Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bu arada ebrulim hoşgeldin canım.. geçmiş olsun ayrıca zor bir süreç taşınmak neyseki halletmişsinizi sınavı da halledersen inşalalh bir sıkıntı kalmayacak sonra çalışmalara devam:)))

deryalçın canım ümitsizlik yok üzerinden 3 ay geçmiş de olsa hiç belli olmaz rabbim bilir belki bir ay belki ü ç ay sonra bilinmez ama en hayırlı zamanda olacak inan vakti xzamanı ne zamansa işte o zaman..

vee yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz inşalalh çokk beklemeden kavuşursunuz. lütfen testlrden ilk aylarda çok bişi beklemeyin ve sakın da üzülüp ümitsizliğe kapılmayın. bizim ameliyat sonrası yapılan iki testimizde hiç iç açıcı değildi bir sürü takviyeyee ve ameliyata rağmen. ben bu ameliyatın bize hiç faydası olmadı diye hayıflanırken 6. ayımızda aldık sonucumuzu. size tavsite edebileceğim tek şey kesinlikle takviyeleri ihmal etmeyin az da olsa eşinize verin yedirin.. konuşun gereğini önemini anlatın..
başka bir yolu yok çünkü ben pelk çok arkadaşımda da gördüğüm kadarıyla şunu söyleyebilirim ameliyatın yanında takviyede olursa başarı artıyor takviyeler bırakıldığında maalesef değerler eski haline dönebiliyor hamile olana kadar devam edin arkaaşlar.. en kısa zamanda sonuç almanız dileğiyle..

teşekkür ederim canım sağol evet mayıs ayında çekildi yine aynı şekilde nüksetmiş hatta ameliyat olmadan önceki durumdan daha fazla olduğu söylendi ilaç olarak evicap 400 ve arfginmax kullanıyodu onlarmı yaramadı anlamadım dr ilaç vermemişti ben kendim aldım ayrıca incir kürü yapıyodum bilmiyorum ki ne yapacağımı??????

bende bilmiyırum ki ne kadar doğru açıkcası bende bu değere fazla inanamadım hiç bu kadar düşme olur mu ??bakalım hayırlısı p.tesi tüp bebek merkezinde gidiceğiz bakalım ne diyecekler...

canım öncelikle geçmiş olsun..eşim de ılk ameliyatını 2 yıl once olmuştu,yapan bır prof.du..sadece ılk 3 ay yukselme gosterdı ondan sonra ameliyat oncesınden bıle kotu bır hal aldı..ilaçla bıraz daha ıyı bır duruma geldi ama bız o ameliyatla aşılama aşamasına bıle gelemedık,üstelik hiç takvıye de önermedı dr.umuz,işe yaramaz demişti..bız de hiçbişey kullanmadık..bız aynı yıl tüp bebeğe yönlendirildik ve tedavı gorduk..ama normalde de dondurulmuşlarla da negatıf sonuç aldık.. tüp bebek merkezındekı doktor-sizden çok ümitliydik ,demekki spermlerin tutunma kapasitesi zayıfmış-dedi..sonrası baya zor gectı benım ıçın

bu yıl 2 ürologla daha görüşüp tekrar ameliyat olduk..önceki ameliyat da nüksetmiş,velhasıl bu kez çift taraflı oldu..dr tavsiyesıyle proxeed kullanıyoruz gunde bır,,bunun yanında bı kaç vıtamın veriyorum

bı kaç doktora görünün,sonra karar verin bence
ve sakın olun,panık yapınca daha cok hata yapabılır ınsan
Rabbım yardımcınız olsun

Son düzenleme:

Ecrin merhaba,
Sizde bu ay mı yaptıracaktınız ilk testinizi, yoksa bi başkasıyla mı karıştırıyorum

sağol canım bende intenetten araştırdım sorun olmuyomuş dediğin gibi ben de geç yumurtlamıştım zaten kaç gün geç hatırlamıyorum ama en azından keseyi gördüm inş kalp atışlarınıda duyarım ve sağ salim kucağımıza alırız

Ecrin merhaba,
Sizde bu ay mı yaptıracaktınız ilk testinizi, yoksa bi başkasıyla mı karıştırıyorum

merhaba canım
evet yaptıracaktık ama yaptıramadık bi türlü,o bu şu derken kaldı
en son gecen perşembe aldım randevuyu ama eşim rahatsızlandı,bıraz toparlansın dıye erteledık
herşey yolunda gıtseydi bu aya aşılama düşünüyorduk
ama şuan için elle tutulur hiç birşey yok önümde

Son düzenleme:

Anladım canım yaa, hep bi aksilik çıkıyor zaten, benimde eşim yarın dr gidecek bi genel kontrol olsun diye bizim planımıza göre cuma test yaptırırız cteside dra gösteririz, ama dr yarın ne diycek bilmiyoruz tabi. Tabi geçen haftadan beri eşiminde morali bozuk gibi, çaktırmıyor ama sanki çok stress yaptı ya da buna ben sebeb oldum bilmiyorum ki. Sürekli endişeli bir ruh hali içindeyim vs vs derken çocuğuda gerdim heralde(( Buarada bende kürtajdan sonra ilk adetimi çarşamba günü oldum 36. günde. İlk 2 gün az-normal kanama gibiydi bu 3 günden beri aşırı yoğun kanamam var( Pedde bişey yok genelde, ama tuvalette sanki bıçaklanmışım gibi kanamam var, çok korktum valla, şimdi eşimi düzelticem derken bide bende bi problem çıkıcak diye aklım gidiyo, 2 gün daha bekliyimde bende gideyim diyorum dra, ama sıkıldım artık (

arkadaşlar meraba bnm eşimde 1 yıl önce varikosel ameliyatı oldu malesef hala bebiş yok..beni size şöyle bir sorum olacak ameliyattan önce sayı 6 mil. hareket 10 du..ameliyatın 3.ayında sayı 22 mil hareket 30 çıktı düzeliyor diye sevindik yakında olur sandık 6 ay geçti bebek olmayınca başka bi hastanede tekrarladık testi sayı 58 mil.hareket 50 çıktı tamam dedik artık sorun yok bekle bekle bir 6 ay daha geçti neyse artık sabrımız kalmadı tüp bebek merkezine gttik en azından bir defa aşılama deneyelim dedik ve sonuç bizi şok etti sayı 8 mil. hareket 0 orda ki doktor direk tüp bebek dedi şaşırdık kaldık sizce sonucun bu kadar farklı çıkması normal mi yoksa tüp bebek merkezlaerine güvenmemek mi gerekiyor başına böyle bişey gelen var mı?bir de son yapılan yani tüp bebek merkezinde yapılan testte eşim 2 gün perhizliydi bu da sonucu etkilemiş midir acaba?

bayanlar biraz beni bilgilendirir misiniz
15 aydır cocuk yapmaya calısıyoruz etrafımda yeni evlenenlerin bile cocukları olmaya basladıkca iyice psikolojim bozulmaya basladı neyse eşim mayıs sonunda varikosel ameliyatı oldu yalnız biz daha hic sperm sayımı yaptırmadık doktor bir ara yaptır dedi "bir ara" hic olmadı ameliyattan beri hala ağrıları devam ettiği icin carsamba gunu baska bir doktora görünmeyi planlıyoruz gitmişkende sperm testi yaptırıcaz doktorumuz bizi hic bilgilendirmedi ameliyat sonrası neler yapmalıyız ne zaman hamile kalınabilir yada kullanmamız gereken ilac yada kür varmı bilmiyoruz zaten testin ne kadar önemli olduğunuda bu forumda öğrendim
şimdi daha ne kadar anne olmam için beklemem gerekiyor gittiimiz doktora ne gibi sorular sormalıyım yada esimin extra yapması gereken bişey varmı

merhaba canım öncelikle hiç sters yapma sakin ol senin başından geçen olayın aynısını ben yaşadım ameliyat sonrası değerlerimiz bizimde yüksekti biz beklemek istemedik dr da bi aşılama ya da tüp bebek deneyin dedi aşılamaya karar verdik bizde 3 ay önce aşılama yaptırdım aşılama olacagı gün sperm sayısı 7 milyon çıktı ilri hız 0 (aşılama öncesi sayı 154 milyondu) bizde şok olduk tabi tutmadı sayıda stres çok önemli o yüzden düşmüştür bende ekimde tüp bebek tedavisine başlıcaktım ki hamile olduğumu öğrendim hiç beklemiyodum 5 haftalık hamileyim şu an inş rabbim sizlerede yaşatır ameliyatın 9. ayında hamile kaldım takviyelere devam edin keçi boynuzu kürü yap pekmezini yesin eşin güzel beslensin ilaçları kullanın ve en önemlisi bol bol dua edin ben keçi boynuzu kürü yaptım bitiminde hamile kaldım belki vesile olmuştur sayı ve hareketi artırıyo umudunuzu yitirmeyin çok düşük sayıda spermle hamile kalanlar var yeterki allah ol desintine başka dr daha görünsün eşin dediğim gibi sresten olabilr

canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun sağlıkla doğsun inşallah nasıl sevindim anlatamam çok büyük umut oldun bana çok rahatladım 10 güne kadar randevu aldık eşim için testi tekrarlayacağız ama artık biraz sabırsız davranıyoruz gelecek ay değerlere göre belki aşılama ya da tüp deneyeceğiz hayırlısı neyse o olur inşallah yine de çok şükür halimize forumda öyle zor durumda olan insanları okuyorum ki hep şükrediyorum..Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın..

canım bence ıyı şeyler düşün,,sen çok sıkıyorsun gibi kendini..sürekli endişeli durursan eşin hepten strese girer ve bu mevcut durumu zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz..eşlerimiz ister miydi böyle şeyler yaşamak?Bence biraz empati yapmak gerekiyor..çaba,sabır ve ümit..bunları çıkarma aklından
sana daha önce de yazmıştım hatırlarsan, düşük yeniden hamile kalmana kesinlikle engel değil

slm canım oncelıkle geçmiş olsun esın daha 4 ay olmus amelıyat olalı 3.aydan sonra bır test yapılması gerekıyor fakat en onemlısı 6. aydakı test sperm sayımı yanı ne zaman hamıle kalabılcegıne gelırse allahım buyuk ılk ay bıle hamıle kalma sansın var 12 ay sonrada genelde 12 ay sonunda geblık olusmamıs ıse tupe gonderım daha cok oluyor gercı cogu doktor cok kısa suredede gonderebılıyor tup bebege benımde esım amelıyat olalı n9 ay oldu bızdede yok hala bebıs esıne kecıboyuzu kuru uygulayabılırsın sayı ve hızı arttırıyor bırde cınko-evıcap- ve omega 3 verebılrısın bunlar etkılı oluyor bızım artıslarımız cok guzel ılerlemıstı kı morfolojjı soruumuz cıktı sımdı bende cınko evıcap ve omega 3 verıyorum esıme esın saglıklı beslensın proteın alımına dıkkat etsın koc yyumurtası cok ıyı gelıyor yerse onu yapabılırsın havuc kuru de yaapabılırsın ancak kacıboynuzu kuru ıle aynı zamanda uygulanmıyor esıne 6 ay dolana kadar slıp ıc camasırı gıydırmenı tavsıye ederım cunku amelıyatlı olan yumurtalıkların asagıya cok sarkmaması gerekıyor agrı olmaması ıcın 6 aydan sonra boxer kullanabılır benım esıme uyguladıgım seyler bunlar yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana gene sormak ıstedıgın bısey olursacevaplarım seve seve :)

Merhaba arkadaşım,doktorunuzun ''bir ara yaptırırsınız''dediği test ameliyattan sonra ki 3. ay da başlıyor.
6.ay da tekrarlanıyor.Testten önce ki perhiz süresini de dikkate alarak en kısa süre de test yaptırabilirsiniz yani.
İlk 3 ayınız dolmuş çünkü.İnşallah her şey yolunda gider de en kısa sürede mucizenize kavuşursunuz.
Biz 8.aya girdik ameliyat sonrası hala bekliyoruz.Hiç belli olmuyor yani,ilk aylarda da kalan var,
1,5 sene sonra da.Bu durum da sabretmek yapabileceğimiz en güzel şey.
Takviyeler,kürler çok önemli tabi.Ameliyattan sonra ki 15. gün başlanıyor normalde.
Bir an önce başlayın o yüzden.Yapabileceğiniz çok şey var.
Hepsini paylaştık ama tekrar yineleyim.keçi boynuzu kürü fix zaten.
Kürünü tüketemiyorsa,pekmezi,keçi boynuzu özü de olabilir.
Havuç kürü uygulayabilirsiniz.Proxeed plus çok önemli bir takviye,hemen hemen hepimiz kullandık topikte.
Fiyatı biraz tuzlu ama muadili olarak GNC argin max men'de alabilirsiniz.Aynı işlevi görüyor.
Omega 3,evicap,zinco-c,kore ginsengi...
Bunlar birlikte tüketebileceğiniz vitaminlerden.
İlaç olarak da isim vermeyim sayımdan sonra dr'nuz gerek görürse verecektir zaten.
En önemlisi de inanmak.Gerçekten geleceğine,çektiğimiz bütün sıkıntıların biteceğine yürekten inanmak.
Allah kolaylık versin,dilerim en kısa süre de güzel haberlerinizi paylaşırsın.

Demirbaşlar olarak alıştık artık dimi:)
Aynı şeyleri yazmışız.
Nasılsın gogicim,nasıl gidiyor?

Demirbaşlar olarak alıştık artık dimi:)
Aynı şeyleri yazmışız.
Nasılsın gogicim,nasıl gidiyor?

evet canım :)) ıyıyım sen nasılsınnn? valla artık otomatıge baglanmıs bır sekılde yazıyorum bunları ezberledım ınsallah herkese yardımcı olabılırız sen nasılsın ne durumdasın cnm ?buarada benım esımın dayısı bıze caksır otu ve kokunü gondermıstı bız onu 2 gun kullandık kaldırdık buaksam yenıden cıkartttım :) tekrar baslıcam esım pek memnun degıl ama bende ıcıcem dedım ıcıcemde mecbur onunla psıkolojısı bozulmasın dıye ınsallah faydası olur

:)Aynen canım,programlanmış gibiyiz artık.
Dediğin gibi birilerine faydası olsun da,o yeter.
Ben aynıyım gogicim,hala teste gitmedik.
iki hafta için de gidilcekmiş gerçi söz verildi:)
Hayırlısı bakalım.Çakşır suyunu biz de almıştık aktardan.
Bir iki kere kullandı dediğin gibi bıraktı.
Ama o kadar haklılar ki inan ısrar edemedim.
Bir çay kaşığı tattım düşün,suratımı da bozmamaya çalıştım tadarken:)
''fena değil ya,içilir yani''dedim ama yalan yani:)
Çok faydalı diyorlar,Hatay,Antakya taraflarında otunu yiyen koyunlar ikiz,üçüz doğuruyormuş,
bilim adamları araştırıyormuş falan:)İnşallah faydasını görürsünüz canım,biz de feyz alır devam ederiz.

:)) evet cnm aktardan bızde almıstık esım onu sorunsuz ıctı bos buzdolabı kokusu var bunda dıyordu ama dayısı mersınden gonderdı o gercegı yanı özü onu demledim ama pek hosnut olmadı bakalım ınsallah yarın aksam tekrardan baslıcaz bırlıkte :) kendımı feda edıyorum artık :))) dolanır dolanır dokerım daha olmadı ıctım dıye yeterkı o stres yapmasın soz verılmıs demek gıdılıcek ınsallh sozden donulmez cnm cok baskı yapma sende esıne stres cok etkılıyor bılıyorsun ıstedıgı zaman olsun raaht rahat olsun ınsallah guzel cıkar degerlerınız guzel bır sevınc olur pesındende gelır bebısler:))

:)Kıyamam sana,nasıl büyük bi fedakarlık tahmin edebiliyorum.
ya bizim ki boş dolap kokusundan ziyade acı ve keskin bir tattı.
İçimi hiç kolay değildi yani onu hatırlıyorum.
Hala duruyor gerçi,tarihi geçmemiştir herhalde ama içileceğini de sanmıyorum.
Öyle canım,baskı yapmıyorum.O'da haklı çünkü.Onların üstünde ki ağırlık bizden çok fazla aslında.
Hep ağlaşıyoruz ya'',biz hazırlayıp vermesek takviyeleri kullanmayacaklar,yorulduk,yıprandık,
ne zor işlermiş''vs vs...Bizler konuşabiliyoruz ama onlar çok dile getirilmesinden,konuşulmasından hoşlanmıyorlar.
Omuzlarında ki yük ne kadar rahat görünseler de gün gibi ortada aslında.
İnşallah dediğin gibi bir an önce gelsin bebişler ama çok değişken benim duygularım bu aralar.
Bazen bir iki gün çok rahat oluyorum,''nihayetin de olucak,napayım beklersem beklerim''diyorum.
Ertesi gün ''neden hala olmadı,ameliyat olalı kaç ay oldu daha ne kadar beklemek gerekiyor ki''diyorum.
Tuhaf yani.Ama değişmeyen tek şey eşime olan duruşum.
Hep aynı güçlü pozlar,''boşver napalım olmazsa olmaz,canımız sağolsun''tesellileri.
Teselli de değil aslında.Gerçek olan lmazsa olmaz.Sahip olduklarımıza bakınca şükredicek çok şey var.
Ah bir de şu çevre faktörü olmasa.Her işe burnunu sokan kerameti kendinden menkul kişiler can yakmaya kalkmasa.
Bu kadar takmayacağımıza eminim aslında.Allah'ın işi bu,sorgulamak,irdelemek kimin haddine.
Ama öyle olmuyor işte.Başkalarına göre sorunsuz görünen hayatın da ki tek eksik ne ise,onu gözüne sokuyorlar.
Haz duyuyorlar resmen.''evet güzel,evet şanslı,evet iyi bir evliliği,düzgün bir hayatı var ama bebeği yok''
Hadi bel altı vuralım,o eksiğiyle ezelim diyorlar.Amaaaan öyle çok örneğini yaşadım ki artık alıştım aslında.
''düşünmüyorum,böyle çok rahatım''yalanlarımıza ister inansınlar,ister inanmasınlar.
En acısı da ne biliyor musun,seni yaralarken kendi evlatlarını dillendirip kullanmaları.
Bir başkasının yarasını deşmek isterken,kendi çocuğunu kullanırsan bu Allah'ın gücüne gitmez mi?
Gerçekten anlamıyorum,nasıl bir haz duyar bir kadın hemcinsinin bu yoksunluğundan ya?
Benim çocuğum yok tamam,senin bundan kazancın ne?
sana ne yararı var bunu dile getirmenin?''siz de çok tembelsiniz,hadi artık elinizi çabuk tutun,
bebeksiz ev ev mi''Böylesine basit cümlelerle kendini ucuzlaştırırken eline geçen ne?
Sırf kibarlığından nezaketinden ''daha erken olduğunu düşünüyoruz,bakalım geçsin bir kaç sene elbet düşünücez''
diye seni geçiştirmeye çalışan insana pis pis gülerek ne katıyorsun acaba o cehaletine?
Ooooof çok dolmuşum:)Var ya böylelerini bu sorunumuz hallolduktan sonra bir temiz benzeticem o olucak.
Bileniyorum şimdi:)Keser döner sap döner gün gelir hesap döner...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…