öncelikle geçmiş olsun canım benımde esım kasım ayında amelıyat oldu 3.ayda cok sukur 6 kat yukselmıstı 7 .ayda bıraz dusus oldu ama sıznkı kadar degıl esıne amelıyattan sonra renklı doppler cekıldımı? varıkoselın ortadan kalkıp kalmadıgına bakılan bır yontem bu ultrason ama renklı eger onu cektırmdıysenız mutlaka cektırın varıkosel nuksetmıs olabılır tekrar yada tam temızlenmemıstır doktor tekrar amelıyat dıyorsa varıkoselı temızlememısmı yanı bırde esıne ılac kur kullanmadınmı hıc
Offf bide böyle şeyler var demi? Üzüldüm arkadaşım, testlerin doğruluğundan eminmisiniz peki? Yaa bide sanırım sağlıklı (varikoseli olmayan) bir erkekte bile bu sprem değerleri değişebiliyo, ama tabi biz sürekli gözlem altında tuttuğumuz için bunun farkındayız, belkide gerçekten bu değişimler normaldir
teşekkür ederim canım sağol evet mayıs ayında çekildi yine aynı şekilde nüksetmiş hatta ameliyat olmadan önceki durumdan daha fazla olduğu söylendi ilaç olarak evicap 400 ve arfginmax kullanıyodu onlarmı yaramadı anlamadım dr ilaç vermemişti ben kendim aldım ayrıca incir kürü yapıyodum bilmiyorum ki ne yapacağımı??????
canım öncelikle geçmiş olsun..eşim de ılk ameliyatını 2 yıl once olmuştu,yapan bır prof.du..sadece ılk 3 ay yukselme gosterdı ondan sonra ameliyat oncesınden bıle kotu bır hal aldı..ilaçla bıraz daha ıyı bır duruma geldi ama bız o ameliyatla aşılama aşamasına bıle gelemedık,üstelik hiç takvıye de önermedı dr.umuz,işe yaramaz demişti..bız o yıl tüp bebeğe yönlendirildik ve tedavı gorduk..ama normalde de dondurulmuşlarla da negatıf sonuç aldık..oysa tüp bebek merkezındekı doktor-sizden çok ümitliydik,demekki spermlerin tutunma kapasitesi zayıfmış-demişti
bız bu yıl 2 ürologla daha görüşüp tekrar ameliyat olduk..önceki ameliyat da nüksetmiş,velhasıl bu kez çift taraflı oldu..dr tavsiyesıyle proxeed kullanıyoruz gunde bır,,bunun yanında bı kaç vıtamın veriyorum
bı kaç doktora görünün,sonra karar verin bence
ve sakın olun,panık yapınca daha cok hata yapabılır ınsan
Rabbım yardımcınız olsun
canım benim çokk teşekkür ederim güzel dileklerin için.. rabbim sizlere de en kısa zamanda yaşatsın inşalalh bu güzel duyguları.. hep duaalrımdasınız inan.. aşılamanın etkisi sonraki aylarda devam edebiliyormuş zaten belki de vesile oluyordur.. biz bilemiyoruz işte.. herşey vakti zamanında.. inşallah sizlerin vakti de çokkkkk çooooookkk yaklaşmıştır canım..
canım hiç stres yapma iki hafta sonra gidince göreceksin merak etme.. ilk zamanlar sat ile bir uyumsuzluk oluyor. biliyorsunuz benmi yumurtam geç çatlıyordu va çoğunlukla çatlamıyordu. o yüzden benim adet tarihime yani satıma bakarsak şu anda 15 haftalık olmam lazım. geç döllenme olduğu için benim doktorum karışıklık olmasın diye adetimi iki buçuk hafta öne çekti o şekilde hesaplanıyor şimdi. muhtemelen senniki de tahmini yumurtlamandan bir hafta sonra olmuştur yumurtlama ve dölenme. o yüzden bir hafta geriden görünür ama zamnla düzene girer merak etme hiç ama hiç stres yapılacak bişi değil inan.. ama 5 haftalık da çok erken görünmesi için. en iyisi 7 haftalıkken bende 7+5 de herşeyini net olarak görmüş ve duymuştum..
Ecrin merhaba,
Sizde bu ay mı yaptıracaktınız ilk testinizi, yoksa bi başkasıyla mı karıştırıyorum
merhaba canım
evet yaptıracaktık ama yaptıramadık bi türlü,o bu şu derken kaldı
en son gecen perşembe aldım randevuyu ama eşim rahatsızlandı,bıraz toparlansın dıye erteledık
herşey yolunda gıtseydi bu aya aşılama düşünüyorduk
ama şuan için elle tutulur hiç birşey yok önümde
arkadaşlar meraba bnm eşimde 1 yıl önce varikosel ameliyatı oldu malesef hala bebiş yok..beni size şöyle bir sorum olacak ameliyattan önce sayı 6 mil. hareket 10 du..ameliyatın 3.ayında sayı 22 mil hareket 30 çıktı düzeliyor diye sevindik yakında olur sandık 6 ay geçti bebek olmayınca başka bi hastanede tekrarladık testi sayı 58 mil.hareket 50 çıktı tamam dedik artık sorun yok bekle bekle bir 6 ay daha geçti neyse artık sabrımız kalmadı tüp bebek merkezine gttik en azından bir defa aşılama deneyelim dedik ve sonuç bizi şok etti sayı 8 mil. hareket 0 orda ki doktor direk tüp bebek dedi şaşırdık kaldık sizce sonucun bu kadar farklı çıkması normal mi yoksa tüp bebek merkezlaerine güvenmemek mi gerekiyor başına böyle bişey gelen var mı?bir de son yapılan yani tüp bebek merkezinde yapılan testte eşim 2 gün perhizliydi bu da sonucu etkilemiş midir acaba?
merhaba canım öncelikle hiç sters yapma sakin ol senin başından geçen olayın aynısını ben yaşadım ameliyat sonrası değerlerimiz bizimde yüksekti biz beklemek istemedik dr da bi aşılama ya da tüp bebek deneyin dedi aşılamaya karar verdik bizde 3 ay önce aşılama yaptırdım aşılama olacagı gün sperm sayısı 7 milyon çıktı ilri hız 0 (aşılama öncesi sayı 154 milyondu) bizde şok olduk tabi tutmadı sayıda stres çok önemli o yüzden düşmüştür bende ekimde tüp bebek tedavisine başlıcaktım ki hamile olduğumu öğrendim hiç beklemiyodum 5 haftalık hamileyim şu an inş rabbim sizlerede yaşatır ameliyatın 9. ayında hamile kaldım takviyelere devam edin keçi boynuzu kürü yap pekmezini yesin eşin güzel beslensin ilaçları kullanın ve en önemlisi bol bol dua edin ben keçi boynuzu kürü yaptım bitiminde hamile kaldım belki vesile olmuştur sayı ve hareketi artırıyo umudunuzu yitirmeyin çok düşük sayıda spermle hamile kalanlar var yeterki allah ol desintine başka dr daha görünsün eşin dediğim gibi sresten olabilr
Anladım canım yaa, hep bi aksilik çıkıyor zaten, benimde eşim yarın dr gidecek bi genel kontrol olsun diye bizim planımıza göre cuma test yaptırırız cteside dra gösteririz, ama dr yarın ne diycek bilmiyoruz tabi. Tabi geçen haftadan beri eşiminde morali bozuk gibi, çaktırmıyor ama sanki çok stress yaptı ya da buna ben sebeb oldum bilmiyorum ki. Sürekli endişeli bir ruh hali içindeyim vs vs derken çocuğuda gerdim heralde(( Buarada bende kürtajdan sonra ilk adetimi çarşamba günü oldum 36. günde. İlk 2 gün az-normal kanama gibiydi bu 3 günden beri aşırı yoğun kanamam var ( Pedde bişey yok genelde, ama tuvalette sanki bıçaklanmışım gibi kanamam var, çok korktum valla, şimdi eşimi düzelticem derken bide bende bi problem çıkıcak diye aklım gidiyo, 2 gün daha bekliyimde bende gideyim diyorum dra, ama sıkıldım artık (
bayanlar biraz beni bilgilendirir misiniz
15 aydır cocuk yapmaya calısıyoruz etrafımda yeni evlenenlerin bile cocukları olmaya basladıkca iyice psikolojim bozulmaya basladı neyse eşim mayıs sonunda varikosel ameliyatı oldu yalnız biz daha hic sperm sayımı yaptırmadık doktor bir ara yaptır dedi "bir ara" hic olmadı ameliyattan beri hala ağrıları devam ettiği icin carsamba gunu baska bir doktora görünmeyi planlıyoruz gitmişkende sperm testi yaptırıcaz doktorumuz bizi hic bilgilendirmedi ameliyat sonrası neler yapmalıyız ne zaman hamile kalınabilir yada kullanmamız gereken ilac yada kür varmı bilmiyoruz zaten testin ne kadar önemli olduğunuda bu forumda öğrendim
şimdi daha ne kadar anne olmam için beklemem gerekiyor gittiimiz doktora ne gibi sorular sormalıyım yada esimin extra yapması gereken bişey varmı
bayanlar biraz beni bilgilendirir misiniz
15 aydır cocuk yapmaya calısıyoruz etrafımda yeni evlenenlerin bile cocukları olmaya basladıkca iyice psikolojim bozulmaya basladı neyse eşim mayıs sonunda varikosel ameliyatı oldu yalnız biz daha hic sperm sayımı yaptırmadık doktor bir ara yaptır dedi "bir ara" hic olmadı ameliyattan beri hala ağrıları devam ettiği icin carsamba gunu baska bir doktora görünmeyi planlıyoruz gitmişkende sperm testi yaptırıcaz doktorumuz bizi hic bilgilendirmedi ameliyat sonrası neler yapmalıyız ne zaman hamile kalınabilir yada kullanmamız gereken ilac yada kür varmı bilmiyoruz zaten testin ne kadar önemli olduğunuda bu forumda öğrendim
şimdi daha ne kadar anne olmam için beklemem gerekiyor gittiimiz doktora ne gibi sorular sormalıyım yada esimin extra yapması gereken bişey varmı
slm canım oncelıkle geçmiş olsun esın daha 4 ay olmus amelıyat olalı 3.aydan sonra bır test yapılması gerekıyor fakat en onemlısı 6. aydakı test sperm sayımı yanı ne zaman hamıle kalabılcegıne gelırse allahım buyuk ılk ay bıle hamıle kalma sansın var 12 ay sonrada genelde 12 ay sonunda geblık olusmamıs ıse tupe gonderım daha cok oluyor gercı cogu doktor cok kısa suredede gonderebılıyor tup bebege benımde esım amelıyat olalı n9 ay oldu bızdede yok hala bebıs esıne kecıboyuzu kuru uygulayabılırsın sayı ve hızı arttırıyor bırde cınko-evıcap- ve omega 3 verebılrısın bunlar etkılı oluyor bızım artıslarımız cok guzel ılerlemıstı kı morfolojjı soruumuz cıktı sımdı bende cınko evıcap ve omega 3 verıyorum esıme esın saglıklı beslensın proteın alımına dıkkat etsın koc yyumurtası cok ıyı gelıyor yerse onu yapabılırsın havuc kuru de yaapabılırsın ancak kacıboynuzu kuru ıle aynı zamanda uygulanmıyor esıne 6 ay dolana kadar slıp ıc camasırı gıydırmenı tavsıye ederım cunku amelıyatlı olan yumurtalıkların asagıya cok sarkmaması gerekıyor agrı olmaması ıcın 6 aydan sonra boxer kullanabılır benım esıme uyguladıgım seyler bunlar yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana gene sormak ıstedıgın bısey olursacevaplarım seve seve :)
Demirbaşlar olarak alıştık artık dimi:)
Aynı şeyleri yazmışız.
Nasılsın gogicim,nasıl gidiyor?
evet canım :)) ıyıyım sen nasılsınnn? valla artık otomatıge baglanmıs bır sekılde yazıyorum bunları ezberledım ınsallah herkese yardımcı olabılırız sen nasılsın ne durumdasın cnm ?buarada benım esımın dayısı bıze caksır otu ve kokunü gondermıstı bız onu 2 gun kullandık kaldırdık buaksam yenıden cıkartttım :) tekrar baslıcam esım pek memnun degıl ama bende ıcıcem dedım ıcıcemde mecbur onunla psıkolojısı bozulmasın dıye ınsallah faydası olur
:)Aynen canım,programlanmış gibiyiz artık.
Dediğin gibi birilerine faydası olsun da,o yeter.
Ben aynıyım gogicim,hala teste gitmedik.
iki hafta için de gidilcekmiş gerçi söz verildi:)
Hayırlısı bakalım.Çakşır suyunu biz de almıştık aktardan.
Bir iki kere kullandı dediğin gibi bıraktı.
Ama o kadar haklılar ki inan ısrar edemedim.
Bir çay kaşığı tattım düşün,suratımı da bozmamaya çalıştım tadarken:)
''fena değil ya,içilir yani''dedim ama yalan yani:)
Çok faydalı diyorlar,Hatay,Antakya taraflarında otunu yiyen koyunlar ikiz,üçüz doğuruyormuş,
bilim adamları araştırıyormuş falan:)İnşallah faydasını görürsünüz canım,biz de feyz alır devam ederiz.
:)) evet cnm aktardan bızde almıstık esım onu sorunsuz ıctı bos buzdolabı kokusu var bunda dıyordu ama dayısı mersınden gonderdı o gercegı yanı özü onu demledim ama pek hosnut olmadı bakalım ınsallah yarın aksam tekrardan baslıcaz bırlıkte :) kendımı feda edıyorum artık :))) dolanır dolanır dokerım daha olmadı ıctım dıye yeterkı o stres yapmasın soz verılmıs demek gıdılıcek ınsallh sozden donulmez cnm cok baskı yapma sende esıne stres cok etkılıyor bılıyorsun ıstedıgı zaman olsun raaht rahat olsun ınsallah guzel cıkar degerlerınız guzel bır sevınc olur pesındende gelır bebısler:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?