Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

inşallah rabim herkeze nasip etsin umudunu kaybetme ama sürekli kafana takma başka şeylerle meşgul ol soranlarıda takma zaten mantıklı olsalar sormazlar benim 8 yıl olmuştu düşün hala soruyolar çocuk yokmu diye ya 8 yıl olmuş demekki bi sorun varki olmamış onca sene sonra olmuyo dedim ben insan alışıyo yıllar geçtikçe bende hiç olmayacak gözüyle bakmadım ama kafamada takmayı bırakmıştım tedavi olcaz deyip geçiyodumki allaha şükür oğlumu verdide yüzümüzü güldürdü allahım istesin yeterki olmayacak hiçbişey yok çok zor bir süreç aşılama tüp bebek beklemek psikolojik savaş veriyosun moraliniz yüksek olsun hep olmadı deyip vazgeçmeyin olmayıncada çok üzülmeyin denemeye devam benim tüp bebek tedavisinde okadar çok tanıdığım insanlar olduki olmaz diyenin bile oldu bende dahilim buna hayırlı zamanda olacak allahın izniyle ben hergece dua ediyorum allahım benim yüzümü güldürdün herkeze nasip et el açıp dua edenleri çevirme onlarında yüzünü güldür diyorum dualarımız kabul olcak inşallah :)

kızlar 8. ayımızda bu gün yaptırdığımız değerler... 4.ayda yaptırdığımıza nazaran çok düşmüş,moralim bozuk

SPERMİYOGRAM Örnek Türü: MENİ
Test Sonuç Birim Referans Aralığı
MİKTAR 2.5 ml. 1.5 - 5.0
RENK KREM
VİZKOZİTE NORMAL
pH 8.0
SAYI * 1 800 000 /ml. 20 - 40 milyon
TOTAL SAYI 4 500 000
TOTAL MOTİL SPERM SAYISI 1 350 000
SIVILAŞMA ZAMANI 30 dk. 15 - 60
SIVILAŞMA ZAMANI SONU HAREKET * 30 % 60 - 70
1/2 SAAT SONU HAREKET 30 %
1 SAAT SONU HAREKET 30 %
2 SAAT SONU HAREKET 20 %
4 SAAT SONU HAREKET . %
6 SAAT SONU HAREKET . %
HIZLI İLERİ HAREKET 5 %
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ 5 %
YERİNDE HAREKETLİ 20 %
HAREKETSİZ 70 %
SPONTAN AGLÜTİNASYON NEGATİF NEGATİF -
MİKROSKOBİ .
1-2 LÖKOSİT,NADİR SPERMİYOGENEZ HÜCRESİ, HAREKETLİ VE HAREKETSİZ SPERMATOZOİDLER
GÖRÜLDÜ.

MOTİLİTE İNDEKSİ GRADE 2 GRADE
FERTİLİTE İNDEKSİ İNFERTİL
Page Houldıng nomogramına göre
SPERM MORFOLOJİSİ WHO Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (WHO) 24 %
ANORMAL YAPI (WHO) 76 %
İĞNE BAŞLI . %
KÜÇÜK BAŞLI 8 %
BÜYÜK BAŞLI 8 %
BOYUN-ORTA PARÇA DEFEKTİ 24 %
SİTOPLAZMİK DAMLACIK . %
YUVARLAK BAŞLI . %
BAŞ DEFEKTİ 24 %
KUYRUK DEFEKTİ 12 %

NORMAL YAPI (KRUGER-STRICT CRITERIA) 8 %
ANORMAL YAPI(KRUGER STRICT CRITERIA) 92 %
>% 14:NORMAL MORFOLOJİ
% 5-14 G PATTERN-İYİ PROGNOZ
% 0-4 P PATTERN-KÖTÜ PROGNOZ

ne olur bir arkadaş değerlendirsin

4.ayda yaptırdığımız testte toplam sayı: 13 milyon küsurdu.
1ml'deki sayı: 4.300.000
lökasit: 3-4
ileri hızlı: %5 ti

şimdi neden düşmüş bu değerler ya?

canım bizim de 3, ayda düşmüştü 6. ayda baktırmadık daha zaten düzel se aşılamam tutardı ama olmadı biz tüpe geçecez bu ay siz ne yapmayı düşünüyorsunuz

canım bizim de 3, ayda düşmüştü 6. ayda baktırmadık daha zaten düzel se aşılamam tutardı ama olmadı biz tüpe geçecez bu ay siz ne yapmayı düşünüyorsunuz

bilemiyorum canım

öyle bozuldu ki bünyem,düşünemiyorum şu an.

4.ayda 4.300 milyondu.dedim bi dört ay geçmiş oldu 2 katına falan cıkarsa tüp bebekten önce bi kez daha aşılama yaptırırz diyordum. ama yükselecegine çok düşmüş.

offf nevbahahar , ne zormuş arkadaşım ya.ağlamaktan yazamıyorum

morfoloji nasıl ki bizim?? ben bilmiyorum bi bakar mısın lütfen canım???

o da mı kötü?

mutsuz tebrik ederim..
nickin mutsuz ama artık çoook mutlusundur eminim..
Rabbim daim etsin mutluluğunu eşin ve çocuğunla inşallah...

canım bizimde ameliyat olalı tam 1 yıl olacak 15 gün sonra..
ameliyattan 3 ay sonra hiçbir değişme yoktu...hatta biraz düşmüştü..
meğer testislerde iltihap olmuş...iltihap düşürüyor...bi muayene olsun eşin..
iltihap olsa bile korkulacak bişey yok.antibiyotik tedavisiyle geçiyor..
9 ay sonra değerler çoook fazla arttı ki hala hamile kalamadım ama arttı diye seviniyorum sadece...

evet kızlar bende bekliyorum ameliyat olalı 1 yıl olacak..
ama hala yok...:18:

allah yardımcınız olsun canım. sağol yorum yaptığın için.

pazartesi doktora gidecek bakalım artık ne var ne yok veya ne olacak.

inşallah bizim de artar.

bu arada morfoloji anlamaında kimse yorum yapmamış.çok mu kötü ki? o yüzden mi arkadaşlar sorumu cevaplamamışlar? :44:

cnm kafana takma her sey ekıleyebılıyor eslerımızı bılıyorsun o andakı rh halı bıle etkılemıs olabılır esının sayıılarını uzulme kuzum esın doktordan renklı doppler ıstesın cnm onda hersey ortaya cıkıyor hatta damarların ıyılesme durumu bıle anlasılıyor su toplaması da olmus olabılır bıze doktorumuz su topklayabılır yumurtalıklar amelıyattan sonra demıstı ama buda ılac ıle tedavı edılıyormus yumurtalıkları arasında cok fazla buyukluk farkı varmı dr a gıdınce hersey cıkar ortaya cnm takma hayırlısıyla artıcaktır degerınız

söylediğin her sey dua niyetine kabul edilsin inşallah canım. Allah razı olsun.nedeni ne bilmiyorum bende. genelde bakıyorum ilk aylar düşüş olmuş ama bizim 8.ay hatta bu ayda geçiyor artık.

ameliyattan bu kadar uzun süre sonra bu düşüş normal mi bilemiyorum. o kadar pamuk ipliğine bağlı ki bu işler... yok ruh hali, yok beslenme yok bilmem daha ne !

bu şartlara bakarsak herhalde hepimiz birer mucizeyiz. şaşılacak şeyler yani. ne insanlar var yoksul,hayat şartları çok ağır veya çok zor şartlarda hayatlarını sürdürüyorlar. ama bir

bakıyorsun bir sürü çocukları var. vardır çevrenizde böyle insanlar. e hani ruh hali, hani beslenme??? olanın nasıl oluyor acaba ? insan bir yerden sonra bunları sorgulamaya başlıyor.

ne bileyim ki :44:

hayırlısı yine de

canım bizim 3. ay testimizde sayı arttı 135milyon oldu 50 milyondu ilk başta.4.ayda bir daha test verdik bu sefer de ileri hızımız artmış 5 ten 18e çıkmış.ama ne yazık ki morfoloji 1 di ameliyat öncesi sonradan 2 oldu.ben bunu çok kafaya taktım çok araştırdım.sayı ileri hız artabiliyor amamalesef morfoloji kolay kolay artmıyor.bunları yazmamın nedeni sizin morfoloji krugere göre 8.4 olması yeterli.o nedenle ii tarafından bak şanslısın.inşallah en kısa sürede sayınız ve hızınız da istediğiniz sayılara ulaşır.bu arada bizim doktorumuz önce sayı sonra hız sonra da morfoloji artar demişti.gerçekten de önce sayımız sonra hızımız arttı.bakalım morfoloji de artacak mı.haziranın başında aşılamam olacak o zaman eşim test verdiğinde yazarım size sonuçlarını.inşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur.

maşallah canım sizin de sayınız çok güzel. morfolojimiz iyi mi gercekten? buna çok sevindim.

umarım aşılaman başarılı geçer. Allahım kimseyi bu konuyla imtihan etmesin. hayal kırıklıkları, ümitlenip ümitlenip sonucunda hüsran görmek...

çok zor...

daha 23 yaşında bile değilim. yaşıtlarım yarın ne giysem,sevgilimle nereye gitsem diye düşünürken ben bunlara dertleniyorum. belki de toyluğumdan,yaşımın küçük olmasından bu

serzenişler, bu kaldıramayışlar...

can-ı gönülden diliyorum ki isteyen her çiftin kucaklarını boş bırakmasın Allah. senin için de canım. ummadığın,beklemediğin anda hayalin gerçek olur ve bize de bildirirsin,bekliyoruz

sağol canım hepimizin yardımcısı olsun büyük Allahım...
canım artması sorun değil inan Rabbim nasip etsin yeter.
bizim totalde 167 milyon ml de 67 milyon ama yok işte hala yokk...

bu dediklerinin aynısını bende söylüyorum sürekli..
stres yapma diyorlar bide..
sanki tüp bebek aşılama yapanlar hiç stres olmuyor..
adetinin ilk gününden başlıyosn tedaviye nasıl stres olmaz..
ee onların nasıl olyo da bebişleri oluyo..
hemde ikiz üçüz..hiç stres olmuyomu ...:26:

bende 24 yaşındayım aynı ruh hali içindeyim inan..
yaşıtlarım evlenmedi bile daha...
ama ben memnun iyiki evlenmişim..bi de bebeişim olsaydı...Rabbime şükür bu halimize de şükür...

kızlar bu arada hepimizin eşleri ameliyat oldu..
yani sorun eşlerde...
sizlerde dr a gittinizmi..veya neler yapıyosunuz kendiniz için..
ben rahim filmi düşünmeye başladım..
sizler çektirdinizmi..

slm cnm benımde esım amelıyat oldu ve esımın degerlerı 3.ayımızdan buyaana cok guzel artıyor amelıyat oncesı 8 mılyon ıdı amelıyattan 3 ay sonra 48 mılyona cıkmıstı suanda 6.ayımızın ıcındeyız esım carsamba gunu test verdı 73 mılyona yukseldıgını ogrendık ancak haal bızdede bebıs yok onumuzdekı ay asılama duusnuyoruz ınsallah kısa surece hepımızın gelıcek bebıslerı

canım bizimde ARTıyor ama yok işte hala..
bende artık aşılama düşünmeye başladım...

meraba canım ben dr gittim zaten bende problem çıkmayınca eşimde varikosel olduğu anlaşıldı rahim filmide çektirdim çok şükür bi problem çıkmadı zaten aşılama yapılacağı zaman rahim filmi istiyo dr eğer tüpler tıkalıysa aşılama yapılamıyo biz bu ay sonu aşılama tedavisine başlıyoruz inş gerek kalmaz da kendiliğinden olur hepimizin ruh hali aynı aslında ama ben umutluyum bizim şansımız var bi şekilde hiç spermi olmayanlarda var bir tanesi bile yeterli yani inş allahım fazla bekletmez bizi muradımıza ererz...:26:

Son düzenleme:

cok iyi değilmi bu değerler ne eksik ki

cok iyi değilmi bu değerler ne eksik ki

evet canım değerler iyi kötü değil ilk değerler iyi ama ikinci biraz düşük eşim ameliyat olalı 7 ay bitti daha bişey yok dr aşılama yada tüp bebek yaptırın dedi bizde aşılama yapcaz 2 yıllık evliyim ama daha çocuk olmadı bilmiyorum aslında 1 milyon spermle hamile kalanlar var ben artık değerleri takmıyorum rabbim ol desin yeter ki o istemezse değer ne olusa olsun olmuyo ben allaha güveniyorum artık

kızlar benim sorumada cevap verin lütfen eşimin degerleri
miktar= 4 cc
görünüm= opak
ph=8
sperm sayısı= 12 milyon
motilife = 1. saat = %5 ileri hareketli
% 10 yavaş hareketli
% - atipik hareketli
% 85 hareketsiz
3.saat = % - ileri hareketli
% 5 yavaş hareketli
% - atipik hareketli
% 95 hareketsiz
normal görünüm = % 85
anormal görünüm= % 15 %5 baş % 5 boyun %5 kuyruk
iki taraflı varikosel var sonuçları yeni ögrendik hafta içi doktora gidip ameliyat günü alacagız sonuçlar çokmu kötü arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim

merhaba canım dr söylemiştir zaten sonuçlar pek iyi değil ama canını sıkma ameliyat sonrası degerler artar bizim ameliyat öncesi 21 milyondu sonra 68 milyon sonra 42 milyon en son 154 milyon oldu ama allah isteyince bu sayıylada hamile kalırsın takma yani ama eşin ameliyat olsun bu arada sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi yesin 1-2 kaşık ve keçi boynuzu kürü kaynat içir allahın izniyle düzelir kafana takma zor biliyorum ama inş gelicek bebişlerimiz....:26:

saol canım kesin ameliyat olacak zaten de ne kadar sürede düzene biner ki sperm sayımız senin eşin ne zaman ameliyat oldu kaç ay geçti üstünden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…