Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım cok gecmıs olsunnn cok uzuldummm ama umıdnı kaybetme bak bebeıs en saglıklı halıyle gelır bu sefer ınsallah tupede gerek kalmadan canım hayırlısını versın allahım ınsallah hepımıze

gogi canım ya çok sağol inşallah rabbim isteyen herkese nasip eder ee nasılsın nasıl gidiyor sizin değerler okudum çok değişken gidiyor takviyeleri falanmı kullanmayı bıraktı eşin. bizim değerler hep aynı canım ameliyat öncesi daha iyiydi bu arada sizin kaç ay oldu bizim 11 ay oldu ben artık ameliyatı falan bıraktım. galiba bizde işe yaramadı yani bundan sonrada ameliyatın etkisini beklemek mantıksız olur heralde

canım bızım degerler amelıyattan 3 ay sonra cok guzel arttı hıcbırseyde sorun yoktu 7. ayımızda morfolojı bıraz dustu 8 .ayda cıktı hız dustu en son 3 hafta arayla yapılan testtın ılkınde morfolojı ıkıncısınde hız sorunu cıktı anlam veremedım fakat farklıs eylerden sıkıntılarımız oldu sanırım esım streslıydı doktorunda demesı bu suanda stres cok etkılıyo ve 3 haftaarayla bukadar fark cıkmaz dıyor esım kecıboynuzu ıcıyordu onu bıraktık sımdı elımde cınko evıcap omega 3 var onları verıyorum mayısı beklıyorum ben cnm mayısta tup bebek yapıcam ınsallah neden mayıs derse malum maddı yonden 3 yıllım evlı olunca esımın calıstıgı banka karsılıyacak ınsallah sorun cıkmassa cnm sımdılık beklıyoruz kuzum yapıcak bırsey yok belkı dıyorum bebıs suprız yapar kendılgınden cıkar yola gelır :) ınsalllahhhh bızım 10 ay oldu canım 10-12.aylarda hamıle kalan bırkac arkadasım var canım onları dusunuyorum umut oluyor :) ınsallah sıızınde kendılıgınden gelır saglıklı sekılde bebıs esın takvıye kullanıyormu suanda senın... buarada bızım 3. ve 6 .ayda renklı doppler ıle bakıldı amelıyat basarısını varıkosel kalmısmı dıye ama cok sukur guzel cıktı hıc varıkoselde eser yok doktorumuz ılerı derece oldugu ıcın 1 sene en ıdeal zamandır hasarın ortadan kalkması ıcın demıstı cnım cunku bızım cıft traflı ve ılerı derecedeydı son noktadaymısız yanı demıstım hatırlıyorsan amelıayttan baska caremız yokmus off off amma yazdım :))) boyle ıste cnm ınsallah gelsın bebıslerımız en kısa zamanda saglıklı sekılde sen asılama denemısmıydın ???

cnm bnm cok üzüldüm..metanetınden dolayı da sana hayran kaldım.. güçlü olman o kadar güzelkı... ınsaallah acısını bı daha hıç görmeyecegın bır evlatla sarsın yaralarını rabbım... öpüyorum senı...selametle.

sanada çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. canım seninkide baya büyükmüş nasıl oldu düşükmü yoksa kürtajlamı alındı

Teşekkür ederim, çok sağol. evet baya büyük sayılırdıve nerdeyse hormonların artık maksimuma ulaştığı bi evrede olduğu için hem psikolojik hem fizyolojik baya travma yaşadım, ama 35 günde yinede iyi toparlandım. Benim herşey çok sağlıklı giderken 9. haftada çok anormal bi kanamam oldu, apar topar hastaneye gittik 4-5 gün hastanede yattım, bi 10 gün kadarda evde yattım. Hastaneden çıkarkende iyi durumdaydık bebek falan sağlıklı gözüküyordu, 10 gün sonraya kontrolüm vardı işte o arada kontrolden belkide 1-2 gün önce kalbi durmuş meğer. Ölçümleri falan haftasıyla uyumluydu çünkü. Ondan sonrası dr bunu vücut kendi kendine atamaz plasenta vs bi dünya şeyi oluşmuştu derken o gün akşam kürtajla aldılar. Şimdi bi an önce iyileşmeyi ve yeniden denemeyi bekliyorum, malesef çivi çiviyi söker Böyle işte arkadaşım kısaca hikayemiz, tek duam Yüce Allahım kimselere böyle sıkıntı vermesin. İnşallah herşey gönlümüze göre ve umduğumuz gibi olur:)

sanada çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. canım seninkide baya büyükmüş nasıl oldu düşükmü yoksa kürtajlamı alındı

Çok geçmiş olsun nevbahar,çok üzüldüm okuyunca.Allah sabır versin.
Yaşanılan o kadar sıkıntıdan sonra böyle bir hüsran yaşamak çok zordur eminim,
ama umutsuzluğa kapılma sakın.Bir süre dinlen,kendini topla.
Hatta yaşınız müsaitse tüp için biraz bekle.
Doğal yolla hamile kalabilmişken neden bunun tekrarı olmasın.
''Sznrndz ''Sana da çok geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah yaşadığınız acıları unutturacak
mucizeler bir an önce gelir kucaklarınıza.

Son düzenleme:
ah şu erkekler bizim kadar çabalasalar herşey daha güzel olacak....nekadar süre oldu ameliyat olalı

6 ay tedavi olduk baktık değerlerde düzelme yok 10 gün önce ameliyat olduk.Ameliyatımız daha yeni ameliyat öncesinde takviyelere ve ialçlarına hiç dikkat etmezdi

slm kızlarr.uzun bir tatilden sonra döndüm.telefondan ara ara okudum ama cevap yazamamıştım.hamile arkadaşlara çook sevindim.düşük yapan arkadaşlar çok üzüldüm gerçekten.Allah'ım kimseye yaşatmasın.hele ki bizim gibi bu kadar uğraşıp zar zor hamile kalabilenlere hiç.benim durumuma gelince haziranda aşıla olmuştum tutmadı.doktor 3 ay deneyin sizden umutluyum doğal yolla olacak dedi.ama maaalesef olmadı.şimdi adet olmayı bekliyorum adet olunca gidicem doktora inşallah.bu arada eşim ameliyat olalı 9 ay oldu.6.ayda verdiğimiz testlerde sayı normal.ileri hız 0 dan %18 morfoloji 0 dan %4 e çıkmıştı.beni düşündüren bu morfoloji.sanırım sayı çok da olsa hızlı da olsa yapı bozuk olunca olmuyor.hayırlısı artık.doktor yeniden aşılama mı yapar yoksa tüpe mi geçeriz bilemiyorum.şimdilik beklemedeyim...

ben aranızda yeniyim 2 yıllık evliyiz 1 yıldırda çocuk istiyoruz eşimde varikosel çıkınca nisan ayında ameliyat oldu.ilk testimizi dün yaptık fakat bütün değerler düşmüş.eskiden aşılama yapma şansımız vardı şimdi ise sadece tüp bebek diyorlar.psikolojim alt üst oldu.ameliyattan çok umutluydum değerler nasıl bu kadar düşebilir anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

canım benim gerçekten çok üzüldüm,ama kendini toplamaya çalışmalısın,eşin için ve kendin için bunu yap,,hele ki eşinin senin desteğine çok ihtiyacı var,bu yüzden umudunu kaybetme,rabbim ol deyince gelecek bebişlerimiz inan....hem en azından tüp bebek yapma şansınız varmış,emin ol tüp bebek bile yapılmayacak kadar kötü durumda olanlar var senin en azından umudun var canım....rabbim bizi böyle sınıyo,sabretmek,inanmak,umutlu olmak zorundayız.........

canım ya senden bişey rica etcem,aşılama hakkında bilgi verebilirmisin bana?maliyeti ne kadar ilaçlar ne kadar?devlet karşılıyomu?birde rapor çıkartma olayı varmış,3 yıl evlimi olmak gerek onun için...ayrıca aşılama yapmak için kaç yıl evli olmak gerekiyor.....ya biliyorum çokkkk soru sordum ama k.bakma bu bilgiler çok lazım...

hakkınızda hayırlısı olsun canım yaa ama kontrolünüzüde ertelemeyin ikna edersin bi şekilde valla bizide perşembe günü kontrolümüz bakalım ne durumdalar

canım kontrole gittinmi çok merak ettim,inşlh sonuçlar iidir...bu arada ben eşii hala ikna edemedim ya,sürekli erteliyo,onun amacıbu ayda deneyelim sen regl olursan gideriz,hamile kalırsan gitmeyiz diyo,,,(çok kolay ya 1 senedir gelmeyen bebiş hemen bu ay gelecek sanki)....bende sabredemiyorum,çok korkuyorum ya bi sorun çıkarsa ya değerler yükselmezse diye...

Morfolojinin azda olsa yükselmesi bence umut verici. Morfolojide tabiki önemli ama şunu söyleyebilirim, 0 morfoloji ve % 7 ileri hızla korunmayı bıraktığımın 2. ayı hamile kaldım. 9-10. haftaya kadar son derece sağlıklıydı, üstelik geçirdiğim şiddetli kanamadan sonra bile bebek son derece sağlıklı gözüküyordu ama 11. haftada bişekilde kalbi durdu( Ama şansımız yaver giderse Allah isterse gördüğün gibi 0 kende olabiliyor, 4 ken neden olmasın. Geçen hafta kendi dr uma gittik kontrol için ve bizim için morfoloji en son dikkate aldığımız parametrelerden biri dedi, eğer sayı ve hız iyiyse morfoloji bi anlamda önemini azaltıyor dedi. Gerçi beni rahatlatmak için mi söylüyor yoksa gerçek fikrimi bu bilmiyorum ama böyle işte:)

Bak korktum bende şimdi( Önümüzdeki ayda biz ilk 3 aylık testi yaptırıcaz. Her türlü sonuca hazırlamaya çalışsamda kendimi umut etmeden edemiyor insan, hayal kırıklığı yaşamak hele ki böyle bi konuda zor gelir insana(

Üzülme arkadaşım yinede, gün doğmadan neler doğar, belki anlık bi düşüştür ya da ne biliyim gerçekten stres çok etkilemiştir. Yine aynı şeyi söyliycem dr sizin tüp bebekle bile çok zor dediği ay ben hamileymişim, yani aslında biz bu işi çok matematikleştiriyoruz, biraz akışına bırakmak gerek heralde(

selammm kızlar.. herkes iyidir umarım..
nevbahar senin adına çok üzüldüm inan ama hamile kalmış olman bile öyle ümit verici ki..
hemde 10 haftalık olabilmiş bir bebek.. rabbim acını yeni bir melekle unuttursun inşalalh.
ama tedavisiz hamile kalabilmen yine mümkün bunu unutma ve tüm çalışmalara devamm...
bi de neyi farkettim biliyor musun canım sen benden önce aşılama yaptırdın ve sonrasında hamile kaldın. senden bir ay sonra
ben aşılama yaptırdım ve aşılamadan bir ay sonra hamile kaldım acemkız benden sonra aşılama yaptırdı ve sonrasında o da hamile kaldı. bu bir rastlantı mı bilmiyorum ya aşılamnın etkisi devam ediyor ve sonraki aylar hamilelik oluyor. yada aşılama olumsuz olunca biz umutsuzluğa kapılıyoruz ve sanırım her ay olacak mı stresinden olmuyor işte diye uzaklaşıyoruz..
bilmiyorum ama dikkatimi çekti sadece..
o yüzden deryalçın bence ayağını denk al:))) sende acemkızla aynı ay aşılama yaptırmıştın:)))

sevgili arkadaşalrım bugün bizde bebeğimizi görmeye gittik..
sormayın teyzeleri o kadar kıpırdaktı ki hiç durmadı döndü durdu bize her tarafını gösterdi:))
taklalar attı bacaklarını falan açtı herşeyini gösterdi bize:)) pek bir edepsiz çıktı kime çekti bilmem:))
sanırım bir prenses geliyor teyzeleri:)) hepinizin ellerinden öper..
tez vakitte bir sürü arkadaş istiyormuş ona göre.. sakın boş geçmeyin bu ayları haaa:)))
hepinizi çokk öperimm alaha emanett oluun..

slm canım hoşgeldin tekrar canım hiç umudunu yitirme bak ben hiç ummadığım zamanda hamile kaldım bende ekimde tüp bebek yaptıracaktım geçen ay adetim 4 gün geçti acaba dedim ki hemen adet oldum bu ay da 6 gün geçti hiç ümitlenmedim ramazanda doğru dürüst birlikte olmadık anca 3ya da 4 kere ve ne yumurtalama düşündüm ne de bebek heralde bende kist oldu dedim aşılamadan sonra dr bakmadı çünkü test aldı eşim ve inan ümitsizce yaptım ve hemen iki çizgi çıktı şok oldum inanamadım akşam kan testi yaptırdık öyle inandım eminim senin bebiş de gelcek hiç bişeye gerek kalmaz inş bol bol dua et değerlere hiç takılma gerçekten bir tek sağlam sperm yeterli ki bak milyonlarca var hepinize çok dua ediyorum umarım hayırlı vakitte ve hayırlısıyla gelcek bebişler

canım bende yarın dr gidicem ilk kez görcem bebişimi umarım bi aksilik çıkmaz görebilrim inş sağ salim kucagımıza da alırız allahım inş bebiş hasreti çeken diğer arkadaşlara da nasip eder aminnnn

canım göreceksin tabi allahın izniyle.. şuanda 7. haftandasın muhtemelen kalp atışını duyarsın bebişi de görürsün ama görmezsende tedrigin olma sakın.. bazen bebekler geç görünüyor..
ben 7+2 de gitmiştim kalp atışını dinletememişti bebeğe dair bulgular var ama henüz net değil haftaya gel bakalım demişti bir hafta sonra gittiğimde kalp atışını da dinledim bebişi de gördük sakın stres olma annesi.. inşallah herşeyini gör duy da gel..

Canim ben asilama yaptirdigimda daha 3yil dolmamisti.ben devlet memuruyum ilaclar 270tl tuttu ama benim tedavi surecinde kisiden kisiye doz miktari degisebilir bu fiyat artabilir.ben en az kullandim.rapor 1 gunde hallolmustu.sperm yikama 300tl.doktor ne kadar ucret aliyor bilmiyorum.bizim doktor tanidik o nedenle ucret almadi.asilama islemi adetin 2.gunu serephone diye bi hapa basladim 5 gun onu ictim.sonra 5 gun gobekten igne oluyorsun pahali olan ilac bu igneler.hic acimiyor korkma sakin.sonra catlama ignesiolup 1 gun sonra asilamayi yapiyorlar.islemden bi kac saat once esin sperm veriyor onu yikayip isleme hazirliyorlar.sonra rahmin icine tupler en yakin yer birakiyorlar.acisiz bir islem.umarim bfaydam olmustur

Cok uzuldum canim.doktorlar morfoloji konusunda ikiye ayriliyorlar bi kismi onemsiyor bi kismi onemsemiyor.ama ben asilamaya 20 milyon sperm ve %90 hizli spermlerle girdim.bu bile tutmadiysa morfolojidir sebep diye dusunmeden edemiyorum...

Canimsenin hikayen cok guzel.sonu mutlu olmus.umarim bir gun ben de yazarim buralardan.normal yoldan cok umitsizim ama asilama veya tuple olacagina inaniyorum.insalaah...

Canimbebisine cok sevindim.asilama sonrasi gebelik olmasi cok dogal cunku ilaclar etkisini hemen kaybetmiyor.ben asilamadan sonra kontrole gittigimde doktorbana bu ayi mutlaka guzel degerlendirin ilaclarin etkisi daha guzel devam ediyor demisti.ama ne yazik ki ben sizler kadar sansli degilim.uzerinden 3 ay gecti:-( hayirlisi boyleymis.onumuzdeki maclarabakicazartik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…