Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım bende ilk gebelğimde aynı senin gibi yaptım ne var ki dedim, taşındım bi ton eşya taşıdım kendi kendime çam. mak itttim..bi sürü yolculuk.. öyle pişman oldum ki ama iş işten geçti... bebeğimi kaybedeli 2 sene oldu,tam iki sene uğraştık ve önceki bebeğimle aynı günde verdi rabbim inşallah daim olur kucağıma alırım.. o bebeğimin doğum tarihiyle bile aynı bu bebek ..rabbimin hediyesi sizlerde yakında alırsınız inşallah bu hediyeleri..umut yitirmek yok gelicek mutlaka bebişler

3 yıllık evliyim ilk başta çocuk düşünmediğimiz için korunduk nerden bilecektikki sonradan olmayacağını :) ilk 6 ay korunduktan sonra çocuk yapmaya karar verdik bi 6 ay denedik olmadı.kadın doğuma gittim bütün testlerimi yaptırdım kontrol ettirdim kendimi yumurta çatlatma iğnesi bile vuruldum en sonunda doktor bana sende sorun yok gelip durma dedi eşin sperm testi yaptırsın dedi.yaptırdık sonucu doktora götürdüğümde bana direkt sizin çocuğunuzun olması imkansız dedi başımdan aşağı kaynar su dökse bu kadar canım acımazdı.spermleri çok az dedi 50 bin miş 20-25 milyon olması lazım dedi bin nerde milyon nerde...ürolojiye gitmemizi söyledi.gittik dr. varikosel var dedi ameliyat lazım dedi ameliyat oldu çoğalır zannettik 4 ay sonra test yaptırdık hepten gitmiş :)..bi aile dostumuz laboratuvarda genetik bilimci onunla konuştuk proföserlerle bağlantısı var göstermiş sonuçları prof.demiş ameliyat sonrası 4 ay çok kısa bir süre sıfıra inip tekrar yükselebilir demiş en az 9 ay beklesinler beklemek istemezlerse tüp bebek yapsınlar demiş.bizde beklemeye karar verdik zamanı gelince tekrar yaptırdık 2 milyon olmuş prof.haklı çıktı :).ama bu seferde canlı sperm bulunamamış.eşim iş kazası geçirmişti yanmıştı bu yüzdendir dediler.tüp bebeğe karar verdik canlı sperm bulunamadığından tüp bebek bile yapamayacağımız söylendi.bigün eşimle kahvaltı yaparken dediki biz ne anormal bi çiftiz bizim yerimizde başkası olsa yıkılır isyan eder bende dedim benim içim rahat ben rabbimden istiyorum o verirse olur doktor moktor bi yere kadar neler olmuyoki hayatta.o kadar çok dua ettimki ve o kadar çok dua aldımki ben onların sonucu diyorum.eylül ayındaydık şubatı beklemeye karar verdik canlı sperm bulunursa tüp bebek yaptırcaz...hayatımıza devam ettik kursa falan yazıldım herşeyi unutmaya karar verdik şubata kadar.bu arada etraftan hep sorular bebek yokmu bebek yokmu düşünmüyoruz demekten yorulmuştum onlarda artık yemiyordu.hep bende sorun var sanıyolardı bende hiç demedim eşimde sorun diye...1 hafta günüm geçiyordu ama yinede ihtimal vermedim hiç okadar çok test yapmıştım o kadar çok hayal kırıklığı yaşamıştımki.normalde hiç geçmezdi yinede yaptım hafiff bi çizgi uyku sersemimiyim acaba dedim eşime gösterdim oda evet var dedi havalara uçtuk.o aile dostumuzu aradık söledik oda profa sölemiş oda hadi lan demiş :) tıbben imkansız olan şey oldu meğer bize tüp bebek yapamazsınız derlerken ben hamileymişim.doktora gittim 5 haftalık hamilesin dedi.şimdi oğlum 55 günlük ve hergün veren rabbime şükrediyorum.rabbim isteyen herkese nasip etsin.demem o ki hiç bi zaman umudunuzu yitirmeyin hep inanın hep isteyin rabbim ol derse herşey olur ...

Sağlıklıca doğurursunuz inşallah, artık diyorum ki dışarda durması içerde durmasından daha iyi, gözünün önünde, içerdeyken dr randevusu bekle ki gelsin:) gebelikleriniz doğal yolla mı olmuştu? İkincisi için baya bi süre uğraşmışsınız, ilkide öyle mi olmuştu? Şimdi benim kafamda türlü soru, ya hemen olmazsa ya çok beklersem ya yine aynı şeyleri yaşarsam... Ama insan bi kere bu duyguyu yaşayınca gerçekten sonuna kadar gitmek istiyo, annelerimizi şimdi daha iyi anlıyoruz galiba:))

canım ilki istemeden kaza ile oldu hiç uğraşmadan.. sonrasında düşük olunca ben istemeye başladım ama olmadı eşim 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu, temmuzda 2 yumurtam vardı çatlatma iğnesi vurdurmuştum ,es kaza belki tutar diye tuttu çok şükür darısı başına

işte Rabbim in büyüklüğü. sözün bittiği yer ne söylenirki. gözün aydın canım gerçekten okuyunca senin adına o kadar sevindimki anlatamam,gözleirm doldu. maşallah yavruna,Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin inş. ve hayırlısıyla 2. evladını da nasip etsin sana. aynen yazdığın gibi düşünüyorum , eşim varikosel ameliyatı oldu ben de pco var , ama hep diyorumki bunlar önemsiz, eğer Allah ol derse olacak. hiç umursamıyorum problemleri çünkü biliyorumki hiçbir şey Allah ın kudretinden büyük değil. dualarını eksik etme bizlerden

Çok duygulandım, zaten bu ara zırt pırt herşeyden gözlerimden boşalıyo yaşlar Buda tuzu biberi oldu ama çooook imrendim çok hoşuma gitti
Darısı bizim başımıza olsun ne diyeyim

tatlım herşeyin başı stres aslında bütün vücudumuzun kontrolü elimizde benimde bir ay aynı senin gibi olmuştu yumurtlama dönemin biter bitmez göğüslerimde inanılmaz bir ağrı dokunamıyordum ama bişey olmadı doktora sorduğumda üşütmüş olabileceğimi söylemişti ama tabi belli olmaz en umutsuz anlarda gelmiyor mu bu sevimli bebişler sen yinede dikkat et kendine.

hikayeniz çok etkiledi ne güzel tam ders çıkarmamız gereken bir hikaye rabbim yavrunuzu size bağışlasın.

maşaallah,ne guzel bır paylaşım bu,evet doktorları dınleyıp butun umudunuzu kaybetmeden,en buyuk guce dayanıp ümit kesmemişsiniz..ben de sizin gıbı söylemedım çevredemdekılere eşimden kaynaklandığını ve anlamsız bakışları üzerimde hissediyorum bazen:)
Rabbım mutluluğunuzu daim etsin

ALLAH'ım sen ne büyüksün.mucize böyle bir şey olsa gerek.yavrunuza ALLAH sağlıklı sıhhatli uzun ömürler nasip etsin.ALLAH size bağışlasın onu.Rabbim en kısa zaman da bizlerede nasip etsin.Bu arada dr a inanıp umutsuzluğa kapılanlardan olmamışsınız.zaman zaman umutsuzluğa kapılan biri olarak imrendim szie

Son düzenleme:
"Allah, sizi bir tek nefisten yaratan ve kendisi ile huzur bulsun diye eşini de ondan var edendir. (İnsan) eşiyle birleşince eşi hafif bir yük yüklenir (gebe kalır) ve (bir müddet) onu taşır. Gebeliği ağırlaşınca her ikisi de Rableri Allah’a, “Eğer bize iyi ve sağlıklı bir çocuk verirsen, elbette şükredenlerden olacağız” diye dua ederler."(Araf-189)

“Ey Rabbim! Bana salihlerden olacak bir çocuk bağışla.” (Saffat-100)

Kadir Gecemiz mübarek olsun arkadaşlar. Dilerim Rabbim bugünde dualarımızı kabul eder. İnşallah bizlere hayırlı evlatlar nasib eder.
Hepiniz dualarımdasınız. Böyle güzel günleri değerlendirelim inşallah.
Topiğimiz bu ara çok sessiz, sizlere Uyan Ey Gözlerim ilahisini armağan ediyorum Allah için sizleri çok seviyorum lütfen buraları ve beni yanlız bırakmayıınn

aminn cnm amin.seninde kadir gecen mübarek olsun.rabbim inşallah bir daha ki kadir gecesine bebişlerimizle girmeyi nasip etsin inş.

dualarınıza yürekten amin diyorum arkadaşlar,yaptığımız ve şu mübarek günlerde yapacağımız dualarımızı Rabbimiz kabul etsin inşaallah..gecemiz mubarek olsun

Son düzenleme:
arkadaşlar, hepimizin kadir gecesi kutlu olsun. Allah bu mübarek günde hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. İsteyen herkese sağlıklı, hayırlı bebekler nasip eylesin.. Hepinizi öptüm :)

Umut oldunuz bana,soluksuz okudum hikayenizi.
Kendi hikayemle çok benzer yerleri var.İnşallah topikte ki bütün arkadaşlarımla beraber,
bizim hikayemizin sonu da böyle mutlu olur.
Allah evladınızı size bağışlasın,sağlıkla büyütün inşallah.

Hepinizin kadir gecesi mübarek olsun arkadaşlar.
Bol bol dua edelim bu gece de.Allah hepimizin dualarını,
yüreğinden geçen hasretlerini kabul etsin inşallah.
Hepiniz dualarımdasınız.

Kızlar, hergün 1000 kere söylüyorum kendime, moral ve motivasyonum çok yüksek olmalı diye, ama bazen hemen umutsuzluğa kapılıyorum bazende neden olmasın ki diyorum Bilemedim ki:) Sanırım hayatımda bu 13 günkü kadar git gel yaşamamıştım. Artık üreme sağlığı ile ilgili öğrenmedim halt kalmasada:) hergün internette benzer şeyleri tekrar tekrar okuyorum:) Kafayımı yedik ne...
Sanırım gerçekten güçlü olmalıyız, erkekler ne kadar üzülselerde çabalasalarda iş bize düşüyo bu gerçek:)
Eylülün ortasında ameliyatın üstünden 3 ay geçmiş olacak ve çok merak ediyorum acaba iyileşme olacak mı diye?
Allah bu gece dualarımızı kabul eder umarım...

ceee deyıp gıdıyor musun? Nerelerdesin iyi misin canım?

:))))allah seni ne dıyım guldurdun benı canım ya bakıyorum valla okuyorum cıkıyorum bazen acık unutyorum ıyıyım cnm yumurtam catlamıs :)tabı bız o catladıgı gunu degerlendıkmı hatırlamıyorum :) beklıyorum bakalım sımdılık adetın 2.3.gunu gıdıcem doktora tekrar bakalım ne olcak sen nasılsın? buarada hepımızın kadır gecesı mubarek olsun dualarımız kabul olsun ınsalllahh

canım Allah razı olsun sennide kadir gecen mübarek olsun inş. inş Rabbim bu gece dualarımızı duyar geri çevirmez. bol bol dua edelim birbirimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…