Kendimce yorucu bir hikayem var, ama biliyorum ki herkesin hikayesi çok yorucu...
Uzun yıllardır evliyiz, ama çocuk hiç düşünmedik, sonra yaa neden düşünmüyoruz hadi yapalım dedik:)
Korunmayı bıraktığımız ay elbette hamile kalamadım. Tam ikinci ayın ortasında tamda gebe kalmak için uygun olan günlerde eşim acaba bende varikosel mi var diye huylanmaya başladı. Hemen bir dr'a gitti, spermiyogram sonuçları tabiki kötü çıktı, sayı 18 milyon, hareketlilik çok iyi değildi, morfoloji ise 0. Bu haberle çıldırdım, üzüldüm. Ama o ayı yinede dolu dolu geçirdik. Bu arada 3 tane dr'a daha gittik, 4. grade varikosel ve ameliyat dendi. Hiç tereddüt etmedik, dr'umuza güvendik ve ameliyat olmak için gün aldık. Ameliyat gününden önce adetimde 5 günlük bir gecikme olmuştu, daha önce böyle gecikmeler yaşamazdım. Ama yinede her koşulda ameliyat olacaktık, kafamıza koymuştuk. Eşim ameliyata girdiğinde bende kendi dr'uma uğradım, acaba dedim, evet hamileydim:)
O kdar mutlu olmuştum ki anlatamam, günlerce inanamadım, tam artık hamileliğe ve bebeğime alışıyorum derken, 11 haftalıkken kalbi durdu ve almak zorunda kaldılar(((( Ondan sonrası çok karanlık, daha çok yeni ve ben günlerdir ağlıyorum ((( Allah böyle bir acıyı düşmanıma (ki yok aslında) bile vermesin, insanın hayatta en kolay alışabildiği duygu buymuş meğer, hamile olmak ve yakında anne olacak olmak ((
Bebeğimi kaybettiğim gün, bende biraz kaybolmuştum, bir daha asla dedim hep, ama şimdi anladım ki ben istiyorum, ama aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum.
Şimdi ameliyat üzerinden 2 ay geçti, buarada sadece ameliyatla oluşabilecek düzelmeyi görmek için (ve bizde ne de olsa hamileyim diye üzerine düşmediğimiz için) ilaç vs kullanmadık. Önümüzdeki ay spermiyogram testi yapılacak. Zaten benimde önümüzdeki 2 ay korunmam gerekiyor (psikolojik ve fizyolojik açıdan toparlanma süresi) Yani ameliyattan 4 ay sonra tekrar denemeye başlamış olacağım. Endişe, merak, üzüntü(( Uzun oldu kusura bakmayın!
hayırlı günler canlarım nasılsınız ben bugün doktora gittim içimi zayıf bir ümit ışığı sardı benimle ilgili hiç birşey çıkmadı yumurtam da gayet güzel bir şekilde büyümüş dr. günler verdi ilişki için bakalım rabbim ol deyince oluverir inş bebeğim bu ay inş kocişimin değerleride yükselmiştir aslında bu hafta sonu sperm testimiz vardı ama benim doktorum bu yumurtayı değerlendirelim eşin haftaya versin testi dedi sonuçta olmıycak diye bir şey yok yumurtayı dölleyen bir sperm dimi
stresın bıze neler yaptığını bıle bıle içinde bulunduğumuz ruhsal durumu değiştiremiyoruz..ben mi nasılım?bazen psıkolojık yardım mı alsam dıyorum :)gercekten!..şöyle kafam bı rahatlasa!!!..stres hormonları etkılıyor,hormonlar butun üreme sistemını..bız kocişleri iyileştirecez derken kendımızı ıhmal edıyoruz bence..arkadaşlarımın bazısı bı sıkıntı anında ılk benı ararlar..diyorum kı,bi kendime sözüm gecmiyor...söz gecıremıyorum kendime..RABBIM BIZE YARDIM ETSIN
stresın bıze neler yaptığını bıle bıle içinde bulunduğumuz ruhsal durumu değiştiremiyoruz..ben mi nasılım?bazen psıkolojık yardım mı alsam dıyorum :)gercekten!..şöyle kafam bı rahatlasa!!!..stres hormonları etkılıyor,hormonlar butun üreme sistemını..bız kocişleri iyileştirecez derken kendımızı ıhmal edıyoruz bence..arkadaşlarımın bazısı bı sıkıntı anında ılk benı ararlar..diyorum kı,bi kendime sözüm gecmiyor...söz gecıremıyorum kendime..RABBIM BIZE YARDIM ETSIN
canımmm Rabbim inş en kısa zamanda hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin. bazen yoruluyoruz sabrımız tükeniyor, fakat aslolan tek şey var ,o da Rabim ol derse olacak. bu hastalıklar ilaçlar vs hepsi bir sebep ya da vesile. inş Allah bizim için de ol desin bu mübarek zamanlarda.sabırlı ol dirayetli ol. hem kötü de sonuçlansa en azından hamile kalabildiğini görümşsün canım. inş yine hamile kalacaksın ve bebişini sağlıkla alacaksın kucağına.
valla bende düşünmüyo değilim ancak ben bazen hıç umursamıyorum bılıyorsun mayıs ayında cıft yumurtam varmıs doktorum bugun pc den baktı aaaa cok garıp neden dıyo stress yapmayın dıyo rahmın tertemız dıyo kıst olsa tamam buyuzden dıcem ama tertemız pırıl pırıl dıyor demek stres kafanıza taktıgınız bırseyler var dıyo olmazmı dedım( esler ıcın kendımızden gecıyoruz ben artık yedınmı ıctınmı sunu ye bunu ıc demekten yoruldum dukkana okadar cok bebek gelıyokı hepsını kucagım aalıyorum sevıyorum sevıyorumm dua adeıyorum allahım tumısteyen arkadslarıma ve banada nasıp et ınsallah dıye bende ole bırdolu arkadasım var sadece bebek konusunda degıl herkonuda onları tesellı edıp poztıf olmalrı ıcın ugrasıyorum sıra kendıme gelınce fosss soz gecmıo agla aglaa şişiyorumm
valla çok haklısın canım kocalarımızı düşünmekten kendimizi unutuyoruz üstüne üstlük benim kocam birde bu aralar bursayı düşünmekten çocuğu falan düşünmüyor oysa ben heran dua ediyorum bugün dr ilişki önerdi ama beyefendi maç izleyip koltukta uyuya kaldı şuan sinirden ağlamamak için kendimi zor tutuyorum üstelik birde mızmız 10 aydır bütün sıkıntıları ben çekiyorum ama o bir keçi boynuzu kürüne bile katlanmadı sanırım benimde sizler gibi bir terapiye ihtiyacım var ama iyi ki kk var en azından içimi size döküyorum inş rabbim yüzümüzü güldürür hepimize hayırlı evlatlar nasip eder.amin
anlıyorum canım senı benım esımde sabah 10 aksam 10 calsıyor ve eve gelmesı 11 bucugu buluyor gece gelıp dus alıo bırseyler atıstırıyo ve sızıyo resmen onada hak verıyorum bende yogun oldugum gunler gozum ılıskı falan gormuyo yorgunluktan hatta gecen gun dedımk bu cocugu bıze leylekler getırmıcem bunu bılıyorum :))) ama hıc halım yok esımın tayınını beklıyoruz bızde ınsallah duzenlı bıyasamımız olucak sadece cınsellık acısından degıl haftanın sadece 2 gunu aksamları bırlıtke yemek yıyebılıyoruzzzbozma sınırlerını cnım vardır bır hayır de mutlaka
canım benim eşimde bankacı eve geldiğinde kolunu kaldırcak hali olmuyor artık misafirliğe bile gidemiyoruz yazık oturduğu yerde uyukluyor çünkü. ama dediğin gibi bu bebişleride leylekler getirmiycek ki birimiz çabasıyla olmuyo inan kaç aydır doktor doktor gezmekten bıktım tam dr bir umut ışığı tuttu ilk kez bu kadar olumlu bir sonuç almamıştım ama vardır bir hayır inş sizin durumunuzda düzelir ve en hayırlı zamanda alırsın cennet kokulu yavrunu kucağına.
kızlar selam..bızım en kısa zamanda şöyle bir silkinip kendimizi toprlamamız lazım,yoksa bu gemi böyle yürümez.(.en azından benım ıçın böyle)..bu konuda bıçok sorunla uğraşan ınsanlar da var,hepsı savaşıyor,çaba sarfedıyor..halımıze şukredıp şöyle bı ayaga kalkalım ve bu konuda bırbırımıze destek olalım..zaman gectıkça omuzlarımızda kı ağırlaşıyor belkı ama herşey bıtmış değil..önce bunun şükrünü eda edelım ve bılhassa şu Ramazan ı Şerif ın son gunlerını boş geçırmeyelım..dua dua gelsin bebişlerimiz inş.
benım bu ay ne olduysa yumurta buyumedı sonra catladı işte faln hıc anlam veremedık tek sebebı stresmıs ıste yumurtalama donemım yenı bıttı ama benım 3 gundur dayanılmazz acıyan gogus agrım var bunuda anlamadım hep adetıme 5-7 gun kala acırdı bu acısı sımdı dıyorum allak bullak ettı bızı
evet canım çok şükretmemiz lazım. ben hep Allah a dua ederken, çok şükür Rabbim hep dermanı olan dertler verdin bunun da dermanını ver inş diyorum. gerçekten insanlar nelerle uğaşıyor çok şükür demek lazım. bol bol dua edelim birbirimize.Rabbim büyük OL derse olacak şüphesiz.
inş. canım çok bekletmeden gelsinler..bu arada takviye kullanıyor musunuz canım eşin için?
aman canım takvıyelerı ıhmal etme,tabı bılınçlı bır şekilde..bızım ılk amelıyat olduğumuz doktor takvıyeler bı işe yaramaz demıştı sorduğumda..sonra bı yukseldı bı düştu kendısı de ınanamadı nasıl öyle olduğuna..şimdiki doktorumuz proxeed önerdı ve kullanıyoruz bunun yanunda buradan okuduğum denenmış ve sonuç alınmış şeyleri de kullnmaya çalışıyoruz şimdi
canım devlette belli olmaz gıcıklık yaapbilirler. benim sana tavsiyem sağlık ocağı hem hastnelerde uğraşmazsın.evet yahu için diyende var içmeyin diyende.ama sanırım adetin ilk günü içmeye başlayıp 12-13 gününde bırakmak en mantıklısı.dün içtim ben 2 fincan bugün henüz fırsatım oalmadı.2 olmasa da 1 fincan daha içerim bugün.birde aklıma takılan bir soru var.fsh lh e2 bir de progesteron testini yaptıran varmı aranızda.acaba ben herhangi bir devlet hastanesine gitsem kadın doğumcuya bu testleri aptırmak istediğimi sölesem yaptırtırmı ki yoksa zorluk çıkarırmı.
hayırlı günler canlarım nasılsınız ben bugün doktora gittim içimi zayıf bir ümit ışığı sardı benimle ilgili hiç birşey çıkmadı yumurtam da gayet güzel bir şekilde büyümüş dr. günler verdi ilişki için bakalım rabbim ol deyince oluverir inş bebeğim bu ay inş kocişimin değerleride yükselmiştir aslında bu hafta sonu sperm testimiz vardı ama benim doktorum bu yumurtayı değerlendirelim eşin haftaya versin testi dedi sonuçta olmıycak diye bir şey yok yumurtayı dölleyen bir sperm dimi
selam kızlar umudumuzu yitirmek yok bebişleriniz bi anda gelivericek inşallah...
bende bugün dr a gittim bebek 6+0 haftalık.. kese göründü bide mis minnacık kenarda bişe kasılmada var sanki kalp atışı gibi ama dr daha buna bebek diyemem dedi salı günü tekrar gel bakalım dedii
çok fena bulantılarım var bugün dahada bi arttı.. sürekli yatıyorumne yesem geçmiyor bi çare bulamadım..yinede şükrediyrum rabbim isteyen herkese yaşatsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?