Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cnm basım cok agrıo. enfeksıyon ve iltehap tetıkledı dıe tahmın edıyorum.
kulagımın arka kıkırdak kısımlarında bıle apseler olusmus. beynım zonkluyo..ıkı gundur bulantım ve kusma işim de tavan yaptı... bebegım ıı olsun da ben bı sekılde atlatırım ınsaallah.

senın kafanın rahat olması lazım. artı beslenmene özen göster. bu gun badem kırıp yerken aklıma bırden sen geldın. kocasına bunlardan bol bol yedırmesı gerekıo umarım ıhmal etmıodur dedım.ıncırın arasına badem cevız sar. ıkı tane de sıyah kuru üzüm. çekırdeklı olandan.. şifa olsun ınsaallah. sen de ye sımdıden. folık asıt depola vücuduna. ilerde bebegının buna cok ıhtıyacı olacak..

7verengül cüm bende iyim canım çok şükür..
evde zamanda geçmiyor ya ramazanda
işyerinde hemen öğle akşam oluveriyor...

cnm rabbım ınsaallah senı de bu ramazan ayının hıkmetıyle bebekle taçlandırsın ınsaallah. özelden mesajla ısmını atarsan sahsı dua lısteme eklemekten sevınç duyarım...

7verengül cüm bende iyim canım çok şükür..
evde zamanda geçmiyor ya ramazanda
işyerinde hemen öğle akşam oluveriyor...

Ben alışkınım evde durmaya o yüzden pek etkilemiyo canım ya, hele şu netin başına geçtimi zaman nasıl akıyo anlamıyorum :126:
Burada hava bulutlu, gökyüzü gürül gürül yağdı yağacak durumda, ahhh bi yağmur yağsada izlesek :119:

cok gecmiş olsun cnm .benım esım de 8 martta amelıyat olmustu. aman dıkkat pansuman cok önemlı.. bunu her yenı amelıyat olan arkadaslara tavsıye edıyorum. baskı üstüne baskı oluyo kusura bakılmasın ama.. benım esımın enfeksıyon kaptı yarası.. hastanelerde bastan savma sılıp yolluyolar.. gecmısı kurcala.. 10 marttan ıtıbaren oku.. tavsıyelerımızı dıkkate alırsan allahın ıznıyle şansınınz sizinle olur..bu arada ben esımın amelıyatından 1.5 ay sonra hamıle kaldım.. darısı sıze olsun..

Tabiyaa canım mutlu arkadaşımızla doktorlarımız aynı, muhtemelen onun eşinede sadece ilkgün pansuman yapılmıştır. Ameliyat yönteminden mi artık ne sebepten bilmiyorum doktor pansumana gerek yok, o bölgeye 2 gün su değmeyecek, sargı bezinide 3. günü çıkarabilirsiniz demişti. Allaha şükür eşimin yarası kapalı enfeksiyon gibi bir belirtimizde yok şimdilik, inşallah olmazda. Senin eşindemi mikrocerrahi yöntemi ile olmuştu?

cnm benım esım de mıkrocerrahı yöntemıyle oldu. amelıytın yapıldı yerın ve anın da cok önemı var. amelıyat esnasında enfeksıyon kaptırılırsa sen ne kadar ıı bakarsan bak sonu kaçınılmaz enfeksıyonun..bıze ıkı gunde bır olmak uzere on gun pansuman demıstı doktor.. ben kendım evde yaptım.. eczaneden aldıgım çesıtlı sterıl malzemelerle.. snas bıraz da.. terleme yoluyla bıle anfeksıyon olusabılıo.. cok evham yapma ama sen.. masallah sız paçayı sıyırdınız.. sıra kocana muthıs bır bakım yapmakta.. vıtamınlerıne beslenmesıne kuruyemısıne cok ama cok dıkkat et. doktorun vermıs olmasa da daha önce sana önerdıım ilçları kullansın derım..

Keçiboynuzu kürü yapmaya başlamıştım sadece1 bardak içiti, sonra sahurda içmedi, içiremiyorum O kuruyemişleri vermeyide bi yönden istemiyorum çünkü eşim göbekli daha çok kilo almasından korkuyorum Ramazan ayı çıkınca küre tekrar başlıycam inşallah

canım tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. dikkate alıcam ve uygulayacağım inş. bol bol kuruyemiş yediriyorum ve 2 aydır keçiboynuuz kürü yapıyorduk devam edicem bugün. 3 gün ara vermiştik ameliyat dolayısı ile. pansuman 2 kere yapıldı haftaya cuma kontrole gidicez inş.

Bizimde yeni daha. 20 Haziranda oldu eşim :) 1 ayı bitirdik işte :) Hayırlısı bakalım =)

anladım canım inş hepimiz için iyi olur her şey. merak ettiğim birkaç bişey var, kusura bakmazsan sormak istiyorum. eşinin ameliyattan önceki değerleri yaklaşık olarak nasıldı canım?? bir de ameliyattan sonra bu 1 aylık süreçte yumurtalıklarında hiç ağrı oldu mu? ve son olarak cem hoca ameliyat sonrası ile ilgili bişey dedi mi??yani değerler ile ilgili

canım çok teşekkür ederim sağol Allah razı olsun. maşallah ne güzel sonuç almışsınız. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .inş bizlere de nasip olur cnaım dualarını eksik etme. inş böyle hiç ummadığımız bir anda güzel haberler alırız bizde.

evet canım ilk gün pansuman yapıldı ve 3 gün sonra sargıyı kaldırın dedi doktor. cumaya da kontrolümüz var. biz cuma vitamin verir diye bekliyoduk ama vitamin vermeyecek heralde. bakalım hayırlısı.

dıkkat et canım kendıne evet ıltıhap yapıodur bas agrısını doktorun verdıgı ılacları kullanırkende cok dıkkatlı ol mutlkaa prospektüsünü sende oku canım cnm benımesım kuruyemısı zaten cok asırı yıyor hatta buyuzden kavga edıyoruz göbek aldı basını gıdıyor :)bende yemege calsıyorum malum zaten kılom var dahada kılo almak hıc ıstemıyorum ınsulın dırencımden dolayı kılo alıyorum bende ılac kullanıyorum daha cok almıyım dıye folıkasıt vermıstı bana doktor bır sure sonra bıraktım sımdı tekrar basladım canım

bence argınmaxman i evicapı ve omega 3 ü ihmal etmeyin.okuduğum kadarı ile keçiboynuzu kürü yapıyormuşunuz zaten.bu çok iyi.

sizin ameliyat öncesi değerleriniz çok iyi sayınız 63 milyon morfoloji % 6.inşallah ameliyattan sonra çok daha iyi olcaktır takviyelerle beraber tabi.

Son düzenleme:

evet canım ilk gün pansuman yapıldı ve 3 gün sonra sargıyı kaldırın dedi doktor. cumaya da kontrolümüz var. biz cuma vitamin verir diye bekliyoduk ama vitamin vermeyecek heralde. bakalım hayırlısı.

Perhiz süresi: 3 Gün
Miktar(Hacim): 3.0 ml
Renk: Opak
Koku: Özel
Ph: 7.3
Viskosite: Normal
Likefaksiyon Süresi: 60 dk.

Sperm Sayısı: 10.000.000/ml
Aktif Hızlı Hareketli: %5
Aktif Yavaş Hareketli: %25
Yerinde Hareketli: %10
Hareketsiz: %60
Aglütinasyon: YOK
Morfoloji: %15
Normal form Mikroskopi: Nadir lokosit ve 1-2 spermatogenesis hücresi görüldü.
Sonuç: Oligoasthenozoospermi, Uzamış Likefaksiyon süresi.

Yukarıdaki eşimin sperm sonuçlarıydı canım :106: Bizim hepsindende vardı sorunumuz, sayı olsun, hız olsun, morfoloji olsun...
İlk bikaç gün ağrısı olmuştu hafif. Yumurtalıkları şiş gibi duruyodu, biri yukarı doğru gibi falandı sonra zaman geçtikçe düzeldi. Doktor ameliyattan sonra geldiğinde 8-9 taneden fazla damar bağladığını (kılcal damarlar hariç) söyledi. Sandığımızdan daha ilerlemiş hastalık, inşallah faydasını göreceksiniz dedi.
Ameliyatın ertesi hafta kontrole gittiğimizde ameliyat yerini kontrol etti, perde çekiliydi ben görmedim ama böyle dokunup bastırıp falan muayene etmiş, eşim dediki ben bakmaya korkuyorum adam nasıl elledi diye gülüşmüştük Sorun görünmüyo ilaçları kullanmayı bırakabilirsiniz demişti ve 3 ay sonra görüşürüz diye göndermişti canım :)

Son düzenleme:

anladım canım tamam çok teşekkürler bilgilendirdiğin için. demekki bizim de haftaya muayenemiz olacak kontrolde. hayırlısı olsun inş ikimizde ve burda isteyen tüm arkadaşlar da en kısa zamanda hayırlısıyla güzel haberi verirler. bu arada siizn morfolojiniz sorunlu değilki canım. bence morfoloji değeri gayet iyi.

Kruger'e göre değil canım, bizim morfoloji Who'ya göre, o yüzden %50 olması lazımmış sanırım en az... Kruger'e göre olsaydı %15 çok iyiydi
Hayırlısı bakalım, sağol duaların için :) Duanın açmayacağı kapı yok elhamdülillah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…