Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

geçmiş olsun canım inş tez zamanda herşey çok güzel olur benim eşimde mikrocerrahi yöntemiyle oldu biz gün aşırı pansuman yaptık dr öyle söyledi ilişki 15 gün yasak dedi benim eşimde 10 gün dayandı ilşki sonrası biraz ağrı oldu eşimde sabredin bence

arkadaşlar merhaba,bir kaç gün giremedim nete. ama duaları eksik etmedim okudum her gece. haber vereyim dedim.. sanırım en iyisi kafayA takmamak. biz de tatile çıkıp ondan sonra ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz. temmuzda kpss ye gireceğim ve bu süreç beni gerçekten yıprattı. hem sınav düşün hem bebek düşün. sonun da ikisine de konsantre olamıyor insan. şu sınavı bir atlatayım hayırlısıyla belki bebeğim de bunu bekliyordur diye düşünüyorum:)) herkese kolay gelsin ve kimse kendisini yıpratmamaya çalışsın. her şeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum. öptüm hepinizi:)

gökçencim ben duayı bu gece tamamlarım inşaallah..diğer arkadaşa gecebilirsin

ay canım bende aynı senin gibiyim kpss ye gircem kursa gidiyorum bi yandan açıköğretim var bitirmem gereken ama hiç ders çalışamıyorum kafamı toplamam lazım aşılamam tutmadı bende eylülde sınava giricem diye erteledim tedaviyi o zamana kadar olmazsa tüp bebek yaptırcam kafam bebekle meşgul olmasın diye erteledim aama şu kafamı bi toplasm bi atsam bu bebek fikrini atıcam düşünmicem diyorum olmuyo şu an bile içim öyle yanıyo ki anlatamam ciğerim sızlıyo derlerdi o nasıl oluyo acaba derdim şimdi yaşıyorum anladım allah kimseye yaşatmasın belki takmasak gelcek kendi ama nerde aksi gibi çevremde herkes hamile bebek soran sorana bana nasıl üzülüyorum anlatamam çok zor sanki bi boşlukta yaşıyorum ve sanki hiç bi şey beni mutlu etmiyo benden sonra evlenen bi komşum var daha 5 ay oldu hamileymiş ya nasıl oldum bi imrendim ki evinin balkonuna bakıyorum o kadar yan, belki bulaşır banada diye kısmet artık umarım unutabiliriz

Kızlarrr.....alkisalkisalkis Ayşe Arman'ın hamile kalabilmek için verdiği mücadele-mutlaka okuyun,
--------------------------------------------------------------------------------

Kafana takma bak neler oluyor
Biyolojik saat mi
Etraftan gizli bir baskı mı?
Nedir?
Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:
‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’
Bir bu eksikti!
Çocuk kompleksi.
Bebek bebek
Benim niye bir bebeğim yok?
Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?
Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?
Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.
Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.
Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.
Daha önce de hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.
Şimdi istiyorum...
Da...
Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.
‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor
Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.
Ne kaybederim ki?
Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.
Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay, hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim
Böyle yaparlarmış olurmuş...
Olmuyor.
Gelde takma. Sinir oluyorum.
Ben arızalı mıyım?
Doktora soruyorum.
‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’
‘‘Emriniz olur doktor Bey.’
Devam...
Da...
Tık yok.
Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.
Artık iyice takıntı haline geliyor.
Yürek çarpıntısı haline geliyor.
Afaganlar basıyor:
Neden benim bebeğim olmuyor?
Neden benim bebeğim olmuyor
Neden benim bebeğim olmuyor?
Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.
Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.
Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’
gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’
İyice sinirimi bozuyorlar.
Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.
Çok sevişirsen de olmazmış!
Beni tamamen delirtiyorlar.
Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:
Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...
Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.
Artık başka bir yaza diyorum..
Ama ben iflah olmaz bir şeyim.
Dakika bir, gol bir!
Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.
Spor!
Bakın, o da çok önemli.
En az bebek kadar.
Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.
Ona açık davranıyorum:
‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’
Gülüyor.
‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?
Madem hamile kalamıyorum...
O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir kadın olurum.
Bunun için uğraşırım.
Allah sizi inandırsın sadece İstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.
Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.
Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.
Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...
Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...
Ve ve ve..
Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.
Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda hamile kaldım!
HAMİŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’
Ayşe Arman
Hürriyet alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
ah bi unutsam bende

:)) tam da bizim duygularımıza tercüman olmuş ayşe arman.kalemine sağlık:)) ben gerçekten de düşünmemeye çalışıyorum.aynen ayşe arman gibi spora başladım:) kpssyi atlatıp bir de güzel bir tatil...sonra bebeğimin geleceğine inanıyorum hayırlısıyla... inşallah Allah gönlümüze göre verir...

canımm çok kolay gelsin sana da . bu sınav stresi gerçekten de insanı yıpratıyor.benim az kaldı sen de eylülde hayırlısıyla atlatırsın inşallah.ben inanıyorum ki bu okul ve sınav stresi geçtikten sonra bebeğimiz kendiliğinden gelecek. en azından böyle inanmak ve umut etmek istiyorum. bu şekilde de rahatlıyorum ve daha iyi hissediyorum. sen de böyle yapmaya çalış.. okulunu bitir,sınavına gir..bebeğinin başarılı bir annesi olsun:)) başka hamilelere de özenmeye çalışmamız lazım.çünkü herkesin bir vakti var diye düşünüyorum.bizim de sıramız gelecek Allahın izniyle.yeter ki rahat olalım..eşi varikosel olup da hamile kalan çok insan var.bizim neden olmasın? yeter ki inanalım ve rahat olalım..

ayşe arman hislerimize tercüman olmuş.. tebrik ederim açık açık yazmış.. ama hamile kalmasaydı oda gizlerdi çocuk istemiyormuş gibi davranırdı..hamile kaldığı için böyle bangır bangır yayınlamış.. herkes gizliyor kimse bizde uğraştık demiyor..neden bilmiyorum..
bende 1,5 aydır spora gidiyorum madem çocuğum olmuyoyr fıstık gibi olayım diye, madonna gibi kaslarım olsun istiyorum ağır kardiyo yapıyorum 1,5 ayda 7 kilo verdim , kollarımda hafif kaslaşma oldu,çok mutluyum,spor gerçekten her derde deva eskisi gibi düşünmüyorum bebek meselesini olmazsa kendime beyaz bi kedi evlat edinicem yada bi sarman..

Son düzenleme:
selam kızlar,,acemkz guzel bır paylaşım olmuş...bi yerde şöyle bişey okumuştum...'her kadın doğduğu andan itibaren annedir'...bence çok doğru,tabi illaki her alanda var olan istisnalar dışında! tv de bir jınekolog da şöyle demişti,bu kendinin kişisel görüşü : kadın vücudu her ay fizyolojık olarak anneliğe hazırlanır,gerçekleşmediğinde beyine günler önce sinyalleri gider ve kadın buna bağlı ruhsal sıkıntılar yaşar...ben de öyleyim bi kaç gün önce çok sinirli oluyorum..demekki kadın her ortamda her meslekte her yetiştirilişte vs. aynı duyguları taşıyor ..'annelik'..ve ne zaman bunun stresini üstünden atıyor,o zaman bebeğine kavuşuyor Allah ın iziyle

7verengul geçmiş olsun canım

hamile kalınca anlatmış evet,hemen hemen her kadın böyle yapıyor,bu belki de kendini duygusal olarak dışarıdaki etkilerden korumak..zayıf görünmemek vs.olabilir
bence bebek fikrinden asla vazgeçme ve duayı hiç bırakma sevgiler

merhaba arkadaşlarım.

dün doktora gittik. ameliyattan sonra 8.aydaki test sonucumuzla gittik. (1 ml'de 1.800.000)

doktor bu sonucun ameliyatın başarılı olmadığı anlamına geldiğini söyledi. eşim için onca acı,ağrı,maddi-manevi uğraş boşuna oldu yani.

proxeed plus verdi. 6 ay kullanacakmışız.sonra test yapıp değerleri tekrar doktora götürecekmişiz.o zaman da ilacın işe yarayıp yaramadığını belirleyecekmişiz. eğer olumlu gelişmeler

gözlenirse 6 ay daha kullanacakmışız !

düşünsenize,sevgili doktorumuz oturduğu yerden 1 yılı ne güzel de özetledi ! sizce doktorumu değiştirmeli miyim??? amacının normal yolla hamilelik olduğunu vurguladı.

neyse,ben de sizler gibi artık düşünmemeye calışacagım. dün köyümüzden bal-arı sütü-polen karışımı aldım eşime. proxeed plus ı da kullanacagız kim bilir belki süpriz yapar da meleğim ben

geldim der

canım ameliyat herkeste aynı etkiyi gösterecek diye bir durum yok ya da her ameliyat başarılı olacak diye..
eğer spermde bozukluk varsa bunun sebebi ya hormonaldir ya varikoseldir ya da genetik bir durumdur..
o yüzden hormonlarda sıkıntı yoksa ve varikosel var ama ameliyat olunduğu halde bir değişiklik olmıyorsa bu durum genetik de olabilir..
o yüzden bir yıla kadar beklemek gerekir ameliyattan sonra tabi takviyelerle boş boş değil..
ama yükselme olmamışsa ek tedaviye başvurmak gerekir..
yani bazı arkadaşlarımız 3. aylarından irtibaren çok iyiy sonuçlar alabiliyorlar bu demektir ki onların problemi gerçekten varikosel bir durummuş
yada 2. aydan itibaren hamile kalanları görüyoruz..
o yüzden kimseyle kendimizi kıyaslamayalım diyorum ben herkesin problemi çok farklı olabiliyor
ben hep bunu yaptığım için yani kıyaslamayı bu yüzden diyorum tatlım..
o yüzden bence 4 ay daha bekleyebilirsiniz ama ek tedaviyle belki bir kaç ay takiple falan..
birde ben sizde şöyle bir şey olduğunu düşünüyorum.. siz eşinle ayrıydınız canım
çok sık çalışma olmamaıştır haliyle ama şimdi eşinin yanındasın ve bence sık sık ilişki olsun.. çünkü sık ilişki bizim durumlarda şart
spermlerin yenilenmesi açısından özeellikle..
bu dört ayı bu şekilde değerlendirrsen ve takviyelerini arttırırsan bence çok fayda göreceks,n..
belki bana diyeceksin ki sen fayda gördünmü ki diye:)))
maalesef benim kendimde de sıkıntı olduğu için gördüğün gibi hala bişi yok
ama elimden geldiğince mücadeleye devam ediyorum niyetim en azından tüp öncesi değerlerimizi düzeltmek..
siz neler kullanıyorsunuz bir yazar mısın canım merak ettim..
eğer maddi gücünüz varsa muhakkak proxeed alın derim çok ama çok faydalı..
ama onu alamazsanız onun muadili arginmax meni muhakkak alın derim bunun yanında evicap ve omega-3ü asla ihMAL ETMEYİN..
ayrıca keçiboynuzunun kürü veya pekmezi ya da özünü muhakkak kullanın
artık eşinin yanındasın bunları muhakkak vermeye bak..
aynı zamanda kaan aydos diye bir androloji uzmanı var ankarada..
muhakkak duymuşsunuzdur
erkek infertilitessinde inanılmaz etkili biri ve mail attığında sana cevap yazıyor ve seni maiile tedavi ediyor
o doktora güvenebilirsin bürtün değerlerini bilgilerini hormon test sonuçlarını spermiyogram sonuçlarını maille at o size ne yapacağınızı söyler canım..
benim diğr toipğimde çok fazla kişi onun tedavisiyle hamile kaldı..
inşallah en yakın zamanda güzel haberlerini almak dileğiyle:))))

canım çokk geçmiş olsun.. arkadaşalr herşeyi çok güzel açıklamaışlar bide mikrocerrahi olduk
ve eşim ameliyat olduğu gün ve ertesi gün pansuman oldu sadece..
hiç ağrısı falnada olmamıştı hatta ameliyatın üçüncü günü kardeşimin düğünü olduuğ için 18 saatlik yola kendi arabımızla gitmiştik düşün
yani eşim kullanmıştı arabayı..
tabi ki dinlene dinlene ve doktor izin vermişti kendini zorlamadığın sürece gidebilirsin demişti
yani çok basit bir ameliyat anlayacağın..
inşaallah şifa olsun sizde hemen işe yarasın ve tez vakitte bebiş gelsiiiiiiinnnnn...

ecrincim tamam fıstığım o zaman yeni arkadaşımıza geçelim inşallah regl olmayan arkadaşlarımızla:)))

7verengül arkadaşımız için başlıyoruz arkadaşalr..

gökçen:100
...

ecrincim tamam fıstığım o zaman yeni arkadaşımıza geçelim inşallah regl olmayan arkadaşlarımızla:)))

7verengül arkadaşımız için başlıyoruz arkadaşalr..

gökçen:100
...

evet bızım hatunların çoğu izinli
beni de ekle canım 100 tane

Son düzenleme:
arkadaşım öncelikle gecmış olsun..bız de boylebır düşüş yaşamıştık gecen yıl..3.ay 10 mılyona gelen sayı ,6.ay 1mılyonun da altına düşmüştü ve ne yapacağımızı bılememıştık..doktor da bır anlam veremedı..ayrıca bıze takvıye de kullandırmadı ve bız bu hastalıkla nasıl mucadele edılır bılmıoduk o zaman..dediği şeyleri yaptık sayı yukseldı ama meğerse diğer tarafta da tekrar varıkosel nuksedıyormuş bu arada..bıze bışey söylenılmedı ve tup bebeğe yonlendırıldık..tup bebek uzmanı bızden çok çok ümıtlıyken (!) başarısız bır deneyım yaşadık..doktor çok şaşırdı ve sperme bağladı.. madem sperme bağlıydı neden ameliyat olmadan tedaviye geçildi değilmi?işte insan yaşadıkça öğreniyor.. ve ben aylarca kendımı toparlayamadım
sonra doktorumuzu değiştirdık,2 ayrı doktora danışıp tekrar ameliyat oldu..şimdi bekliyoruz
ama ben bu kez temkinliyim,inşaallah güzel sonuçlar alırız,,buradakı arkadaşlarımdan cok şey öğrendim ve uygulamaya çalışıyorum başından beri..asla pes etme ve ümitsiz olma..beslenmenıze de çok dıkkat edin
inşaallah tez vakıtte yüzlerimiz güler de bol bebekli topiğimiz olur :)

kızlar varikosel ameliyatından 3-4 ay sonra ağır kaldırmak damarlara zarar verir mi?Ameliyatı olumsuz etkileyebilir mi?
eşim akşam ağır bişeyler kaldırdığını ve ağrısı olduğunu söyledi,üstelik ben aylardır bu konuda uyarırken!
ters bişey olursa diye korkudan 1 saattir ağlıyorum,sinirlerim çok yıprandı galiba (((

ecrincim üzülme canım inşallah bir sıkıntı olmaz sadece ağrısı olur bence..
ameliyat sonrası 6 aya kadar ağır kaldırılmaması gerek diye biliyorum
ama ağrıdan başka şikayetininzden olmaz gibi geliyor..
inşalalh ağrısı da biran evvel geçer canım üzülme aklına kötü şeyler getirme emi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…