gittinmi
insanlar daha önceden tanışınca tabi kendini anlatman ve konuya hakim olmak biraz zor oluyor:) Ama sağolsunlar derdine üzülüp sevincine mutlu oluyorlar, çünkü herkes benzer şeyleri yaşıyor:) Tanışalım tabiki:)
Sen gitmişsin:)
mrb anlatayım biraz kendimihiçde beceremem ama neyse 23 yaşındayım ve 10 aylık evliyim bacım ilk ay korunduk sonra bebek istedik bekle bekle olmuyor neyse bi 6 ay geçti her ay bu ay olacak diye diye bekledik açıkçası :44: neyse önce ben doktora gittim sorun yok herşeyim temiz çıktı sonra eşimden sperm testi vermesini söyledi benim doktorum neyse ürolojiye gittik verdikki sayı düşük hemde çift taraflı varikosel var dendi sperm sayımız bu arada 6 milyon hemen ameliyat olmaya karar verdik haziranın ilk haftası eşim ameliyat oldu çok şükür atlattık diger testimiz eylülün ilk haftası inşallah düzelme olmuştur çok merak ediyorum sonucu böyle işte canım benim hikayem en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz inşalalh
daha öncede bu topiğe yazmıştım.benim eşimde ameliyat oldu tek taraflı.8 ay oldu ameliyat olalı.dün test yaptırdık sonuc hüsran.ameliyattan önce sperm sayısı 3,3 milyon hareketlilik %7 idi.bu arad 8 ay boynca bitkisel kürlerde kullandık.ama sonuclar berbattı.sperm 600.000 hareketlilik ise sııfr yani daha kötü eskisinden.onca ay umutlandık bekledik ha bugun ha yarın diye artsın diye neler yaptık ama sonuc hüsran.bugun doktora gittik evicap trantol anginin diye ilaçlar verdi ama bir işe yaramaz bunlar vitamin dedi.tüp bebek uygulayın dedi.bizde tup bebek için arastırmaya koyulduk.
Bu konularda genelde herkes sizden bahsediyor, ne kadar araştırdığınızdan donanımlı olduğunuzdan, bende okuyorum denk geldikçe:) Çok üzüldüm gerçekten, hem sizin adınıza hemde bizim gibi umutla iyi sonuç bekleyenler adına( Umarım herşey yolunda gider ve herşey gönlünüze göre olur...
canımın içi araştırıyorum araştırıyorum ama daha bir arpa boyu yol katedemedim :)) ama doktor dediki %60 varikosel ameliyatından sonra gebelik gerçekleşiyor.ben dedimki bosunamı ameliyat olduk.eşimde ameliyat yerinde ağrı var.kemer bile baskı yapsa sızlıyor 8 ay olmasına rağmen.doktorda dediki hayır tüp bebek masraflı ve sıkıntılı bir dönem.ameliyat olarak % 60 lık şansınızı denemiş oldunuz dedi.ama gel görki biz o kadar şansızızki % 40 lık dilime denk geldik.allah hepimzin gönlüne göre versin inşallah.ben 19 eylülde randevu aldım ünv.hastanesinden gideceğiz bakalım bu seferde doktor soyle umutlandırdı.bende herhangi bir problem yokmuş eşimdede 600,000 sperm varmış ve dölleme için 8 9 tane iyi sperm yeterlimiş.ilk denemenizde olur buyuk ihtimalle dedi.egerki olmazsa bir daha asla doktorlara güvenip umutlanmayacağım.allahıma dua ediyorum hep inşallah ilkinde tutar.çünkü artık çok yoruldum eşimin psikolojisi desen ebnimkinden beter.kimse bilmiyor bizim bebebğimiz olmadığnı baskı hat safhada tabi hadi hadi diye birde eşim ebebk görmeye dayanamıyr artık.dün bile sonucları alınca mahvoldu.çok korkuyrum bu moral bozukluğuyla boşanalım diyecek diye.
Bazen çok araştırmak, çok okumakta insanı yoruyor aslında, bi yerden sonra hep bu olayı düşünür oluyosun, iyi kötü bi dünya şey okuyup bazen gereksiz endişelerede kapılabiliyoruz (ben okuduklarımdan sonra acayip endişeleniyorum mesela, omu var bu mu var diye) Aslında bazen akışına bırakmak gerek, yapabilene tabi.Ben nisan ayında korunmayı bırakınca başladım okumaya, kendime yüzbinlerce teşhis koydum mesela, dışgebelikten boş gebeliğe vs vs. Böyle olunca insan asla rahat olamıyor (Yaşadıklarımdan sonra çok yıkıldım yıprandım, ama zaman herşeye ilaç gerçekten, eşimin test sonucunu çok merak edip acaba yeniden hamile kalabilecekmiyim diye endişe etsemde, şimdi daha iyiyim mesela...
Sen umudunu kaybetme, ama bunu kendine olmazsa olmaz diye de şart koşma, herşeyi Allah bilir. Bana böyle söyleyenlere üzülme bilmem ne diyenlere acayip sinir oluyodum ama gerçek bu galibaUmarım en iyi merkeze denk gelirsiniz en iyi dr larla karşılaşırsınız ve işleriniz yolunda gider. Bazen dr'lar gereksiz umutlandırıp ya da gereksiz umutsuzluğa sürükleyebiliyorlar, takma kafana. Bizim sperm sonuçlarına bakarak tüp bebekle bile zor dedi drumuz meğer ben o sıra hamileymişim, kaybettik neticede ama olsun.
Sen üzülme, eşinde üzülmesin, en büyük destekçisi sen olacaksın, etraftaki çok konuşan insanlarıysa hiç takma, kolaysa oturup kendileri yapsınlar..
gogi sanki bugün doktora gidecektin ne yaptın gittinmi..
gittim canım bugun hem ben hem eşim gitti eşime tekrar yıkama işlemi yapıldı bana hormon testlerı yapıldı bende bır sorun cıkmadı fakat esımın ılerı hızında sorun cıktı sımdıde artık cok yoruldum ben herseyden vazgecmıs duurmdayım saat 5 te geldım eve agla agla şiştim sureklı yatıyorum uyuyorum basımı kaldıramıyorum doktor mıkroenjeksıyon önerdı fakat benım ıcın ımkansız onu denemek suanda maddı anlamda benıde yıkan bu zaten bırde aılede herkes olur olur dıyıp gecıo herkese kolay gelıyo budurum sanırım neyapıcam bılmıyorum sımdılık beklemedeyım
aynı benim gibisin desenetanışalım istersen
sevgili arkadaşalrım gogi ve immortalwoman...
tabiki yanlız değlisiniz hepimiz aynı yollardan geçtik aynı sıkıntıları yaşadık emin olun.
ve ümitsizliğe bizlerde kapıldık..
hep söylüyorum bizim ilk testimiz 500bindi ve tüp bebeksiz asla dendi..
doktorlar teste bakıp bakıp kötü çok kötü diyorlardı..
ameliyat olduk ve bizim ameliyat sonrası değerlerimiz hiç yükselmedi yaptıığmız onca şeye rağmen..
eşim ilçaalrı içmke istemdi ama inandım ben hep inandım..
eşime sabah küstüm akşam ilaçları dayadım.. bana asla vazgeçmeyeceksin dimi dedi..
asla dedim ben bu çocuğu doğuracağım dedim inat ettim.. ve aşılamada ileri hızımız sıfır. sayımız ise yine çok yükselmemeişti
yıkıldım çok ağladım ameliyat bize hiç fayda etmedi dedim.
ünlü bir prof. seninde sıkıntın var yumurtan çatlamıyor asla tedavisiz olmaz dedi ikinizin hücrelerinin buluşması çok zor dedi..
bir daha yıkıldım ama vazgeçmedim. evet ilişki vs bunları hiç öemsemedim ama vitaminleri en umutsuz olduuğm en yıkıldığım zaman bile bırakmadım
tüpe kadar b u vitaminleri içeceğiz dedim eşime. amacımız tüpe kadar ne kadar düzeltebilirsek bişileri o kadar kardayız mantığıydı..
ve ben ameliyat biz de hiç işe yaramdaı derken meğerse hamileymişim..
lütfen bu testler bazen hiçbişi ifade etmiyor bunu sakın unutmayın..
tabiki bir yön çizin kendinize tüp aşılama ya da başka bir tedavi şekli.. ama bunu eliniz kolunuz bağlı beklemeyin.
o tedaviye karar verseniz bile vitaminleri takviyeleri bırakmayın gerçekten mücadele etmeden hiç bişi olmuyor..
biliyorum tabi ki mücadele ediyorsunuz burada olmanız bile ibr mücadele değil mi
doktora gitmeniz eşlerle ilgilenmeniz..
işte bunarı hiç bırakmayın olur mu arkadaşalrım. ağlamak üzülmek yok..
şimdi olmazsa 2 ay sonra o zaman olmazsa 4 ay sonra ama olacak..
ben inaıyorum burada mücadele eden tüm arkadaşalrımın olacak. sadece zamanını bekliyoruz çok şükür sağlığımız yerinde. daha ne olsun
hadi bakalım şimdi gözlerimizdeki yaşalrı siliyoruz
tamam mı gogi...
bu mücadelden biz galip çıkacağız çünkü öyle olmalı
çünkü anne olmayı çokk çooookkk istiyoruz o zaman olacak
bu testler bir 0 çıkar bir bilmem kaç.. hepsi değişken..
rabbim istedikten sonra hepsi birer bahane.. biz rabbimden siteyeceğiz o da verecek
dua sabır mücadele.. elimizden gelen sadece bunlar..
tabiki yanlız değlisiniz hepimiz aynı yollardan geçtik aynı sıkıntıları yaşadık emin olun.
ameliyat olduk ve bizim ameliyat sonrası değerlerimiz hiç yükselmedi yaptıığmız onca şeye rağmen..
eşime sabah küstüm akşam ilaçları dayadım.. bana asla vazgeçmeyeceksin dimi dedi..
asla dedim ben bu çocuğu doğuracağım dedim inat ettim.. ve aşılamada ileri hızımız sıfır. sayımız ise yine çok yükselmemeişti
ünlü bir prof. seninde sıkıntın var yumurtan çatlamıyor asla tedavisiz olmaz dedi ikinizin hücrelerinin buluşması çok zor dedi..
bir daha yıkıldım ama vazgeçmedim. evet ilişki vs bunları hiç öemsemedim ama vitaminleri en umutsuz olduuğm en yıkıldığım zaman bile bırakmadım
tüpe kadar b u vitaminleri içeceğiz dedim eşime. amacımız tüpe kadar ne kadar düzeltebilirsek bişileri o kadar kardayız mantığıydı..
tabiki bir yön çizin kendinize tüp aşılama ya da başka bir tedavi şekli.. ama bunu eliniz kolunuz bağlı beklemeyin.
o tedaviye karar verseniz bile vitaminleri takviyeleri bırakmayın gerçekten mücadele etmeden hiç bişi olmuyor..
biliyorum tabi ki mücadele ediyorsunuz burada olmanız bile ibr mücadele değil mi
ben inaıyorum burada mücadele eden tüm arkadaşalrımın olacak. sadece zamanını bekliyoruz çok şükür sağlığımız yerinde. daha ne olsun
tamam mı gogi...
rabbim istedikten sonra hepsi birer bahane.. biz rabbimden siteyeceğiz o da verecek
gittim canım bugun hem ben hem eşim gitti eşime tekrar yıkama işlemi yapıldı bana hormon testlerı yapıldı bende bır sorun cıkmadı fakat esımın ılerı hızında sorun cıktı sımdıde artık cok yoruldum ben herseyden vazgecmıs duurmdayım saat 5 te geldım eve agla agla şiştim sureklı yatıyorum uyuyorum basımı kaldıramıyorum doktor mıkroenjeksıyon önerdı fakat benım ıcın ımkansız onu denemek suanda maddı anlamda benıde yıkan bu zaten bırde aılede herkes olur olur dıyıp gecıo herkese kolay gelıyo budurum sanırım neyapıcam bılmıyorum sımdılık beklemedeyım
tamam mı gogi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?