bende adetim yeni bitti..
bi dahaki adetimde kontrole gidip aşılama yaptırmayı düşünüyorum..
ama rahim filmim yok..korkuyorumda çektirmeye ..
aşılama için çektirmek lazım galiba..
sen çektirdinmi
evet cnm bu benım olursa 2. asılmamam olucak esım amelıyat olmadan once bır kere asılama denemıstık ama olumsuz oldu rahım fılmınden cok korkma bazı yerlern anestezı altında cekıyor bazıları anestezıye gerek duymuyo ben anestesızı cektırdım bıraz acıdı cok degıl
canm morfolojiyi hatırlamıyorum ama sanırım %3(
burada yazılanlara da çok takılmamak lazım..
biz 1yılı geçirdik bakalım ,bekleyelim, biz de birgün buraya hamiş haberimi yazarız bizi okuyanlarda ,
bak demekki çok ümitlenmemek lazımmış diye rahatlatmış olurlar en azından..
canım sen eşinden ayrımısın kıyamam..
çok uzak şehirler değildir inşallah..
bende yani atandığımda eşimin tayin işi hemen olmadığı için 3 aya yakın eşimden ayrı kalmıştım
Allahtan yakındıda gidip geliyoduk her haftasonu..
sende en yakın zamanda kavuş kocacığına inş...
azalmasın canım ama çook da ümitlenme..
1 yılı gözden çıkar önce...
Rabbim ne gösterecek belli olmaz..
bende adetim yeni bitti..
bi dahaki adetimde kontrole gidip aşılama yaptırmayı düşünüyorum..
ama rahim filmim yok..korkuyorumda çektirmeye ..
aşılama için çektirmek lazım galiba..
sen çektirdinmi
canım aşılama için eşinden de mi kan tahlili alıyolar dr bana adetin 2. günü ya da 3. günü gel dedi tahlil için ama eşim için bişey demedi bi tek sperm tahlili yapıldı
evet canım değerler iyi kötü değil ilk değerler iyi ama ikinci biraz düşük eşim ameliyat olalı 7 ay bitti daha bişey yok dr aşılama yada tüp bebek yaptırın dedi bizde aşılama yapcaz 2 yıllık evliyim ama daha çocuk olmadı bilmiyorum aslında 1 milyon spermle hamile kalanlar var ben artık değerleri takmıyorum rabbim ol desin yeter ki o istemezse değer ne olusa olsun olmuyo ben allaha güveniyorum artık
Merhaba arkadaşlar.. Eşim bugün spermiogram testi yaptırdı ve sonuçlar normalin altında çıktıDoktor varikosel varmı diye bakacağız dedi ve eşimden ultrason istedi. Haftaya pazartesi ultrasona girecek ve sonuç belli olacak. Benim kafama takılan birşey var. Eğer eşimde varikosel varsa ameliyat olacak peki ya yoksa? Bu düşük değerlerle doktor nasıl bir yol izler bi fikriniz varmı acaba :26: Birde bu varikoselin olmasımı iyi olmamasımı? Yani sperm sonuçları düşükse varikosel olması iyi birşeymi yoksa kötü birşeymi :26: Bu konularda bilgisizim lütfen yardıımmmm
Merhaba arkadaşlar.. Eşim bugün spermiogram testi yaptırdı ve sonuçlar normalin altında çıktıDoktor varikosel varmı diye bakacağız dedi ve eşimden ultrason istedi. Haftaya pazartesi ultrasona girecek ve sonuç belli olacak. Benim kafama takılan birşey var. Eğer eşimde varikosel varsa ameliyat olacak peki ya yoksa? Bu düşük değerlerle doktor nasıl bir yol izler bi fikriniz varmı acaba :26: Birde bu varikoselin olmasımı iyi olmamasımı? Yani sperm sonuçları düşükse varikosel olması iyi birşeymi yoksa kötü birşeymi :26: Bu konularda bilgisizim lütfen yardıımmmm
oncelıkle aramız hosgeldın canım eger esınde varıkosel yok ıse ıltıhaba falan bakar doktorlar eger ole bısey varsada tedavısı var uzulme hormonlarına bakılır ılac ıle tedavı edılebılıcek bırsey ıse ederler varıkosel var ıse tek caresı amelıyat ılac ıle duzelme soz konusu olmuyor canını sıkma hemen ılk once esıne ultrason cekılsın sonra dusun bunları gecmıs olsun tekrar
evet canm esımdende bırkac kan tahlılı ıstedıler bugun gıttım kan vermeye ama dıger tahlıler ıcın ac olmam gerkıyomus :))) yarın verıcem zaten yarında 3. gunum adetımın bugun cok guzel bır haber aldım bızım akbank normalede hıc bır ınferılıte bolumunu karsılamıyordu sımdı 3 yıllık evlı olmak sartıyla ılac harıc dıger masrafları karsılıyormus :) buda cok guzel bızım ıcın cok sevındım valal eger asılamayla kalamssam seneye mayısta tup yaptırabılrıım dıye rahatladım ınsallah gerek kalmazda canım buarada benden kızamık tahlılı bıle ıstemısler normalde hamıle kalınca bakılan seyler onlar ama arastırma hastanelerı gercekten cok fazla di dik didikk bakıyor benımde ısme geldı bakılsın ne var ne yok cıksın ortaya :)
evlilik yilimiz ve esimimizin ameliyat ayı aynı ..biz 6.tahlili vermedik ama 4 ay daha bekliyceğiz ya sende bekle istersen bu kadar beklemisin 4-5 aydan ne cıkar ki...değerlerin cok dusuk değil görüyorsn azı bile ulasınca Allah nasıp ediyor oluyor ..4-5 ay bekle sonra asılat bari yazın dogsun kişın dogmasın)nedersin... ben beklemeyi dusunyrm...
canım bende beklemek isterdim ama dr yaptırın dedi ben 28 yaşındayım yaş geçmesin diyorum evliliğimizn 2. yılındayız hem nolur nolmaz değerler ya daha da düşerse korkuyorum ve anne olmak istiyorum çevredeki insanlar sorup duruyo sinir oluyorum çok stres yaptım kimseyede bişey demedik beklemek istemiyorum o yüzden bu adetimi bekliyorum aşılama için bi de aşılama hemen tutar mı belli olmaz zaman alabilir tüp bebek yapılabilir bu da zaman demek ben o yüzden beklemeyi düşünmüyorum ama sizin daha birinci yılmış bekleyebilirsin inş gelir de mutluluğumuza mutluluk katar bebişlerimiz:26:
Perhiz süresi: 3 Gün
Miktar(Hacim): 3.0 ml
Renk: Opak
Koku: Özel
Ph: 7.3
Viskosite: Normal
Likefaksiyon Süresi: 60 dk.
Sperm Sayısı: 10.000.000/ml
Aktif Hızlı Hareketli: %5
Aktif Yavaş Hareketli: %25
Yerinde Hareketli: %10
Hareketsiz: %60
Aglütinasyon: YOK
Morfoloji: %15 Normal form
Mikroskopi: Nadir lokosit ve 1-2 spermatogenesis hücresi görüldü.
Sonuç: Oligoasthenozoospermi, Uzamış Likefaksiyon süresi.
Arkadaşlar bu sonuçla neler yaparız? Keçiboynuzu kürü işe yararmı? Neler yapmamız gerekir
Perhiz süresi: 3 Gün
Miktar(Hacim): 3.0 ml
Renk: Opak
Koku: Özel
Ph: 7.3
Viskosite: Normal
Likefaksiyon Süresi: 60 dk.
Sperm Sayısı: 10.000.000/ml
Aktif Hızlı Hareketli: %5
Aktif Yavaş Hareketli: %25
Yerinde Hareketli: %10
Hareketsiz: %60
Aglütinasyon: YOK
Morfoloji: %15 Normal form
Mikroskopi: Nadir lokosit ve 1-2 spermatogenesis hücresi görüldü.
Sonuç: Oligoasthenozoospermi, Uzamış Likefaksiyon süresi.
Arkadaşlar bu sonuçla neler yaparız? Keçiboynuzu kürü işe yararmı? Neler yapmamız gerekir
sıvılaşma süresinde sorun var gibi canım onun için neler yapılıyor bilmiyorum ama diğer sayı ve hız için proxeed plus kullanabilirsin bazı macunları kullanabilirsin keçi boynuzu kullanabilirsin morfolojiniz iyi zaten en önemlisi morfoloji olduğu için sıkıntı etme
krugere göre ölçüm yapıldı ise morfoloji çok iyi. Ölçüm who ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim % 50-70 e normal diyorlar. Sayının azlığı ileri hareket sorun.
bizde bu değerlere yakın sonuçlardayız. Çabalalıyoruz.. Keçiboynuzu herkesin önerdiği ilk reçete. Mutlaka yapın. Biz uygulamadık eşim içemiyor. proxeed i kullanıyoruz. Bu ay sonu test .yoksa bi gelişmemiz bende keçiboynuzu için direteceğim. pekmezini de öneriyolar. gece saf zeytinyağında bekletilmiş kuru inciri her sabah eşine yedirebilirsin. Bunlar sonuçlarını almış arkadaşlardan öğrendiklerim. Allah kolylık versin. Hepimize
Anladım canım, haftaya varikosel varmı yokmu onu öğreneceğiz, inşallah hayırlısı ne ise o olsun. Çok teşekkür ederim yanıtladığın için, Rabbim herşeyi gönlüne göre versin inşallah
Sanırım Who'ya göre morfoloji %15Çünkü parantez içinde who standart değeri yazıyor sonuç kağıdında :26: Keçiboynuzu kürüne bende başlamak istiyorum. Eşime anlattın daha ne tadını biliyor ne kokusunu ben içmem dedi çıktı kenara... Zorlada olsa içiricem :106:
Allah hepimize kolaylık versin canım... Çok ama çok teşekkür ederim sorduğum sorulara yanıt alınca yanlız olmadığımı hissediyorum çünkü ailem yakınımda değil ve eşimin bu durumundan kimse haberdar değil... Tek başıma mücadele veriyorum. Sizler bana destek oluyosunuz. Rabbim razı olsun sizlerden, inşallah en kısa zamanda beklediğiniz o haberle müjdelenirsiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?