Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bi bakıyorum gelmişsin bi bakıyorum hooop hemen gitmişsin :)
biraz da canın sıkkın gıbıydı ya ondan da merak ettim canım..iyi olmana sevindim..e güzel çatladıysa ,umarım boş gecirmedınız:)) ben sana boşuna demiom az erken yat die :))
ben de ıyıyım canım çok şükür,,,işte bildiğin gibi

heheheh haklısın valla gec yatıyorum yatıncada uykudan baska bırsey goremıyo gozum :) ınsallah cnm bakalım onumuzdekı aylara ıc sıkıntılarım gıttı valla gene ne olduysa bana rahatım buaralar buarda doktorum soguk denıze gırmyı tavsıye ettı bızde soguk denızden kacmıtık bılseydık gırerdık :) kocıs ıcın ıyıymıs soguk denız bayramda ınsallah dıyorum :)adetın 3.gunu gıdıcem bakalım ınsallah sorun cıkmaz

ee okadar gec yatınca...gözün görecek hali mi kalır? :)
soğuk deniz ha? ilk kez duydum bak bunu! iyi oldu söylediğin canım ya..gerçi bizim burda deniz çok soğuk değil ama bende tutam kolundan götürem bari sık sık..
evet bizim psikolojilere pek belli olmuyor,ben de öyleyim,bi hiiiç bişey gelmez aklıma,bi de uyuyup uyanıp aynı şeyleri döndürürüm kafamda..ama genelde böyledir diye düşünüyorum..her ne kadar bazen dibe doğru gitsekte ,ayakları yere sağlam bir vurup yüzeye çıkmak gerek,yoksa hayatın tadı tuzu olmaz

inşaallah çıkmaz canım,inşaallah adet de olmazsın :) bayram süprizi oluverir

kızlar merhabalar.. nasılsınızz? hepiniz iyisiniz umarım.. ben şu sıralar pek giremedim topiğe. kpss puanları,öğretmen atamalarıyla falan ilgileniyorum şu sıralar.. ilgi alanım buraya kaydı ister istemez:)) sizleri de unutmadım ama tabii.. ama bebek konusu sanki 2.plana kaldı gibi. ben de diyorum hazır böyle unutmuşken(tamamen unutmadım tabii:)) bebeğim süpriz yapsa bana beklemezken. ne güzel olur.. atandığım yere de onunla birlikte giderim ne güzel... işte son günlerde böyle şeyler düşünüyorum.. eylülde de eşimin sperm testi olacak... bakalım nasıl bir yol katettik? kullandığımız takviyeler işe yaradı mı merak ediyorum... hep aklımda dualarımdasınız. öptüm sizi.

inş.canım,düşündüklerin bir bir gerçekleşir hayırlısıyla,bebeğin de seninle birlikte olur ..
bu arada hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?

kızlar bir şey sorucam size.bilenler cvp verirse sevinirim.ymurtlayıp yumurtlamadığımızı hormon testleri dışında anlamanın bir yoluda sanırım yumurta takibi.nasıl oluyor bu yumurta takibi ve özelde yapılıyor sanırım ne kadar tutuyor ücreti.(dr muayenesi,takibi çatlatma iğnesi vs)

canım benım yumurta takıbım yapıldı ama parayla degıl yanı benım doktorum para ıle yapmadı onu soylıyım ben muayene ıcın gıtmıstım muayene ucretını o ay verdım zaten adetın3. gunuydu daha sonra 2 gunde bır yada3 gunde bır gıttım ultrason ıle yumurtalıklara bakıyor buyumelerını kontrol edıyor kac mm buyumus kacıncı gununde dıye ona gore 2gun sonra yada3gun sonra tekrar gel dıyor yumurtanın catlayacagı gun ılıskı olmasıını soyluyor sonra tekrar cagırıp yumurtanın catlayıp catlmadıgına bakıyor :)catlatma ıgnesının fıyatı ıse 65-75 85 o cıvarda mesela benım ılk asılamamda verılen ıgne 10 tl ıdı :)

canım adetin 21. günü pragesteron değerine baktırmak için kan verirsen rahatlıkla anlaşılır yumurtlayıp yumurtlamadığın. ben bu ay yaptırdım. değerim 14 çıktı. doktorumu aradım hemen sordum, çok güzel bir değer yumurtan olmuş ve çatlamış adetin de gelecek dedi. ki dün adet oldum. ama bunun dışında vajinal ultrason ile takip yapılıyor, doktor seni çağırıyor adetin 12. günü falan oluyor genelde. gidiyorsun yumurtanın büyüme durumuna göre bikaç gün içinde tekrar çağırıyor. eğer yumurtan kendiliğinden çatlamazsa, çatlatma iğnesi verebiliyor. ben de goginin dediği gibi 10 -20 lira bi ücrete almıştım. bi kere vuruldum ben o iğneyi.eğer sağlık güvencen varsa çok bir ücreti değil sadece muayene ücreti vereceksin yumurta takibinde canım.

canlarım günaydınlar nasılsınız topiğimiz pek bi sessiz kalmış bende taşınmaya kafa yormaktan sizleri ihmal ettim bu ay ramazan dolayısıla çok tembeldik yani hiç umudum yok bebişten yana gerçi yumurtamda oluşmuştu ama napalım nasip kısmet ama içime doğuyor yakınlarda topiğimizden bir hamile daha çıkacak rabbim hepimizin dualarını kabul etsin dualarımdasınız hepiniz.

inş.canım,düşündüklerin bir bir gerçekleşir hayırlısıyla,bebeğin de seninle birlikte olur ..
bu arada hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?

canım günaydın:)) çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. bize doktor ameliyattan sonra hiçbir takviye vermedi. kendi seyrine bırakıp görelim dedi.ben de hiç üstünde durmamıştım açıkçası.sadece 3 ay düzenli olarak keçiboynuzu kürü yaptım. ama devamını getiremedim ne yazık ki.çünkü benim eşim iş için sürekli yurtiçi, yurtdışı gezip duruyor. neyse!! 1 yıl sonra baktık bebek hala olmadı doktora tekrardan gittik sperm sayılarında düşüş vardı. bunun üzerine doktor vemax diye bitkisel bir takviye verdi. doktorun verdiği sadece bu. ama ben bununla yetinmedim. baya bir araştırdım. burdaki yazıları okudum, bilimsel makaleleri falan araştırdım. bu araştırmalarım sonucu eşim şu anda günde 2 kapsül vemax(doktor tavsiyesi), mustafa nevzat coenzym Q10&beta glucan(1 kapsül), one a day men( 1 kapsül), GNC acetyl l-carnitine&alpha lipoic acid(1 kapsül),günde 2 kaşık arısütü,bal,polen,propolis karışımı( ama bunu düzenli kullanamıyor sürekli evde olmadığı için). ayrıca arada bir de çakşır suyu ve keçi boynuzu pekmezi. inşallah işe yaramıştır. eylülde göreceğiz artık.şimdiden heyecanı sardı:)) aaa bu arada bugün eşim ve kendim için ayrıca seven seas omega 3 alacağım... immortalbeloved arkadaş sağolsun ondan da çok şey öğrendim. inşallah hepimiz fayda görürüz kullandıklarımızdan.

inş.canım ya,,bızım de bayramdan sonra testimiz..Allah yardımcımız olsun.. immo yu takip ediyorum ben de çoğunlukla..

Bizimde eylülde olacak testimiz:) Umarım iyi sonuçlar alıp burdan sevinçle paylaşırız. Şuan 2 ay oldu ameliyat olalı, varikosel ameliyatı olduğumuz gün hamile olduğumuda öğrenmiştik, ama maalesef 11 haftalıkken kalp atışını alamadığımız için kürtaj ile almak zorunda kalmışlardı(( İlk 3 ay hiç birşey kullanmayın dedi dr'umuz, ama ben dayanamadım 1 haftadan beri havucu sıkıp sıkıp veriyorum (şimdilik en zahmetsizi o geldi, havuçtan başladım bende:)) Ama Eylülden itibaren belkide çıkacak sonuca göre ilaç vitamin vb. başlıyacağız. Çok heyecanlıyım ve aynı zamanda endişeli, sizin sonuçlarınızıda merakla bekliyorum, sevgiler:)

Kızlar nasılsınız??? Hiç denk gelipte şöyle doya doya sohbet edemiyoruz özledim sizleri
Sanırım ben bu ay erken yımırtlıyorum :26: Bugün adetimin 13. günüydü. Dün halvet olmuştu. Bugün akıntım başladı. Sanırım bugün yumurtluyorum ben :26: Yeniden bugece halvete gerek varmıki?
Gerçi daha ameliyatın 2. ayındayız erkenmi ümid ediyorum bilmiyorum ama böyle göz göre göre günlerimizide değerlendirmemek içime sinmiyo
Ne dersiniz, yanlışmı düşünüyorum? :106:

hepimizin inşallah istediği gibi olur her şey... en azından bak sen hamile kalabilmişsin... bunun için şükredebilirsin.şimdi daha sağlam spermlerle hayırlı zamanda seni çok mutlu edecek bir bebeğin olur inşallah.sakın canını sıkma.her şey için hayırlı bir zaman vardır diye düşünüyorum ben. bu arada eşine keçiboynuzu kürü de uygulayabilrisn. en azından bitkisel. havuçla beraber uygulamayın diyorlar ama sanırım.aklında bulunsun.sonuçları alır almaz hemen paylaşacağım burada. inşallah testlerden öne bebişlerimiz süpriz yapar bize test sonucu yerine hamile haberimizi veririz:)))

bu ay gitmeyi düşünüyorum progesteran testi için ama devlete gitsem ben progesteran testi yaptırmak istiyorum desem tamam oldu demezler hemen sorun çıkarabilirler gibi geliyor.acaba polikliniklere ne kadar ki bu testin fiyatı.olmazsa devlete giderim önce yapmazlarsa da özele giderim.

bu ay sanki bende erken adet olcam gibi geliyor.çünki geçen ay adetin 11-12.günü gelmeye başlamıştı akıntım.13.günde kasıklarımda ağrılar olmuştu.bilmiyom ne zaman yumurtladım amaaslında ben ilk bebek düşünmeye başladığım aydan itibaren ateş ölçme yöntemini kullanmıştım.7 ay kadar ölçtüm.2 aydır tekrar ölçmeye başladım ama bu ay ramazandan dolayı pek düzgün ölçemedim.aslında o yöntem güzel bir yöntem yumurtlama zamanını tespit için.kullanan var mı başka acaba burda

Bende ölçüyodum canım ateşimi. Çok düzenli ölçemesemde hamile olmadığımı anlıyodum çünkü adete 2 gün kala falan hoop düşerdi ateşim Ramazan ayı çıktıktan sonra tekrar başlarım bende ölçmeye. Bu kez yumurtlama günü tespiti için ölçücem düzenli olarak.. Çünkü benim yımırtalarında durumu hiiç belli olmuyo anlaşılan

ben 2 aydır düzenli ölçmeye çalışıyorum.yeni bir şey fark ettim geçen sene ölçmeye başlamıştım ben ilk kez ateşimi o zaman adete 1-2 gün kalan düşerdi bu sene ne hikmetse adet günü düşmeye başladı.şimdi benim aklımda adetten 1-2 gün öce düşmesi kalmış ya uzun aradan sonbra ilk ölçtüğüm ayda en geç 26-27 gün düşmesi gerekiyo hala düşmedi die umutlanmıştım.meğerse artık adet günü düşmeye başlamış ateşim.bu ay sahur felan derken çok düzenli ölçemedim ama önümüzde ki ay düzenli bir şekilde ölçersek sanırım yumurtlama gününü tespit edebiliriz.

venharcımm daha önce de yazmıştım hiç hastanedeki doktorlara dil dökme polikliniğe özele de para verme.
git sağlık ocağına alie hekimine. ben çocuk iççin tedavi görüyorum doktorum 21. gün progesteron istedi.
burada vermek istiyorum de. hemen yazar. kanı verirsin ertesi gün de alırsın eğer sağlık ocağı da yakınsa çok rahat edersin ve hep orada yaptırırsın:)))
ben her ay gider yaptırrıdım..

merhabalaaarrrr bu arada herkesee..
nasılsınız arkadaşalr..
7 verngül canım tabiki değerlendireceksin bş geçirmek yok günleri hem de bile bile:)))
sen bu aralar devam et çalışmalara rabbm nasip ettikten sonra 2 ay 5 ay hiç farketmez...

hepinizi öpüyorum... kendinize iyiyy bakınnnn:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…