- 27 Kasım 2011
- 467
- 11
- 33
canım cok gecmıs olsunnn cok uzuldummm ama umıdnı kaybetme bak bebeıs en saglıklı halıyle gelır bu sefer ınsallah tupede gerek kalmadan canım hayırlısını versın allahım ınsallah hepımıze
gogi canım ya çok sağol inşallah rabbim isteyen herkese nasip eder ee nasılsın nasıl gidiyor sizin değerler okudum çok değişken gidiyor takviyeleri falanmı kullanmayı bıraktı eşin. bizim değerler hep aynı canım ameliyat öncesi daha iyiydi bu arada sizin kaç ay oldu bizim 11 ay oldu ben artık ameliyatı falan bıraktım. galiba bizde işe yaramadı yani bundan sonrada ameliyatın etkisini beklemek mantıksız olur heralde
merhabalar kızlar hepinizi çooookkkk özledim. tatilim bitti çok yoğun ve stresli geçti bitmesine sevinir oldum.öncelikle taze hamişleri( gökçen tabiya renkliatlas acemkız) tebrik ediyorum Allah hayırlı şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah anne ve babalarına .hiç yazamadım ama ara ara takip ettim sizi aslında başımdan geçenler bir ara yazdım ama galiba gelmedi çünkü bulamadım sonradan şimdi size yaşadıklarımı yazayım... öncelikle doğal yoldan hamile kaldım ama sağlıklı bir hamielik değildi çünkü kan değerlerim normal olarak artmadı ama yinede kese görünkü kalp atışı duyuldu ama 10. haftada minicik yavrumun kalbi yoruldu ve durdu inanın bu kadar üzücü bir durum olamaz yaşadıklarımı anlatamıyorum tam bir yıkım o kadar heyecandan sonra kalbinin o pıtıtr pıtır atışını gördükten sonra bunun olması çok acııı ... her neyse kürtajla anestesisiz bir şekilde sanki benim acım bana yetmezmiş gibi birde çok ağrılı bir şekilde aldırdım yani ayrıldık minnoşumla. inşallah cennette tanışmak nasip olur. işte böyle kızlar başımdan bunlar geçti ve şimdi çok şükür iyiyim atlattım tüp bebek için girişimlere başlayacam rabbim nasip ederse bundan sonra görüşmek üzere hoşçakalın
sanada çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. canım seninkide baya büyükmüş nasıl oldu düşükmü yoksa kürtajlamı alındı
sanada çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. canım seninkide baya büyükmüş nasıl oldu düşükmü yoksa kürtajlamı alındı
ah şu erkekler bizim kadar çabalasalar herşey daha güzel olacak....nekadar süre oldu ameliyat olalı
ben aranızda yeniyim 2 yıllık evliyiz 1 yıldırda çocuk istiyoruz eşimde varikosel çıkınca nisan ayında ameliyat oldu.ilk testimizi dün yaptık fakat bütün değerler düşmüş.eskiden aşılama yapma şansımız vardı şimdi ise sadece tüp bebek diyorlar.psikolojim alt üst oldu.ameliyattan çok umutluydumdeğerler nasıl bu kadar düşebilir anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
slm kızlarr.uzun bir tatilden sonra döndüm.telefondan ara ara okudum ama cevap yazamamıştım.hamile arkadaşlara çook sevindim.düşük yapan arkadaşlar çok üzüldüm gerçekten.Allah'ım kimseye yaşatmasın.hele ki bizim gibi bu kadar uğraşıp zar zor hamile kalabilenlere hiç.benim durumuma gelince haziranda aşıla olmuştum tutmadı.doktor 3 ay deneyin sizden umutluyum doğal yolla olacak dedi.ama maaalesef olmadı.şimdi adet olmayı bekliyorum adet olunca gidicem doktora inşallah.bu arada eşim ameliyat olalı 9 ay oldu.6.ayda verdiğimiz testlerde sayı normal.ileri hız 0 dan %18 morfoloji 0 dan %4 e çıkmıştı.beni düşündüren bu morfoloji.sanırım sayı çok da olsa hızlı da olsa yapı bozuk olunca olmuyor.hayırlısı artık.doktor yeniden aşılama mı yapar yoksa tüpe mi geçeriz bilemiyorum.şimdilik beklemedeyim...
hakkınızda hayırlısı olsun canım yaa ama kontrolünüzüde ertelemeyin ikna edersin bi şekilde valla bizide perşembe günü kontrolümüz bakalım ne durumdalar
slm kızlarr.uzun bir tatilden sonra döndüm.telefondan ara ara okudum ama cevap yazamamıştım.hamile arkadaşlara çook sevindim.düşük yapan arkadaşlar çok üzüldüm gerçekten.Allah'ım kimseye yaşatmasın.hele ki bizim gibi bu kadar uğraşıp zar zor hamile kalabilenlere hiç.benim durumuma gelince haziranda aşıla olmuştum tutmadı.doktor 3 ay deneyin sizden umutluyum doğal yolla olacak dedi.ama maaalesef olmadı.şimdi adet olmayı bekliyorum adet olunca gidicem doktora inşallah.bu arada eşim ameliyat olalı 9 ay oldu.6.ayda verdiğimiz testlerde sayı normal.ileri hız 0 dan %18 morfoloji 0 dan %4 e çıkmıştı.beni düşündüren bu morfoloji.sanırım sayı çok da olsa hızlı da olsa yapı bozuk olunca olmuyor.hayırlısı artık.doktor yeniden aşılama mı yapar yoksa tüpe mi geçeriz bilemiyorum.şimdilik beklemedeyim...
ben aranızda yeniyim 2 yıllık evliyiz 1 yıldırda çocuk istiyoruz eşimde varikosel çıkınca nisan ayında ameliyat oldu.ilk testimizi dün yaptık fakat bütün değerler düşmüş.eskiden aşılama yapma şansımız vardı şimdi ise sadece tüp bebek diyorlar.psikolojim alt üst oldu.ameliyattan çok umutluydumdeğerler nasıl bu kadar düşebilir anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
selammm kızlar.. herkes iyidir umarım..
nevbahar senin adına çok üzüldüm inan ama hamile kalmış olman bile öyle ümit verici ki..
hemde 10 haftalık olabilmiş bir bebek.. rabbim acını yeni bir melekle unuttursun inşalalh.
ama tedavisiz hamile kalabilmen yine mümkün bunu unutma ve tüm çalışmalara devamm...
bi de neyi farkettim biliyor musun canım sen benden önce aşılama yaptırdın ve sonrasında hamile kaldın. senden bir ay sonra
ben aşılama yaptırdım ve aşılamadan bir ay sonra hamile kaldım acemkız benden sonra aşılama yaptırdı ve sonrasında o da hamile kaldı. bu bir rastlantı mı bilmiyorum ya aşılamnın etkisi devam ediyor ve sonraki aylar hamilelik oluyor. yada aşılama olumsuz olunca biz umutsuzluğa kapılıyoruz ve sanırım her ay olacak mı stresinden olmuyor işte diye uzaklaşıyoruz..
bilmiyorum ama dikkatimi çekti sadece..
o yüzden deryalçın bence ayağını denk al:))) sende acemkızla aynı ay aşılama yaptırmıştın:)))
sevgili arkadaşalrım bugün bizde bebeğimizi görmeye gittik..
sormayın teyzeleri o kadar kıpırdaktı ki hiç durmadı döndü durdu bize her tarafını gösterdi:))
taklalar attı bacaklarını falan açtı herşeyini gösterdi bize:)) pek bir edepsiz çıktı kime çekti bilmem:))
sanırım bir prenses geliyor teyzeleri:)) hepinizin ellerinden öper..
tez vakitte bir sürü arkadaş istiyormuş ona göre.. sakın boş geçmeyin bu ayları haaa:)))
hepinizi çokk öperimm alaha emanett oluun..
canım bende yarın dr gidicem ilk kez görcem bebişimi umarım bi aksilik çıkmaz görebilrim inş sağ salim kucagımıza da alırız allahım inş bebiş hasreti çeken diğer arkadaşlara da nasip eder aminnnn
Canim ben asilama yaptirdigimda daha 3yil dolmamisti.ben devlet memuruyum ilaclar 270tl tuttu ama benim tedavi surecinde kisiden kisiye doz miktari degisebilir bu fiyat artabilir.ben en az kullandim.rapor 1 gunde hallolmustu.sperm yikama 300tl.doktor ne kadar ucret aliyor bilmiyorum.bizim doktor tanidik o nedenle ucret almadi.asilama islemi adetin 2.gunu serephone diye bi hapa basladim 5 gun onu ictim.sonra 5 gun gobekten igne oluyorsun pahali olan ilac bu igneler.hic acimiyor korkma sakin.sonra catlama ignesiolup 1 gun sonra asilamayi yapiyorlar.islemden bi kac saat once esin sperm veriyor onu yikayip isleme hazirliyorlar.sonra rahmin icine tupler en yakin yer birakiyorlar.acisiz bir islem.umarim bfaydam olmusturcanım ya senden bişey rica etcem,aşılama hakkında bilgi verebilirmisin bana?maliyeti ne kadar ilaçlar ne kadar?devlet karşılıyomu?birde rapor çıkartma olayı varmış,3 yıl evlimi olmak gerek onun için...ayrıca aşılama yapmak için kaç yıl evli olmak gerekiyor.....ya biliyorum çokkkk soru sordum ama k.bakma bu bilgiler çok lazım...
Cok uzuldum canim.doktorlar morfoloji konusunda ikiye ayriliyorlar bi kismi onemsiyor bi kismi onemsemiyor.ama ben asilamaya 20 milyon sperm ve %90 hizli spermlerle girdim.bu bile tutmadiysa morfolojidir sebep diye dusunmeden edemiyorum...Morfolojinin azda olsa yükselmesi bence umut verici. Morfolojide tabiki önemli ama şunu söyleyebilirim, 0 morfoloji ve % 7 ileri hızla korunmayı bıraktığımın 2. ayı hamile kaldım. 9-10. haftaya kadar son derece sağlıklıydı, üstelik geçirdiğim şiddetli kanamadan sonra bile bebek son derece sağlıklı gözüküyordu ama 11. haftada bişekilde kalbi durdu( Ama şansımız yaver giderse Allah isterse gördüğün gibi 0 kende olabiliyor, 4 ken neden olmasın. Geçen hafta kendi dr uma gittik kontrol için ve bizim için morfoloji en son dikkate aldığımız parametrelerden biri dedi, eğer sayı ve hız iyiyse morfoloji bi anlamda önemini azaltıyor dedi. Gerçi beni rahatlatmak için mi söylüyor yoksa gerçek fikrimi bu bilmiyorum ama böyle işte:)
Canimsenin hikayen cok guzel.sonu mutlu olmus.umarim bir gun ben de yazarim buralardan.normal yoldan cok umitsizim ama asilama veya tuple olacagina inaniyorum.insalaah...slm canım hoşgeldin tekrar canım hiç umudunu yitirme bak ben hiç ummadığım zamanda hamile kaldım bende ekimde tüp bebek yaptıracaktım geçen ay adetim 4 gün geçti acaba dedim ki hemen adet oldum bu ay da 6 gün geçti hiç ümitlenmedim ramazanda doğru dürüst birlikte olmadık anca 3ya da 4 kere ve ne yumurtalama düşündüm ne de bebek heralde bende kist oldu dedim aşılamadan sonra dr bakmadı çünkü test aldı eşim ve inan ümitsizce yaptım ve hemen iki çizgi çıktı şok oldum inanamadım akşam kan testi yaptırdık öyle inandım eminim senin bebiş de gelcek hiç bişeye gerek kalmaz inş bol bol dua et değerlere hiç takılma gerçekten bir tek sağlam sperm yeterli ki bak milyonlarca var hepinize çok dua ediyorum umarım hayırlı vakitte ve hayırlısıyla gelcek bebişler
Canimbebisine cok sevindim.asilama sonrasi gebelik olmasi cok dogal cunku ilaclar etkisini hemen kaybetmiyor.ben asilamadan sonra kontrole gittigimde doktorbana bu ayi mutlaka guzel degerlendirin ilaclarin etkisi daha guzel devam ediyor demisti.ama ne yazik ki ben sizler kadar sansli degilim.uzerinden 3 ay gecti:-( hayirlisi boyleymis.onumuzdeki maclarabakicazartikselammm kızlar.. herkes iyidir umarım..
nevbahar senin adına çok üzüldüm inan ama hamile kalmış olman bile öyle ümit verici ki..
hemde 10 haftalık olabilmiş bir bebek.. rabbim acını yeni bir melekle unuttursun inşalalh.
ama tedavisiz hamile kalabilmen yine mümkün bunu unutma ve tüm çalışmalara devamm...
bi de neyi farkettim biliyor musun canım sen benden önce aşılama yaptırdın ve sonrasında hamile kaldın. senden bir ay sonra
ben aşılama yaptırdım ve aşılamadan bir ay sonra hamile kaldım acemkız benden sonra aşılama yaptırdı ve sonrasında o da hamile kaldı. bu bir rastlantı mı bilmiyorum ya aşılamnın etkisi devam ediyor ve sonraki aylar hamilelik oluyor. yada aşılama olumsuz olunca biz umutsuzluğa kapılıyoruz ve sanırım her ay olacak mı stresinden olmuyor işte diye uzaklaşıyoruz..
bilmiyorum ama dikkatimi çekti sadece..
o yüzden deryalçın bence ayağını denk al:))) sende acemkızla aynı ay aşılama yaptırmıştın:)))
sevgili arkadaşalrım bugün bizde bebeğimizi görmeye gittik..
sormayın teyzeleri o kadar kıpırdaktı ki hiç durmadı döndü durdu bize her tarafını gösterdi:))
taklalar attı bacaklarını falan açtı herşeyini gösterdi bize:)) pek bir edepsiz çıktı kime çekti bilmem:))
sanırım bir prenses geliyor teyzeleri:)) hepinizin ellerinden öper..
tez vakitte bir sürü arkadaş istiyormuş ona göre.. sakın boş geçmeyin bu ayları haaa:)))
hepinizi çokk öperimm alaha emanett oluun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?