Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım ya sen aşılamayı devlet demi yaptırdın yoksa özelde mi

merhaba kızlar.
biz de yaklaşık 100 gün çnce varikosel ameliyatı olmuştuk.Öncesinde 1 kere hamile kalmış ancak 9. haftada bebeğimin kalbi durmuştu.dr bunun morfolojiden olabileceğini söyledi eşimin morfolojisi %2 idi.sayı ve hareketlilik fena değildi ameliyat öncesi hızlı ileri hareketli %14 civarıydı.Önceki gün ameliyat ertesinde ilk spermogramımızı verdik.sayı 120 milyon-ml. ve bizim için en önemlisi morfoloji %16ya çıkmış krugere göre.Ancak ileri hızlı hareketli %7ye düşmüş, yavaş ileri hareketli oranı %46 olduğu için dr. değerler gayet iyi dedi(hızlı +yavaş ileri hareket oranı %50den fazla olması yeterliymiş). bir türlü transferini yaptıramadığımız embriyomuzu(6 aydır sürekli bir engel çıkıyor-vardır bir hayır diyoruz) bu ay da transfer zamanı KPSS sınavına denk geldiğinden yaptırmayı uygun görmedik.ama eşimin değerleri iyi çıktığından moral oldu, artık önümüzdeki ay transfere daha rahat bir ruh haliyle girerim diye düşünüyorum.

canlarım günaydın çok uzun bir ara oldu özlemişim sizinle dertleşmeyi. sonunda taşınma olayı bitti ama bu arada neler yaşadım bir bilseniz nakliye firması tarafından dolandırıldık eşyalarım gecenin bir yarısı taşındı falan mahvoldum yani neyse buarada forumda yeni bir hamişimiz varmış çok sevindim inş devamı da gelir bir bir hamile kalırız gerçi benim bu ay dinlenme ayım çünkü bir ay annemlerde kalıcaz 22 eylülde sınava girip öyle gidicem bursaya bakalım o zaman tekrar başlıcaz çalışmalara.

selam hanımlar eşim 3 ay önce ameliyat olmuştu dün testimizi yaptırdık heyecan dolu 4 saat geçmek bilmedi sanki bizim için .ameliyat öncesi 2 tane ayrı yerlerde test yaptırmıştık önce eski degerleri yazayım 1 hafta arayla yapılmıştı bu 2 test.

miktar=4 cc
görünüm=opak
likefikasyon zamanı=normal
ph=8
viskosite=normal
sperm sayısı=12 milyon
motilife=1.saat= %5 ileri hareketli
% 10 yavaş hareketli
% __ atipik hareketli
% 85 hareketsiz
3.saat= % __ ileri hareketli
%5 yavaş hareketli
%__ atipik hareketli
%95 hareketsiz
KIZLAR BU 1.TEST YANİ AMELİYAT ÖNCESİ DEGERLER ŞİMDİDE AMELİYAT ÖNCESİ 1 TESTİMİZ DAHA VAR BUNDAN 1 HAFTA SONRAKİ TESTİMİZ...

miktar=3
likefaksiyon süresi=30
ph=7.8
renk=açık sarı
sayı=6 milyon
ileri hareketli sp.kons (a+b)= %2
ileri hızlı hareketli ( a ) = %1
ileri yavaş hareketli ( b ) = %1
hareketsiz ( d ) = % 2
görünüm=opelesan

KIZLAR BUNLARDA 2.TESTİMİZDİ AMELİYAT ÖNCESİ ŞİMDİ AMELİYAT SONRASI 3.AY BEKLEDİKTEN SONRA TESTİMİZ...

abstinans=4
renk=beyaz
koku=özel
vizkozite=normal
aglütinasyon=yok
likefaksiyon=20
volüm=5,3
konsantrasyonu=3 milyon ( 15 den yukarı olması lazımmış bu degerin )
totel miktar= 16 milyon ( 39 milyondan yukarı olması lazımmış bu degerin )
lökosit=yok
ph=7,5
ileri hareketli= % 52
yerinde hareketli= %14
hareketsiz = %34

KIZLAR DEGERLERİMİZ BÖYLE DOKTOR 15 GÜN SONRA TEKRAR ÇAGIRDI TEKRAR TEST VERECEKMİŞİZ ONA GÖRE İLAÇ YAZACAKMIŞ SON DEGERLERİMİZ NASIL SİZCE SAYIYI NASIL YÜKSELTEBİLİRİZ PROXEED PLUS SAYIYI ARTIRIYORMU???

selam canım gittik dün testimizi yaptırdık yazdım canım test degerlerimizi.eşini zorlama canım streste sperm sayısını etkiliyor adet olduktan sonra verir testini şimdi korkuyodur eşinde düzelme olmamıştır diye inşallah sizde düzelme vardır içini ferah tut

bakalım artık cnm hayırlısı ..sizin değerlere baktım anladığım kadarıyla ii gibi....rabbim inşlah yüzümüze bakarda kısa zamanda hayırlısıyla evimizi şenlendirir....cnm sen ne kadarlık evlisin,nerde oturuyosun

10 aylık evliyim canım balıkesirde oturuyorum sen canım.ileri hızımız yükselmiş ama sayı az yükselmiş canım bakalım hayırlısı doktor 2 hafta sonra tekrar test istedi ona göre ilaç yazacakmış

ben 1 yıllık evliyim canım (18 eylülde 1 yıl bitecek) ,ankarada oturuyorum..inşallah sayınızda artış gösterir kader arkadaşım benim,,,canım benim 2 hafta sonra test verdiğinde de sonuçları paylaşır mısın,ayrıca doktor hangi ilaçları yazcak falan onlarıda yazarsan çok sevinirim...bu konuda birbirimize yardımcı olalım,en azından doktora gittiğimizde bilinçli bi şekilde gideriz,biliysn doktorlar biz söylemeden çoğu şeyi önemsemiyor......allah yardımcımız olsun....

evet canım yaa herkes ameliyat sonrası degerlerini yazsa iyi olur aslında 3 ay sonraki 6 ay sonraki degerleri sonuçta burda bilgileniyoruz ben çok merak ediyordum ilk başlarda acaba ne kadar artış olacak diye ama çok az yazan bulmuştum oda detaylı bi şekilde yazmamışlardı bile ayy canım yaa diyorum acaba proxeed plus mu 1 ay kullanıp öylemi test yapsak diyorum acaba bu hafta almayı düşünüyoz o ilaçtan 2 hafta da çok erken test için 1 ay sonra falan daha iyi olur aslında..ben 2 ay keçi boynuzu kürü yaptım eşime.polen propolis arısütü bal karışımı yedi sabah akşam bir tatlı kaşıgı.ama 1 ay hiç bişey yiyip içmedi.şimdi tekrardan polen karışımına başladık keçi boynuzu kürü yapmayı düşünmüyorum aslında evde var 1 haftalık kadar onları bitirim olmazsa çok yorucu bi süreç valla Allah herkese sabır versin.havuç kürüde duydum ben spermlere iyi geldigini.sizin degerler kaçtı canım

Vala canım değerler aklımda değil,yrn bakar yazarım mutlaka,,benim adam sözümü hiç tutmuyo vala,ilk 2 ay keçiboynuzu pekmezi içti sonra onuda bıraktı,hiç bişi yeyip içeremiyorum ya,,allah sonumuzu hayır etsin.proxeed plus ı doktora sorsaydın keşke?

canım ya sen aşılamayı devlet demi yaptırdın yoksa özelde mi
canım özelde yaptırdım ben.sana tavsiyem spermi yıkattırabileceğin bir yerde yaptır aşılamanı.bazı yerlerde sperm yıkama işlemi yapmıyorlar.sen başka bir yerde yıkatıp kendin götürüyorsun.bu da bizim gibi sperm problemi olanlar için iyi değil.buna dikkat et derim ben.bu arada rahim filmi çektirmediysen onu da çektir mutlaka değilse 1 ay ileri atar aşılama tarihin.

kızınız mı geliyor :) maşaallah barekallah..Rabbım ne kadar güzel..inşaallah hayırlı bır evlat olur..sağlıcakla gelir inş.
tabi kız ya cilve yapacak,ondan öyle şımarmıştır o,,bı de ne çok beklenıldığının farkındaysa tamam :) döne döne oynar artık

aşılamadan sonra hamılelık konusundaki tesbıtını bende düşünmüştüm..hatta senın hamılelığınden sonra aklıma geldı desem ınanır mısın!
ilaçlar yumurtayı kolay çatlatmaya falan mı neden oluyor acaba?

SORDUM CANIM AMELİYATTAN 1 AY SONRA KULLANMAYA BAŞLAYABİLİR DEDİ BİZ İHMAL ETTİK ALMADIK CANIM BELKİ ŞİMDİ DEGERLER DAHA İYİ OLACAKTI NEYSE HERŞEYİN HAYIRLISI RABBİM VERDİKTEN SONRA ÖYLEDE VERİR BÖYLEDE İNŞALLAHHH TEZ ZAMANDA HAMİŞ KALIRIZ

hım anladım cnm,aslında ben sadece fikir alıyorum hemen yaptırmıycam,eşim varikosel ameliyat olalı 3 ay oldu henüz ilk kontrollerine gitmedik ama ben ümitsizim.bu yüzden olumsuz sonuç olduğunda yaza kadar deneyip eğer hamiş olmazsam aşılamaya geçmeyi düşünüyorum biliyorum artık herşeyin hayırlısı inşlh gerek kalmaz bu aşamalara..ama ben yinede şimdiden kendimi maddi manevi herşeye hazırlıyorum.en azından ameliyat üzerinden 1 yıl geçene kadar biraz para biriktirriz,o zamana kadar doğal yolla hamiş olursam bebişime harcarım parayı,hamiş olamazsam aşılama ve ilaşlar vs....eğer herşey güzel giderse süpriz olacak bana anlıycan...

merhaba canım bugün gittim dr kese göründü 5 haftalık dedi dr kese harici bişey görmedik kalp atışları için 15 gün sonraya gel dedi ben 6 haftalık diye düşündüm adete göre 6 haftalık ama 5 haftalık çıktı bi sorun olmaz demi tedirgin oldum dr bi problem yok dedi kalp atışını bi duyalım dedi ama içim rahat değil 15 gün geçmez şimdi

Sonuçlarınız süper çıkmış, umarım daha iyi haberleride verirsiniz, bende merakla önümüzdeki haftayı bekliyorum

slm kızlar ben yeni üyeyim sizden bilgi almak istiyorum ben de 2 yıllık evliyim ilk bir yıl olur ümidiyle dr gitmedk daha sonradan eşim ve ben dr gittiğimizde eşimde iki taraflı varikosel olduğunu öğrendik ve geçen yıl kasım ayında sol taraflı ameliyat oldu ameliyat sonrası değerleri 11 milyona düştü mayıs ayındaki testte ise ml 20 milyon totalde 90 milyon motilite ise %35 idi ağustos ayında ise ml 2.6 milyon totalde 8.8 milyon motilite ise %39 olarak çıktı bu sonuçlardan sonra dünyam yıkıldı ne yapacağımı inanın bilmiyorum lütfen yardımcı olun dr tekrar ameliyat söyledi aynı ameliyat olmadan önceki seviyesine ulaştığını belirtmiş.hiç böyle olan varmı acaba bir yol gösterin bu şartlarda tüp bebek uygunmudur(((

öncelikle geçmiş olsun canım benımde esım kasım ayında amelıyat oldu 3.ayda cok sukur 6 kat yukselmıstı 7 .ayda bıraz dusus oldu ama sıznkı kadar degıl esıne amelıyattan sonra renklı doppler cekıldımı? varıkoselın ortadan kalkıp kalmadıgına bakılan bır yontem bu ultrason ama renklı eger onu cektırmdıysenız mutlaka cektırın varıkosel nuksetmıs olabılır tekrar yada tam temızlenmemıstır doktor tekrar amelıyat dıyorsa varıkoselı temızlememısmı yanı bırde esıne ılac kur kullanmadınmı hıc

Offf bide böyle şeyler var demi? Üzüldüm arkadaşım, testlerin doğruluğundan eminmisiniz peki? Yaa bide sanırım sağlıklı (varikoseli olmayan) bir erkekte bile bu sprem değerleri değişebiliyo, ama tabi biz sürekli gözlem altında tuttuğumuz için bunun farkındayız, belkide gerçekten bu değişimler normaldir

canım benim çokk teşekkür ederim güzel dileklerin için.. rabbim sizlere de en kısa zamanda yaşatsın inşalalh bu güzel duyguları.. hep duaalrımdasınız inan.. aşılamanın etkisi sonraki aylarda devam edebiliyormuş zaten belki de vesile oluyordur.. biz bilemiyoruz işte.. herşey vakti zamanında.. inşallah sizlerin vakti de çokkkkk çooooookkk yaklaşmıştır canım..

canım hiç stres yapma iki hafta sonra gidince göreceksin merak etme.. ilk zamanlar sat ile bir uyumsuzluk oluyor. biliyorsunuz benmi yumurtam geç çatlıyordu va çoğunlukla çatlamıyordu. o yüzden benim adet tarihime yani satıma bakarsak şu anda 15 haftalık olmam lazım. geç döllenme olduğu için benim doktorum karışıklık olmasın diye adetimi iki buçuk hafta öne çekti o şekilde hesaplanıyor şimdi. muhtemelen senniki de tahmini yumurtlamandan bir hafta sonra olmuştur yumurtlama ve dölenme. o yüzden bir hafta geriden görünür ama zamnla düzene girer merak etme hiç ama hiç stres yapılacak bişi değil inan.. ama 5 haftalık da çok erken görünmesi için. en iyisi 7 haftalıkken bende 7+5 de herşeyini net olarak görmüş ve duymuştum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…