Kendimce yorucu bir hikayem var, ama biliyorum ki herkesin hikayesi çok yorucu...
Uzun yıllardır evliyiz, ama çocuk hiç düşünmedik, sonra yaa neden düşünmüyoruz hadi yapalım dedik:)
Korunmayı bıraktığımız ay elbette hamile kalamadım. Tam ikinci ayın ortasında tamda gebe kalmak için uygun olan günlerde eşim acaba bende varikosel mi var diye huylanmaya başladı. Hemen bir dr'a gitti, spermiyogram sonuçları tabiki kötü çıktı, sayı 18 milyon, hareketlilik çok iyi değildi, morfoloji ise 0. Bu haberle çıldırdım, üzüldüm. Ama o ayı yinede dolu dolu geçirdik. Bu arada 3 tane dr'a daha gittik, 4. grade varikosel ve ameliyat dendi. Hiç tereddüt etmedik, dr'umuza güvendik ve ameliyat olmak için gün aldık. Ameliyat gününden önce adetimde 5 günlük bir gecikme olmuştu, daha önce böyle gecikmeler yaşamazdım. Ama yinede her koşulda ameliyat olacaktık, kafamıza koymuştuk. Eşim ameliyata girdiğinde bende kendi dr'uma uğradım, acaba dedim, evet hamileydim:)
O kdar mutlu olmuştum ki anlatamam, günlerce inanamadım, tam artık hamileliğe ve bebeğime alışıyorum derken, 11 haftalıkken kalbi durdu ve almak zorunda kaldılar(((( Ondan sonrası çok karanlık, daha çok yeni ve ben günlerdir ağlıyorum ((( Allah böyle bir acıyı düşmanıma (ki yok aslında) bile vermesin, insanın hayatta en kolay alışabildiği duygu buymuş meğer, hamile olmak ve yakında anne olacak olmak ((
Bebeğimi kaybettiğim gün, bende biraz kaybolmuştum, bir daha asla dedim hep, ama şimdi anladım ki ben istiyorum, ama aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum.
Şimdi ameliyat üzerinden 2 ay geçti, buarada sadece ameliyatla oluşabilecek düzelmeyi görmek için (ve bizde ne de olsa hamileyim diye üzerine düşmediğimiz için) ilaç vs kullanmadık. Önümüzdeki ay spermiyogram testi yapılacak. Zaten benimde önümüzdeki 2 ay korunmam gerekiyor (psikolojik ve fizyolojik açıdan toparlanma süresi) Yani ameliyattan 4 ay sonra tekrar denemeye başlamış olacağım. Endişe, merak, üzüntü(( Uzun oldu kusura bakmayın!
bugun baya bı dolaştım topıklerde ve içimden bugun hep ne gectı bılıyor musunuz kızlar? : -şu gebelık takvımınden bı gun bızım de olacak mı ?
evet yahu için diyende var içmeyin diyende.ama sanırım adetin ilk günü içmeye başlayıp 12-13 gününde bırakmak en mantıklısı.dün içtim ben 2 fincan bugün henüz fırsatım oalmadı.2 olmasa da 1 fincan daha içerim bugün.birde aklıma takılan bir soru var.fsh lh e2 bir de progesteron testini yaptıran varmı aranızda.acaba ben herhangi bir devlet hastanesine gitsem kadın doğumcuya bu testleri aptırmak istediğimi sölesem yaptırtırmı ki yoksa zorluk çıkarırmı.
Kendimce yorucu bir hikayem var, ama biliyorum ki herkesin hikayesi çok yorucu...
Uzun yıllardır evliyiz, ama çocuk hiç düşünmedik, sonra yaa neden düşünmüyoruz hadi yapalım dedik:)
Korunmayı bıraktığımız ay elbette hamile kalamadım. Tam ikinci ayın ortasında tamda gebe kalmak için uygun olan günlerde eşim acaba bende varikosel mi var diye huylanmaya başladı. Hemen bir dr'a gitti, spermiyogram sonuçları tabiki kötü çıktı, sayı 18 milyon, hareketlilik çok iyi değildi, morfoloji ise 0. Bu haberle çıldırdım, üzüldüm. Ama o ayı yinede dolu dolu geçirdik. Bu arada 3 tane dr'a daha gittik, 4. grade varikosel ve ameliyat dendi. Hiç tereddüt etmedik, dr'umuza güvendik ve ameliyat olmak için gün aldık. Ameliyat gününden önce adetimde 5 günlük bir gecikme olmuştu, daha önce böyle gecikmeler yaşamazdım. Ama yinede her koşulda ameliyat olacaktık, kafamıza koymuştuk. Eşim ameliyata girdiğinde bende kendi dr'uma uğradım, acaba dedim, evet hamileydim:)
O kdar mutlu olmuştum ki anlatamam, günlerce inanamadım, tam artık hamileliğe ve bebeğime alışıyorum derken, 11 haftalıkken kalbi durdu ve almak zorunda kaldılar(((( Ondan sonrası çok karanlık, daha çok yeni ve ben günlerdir ağlıyorum ((( Allah böyle bir acıyı düşmanıma (ki yok aslında) bile vermesin, insanın hayatta en kolay alışabildiği duygu buymuş meğer, hamile olmak ve yakında anne olacak olmak ((
Bebeğimi kaybettiğim gün, bende biraz kaybolmuştum, bir daha asla dedim hep, ama şimdi anladım ki ben istiyorum, ama aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum.
Şimdi ameliyat üzerinden 2 ay geçti, buarada sadece ameliyatla oluşabilecek düzelmeyi görmek için (ve bizde ne de olsa hamileyim diye üzerine düşmediğimiz için) ilaç vs kullanmadık. Önümüzdeki ay spermiyogram testi yapılacak. Zaten benimde önümüzdeki 2 ay korunmam gerekiyor (psikolojik ve fizyolojik açıdan toparlanma süresi) Yani ameliyattan 4 ay sonra tekrar denemeye başlamış olacağım. Endişe, merak, üzüntü(( Uzun oldu kusura bakmayın!
ben yaptırdım cnm ama doktorum kendı ıstemıstı sansını dene ıstersen ne der bılemıyorum doktor bende ozel hastanede yaptırmıstım ozele gıtsen yazar kesınde devlet neden ıstıyosun falan dıyebılır bazı uyuz doktorlar
canım ben özele gidiyorum. kan tahlili yaptırmak istiyorum şu şu hormonlar için diyorum yazıyorlar hemen. 15 lira ücreti de. devlete hiç gitmedim hormon tahlili için o yüzden bilmiyorum zorluk çıkıyor mu ama imkan varsa özele git yaptır rahatça.
kadere inanırım olacak olacak şarkısı geldi aklıma şimdibugun baya bı dolaştım topıklerde ve içimden bugun hep ne gectı bılıyor musunuz kızlar? : -şu gebelık takvımınden bı gun bızım de olacak mı ?
Canım adetin 3. günü git devlet hastanesinden kadın doğum uzmanına ve hormon testi yaptırmak istediğini söyle. Hiç bir zorluk çıkmaz, zaten bu hormon testlerini 6 ayda bir tekrar ettirmek gerekiyormuş
özelde yaptırdığın halde mi 15 tl verdin.hem muayene hem de testlere mi.yoksa direk testleremi 15 tl verdin muayene açtırtmadan.
sadece testler 15 lira. muayene yok . doktorum ankarada. ben bulunduğum şehirde sadece testlerimi yaptırıp doktoruma gösteriyorum.
bende canım her topıge gırdım bugun bakındım erken dogumda,ıkız doguma gec dollenmeye .. ınsallah bızde burdan bebek sevınclerımızı tecrubelerımızı paylsıcaz cnm ınsallahh
bende canım her topıge gırdım bugun bakındım erken dogumda,ıkız doguma gec dollenmeye .. ınsallah bızde burdan bebek sevınclerımızı tecrubelerımızı paylsıcaz cnm ınsallahh
Şimdi ameliyat üzerinden 2 ay geçti, buarada sadece ameliyatla oluşabilecek düzelmeyi görmek için (ve bizde ne de olsa hamileyim diye üzerine düşmediğimiz için) ilaç vs kullanmadık. Önümüzdeki ay spermiyogram testi yapılacak. Zaten benimde önümüzdeki 2 ay korunmam gerekiyor (psikolojik ve fizyolojik açıdan toparlanma süresi) Yani ameliyattan 4 ay sonra tekrar denemeye başlamış olacağım. Endişe, merak, üzüntü(( Uzun oldu kusura bakmayın![/QUOTE
hangi kelimeleri bir araya getirsek biliyorum kı telafı etmeye yetmez sözlerimiz ama Rabbım sabır versın size ve Rahmetiyle sarsın yaralarınızı..
canım benım tavsıyem buradakı arkadaşlarımızın kullandığı ve guzel sonuçlar aldıkları takviyeler var..dilersen bi incele..
hayırlı günler canlarım nasılsınız ben bugün doktora gittim içimi zayıf bir ümit ışığı sardı benimle ilgili hiç birşey çıkmadı yumurtam da gayet güzel bir şekilde büyümüş dr. günler verdi ilişki için bakalım rabbim ol deyince oluverir inş bebeğim bu ay inş kocişimin değerleride yükselmiştir aslında bu hafta sonu sperm testimiz vardı ama benim doktorum bu yumurtayı değerlendirelim eşin haftaya versin testi dedi sonuçta olmıycak diye bir şey yok yumurtayı dölleyen bir sperm dimi
elbette canım,vardır eminim bunda da bır hayır..hem çoğu doktor sperm testını yaptırın önce der .. bu güzel bir girişim :)
haydi bakalım inşaallah bayram hediyesi gelir evinize bı tane, nurtopu gibi
elbette canım,vardır eminim bunda da bır hayır..hem çoğu doktor sperm testını yaptırın önce der .. bu güzel bir girişim :)
haydi bakalım inşaallah bayram hediyesi gelir evinize bı tane, nurtopu gibi
gogı selam canım
neler yapıyorsun?..yumoşlar ne durumda?
slm cnm yumoslar tembel bu ay buymuyo doktorumda strese bagladı cunku bundan oncekı aylarda hep cıft yumurta ılerlıyorduk buarlaar farklı sorunlarımızda oldu kafana taktıgın bırsey var dedı doktorumda evet dedım stres yapma bak etkılıyosun dedı eldemı dıyecektımde sustumbuay yumurta dınlenmede yanı canım buyumus olsaydıda bırsey olucagını sanmıyorum zaten esımın degerlerını guzel buldu 2 ayda artıs olmus dedı enazından yukselıyor dedı onumuzdekı ay bakalım ne durumda olcam artık yoruldum canım esımın kurlerı ılacları derken dınlenmek ıstıyorum bıraz kafamdanda atmam gerek hayırlsıı dıyorum ınsalah kısa zaman da emeklerımız bosa cıkmaz sen nasılsın?
inş ecrincim rabbim inş bu ay şenlendirir yuvamı bu ay benim için ayrı bir özel babamın senesi geliyo biliyorsunuz arife günü kaybetmiştim belki diyorum rabbim onun hüznünü alıcak bir evlat nasip eder bana bu zamanlarda dualarımdasınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?