 20 milyon spermi olmayanlar ve buna rağmen hamile kalanlar var..
lütfen biraz da bu açıdan yani pozitif düşünün derim ben keşke bizim de 20 milyon ileri hareketlimiz olabilseydi..
sen canını sıkma diye söylüyorum canım ileri hızlı değişmiyor gibi görünse de sayı artınca doğal olarak o da artıyor yüzdeye vurunca..
morfolojiye gelince doktorlar hep söyler eğer ki sayı iyiyse morfolojinin çok da önemi yoktur tabi %0 morfoloji değil.. % 2 %3 bile çok güzel
rabbim inşallah rast getirsin tez vakitte güzel bir haber almayı , bu haberi bizlerle paylaşmanı ve bize de umut olmanı nasip etsin...

canım yanlış yazmışım şimdi farkettim belki de allah söyletti:))) 295 milyon..
inşallah bi dahaki testinizde öyle çıkar ne diyeyim:)))
195 demek istemiştim yani 200 milyon civarı bununda %7 si 14 milyon yapar bu da yeter be canım:))))

Canim kecboynuzu kuru uyguladim ameliyatdan sonra simdi pekmezini deniyoruz, doktor spermotrend diye bi ilac yazdi esim simdi sabah aksam onu iciyor. Canim INSALLAH dediyin gibi olur

selam canim sana birsey soracam benim esimde 2009da varikozelden ameliyat oldu ama hic bi faydasini göremedik senin dedigin bu spermotrend ilaci arastirmistim ben ama alip almamakta kararsiz kaldim bu ilac sadece amerikada satiliyor ve ben Almanyada yasiyorum ve amerikadan siparis vermek istedim fiyatini lira olarak söylim 161lira bilmiyorum sizinde kullandiginiz ayni ilacmi ama cok faydaliymis siz nezamandan beri kullaniyorsunuz ve ilaci kaca aldin umarim bir faydasini görürsünüz ve son sorum kusura bakma esinin sperm sayisi ne kadar?

biz zaten olabildiğimiz kadar pozitifiz diye düşünüyorum canım, evde eşimle sürekli espriler bile yapabiliyoruz, sonuçta hayat devam ediyor, ben eşimi sevdiğim o da beni sevdiği için evlendik, allahta hepimize bir evlat verirse ne ala, olmazsa da sağlık olsun, biz elimizden geleni yapalımda. çok doğru söylemişsin. bizim değerlere doktorlar kötü demiyor zaten ,ama hıza bakılarak elde edilen 16-20 milyon spermin maalesef morfolojisi bozuk olunca 20 milyonda işe yaramıyor. hepimiz için hakkımızda hayırlısı. ben gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağım.

kızlar nerelere kayboldunuz yahu

az önce eşimin çok yakın bir arkadaşını aradım,hamileydi. son 2 haftası kalmış çok sevindim,dualar ettim. ama telefonu kapatınca öyle bir hüzün çöküyor ki bana.özellikle böyle doğum haberlerini alınca

kıskançlık değil bu,haset değil,çekememezlik asla değil.

peki nedir bu hissettiğim??

sizlere de bu duygu uğruyor mu böyle haberler alınca?

canım bu hissettiğin GIPTA asla kıskançlık değil bizimki... kıskançlık: onun olmasın benim olsunculuktur.ama gıpta onunda hayırlı şekilde olsun ama benimde olsun dur.bizim burada yaşadığımız budur.seni çok iyi anlıyorum çünkü bende bunu çok yaşıyorum.hatta umudumu kaybettikçe hamileleri görmeye bile tahammül edemiyorum.inşallah insanlığımı kaybetmeden bir bebeğim olur kızlar yoksa canavara dönüşüyorum

aynen nevbahacım

eşimin çok yakın arkadaşlarının doğum ziyaretleri oluyor,gitmesen olmaz ama gitmek istemiyorum. eşim kızıyor bu tavrıma.ama elimde değil.adını tam olarak koyamadığım bir duygu bu.

bende aynı şekilde umudumu muhafaza edemediğim zamanlarda yolda görsem bile birini hamile içte içe o duygu baş gösteriyor.

Rabbim tez zamanda versin meleklerimizi.Allah korusun ama böyle giderse psikolojimin bozulmasından endişe eder oldum

selam kızlar
sizlere kendimden bahsetmek istiyorumki biraz size umut olsun.evlendikten bi yıl çocuk istedik ve ilk denememde hamile kaldım.ama maalesef dış gebelikti.dış gebelikten sonra tekrar denemeye başladık ama aylarca bebek gelmiyordu.bende her şey normaldi.doktorum en son aşolama yapmak için eşimden test istedi.sonuç hepimizi şok etti.sayı 2 milyondu.doktorum bu değerlerle hamile kalmış olmama bi mucize diye baktı.bize tüp bebek önerdi.eşimde araştırmalar sonucu varikosel çıktı.tüp bebekten önce bi ameliyat deneyelim dedik ve eşim çift taraflı ameliyat oldu.ameliyattan sonra yapılan test bizi şok etti.değer sıfırdı.doktor korkmayın bu değer 6.ayında sıçrama yapacaktır dedi ama biz o panikle hemen tüp bebeğe başladık.tüp bebeğe başladığımız zamanlarda ameliyatın 6.ayına denk geliyordu.tüp bebek için verilen spermlerde sayı bizi çok mutlu etti.14 milyon olmuştu sayı.tüp bebek tutmadı.tüp bebkten bi ay sonra doğal yolla ikinci kez hamile kaldım ama yine dış gebelikti hem iç kanama geçirdim.az daha ölüyordum sağ tüpüm parçalanmış iç organlarım kanla dolmuştu.doktorum ölmediğime şaşırdı şansımdan gebelik bozulmuştu.ikinci kez yakaldığım şansı yine kaybetmiştim.çok ağladım çok.daha sonrasında dış gebelikten sonra rahmin ve tüplerin durumunu görmek için doktorum film istedi.film sonucu şok etti bizi.tüplerin ikiside kapalı dedi doktorum.dış gebelik tüplerini tıkamış dedi.allahım ne korkunçtu.eşimdeki sorun düzelsin diye aylarca ameliyat keçiboynuzu evicap zinco ile uğraş tam eşin düzelsin bu seferde tüplerin tıkansın ne kadar ağladığımı siz düşünün.artık tek çarem tüp bebekti.geçen ağustosta tüp bebek yaptırdık ikinci kez.her şey çok güzeldi.21 tane birinci kalite yumurta toplanıldı 16 tane çok iyi embriyo.doktorum bana kesin hamile kalacaksın dedi.5 tane embriyoda dondurdu.ama sonuç negatifti.artık anne olamıyacağıma bunun kaderim olduğunu kabullenmeye başladık eşimle.dondurulmuşları denemeye karar verdik.doktorumla ekim ayı adetinden sonra başlamaya karar verdik.ama bi türlü gelmiyordu adet kanamam.bense gecikti diye stres yapıyorum.baktım hafif hafif lekelenmem var ama adet başlamıyor acaba diyorum ama tüpler tıkalı imkansız diyorum.sonra bi test yapmaya karar verdik eşimle.allahım o nasıl ikinci çizgiydi.kıpkırmızı.ama tabii yine korku kapladı yine dış gebelik diye.ama tüplerim tıkalı değilmiş diyede sevindim.lekelenmeler olunca dedim kesin dış gebelik.kandan test yaptık değerim binlerdeydi.keseyi görene kadar kızlar öldüm öldüm dirildim.ultrasona girerkende emindim dış gebelik olduğundan.doktor bakar bakmaz gözünaydın kese rahim içinde hamilesin dedi.sevinçten ağlayacaktım nerdeyse.şimdi ise allahıma şükür 20.haftam bitti 21.haftama girdim.bi oğlum olacak inşallah temuzun son günlerinde.şuan size yazarkaen içimde kıpırtılarını hissediyorum.eminim bi gün sizlerde bu duyguyu yaşayacaksınız.sadece aklınızdan gebeliği çıkarın.eş sorunuyla üç kez hamileliği yakaladım.ameliyat bizde faydalı oldu.eşimin en son değeri 2 milyondan 17 milyona ulaştı.ben ne zaman doğal yolla hamile kalamam deyip aklımdan çıktığı aylarda hamile kaldım.şuan ne zaman ilişkiye girdik kaçıncı gündü hiç bilmiyorum.çünkü asla olmaz dediler bizde sadece beraber olmak için ilkşki yaşadık gün hesabı yapmadan
kusura bakmayın çok uzun oldu ama sizlere umut olsun diye yazdım kızlar

bu yazıyı yazdığımda ilk oğluma beş aylık hamileydim.ilk oğlum doğdu ve 7.aylıkken ikincioğluma hamile olduğumu öğrendim.hemde asla doğal yolla hamile kalamazsn diyen doktrlaa rağmen şu an doğal yolla iki oğlum var.şu an büyük 2,5 yaşını iki ay geçti[32 aylık] diğeri bu ayın 30 unda bir buçuk yaşında olacak.
umarım bu zaman diliminde bir çoğunuzda anneliğe kavuşmuştur

kızlar slm herkese bu ay da bebiş gelmezse inşallah önümüzdeki ay aşılama yaptırıcaz umarım sonuç alırız.hayırlısı bakalım...

slm oncelıkle cok sewndım boyle seyler duymak superrrr...anlasılan senınde kafnı cok karstrmıslar bende 2 yıllk ewlıyım 24 yasındayım hiç korunmadım ama hamle kalmayıda basaramadım dıyeblırz...nesye 1yıl kadar oldu dr gttk direk sende bır seyok esnın spermler cok az hemen asılma dedıler bizde sazan gibii atladık :)olmadı tabıkı aradan 4 ay gectı tesadufen bı dr la gorustumm esımnden sperm testı ıstedı ve ogun varıkıosel olduğunu oğrendık tek taraflıymıs hemen almyt oldu 3ay sonra sonc aldıl dr sasrdı spermlerde patlama olmuss dedı allahın saka gıbıydıı asılamadan olumsuz sonuc alınca hep olumsuz olur sanyorum.bekleyın dedıler beklıyoruz suan hersey supermıs dort gozle beklıyorum olsun dıye drların hepsı farklı konusyor bırı sperm değerı dusuk tup bebek yap diğerı bekleme asılma yap okadarcok uzuldum kı hala antıdepresan kullanyorum ve piskıyatrye gidiyorum kendımı toparlamak ıcın neye dayanarak o asılmayı yaptrdım bılmıyorum suan asılma yaptrms olsam tamam dersım esımde varkosel oldğunu bıle bılmyorduk ama hep derım kı herseyde bı hayır vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…