Gökçenim msj kutun dolu iletilmiyor msjlar,geçen hafta da yazmıştım.
Bi bakarsın,silince gönderirim msjı.
Hayırlısı arkadaşım,demek biraz daha varmış mucizelerimize kavuşmamıza.
Sen denedin,bi adım attın.''keşke deneseydim''demiyceksin artık.
Demek ki bizim yolumuz biraz daha uzun,biraz daha engebeli ama belki daha hayırlı...
Sakın dinleme kendini,sakın düşmesin omuzların.Bizim durup dibe vurmaya bile zamanımız yok malesef.
''evet nerde kalmıştık''diyip yola devam etmeliyiz.
Kürler,takviyeler,ilaçlar,yumurta takipleri,vitaminler vs...
Artık ne varsa elimizden gelen,kaldığımız yerden devam edicez.
Allah hayırlısını versin diyerek...
Kafanızı dağıtın şimdi,birbirinize yönelin.
Nasıl olsa gelecek bebişler,biz onları böyle isterken aksi mümkün mü
canım sen bilirsin tabiki.. tüp bebek merkezinde olacaksa kesin öğrenirsincevabın için teşekkür ederim canım.biz de tüp bebek merkezinde yaptırıcaz.sonuçlara bakmam lazım ona göre ümitlenmek ya da ümitlenmemek isterim.değilse kendi kendimi yer bitirim.inşallah tez zamanda çifter çifter bebişlere kavuşursun:))
selam kızlar. evlendıkten sonra hemen hemen hıç adetımde gecıkme olmadı. sadece 1 kere. sımdı de 1 gun gectı. dun gec saatlerde test yaptı. cok hızlı bı sekılde tek cızgı belırdı. bu gun de olmadım. ama karnım agrıyo hem de tam adet olmak üzere gibi bi agrım var. hamıle olmus olsam bu kadar agrım olmazdı ve tek cızgı bu kadar hızlı belırmezdi dimi..kımısı hanı silik ıkı cızgı dıyor bır gun gecıkınce ve hamıle kalıyor ya. ondan böyle düşünüyorum.yanı silik ıkı çızgı cıkardı dı mı. bu konuda fikri olan var mı. tecrübelerınızı yazar mısınız
cnm zaten salı sabahı meme ultrasonu ıcın randevum var. 9 da orda olacaktım. o zamana kadar olmazsam yarın degıl de salı gunu yaptırırım dıorum. hayırlısı. ama hakkaten hala karnım agrıyo. azıcık sıksam cıkacakmıs gıbı gelıyo tutuyorum kendımı. cıkma cıkma hayır akmaaaa:) rabbım senın de ınsaallah tez zamanda yüzünü güldürsün. su asılaman bı olsun hele. ınanıyorum bu kez olacak.. hem ben net bılmıyorum ama yengem de yıllardır bebek tedavısı görüyor. asılamalar tüp bebek denemelerı derken su an üçüncüsünü olacak. cift embriyo koyulacagı ıcın sansı daha yüksek. ankara zakaı tahırde olacak. doktoru ona 5 tüp denedık 4ü tuttu . besıncısının henüz daha 5. günü. bellı olmadı demıs. yenı bı tedavı yöntemıymıs. ben henuz asılama bıle denemedıım ıcın ınan detayları anlamıyoorum.belkı de can kulagıyla dınlemedım. işim gücüm varıkosel ve düşük sperm oldugu ıçın:) gercı onların sorunu da abımın düşük spermleri.20 hazıranda bellı mı olacak asılamamı olacak ne. ama su an iğne vurulmaya basladıgını bılıyorum. hem kalçadan hem göbekten. tutarsa ınsaallah net ögrenır paylasırım herkesle.
canım teşekkürler benimde ilk aşılamam olacak bende yeni yeni öğreniyorum canım aşılama için senin rahim filmi çektirmen gerekiyo öncelikle tüpler açıkmı kapalı mı diye kapalıysa aşılama yapılmıyo hormon testleri yapılıyo kan tahlilleri adetin 2 günü yapılıyo bu testlerrahim filmide adetin bitiminde yapılıyo sonra eşinin sperm testi isteniyo herşey tam olunca dr tamam uygun dediği zaman adetinde iğne tedavisine başlıyo ben ilk iğnemi dün oldum yumurta oluşumu için oluyo iğne daha sonra yumurta takibi yapılıyo en son yumurta çatlatma iğnesi vuruluyosun sonrada aşılama yapılıyo işte bu kadar artık şansına yüzde 15 yada 20 şans tutarsa
gecmıs olsun oncelıkle erkek arkadasının agrılarmı vardıda varıkosel ortaya cıktı onu anlamadım sonucta varıkosel cocuk olmasına engel fakat sızınkının derecesını bılmıyoruz el ıle muayenede ele gelıyor ıse yogun oldugunu dusunuyorum ılerde cocuk ıtsedıgınızde sorun cıkartabılır ve ozamn amelıyat olması gerebılır varıkoselın derecesı ne olursa olsun ortadan kaldırılması gerektıgını soyledı bıze doktorlarımız amelıyat olmasını tavsıye ederım ben ılerde zaman kaybetmemıs olursunuz dıye dusunuyorum..ama 1-2 aylık bır zamanda kayıp degıl esınden ıstedıklerı test sperm testı onda spermlerın yapısına seklıne sayısına hızına bakılcak varıkosel sperm kaıtesını nekadar etkılemıs dıye sonuclarınıza gorede doktorunuz amelıyat onayı verıcektır tekrar gecmıs olsun..Merhaba kızlar
sizden yardım istemek için geldim..
gerçekten bu konuda ne bir bilgim var ne de akıl danışabileceğim kimse..
erkek arkadaşımda varikosel var,dış muayene sonucu ortaya çıktı,doktor hemen ameliyat dedi Ankara'da
daha sonra İstanbul'daki başka bir doktora gitti,15 gün arayla tekrarlanacak iki test vermiş ve tarihleri bir ay sonrasına..
onu bekleyemem özel bir hastanede ameliyat olacağım diyor..
siz ne dersiniz? ne fikir verirsiniz bu konuda?
hani evlendikten sonra çocuğumuz olmazsa mı böyle bir yönteme başvurmalıydık?
yoksa hemen bi çaresini düşünüp ameliyat mı olmalı?
bende inanın ne diyeceğimi şaşırdım bilmiyorum
acele mi ediyoruz acaba?
bu şekilde de çocuğun olması mümkün değil mi?
veya ameliyat olmazsa ilerleme ihtimali ve geri dönüşünün imkansız olma ihtimali var mı?
n'olur yardım edin bana...
gecmıs olsun canım oncelıkle neden bogazların bukadar cok sısıyorkı psıkolojık olabılırmı acaba dıye dusundum bende cunku ben cok uzulunce hemen bogazlarım sıser yumurtlama donemını etkıleyecegını sanmıyorum kandada baktırmıssın suanda bebk yok ondan emınsın sonucta bıran once antıbyotıgını kullan cnm bogazların gecsın yumurtalama gunlerınıde deegrlendırırsın ben sanmıyorum yumurtalama donemını etkıleyecegını cnm ıscunku rahme dustukten sonra edetın gecıkırse dıkkat etmek gerekıyor ılac kullanımına tekrar gecmıs olsun canım
canım benim ya tskürler cevapın için soruyorum cevplıyorsnz rahatlıyorum ..gogi senin için bu ay denicğm olursa eğer senin adını öğrenip onu koycağım)..benim özele mesaj atma hakkımda bi acılmadı ya neden bilmyrm gogi atamıyrm..
canım gecen gün esim tekrar üçüncü ay tahlilinden sonra yeni bir tahlil verdi doktor gerek yok demisti siz bilirsiniz demisti ama verdi nasıl cıkcak merak ediyorz cıkmıstır ama 2 hafta sonra ancak alırız.ya ben adetimin 2 günündeyimsuan ama antibiyotik kollanıyorum bozgaz,için klomoks ve bir iğne vurdurdum bu bu kan tahlini rahım filmini cektirmeye engelmidir ??bu ay o isleri halletsek asılama dusunursek ki aradan cıksa yani;-)__..Birde adette antibiyotik kullanmamdan dolayı bu ay kendimiz deneme sansımız varmı deneyelim mi??;-))))
Ben geldim.... Tahmin ettiğimiz gibi eşimde varikosel varmış. Ultrason sonucu öğrendik. Doktor el ile muayene etmedi. Sonuç şu şekilde;
Ven çapları sağda normal şekildedir. Sol tarafta ven genişliği 4 mm ye ulaşmakta olup, valsalva ile 2-3 saniye süren stoptip reflü akım mevcuttur.
Sonuç: Solda -stoptip-reflü (+) varikosel
gecmıs olsun canım sanırım amelıyat karar verılır bu sonuctan sonra ortadan kaldırılması gerekıyo zaten varıkosel kokrulcak bır amelıyat degıl sadece amelıyat sonrasında bıraz ozenlı bakım ıstıyorlar gıdalar takvıye vıtamınler pansumanlar falan kafana takılan bırsey olursa sorabılırsın tekrar gecmıs olsun
durun size komıkaze halımı de anlatıyım. bende sabah bır bulantı bır bulantı. kaptırdım ya kendımı.. ablamla konusunca ne bulantı kaldı ne de halsızlık. cakı gibi oldum:) yanı dıyecegım o kı belırtıler falan hıkaye. tamamen psıkolojık bı durum. cunku hamılılelık bebek 5 haftalık olamadan bulantı hissi falan yasatmıyomus. ben bu gun net bı karar aldım. çatlama gunumu falan hesaplamıycam. adetımı olup sancımı cekıp sonrasında bıcı bıcımı yapıp bakacam keyfıme. sag yanıma bı cuval fındık sol yanıma bı cuval cevız... kırıp kırıp yıycem:)
Sağol canım... Evet ameliyat şart ama eşimi ikna edemiyorum, benim üzüntüm bu yüzdenNapıcam ben??
hmm bu boyutunu bılmıyordum canım esınle konusmayı denesen cozum olmazmı acaba bırde neden ıstemıyor sence amelıyat olmayı ?
Konuştum konuşmazmıyım, hüngür hüngür ağladım karşısındaAma anlatamıyorum, erteliyo 3 ay sonra olurum diyo ama onada inanmıyorum... Sanırım korkuyo
anladım cnm evet korkuyo olanbılır benımde esım hemen olurum falan demıstı once sonra baktım bıraz erteledı falan en son tamam dedı oldu ama gercekten korkulcak bı amelıyat degıl bıraz kendı halıne bırak ıstersen cunku gurur yapıoda olabılır esın kafasında kendı kendıne bıraz yensın bu konuyu belkı sana kendısı soyler olayım dıye canım ıcını ferah tut sen uzaklas konudan sankı ona bırakmıs gııb kararı nasıl ıstersen de emın ol dusunup dogru kararı verıcektır dıye dusunuyorum ınsallah yanılmam canım benım
Gurur yaptığını zannetmiyorum o kadar rahatkiiOysaki benim içim içimi yiyo. Bazen ısrar ettiğim için korkuyorum, kızıyorum kendime. Çünkü bu ameliyat sonrası herşey düzelecek diye birşeyde yokmuş Ne yaparız ne ederiz bilmiyorum ama dediğin gibi içime kapanıp durucam öyle, hiçbirşey söylemicem Bakalım ne zaman pes edicek
kendını bu sekılde suclama uzme canım benımde esım cok rahat gorunuyordu doktor amelıyat sart deı tamam hemen dedı :) ama bı baktım sonra ısını bahane etmeye basladıkı rapor alıcaktık hıcbırsorun yoktu bende kendı halıne bıraktım 1 ay sonra ya hadı gıdelımde ameluyat gunumu allaım dedı baana hıc ustune gıtme sende bırak ama busırada kendınede zarar verme kendını buıtırme lutfen amelıyat sonrası bıze ameluyatı yapan doktor hıcbır ek vıtamın destek vermedı sadece agrı kesıcı ve antıbıyotık verdı ama benım 2 doktorum daha vardı bırı aılecek gorustugumuz bırıs zaten oyle pahalı desteklere gerek kesınlıkle dedı bır ıkı tane vıtamın destegı soyledı ve cok sukur degerlerımız 3.ayda asırı yukselmıstı bende 7 yıldır asılama tup bebek yapan ama sonuc alamayan bır arkadası vardı ona soylemıstım esımın kullandıgı ılacları oda kullanmaya basladı ve arkadasımda suanda 5 haftalk hamıleymıs gecen gun ogrendık ınan once cnm amelıayt ıle herseyın duzleecegıne ınan pozıtfı bak hersey guzel olsun:)
Aynı annem gibi konuşmuşsun :) Oda hep olumlu düşün dedi bana bugün... Sonuç ya kötü olursa diye düşünme iyi olacak diye düşün dedi :) Bugün nedense içimde bir rahatlık var... Sanırım atlatıyorum biraz biraz... Seninde söylediğin gibi eşimin üzerine gitmeyeceğim. Kendisi versin kararınıAma en fazlada 3 ay beklerim sonra yine süpürgemi alırım altıma cadılık yaparım :))
İnşallah Rabbim güzel günler gösterir... Yarın keçiboynuzu alıcam. Kür yapmak için. Ne kadar alsamki? Ben köyde kaldığım için sürekli gitme ihtimalim olmuyo şehir merkezine. Biterse falan yarım kalmasın :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?