canım yazdıkların beni çok duygulandırdı,bunları malesef hepimiz yaşıyoruz,okadar içi acıyorki insanın...insanlar küçümsemeye başlıyo,bebekli olan arkadaşların (güya şaka yapıyorlar),biz bebeksiz gelin kabul etmeyiz ay deyip katıla katıla gülüyorlar,insanlar acıyarak bakıyo ay canım senin bebek olmuyo demiiii....,sonra bi bebeği kucağına aldığında annesi tedirgin oluyor,biz anne değiliz ya bebeği tutmayı beceremeyiz,kolunu kanadını kırarız diye korkuyorlar....halbuki etrafıma bakıyorum rabbim in gücüne gitmesin anneliği haketmeyen okadar çok insan varki,,,biz anne olmadan bebek bakımını,bbek pisikolojisini,bebek dilini,eğitimini okadar ii biliyoruz,ama onlar bu saydıklarımın ancak anne olununca bilineceği kanısında,halbuki onların yaptığı sadece doğurmak,başka hiç bi halt dan anladıkları yok,çocuğu nsl seveceğini bile bilmiyorlar,,,,rabbim bölelerini ıslah etsin,....:)Kıyamam sana,nasıl büyük bi fedakarlık tahmin edebiliyorum.
ya bizim ki boş dolap kokusundan ziyade acı ve keskin bir tattı.
İçimi hiç kolay değildi yani onu hatırlıyorum.
Hala duruyor gerçi,tarihi geçmemiştir herhalde ama içileceğini de sanmıyorum.
Öyle canım,baskı yapmıyorum.O'da haklı çünkü.Onların üstünde ki ağırlık bizden çok fazla aslında.
Hep ağlaşıyoruz ya'',biz hazırlayıp vermesek takviyeleri kullanmayacaklar,yorulduk,yıprandık,
ne zor işlermiş''vs vs...Bizler konuşabiliyoruz ama onlar çok dile getirilmesinden,konuşulmasından hoşlanmıyorlar.
Omuzlarında ki yük ne kadar rahat görünseler de gün gibi ortada aslında.
İnşallah dediğin gibi bir an önce gelsin bebişler ama çok değişken benim duygularım bu aralar.
Bazen bir iki gün çok rahat oluyorum,''nihayetin de olucak,napayım beklersem beklerim''diyorum.
Ertesi gün ''neden hala olmadı,ameliyat olalı kaç ay oldu daha ne kadar beklemek gerekiyor ki''diyorum.
Tuhaf yani.Ama değişmeyen tek şey eşime olan duruşum.
Hep aynı güçlü pozlar,''boşver napalım olmazsa olmaz,canımız sağolsun''tesellileri.
Teselli de değil aslında.Gerçek olanlmazsa olmaz.Sahip olduklarımıza bakınca şükredicek çok şey var.
Ah bir de şu çevre faktörü olmasa.Her işe burnunu sokan kerameti kendinden menkul kişiler can yakmaya kalkmasa.
Bu kadar takmayacağımıza eminim aslında.Allah'ın işi bu,sorgulamak,irdelemek kimin haddine.
Ama öyle olmuyor işte.Başkalarına göre sorunsuz görünen hayatın da ki tek eksik ne ise,onu gözüne sokuyorlar.
Haz duyuyorlar resmen.''evet güzel,evet şanslı,evet iyi bir evliliği,düzgün bir hayatı var ama bebeği yok''
Hadi bel altı vuralım,o eksiğiyle ezelim diyorlar.Amaaaan öyle çok örneğini yaşadım ki artık alıştım aslında.
''düşünmüyorum,böyle çok rahatım''yalanlarımıza ister inansınlar,ister inanmasınlar.
En acısı da ne biliyor musun,seni yaralarken kendi evlatlarını dillendirip kullanmaları.
Bir başkasının yarasını deşmek isterken,kendi çocuğunu kullanırsan bu Allah'ın gücüne gitmez mi?
Gerçekten anlamıyorum,nasıl bir haz duyar bir kadın hemcinsinin bu yoksunluğundan ya?
Benim çocuğum yok tamam,senin bundan kazancın ne?
sana ne yararı var bunu dile getirmenin?''siz de çok tembelsiniz,hadi artık elinizi çabuk tutun,
bebeksiz ev ev mi''Böylesine basit cümlelerle kendini ucuzlaştırırken eline geçen ne?
Sırf kibarlığından nezaketinden ''daha erken olduğunu düşünüyoruz,bakalım geçsin bir kaç sene elbet düşünücez''
diye seni geçiştirmeye çalışan insana pis pis gülerek ne katıyorsun acaba o cehaletine?
Ooooof çok dolmuşum:)Var ya böylelerini bu sorunumuz hallolduktan sonra bir temiz benzeticem o olucak.
Bileniyorum şimdi:)Keser döner sap döner gün gelir hesap döner...
canım yazdıkların beni çok duygulandırdı,bunları malesef hepimiz yaşıyoruz,okadar içi acıyorki insanın...insanlar küçümsemeye başlıyo,bebekli olan arkadaşların (güya şaka yapıyorlar),biz bebeksiz gelin kabul etmeyiz ay deyip katıla katıla gülüyorlar,insanlar acıyarak bakıyo ay canım senin bebek olmuyo demiiii....,sonra bi bebeği kucağına aldığında annesi tedirgin oluyor,biz anne değiliz ya bebeği tutmayı beceremeyiz,kolunu kanadını kırarız diye korkuyorlar....halbuki etrafıma bakıyorum rabbim in gücüne gitmesin anneliği haketmeyen okadar çok insan varki,,,biz anne olmadan bebek bakımını,bbek pisikolojisini,bebek dilini,eğitimini okadar ii biliyoruz,ama onlar bu saydıklarımın ancak anne olununca bilineceği kanısında,halbuki onların yaptığı sadece doğurmak,başka hiç bi halt dan anladıkları yok,çocuğu nsl seveceğini bile bilmiyorlar,,,,rabbim bölelerini ıslah etsin,....
arkadaşlar bizdeki tek sorun sayı kaldı şimdi hareketliliği artırdıkçok şükür 3 ayda.morjolojimizde sorun yok ama sayı daha tam istedigimiz miktara gelmedi.proxeed plus sayıyı artırıyormu?????? yardımcı olurmusunuz lütfen bide havuç kürü sayıyımı artırıyor yoksa hareketlilige falanmı iyi geliyor ??? yardımcı olursanız sevinirim kızlar şimdiden teşekkürler..inşallah hepimizin göbüşleri dolar yavrularımıza tez zamanda kavuşuruz
Merhaba arkadaşım;sayı konusunda kelin ilacı olsa durumunda olduğumuz için,yardımcı olamıycam
Proxeed biz de hızı arttırmıştı.Ama sayıya etkisi olanlarda var.
Havuç kürü de hareket ve hız için.
canım yaa valla keçi boynuzu kürü bizde harekete iyi geldi çok şükür.hareketle bi sıkıntımız kalmadı şuan sayımız 16 milyon onun 40 milyon üstünde olması lazımmışnasıl çıkaracagız bilmiyorum:18:
:)Kıyamam sana,nasıl büyük bi fedakarlık tahmin edebiliyorum.
Öyle canım,baskı yapmıyorum.O'da haklı çünkü.Onların üstünde ki ağırlık bizden çok fazla aslında.
Hep ağlaşıyoruz ya'',biz hazırlayıp vermesek takviyeleri kullanmayacaklar,yorulduk,yıprandık,
ne zor işlermiş''vs vs...Bizler konuşabiliyoruz ama onlar çok dile getirilmesinden,konuşulmasından hoşlanmıyorlar.
İnşallah dediğin gibi bir an önce gelsin bebişler ama çok değişken benim duygularım bu aralar.
Bazen bir iki gün çok rahat oluyorum,''nihayetin de olucak,napayım beklersem beklerim''diyorum.
Ertesi gün ''neden hala olmadı,ameliyat olalı kaç ay oldu daha ne kadar beklemek gerekiyor ki''diyorum.
Hep aynı güçlü pozlar,''boşver napalım olmazsa olmaz,canımız sağolsun''tesellileri.
Teselli de değil aslında.Gerçek olanlmazsa olmaz.Sahip olduklarımıza bakınca şükredicek çok şey var.
Ah bir de şu çevre faktörü olmasa.Her işe burnunu sokan kerameti kendinden menkul kişiler can yakmaya kalkmasa.
Bu kadar takmayacağımıza eminim aslında.Allah'ın işi bu,sorgulamak,irdelemek kimin haddine.
Ama öyle olmuyor işte.Başkalarına göre sorunsuz görünen hayatın da ki tek eksik ne ise,onu gözüne sokuyorlar.
Haz duyuyorlar resmen.''evet güzel,evet şanslı,evet iyi bir evliliği,düzgün bir hayatı var ama bebeği yok''
Hadi bel altı vuralım,o eksiğiyle ezelim diyorlar.Amaaaan öyle çok örneğini yaşadım ki artık alıştım aslında.
''düşünmüyorum,böyle çok rahatım''yalanlarımıza ister inansınlar,ister inanmasınlar.
En acısı da ne biliyor musun,seni yaralarken kendi evlatlarını dillendirip kullanmaları.
Bir başkasının yarasını deşmek isterken,kendi çocuğunu kullanırsan bu Allah'ın gücüne gitmez mi?
Gerçekten anlamıyorum,nasıl bir haz duyar bir kadın hemcinsinin bu yoksunluğundan ya?
sana ne yararı var bunu dile getirmenin?''siz de çok tembelsiniz,hadi artık elinizi çabuk tutun,
bebeksiz ev ev mi''Böylesine basit cümlelerle kendini ucuzlaştırırken eline geçen ne?
Sırf kibarlığından nezaketinden ''daha erken olduğunu düşünüyoruz,bakalım geçsin bir kaç sene elbet düşünücez''
diye seni geçiştirmeye çalışan insana pis pis gülerek ne katıyorsun acaba o cehaletine?
Ooooof çok dolmuşum:)Var ya böylelerini bu sorunumuz hallolduktan sonra bir temiz benzeticem o olucak.
kızlar merhaba,bir süre yazamadım foruma. öğretmen atamaları vardı malum.bu hafta hep onunla uğraştım.neyse ki güzel sonucu aldım arkadaşlar. istanbula atandım çok şükür. eşimden ayrılmak zorunda kalmayacağım yani:)) yarın göreve başlıyorum. artık bu moralle bebek çalışmalarına tam gaz devam... herkese kolay gelsin:)))
kızlar merhaba,bir süre yazamadım foruma. öğretmen atamaları vardı malum.bu hafta hep onunla uğraştım.neyse ki güzel sonucu aldım arkadaşlar. istanbula atandım çok şükür. eşimden ayrılmak zorunda kalmayacağım yani:)) yarın göreve başlıyorum. artık bu moralle bebek çalışmalarına tam gaz devam... herkese kolay gelsin:)))
:)Kıyamam sana,nasıl büyük bi fedakarlık tahmin edebiliyorum.
Teşekkür ederim, çok sağol. evet baya büyük sayılırdıve nerdeyse hormonların artık maksimuma ulaştığı bi evrede olduğu için hem psikolojik hem fizyolojik baya travma yaşadım, ama 35 günde yinede iyi toparlandım. Benim herşey çok sağlıklı giderken 9. haftada çok anormal bi kanamam oldu, apar topar hastaneye gittik 4-5 gün hastanede yattım, bi 10 gün kadarda evde yattım. Hastaneden çıkarkende iyi durumdaydık bebek falan sağlıklı gözüküyordu, 10 gün sonraya kontrolüm vardı işte o arada kontrolden belkide 1-2 gün önce kalbi durmuş meğer. Ölçümleri falan haftasıyla uyumluydu çünkü. Ondan sonrası dr bunu vücut kendi kendine atamaz plasenta vs bi dünya şeyi oluşmuştu derken o gün akşam kürtajla aldılar. Şimdi bi an önce iyileşmeyi ve yeniden denemeyi bekliyorum, malesef çivi çiviyi söker Böyle işte arkadaşım kısaca hikayemiz, tek duam Yüce Allahım kimselere böyle sıkıntı vermesin. İnşallah herşey gönlümüze göre ve umduğumuz gibi olur:)
canım bızım degerler amelıyattan 3 ay sonra cok guzel arttı hıcbırseyde sorun yoktu 7. ayımızda morfolojı bıraz dustu 8 .ayda cıktı hız dustu en son 3 hafta arayla yapılan testtın ılkınde morfolojı ıkıncısınde hız sorunu cıktı anlam veremedım fakat farklıs eylerden sıkıntılarımız oldu sanırım esım streslıydıdoktorunda demesı bu suanda stres cok etkılıyo ve 3 haftaarayla bukadar fark cıkmaz dıyor esım kecıboynuzu ıcıyordu onu bıraktık sımdı elımde cınko evıcap omega 3 var onları verıyorum mayısı beklıyorum ben cnm mayısta tup bebek yapıcam ınsallah neden mayıs derse malum maddı yonden 3 yıllım evlı olunca esımın calıstıgı banka karsılıyacak ınsallah sorun cıkmassa cnm sımdılık beklıyoruz kuzum yapıcak bırsey yok belkı dıyorum bebıs suprız yapar kendılgınden cıkar yola gelır :) ınsalllahhhh bızım 10 ay oldu canım 10-12.aylarda hamıle kalan bırkac arkadasım var canım onları dusunuyorum umut oluyor :) ınsallah sıızınde kendılıgınden gelır saglıklı sekılde bebıs esın takvıye kullanıyormu suanda senın... buarada bızım 3. ve 6 .ayda renklı doppler ıle bakıldı amelıyat basarısını varıkosel kalmısmı dıye ama cok sukur guzel cıktı hıc varıkoselde eser yok doktorumuz ılerı derece oldugu ıcın 1 sene en ıdeal zamandır hasarın ortadan kalkması ıcın demıstı cnım cunku bızım cıft traflı ve ılerı derecedeydı son noktadaymısız yanı demıstım hatırlıyorsan amelıayttan baska caremız yokmus off off amma yazdım :))) boyle ıste cnm ınsallah gelsın bebıslerımız en kısa zamanda saglıklı sekılde sen asılama denemısmıydın ???
cnm bnm cok üzüldüm..metanetınden dolayı da sana hayran kaldım.. güçlü olman o kadar güzelkı... ınsaallah acısını bı daha hıç görmeyecegın bır evlatla sarsın yaralarını rabbım... öpüyorum senı...selametle.
Çok geçmiş olsun nevbahar,çok üzüldüm okuyunca.Allah sabır versin.
Yaşanılan o kadar sıkıntıdan sonra böyle bir hüsran yaşamak çok zordur eminim,
ama umutsuzluğa kapılma sakın.Bir süre dinlen,kendini topla.
Hatta yaşınız müsaitse tüp için biraz bekle.
Doğal yolla hamile kalabilmişken neden bunun tekrarı olmasın.
''Sznrndz ''Sana da çok geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah yaşadığınız acıları unutturacak
mucizeler bir an önce gelir kucaklarınıza.
canım herkeste ameliyat işe yaramıyor galiba bakıyorum genelde 3. ayda yada 6 ve 7. aylarda iyileşme oluyor bizim neredeyse 1 sene oldu daha tık yok anlam veremiyorum nasıl bir hasar bu anlamadık gitti. birde biz bu morfoloji konusunda çok sıkıntı ettik dedikki neden hep yüzde 1 ve genetik testi yaptırdık onda bişey çıkmadı e o halde neden hiç artmadı hiç bir zaman yüzde 2 bile olmadı gogi o yüzden benim ameliyattan umudum yok artık ..ben aşılama denedim canım olmadı zaten morfoloji bozukluğu için pek aşılama iyi bir yöntem değil o biraz daha hız problemi için ideal
haklısın canım hız probelmı olanlarda asılama daha uygun tabıkıde ya sız bı renklı doppler cektırsenıze cnım belkı nuksetmıstır varıkosel cekılmısmıydı bılmıyorum sıze hanı bı bakılsın amelıyatlı damarlar ne alemde dna hasar testıde yaptrabılırsın onun ıcınde onemlı dıyorlar cnm 1 sene sonuında olmazzsa tup dıolar ama esımın cok yakın arkadasının 7 yıldır olmuyodu esı varıkosel amelıyatı oldu kızda sorunlar gıderıldı sureklı bıseyler kullanıolardı en son evıcap-omega 3 ve cınko kullandı 4 ay ve 4.ayının sonunda hamıle kız 7 yılın ustune hep aklıma o gelıo mutlu oluyorum umutlanıyorum bende ınsallah bızım bebısler okadar bekletmez bızı cnım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?