Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Haklısın canım, o arkadaş 8-9 senelik evlilermiş... 2 kez olmuş varikoselden ameliyat. Sanırım kendisi sonuç alamadığı için bu şekilde karamsar konuştu bilemiyorum.
Onunda haklı olduğu yerler var ama çoğunlukla herkes ameliyat şart diyo :26: Af Allahım yardım et, bunun kararını verebilmek bile çok zormuş.....

Tabi Rabbim ol derse olur elbette... ama sebeplere de müracat etmek gerekir bence..ben sana bikaç örnek verebilirim çevremden..bi tanesinin 1 yıl olmadı ve ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldı.2 tanesi de benden büyük ablalar..şimdi üniversiteye gidecek çocukları var..onlar bana eşlerinin ameliyatlarını bizzat anlattılar..sebeplere tutunup dua etmeliyiz bence..bu da bizim sınavımız..sabırla ve duayla Allah tan yardım istemeliyiz ki kazananlardan olalım inşaallah..kararınız hakkınızda hayırlısı olsun

Canim cok tesekkur ederim.o arkadasinin beyninde ur olsa onu da mi aldirmayacak Allahin verdigini bozmayalim diye.varikosel bir hastaliktir ve tedavi edilmelidir.bugun size zarari bebis olmamasi ama ileride eninde sonunda ameliyat olmak zorunda kalacaksiniz cunku ilerledikce agri olacak ve rahatsiz edecek.bir an once tedavinizi olun.beklemek insani cook yipratiyor.bak ameliyatsiz duzelecek olsa benim esim olmazdi kendisi de doktor.gereksizse ne diye bicak altina yatsin.yine de karar sizin.insallah tez zamanda bebisleimize kavusuruz...

Tabiyaaa nerelerdesin acaba?Ben merak ediyorum doğrusu!!!
bilen var mı

Amin canım, Allahım inşallah güzel sonuçlar almamızı nasip eder.. Biz ayın 19.una randevu almıştık özel bi hastaneden fakat bugün o arkadaş öyle konuşunca eşim fikir değiştirdi ve 2 tane daha doktor var onlarda ameliyat derse olacakmış :26: Hayırlısı bakalım dün ameliyat günümüzü beklerken bugün bütün planlar bianda değişti :S

Doğru söylüyosunuz canım, iyiki varsınız... Varikosel ameliyatı gereksiz diyenleri duydukça etrafımda hep eşime haksızlık etmişim herhalde diyodum.. Çünkü ben eşimi ameliyata ikna etmek için günlerce uğraştım ağladım sızladım, şimdi böyle şeyler duyunca korkuyorum ya sonuç kötü olursa diye :18:

Tabiyaaa nerelerdesin acaba?Ben merak ediyorum doğrusu!!!
bilen var mı

Sahiden hiç görünmüyor, inşallah herşey yolundadır....

canım doktorlar ameliyatı öneriyor zaten ..biz ilk ameliyatta 3 doktora sorduk ..biri prof.du..3 de olmalısın dedi..hayırlısı bakalım...

merhaba canım sizin sonuçlar çok güzel morfolojide iyi maşallah bizim morfoloji farklı çıktı canım önce hastanede%15 çıktı tüp bebek merkezinde %2 çıktıaşılamadaki yazmıyo bilemiyorum yani dr %1aşılama için yeterli demişti takma bence bizim sonuç berbat ama elden gelen bişey yok inş tutar bebişler allah istedikten sonra olur bol bol dua edelim canım bi tek sperm lazım bize inş oda bulmuştur yumurtalarıda şimdi bebişlerimiz çalışıyodur içerde bakarsın ikiz olur

sağolasın canım...inşaallah canım ya,çünkü tedavi görürken eşim çok stres yapıyor..Rabbim güldürür yüzümüzü inşaallah

inş canım hiç gerek kalmaz dularım seninle bu ay alırsın müjdeli haberi ve bekleyen umut eden herkes

nasılsın?herşey yolunda değil mi?
sen napıon bakıyım bu saatte ayakta?...en geç 11 de yatakta olmalısın bedenın ıstırahat etmesi için
hade bakııyım tedavı görenler doğru yatağa :)

selam kızlar bi teklifim olacak burda topiğimizde bebek isteyen arkadaşlarımıza sıra sıra yada toplu olur isim isim okur dua ederiz, tefriciye başlayalım diyorum, herkes okuyabileceği kadar alır paylaşırız.. ya tek tek yaparız tefriciyenn kalan kısmını okunulan kişi ya kendi tamamlar yada çevresine dağıtır duasını yapar, yada toplu olur hepimiz paylaşırız

nasılsın?herşey yolunda değil mi?
sen napıon bakıyım bu saatte ayakta?...en geç 11 de yatakta olmalısın bedenın ıstırahat etmesi için
hade bakııyım tedavı görenler doğru yatağa :)

ay canım sağol düşündüğün için bugün 12 30 da uyandım çok geç kalktım o yüzden uykum yok şimdilik bi problem yok iyiyim arada bi umutsuzluk oluyo geçiyo dua ediyorum bol bol şafak 13 bakalım zaman bi geçse öğrensem merak ediyorum çok erken daha bi gün oldu ama napim inş mutlu bi haber alırım

Canım çok güzel düşünmüşsün, duanın açmayacağı kapı yok... Tefriciyeye başlamak benimde hep aklımda olan birşeydi. Forumda nasıl yapıyolar bilmiyorum ama başlarsak seve seve katılırım inşallah

cok guzel dusunmussun canım konusmustuk senınlede bende ıstıyorum baslamak hem esımın tedavı suresınde hemde asılama olursa dıye baslayalım derım bende katılmak ısteyenlerde olursa ne guzel olur

arkadaşlar merhaba..
ben sürekli okuyorum sayfaları kaçırmadan takip ediyorum ama pek yazmıyorum..
bilenler bilir mayıs ayıda aşılamam oldu benimde ama nasip değilmiş tutmadı
bir hafta sonra beş ay olacak ameliyatımızı olalı..
bende de pco var yumurtam kendiliğinden çatlamıyor maalesef
o yüzden doktorum tedavisiz olmaz diyor eşim klomen evicap trental kullanıyor ürologun tavsiyesiyle..
benim ekstra çabalarımla da arginmax men çinko ve balık yağı içiyor
artı olarak keçi boynuzu pekmezi bir de arı sütü bal polen karışımı..
iki ay sonra sperm testimiz var bayram sonrasına kalacak muhtemelen..
herhangi bir yükselme olmazsa eylül yada ekim gibi tüpçüyüm..
bizimde değerlerimiz çok çok yükselmedi maalesef
herkeste aynı etkiyi gösteremiyor ameliyat kiminde daha yavaş düzelme oluyor bizim sayımız biraz arttı ama ileri hızlımız ilk kez 0 oldu hiç böyle olmamaıştı
bende klomenin yapabileceğini düşündüm ve doktoruma sordum
ilgisi yok dedi ama niye düştü anlamadım
demk ki bazı hastalarda önce bir düşüş yaşanabiliyor
bu kadar takviyeye artık eşimi ikna etmek de zor oldu
içiyom içiyom hiç bir değşiklik yok diye düşünüyor haliyle..
ama ben inanıyorum yükseleceğine..
rabbim herkese en yakın zamanda nasip etsin diyorum..
aşılama yapan arkadaşlar deryalçın ve acemkız sizlere de hayırlısı olsun inşalah diyorum..
inşallah güzel haberler verirsiniz bize..
dua olayına da katılmayı çok isterim
bir liste yapalım inşallah katılacakların adını..
sonrada sırayla okuyalım ama tefriciye tek tek herkese zor ilerler gibi geldi onu hepimizin adına tek okuyalım derim ben.
tabi siz bilirsiniz benim nacizane fikrim.
herkes için ayrı ayrı da hz. zekeriyanın duası var onu bine tamamlayabiliriz
herkes için ayrı ayrı sırayla okuruz..
yine ayrı ayrı herkes için bin ihlas yapabiliriz..
herkes okuyabilirse yasini şerif okuyabiliriz..

Geçmiş olsun gökcen, ben topicte yeni sayılırım. Senin yaşadıklarını bilmiyorum... Topiği en baştan beri okumaya başladım şuan 130 küsürlü sayfalardayım.
Şuana kadar okuduklarımdan şunu anladım ki bu ameliyatın (eğerki varikosel tanısı doğru konulmuşsa) çok faydası oluyor. Ameliyattan sonra yapmamız gerekende Sabır, dua ve şükür.
Bu ameliyat için 6 ay gibi bir süre öneriyor doktorlar siz neden süreniz dolmadan aşılama denediniz canım? Merak ettim..
Nasipse benim eşimde ameliyat olmak için sırada... Hayırlısı bakalım.
Bu arada senin dua fikirlerinde çok güzel. Bencede tefriciyeyi toplu okuyalım. Tefriciye bittikten sonrada herkes için ayrı olan dualara başlarız inşallah... Zaten topiğimiz çok kalabalık değil, çabucak bitiririz Allahın izniyle :)

canım benim yumurtam da kendiliğniden çatlamadığı için kendiliğinden bir gebelik
şansın çok az dedi doktorum
yumurta çatlamadığı için sperm olsada gebelik olmaz dedi..
o yüzden benim ameliyat sonrası beklemelerim boşuna bir bekleme olacaktı
doktorum o yüzden en azından bu bekleme aşamasında boş beklemek yerine
aşılama yapalım dedi hem aşılamalar ardan çıkacaktı tüp öncesi..
bi de ayrıyeten aşılama için beklemek gerkecekti çünkü eşimin değerleri aşılama değerleri tüp değil hangi doktora gitsem önce aşılama dedi
aslında hiç aklımda olmayan bişiydi asla aşılama yaptırmam
tutma şansı çok az diyordum
ama iyiki de yaptırmışım çünkü aklımda soru işareti kalmadı acaba aşılama yaptırsamıydım diye ileride düşünmeyeceğim
sonuçta onu da denemiş oldum..
işin güzel tarafı tüp bebek ilaçlrı ile aşılama da kullanılan iğnelre aynı
yumurtaları geç büyüyen biri olarak tüp bebek öncesi yumurtalarım iğneye ne kadar cevap verebildi onu görmüş oldum..
tüp bebekde daha tecrübeliolacağım diye düşüünyorum..
senin de eşini ikna çabaların var okuyorum inşalalh eşin ikna olur çünkü ben eşimin değerlerinde çok güzel artışlar göremesem de iyiki olmuşuz ameliyatı diyorum
çünkü arkadaşalrın dediği gibi elzem bir ameliyat
muhakkak şimdi olmazsa sonra ağrılar neticesinde olmak zorunda kalacak..
inşalalh ikna olur ve biran evvel ameliyatınızı olursunuz..

Anladım canım, Rabbim herkese bir başka dert veriyor öyle değilmi? Her ne kadar bu başlık altında toplansakta hepimizin farklı farklı sağlık sorunları var, sadece varikoselle bitmiyor
Ben 9 aylık evliyim, hiç korunmayıp hiç gebe kalamayıncada şüphelendim ve kontrol amaçlı muayenelerimi oldum. Bende bişey çıkmayınca inatçı eşime sardım. O sperm testine ikna edebilmek için neler çektim neler.. Sonrada da varikosel çıkınca benim zorlu dönem başladı. Birde biz köydeyiz, hemen ayağımızın altında değil öyle hastane doktor falan. Katlanıyoruz bakalım :)
Rabbimm çabalarımızı boşa çıkarmasın, herkesle birlikte, ama isteyen herkesle birlikte bizlerede nasib etsin inşallah...
Bugün bu ameliyat konusunda tereddüt etmiştim ama konuyu baştan okuyunca çok iyi anladım ameliyat cidden şart :106:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…