Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım bemin çok güzel anlatmışsın allah razı olsunda bnm eşim sigara içiyor.Ameliyattan sonra bile kendine gelir gelmez(sonda çıkıtıktan sonra) ayağa kalktı sigara içmeye(( offf yaaa bizimde zaten hareket ve morfoloji sıkıntımız vardı

arkadaşım çok sevindim senin adına böyle güzel hamiş haberleri almak bizi daha da umutlandırıyor.Rabbim inş. sağlıkla kucağınada almayı nasip eder

canım benım,tebrık ederim..maşaallah barekallah..inan gözlerim doldu şuan..ne guzel bır haber bu,,aşılama da üzülmüştük..Rabbım ne kadar büyüksün,herşeye ne kadar Kafi sin. nasıl güldürdü Rabbım yüzünüzü bak..çifte bayram olmuş ..inşaallah test sonucun da güzel çıkar ki, inş.çıkacak...bence de eşinin gözlerine bakarak söyle ve yalnız olun :) dualarımız senınle,sen de eksik etme bızı dualarından
mutluluğunuz daim olsun

arkadaşım çok sevindim senin adına böyle güzel hamiş haberleri almak bizi daha da umutlandırıyor.Rabbim inş. sağlıkla kucağınada almayı nasip eder

canım çok teşekkür edrim allah hepimize bu güzel duyguyu nasip etsin inş amin bol bol dua edin derdimizin dermanı yüce rabbim ben dedimki allahım bizim derdimizin dermanı sende sen bizim doktorumuzsun bizi dr dr gezdirme mucize senin yanıda ne olur doğal yollardan ve hayırlı bi şekilde nasip et ben hiç beklemiyodum inanın çok umutsuzca test yaptım geçikince acaba dedim kist falan mı oldu daha dr kontrole gidicektim ben hala inanamıyorum kan testini görürsem inanırm heralde

canım kardeşim çok teşekkür ederim ben hala inanamıyorum durup durup ağlıyorum canım rabbim sizlerede nasip etsin inş sana gogiye yediveren güle ismini sayamadığım bi çok arkadaşıma tez zamanda hayırlısıyla canım ben her namazımdan sonra çok yalvardım elimi karnıma koyup ayetel kürsü okudum hz zekeriyanın duasını okudum ve annem hz meryem suresini okuyodu başlıyacagı gün kuranı eline almış ve hiç bilmiyo surenin nerede olduğunu hemen daha kendi kuranı açmadan meryem suresi açılmış şok olmuş ağlamış bana söyledi çok tuhaf oldum sizlerde deneyin canlarım ben herşeyin dua olduğunu daha iyi anladım rabbim sevincimi boşa çıkarmasın inş kan testide pozitif çıkar dua edin canlarım bana

canım eşin inş sigarayı bırakır benim eşimde ve bende sigara içiyoruz ama artık içmicem eşimede içirmem allah nasip ederse ne olsa boş tabi içmemek en iyisi bu durumda çok etkili zaten ama çok üzülüyoduk bırakamadık ama bu gün son inş eşinde bırakır umarım canım

inş.canım bırakır.Duaya bende çok inanıyorum yer gök dua ile.Ramazan ayında bende meryuem suresine başlamıştım.,Sonbra adet dönemi eşimin ameliyatı derken annem devam ediyor.Henüz 41 olmadı.Hz.zekeriyanın duasını burda duydum hangi dua bilmiyorum ama netten araştırıp onada başlayayım.İnş. cenab_ı mevlam yüzümüze güler.Sende hiç stres yapma idrarda 2 çizgi varsa kanda da çıkacaktır o.İnş. sağlıklada kucağına alırsın

süper bir haberrr buu:)) çok çok sevindim canım benim o ikinci çizgiyi kopkoyugördüysen rabbimin izniyle sennn hamilesiiinnnnnn... boş yere öyle çıkmaz o testttt... inşalalh rabbim tamamına erdirsin o kadar sevindim ki anlatamam...
bakk azıcık sabır işte.... rabbimi en güzel zamanda gönderiyor mucizesini.. ahh bizler sabredebilmeyi bir bilsekk..
aynı durumdayız hemen hemen. bende bir aşılama yaptırmıştım biliyorsun ve negatif o ay dünya başıma tyıkılmıştı. tüp hazırlıkları yaparken gelmişti mucizem sizin de aynıı olmuş bence umudu kesince oluyor:)) ama umudu kesmek derken vitaminleri takviyeleri kesmek değil sadece adet günümüzü deli gibi beklememek yada ovulsyon gününü düşünmemek.. çokk şükürr biri daha kurtuldu:)))

adet düzensizliği ile ilgili ne yapmıştın canım sen? Bi arkadaşımla konuştum gecen,onun da boyle bır durumu var,ilaç kullanıyormuş şimdi..hayıt ıçtım demıştın sanırım! Nereden almıştın? Ya da başka tavsıyen var mı?

herkese iyi akşamlar biz beş yıllık evliyiz eşimle 3 senedir korunmadık.ama bebek yok bütün testleri yaptırdık bir sorun yok.bugün doktorda eşimin varikosel ameliyatı olması gerektiğini öğrendik.şimdi sizden doktor ismi rica ediyorum iyi bir doktor .bizim doktorumuz prof.ümit salih şimşek .sizin tavsiye edebileceğiniz biri varmı?bu ameliyat hakkında bana bilgi verebilir misinz.

Merhaba;

Öncelikle ameliyatın komplikasyonu çok çok az, kısa süren, genelde günübirlik, hastanede yatış gerektirmeyen bir ameliyat olduğunu söyleyebilirim. Kasık bölgesinde yaklaşık 2.5 cm'lik bir kesiden yapıldı. Ameliyattan yaklaşık 5-6 saat sonra evimize dönmüştük. Eşim 3 gün evde istirahat etti, yaklaşık 1 hafta kadar araba kullanmasan iyi olur demişti drmuz. Yaklaşık 3-4 gün kadar ameliyat yerinde hafif bir sızı oldu. Ameliyattan sonra 1 hafta boyunca testislerde sarkma olmasın diye sporcularında kullandığı garip bir çamaşır kullandı. 1 hafta sonra kontrolde herşey normal, normal yaşamınıza geri dönebilirsiniz demişti. Medical Parkta Ali erol diye bir prof var fena değil diyorlar, gerçi biz başka bir yerde olduk ameliyatı, ama genel olarak çok sık uygulanan bir ameliyat olduğu için kendi drunuza da güvenebilirsiniz bence. Biz henüz test sonucu almadığımız için net birşey söyleyemiyorum iyi ya da kötü diye...Allah yardımcınız olsun sizinde:)

çok teşekkürler kendi doktorumuza pek güvenemedik normal muayene yapmadan ultrasondan söyledi.ultrasonda yokken bile varmış gibi görünebiliyormuş o yüzden başka bir doktor araştırıyoruz.

çok teşekkürler kendi doktorumuza pek güvenemedik normal muayene yapmadan ultrasondan söyledi.ultrasonda yokken bile varmış gibi görünebiliyormuş o yüzden başka bir doktor araştırıyoruz.

Hımmm:) Bizde 3 doktora gittik, aslında biz bir problem yaşamadan, korunmayı bıraktığımızın 2. ayında kendi kendimize aklımıza geldi (eşim 25-26 yaşındayken böyle kısa süreli bi problem yaşamış ama bi sorun olmamış)Öylesine bi dr a gittik, zaten elle muayenede direkt evet solda ileri derece varikosel var dedi, üstüne sperm testleride kötü çıkınca emin olamadık 3 doktora daha gittik ve hepside aynı şeyi söyledi, ultrasonu en son sadece ameliyattan önce istediler (buarada ben hamileymişim tabi:)) Sonra madem 3 üde aynı şeyi söylüyor olalım dedik, öyle gelişti. Bu sabahta yazmıştım İstanbuldaki biçok özel hastanede biraz pahalı ve özel sağlık sigortaları genelde karşılamıyor, bu yüzden en azında sgk anlaşmasıda olan bi hastande olmak bence daha manıklı olur. Biz bianda gaza gelip ameliyat olduğumuz için epey para harcadık:) ama olsun, iyi bir sonuç için herşeye razıyım:))

cnm çok çok sevindim.inşallah sağlıklı sıhhatli bir hamilelik geçirir ve bebeğini kucağına alırsın.sakın korkma devam et dualarına.bizlerede etmeyi unutma olur mu:)ha bir de ameliyat öncesi değerlerinizi ve en son yaptırdığınız testte ki değerlerinizi yazarmısın.yaptığınız takviyeler nelerdi onu da sorayım da tam olsun

Canım benim gözlerim dola dola okudum şu yazdıklarını.. Öyle çok sevindimki Rabbim inşallah 9 ay boyunca sürdürür bu mutluluğu
Şuan duygularını çok iyi tahmin edebiliyorum, artık gebelik takviminin gününü değiştirebilirsin. Sen zaten ümidini hiçbir zaman kesmemiştin ve şimdi mükafatınıda gördün
İnşallah darısı bizlere olsun, Rabbim inşallah isteyen tüm kullarına hayırlısı ile nasib etsin. Çok doğru söylemişsin bizim doktorumuz O, bizim şifamız O'nda, inşallah kurban olduğum Rabbim bizleri şifasından mahrum bırakmaz(amiiiin)
Kan testi sonucunuda bildirmeyi unutma

bende öyle düşünüyorum.peki bana doktorunu söylermisin.enazından aklımızda bir isim daha olur.çok teşekkür ederim cevabın içinde .şimdi madical parkdan prof.ali eroldan aldım randevu çünkü gittiğimizde diğer doktor elle muayene etmedi .bide oda profesördü.:2:

Canım bizde 2 doktora gösterdik ultrason ve spermiogram sonuçlarını. 2'side elle muayene etmeden varikosel dedi.
Güvendiğimiz doktorlardan birine mikrocerrahi yöntemi ile yaptırdık ameliyatı. Doktor ultrasondakinde görünenden dahada ilerlemiş varikosel dedi Araştırın ama çokda irdelemeyin. Çokda uçuk fiyatlara yaptırmayın. Bizim toplamda 80 lira gibi bi fiyata yapıldı. Çok şükür ameliyat sonrası kötü birşey yaşamadık. Ekim başı gibi kontorlümüz var. Rabbim sizinde şifanızı versin.:107:

Son düzenleme:

Ali bey eşime, evet gerçekten ameliyat olman gerekir demişti ama arkasından da eşime "çocuk, takmayın bunları kafanıza, sperm neye göre düşük, kime göre düşük (Kruger kim:)), sen sanıyormusun eşini hamile bırakan her adamın mükemmel spermleri var, seni bi ameliyat edelim, ama takmayın böyle şeyleri kafanıza çokta okumayın demişti" (Gerçekten kime göre düşüktü sonuçlarımız bilemedik, meğer ben o ara zaten hamileymişim:)) Ali beye ameliyat olmayı düşünürken yeditepede faruk bey var ona ameliyat olduk. Henüz sonuç almadığımız için çok yorum yapamıycam ama hastasına ve hasta yakınlarına karşı son derece duyarlı, ilgili ve çok kibar bir doktor olduğunu söyleyebilirim.

Aslında ne kadarda doğru söylemiş Tek 1 tane sperm yeterken bizde 10 milyon tane var hani nerde bebek? Rabbim Ol demeyince olmuyo işte...
Çok okumayın takmayın demişya Ali bey :) Ne mümkün? Nerden ne kadar bilgi toplasak kardır diye bakıyoruz. Sürekli erkek infertilitesini okumaktan alanında uzman çıkacak seviyeye geliyoruz
Bazen bilmemek aslında çok daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…