Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım,çok teşekkür ederim senden bunları duymak çok güzel.
Kimisi konuşarak rahatlar,kimisi yazarak.
Benim maşallah ne çenem duruyor ne elim:)
korkarım ki o kuzucuğum gelene kadar bi bestseller çıkarıcam:)
Çok güzel düşünmüşsün canım,hala da geç kalmış sayılmazsın.
Yap bunu bence.Dünyanın en güzel hediyesi olur herhalde,meleğin daha dünyaya gelmeden O'na yazdıkların.
İnşallah dediğin gibi güzel çıkar test sonucu.Ümitlenmiyorum,heveslenmiyorum.
Çünkü ümitlendikçe o beklentinin yaratıcağı stres,kötü çıkarsa yaşayacağımız hayal kırıklığı katlanıcak.
İyi çıkarsa sürpriz olsun.kötü çıkarsa da yılmak,pes etmek,omuz düşürmek yok

Arkadaşlar ilk önce Allah çocuk isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin;
Benim eşim 3*06*2012 de varikosel ameliyatı oldu ve ben bu gün 5 hafta 3 günlük hamileyim üstelik ikiz olduğunu öğrendik ama bir tanesi tam döllenmediği için doktorumuz büyük ihtimalle o yumurtanın canlanmıyacağını söyledi olsun bunada çok şükür .Şimdi ise evde yatıyorum kanamam oldu düşük riskine karşılık doktorum dinlenmemi söyledi çok şükür kanamam sadece 2 gün sürdü şimdi ise bol bol dinleniyorum.20 gün sonra kontrole gideceğiz çok heycanlıyım.

oncelıkle esınıze gecmıs olsun ve allah kucagınıza almayı nasıp etsın bebegınızı dualarınızda bızlerı unutmayın lutfen bızede morel oldunuz

Güzel haber:)) Kendinize dikkat edin, bol bol dinlenin:)) Darısı bizim başımıza:)

Sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin Rabbim

öncelikte tebrik ediyorum maşallahhh hayırlısıyla kucagına almak nasip olur inşallahhhbizde haziran ayında ameliyat olduk halaaa beklemedeyizz.sizin ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası degerleriniz ne acaba yazarmısınız...

Bizde haziranda olduk ameliyatı 20 hazirandı, eylülde test vermemiz gerekiyo ama bizimki ekim ayına sarkacak gibi :) Sizin eşiniz hangi yöntemle olmuştu ameliyatı? Birde değerleriniz nasıldı :44: :)

bayanlar biraz beni bilgilendirir misiniz
15 aydır cocuk yapmaya calısıyoruz etrafımda yeni evlenenlerin bile cocukları olmaya basladıkca iyice psikolojim bozulmaya basladı neyse eşim mayıs sonunda varikosel ameliyatı oldu yalnız biz daha hic sperm sayımı yaptırmadık doktor bir ara yaptır dedi "bir ara" hic olmadı ameliyattan beri hala ağrıları devam ettiği icin carsamba gunu baska bir doktora görünmeyi planlıyoruz gitmişkende sperm testi yaptırıcaz doktorumuz bizi hic bilgilendirmedi ameliyat sonrası neler yapmalıyız ne zaman hamile kalınabilir yada kullanmamız gereken ilac yada kür varmı bilmiyoruz zaten testin ne kadar önemli olduğunuda bu forumda öğrendim
şimdi daha ne kadar anne olmam için beklemem gerekiyor gittiimiz doktora ne gibi sorular sormalıyım yada esimin extra yapması gereken bişey varmı
YAZIMI HATIRLAYAN ARKADASLAR TESTİ YAPTIRDIK YALNIZ YENİ DOKTOR BU TESTİ ESKİ DOKTORUNUZA GÖTÜRÜN BANA KALIRSA AMELİYAT HİC BİR İŞE YARAMAMIS DEDİ ESKİ DOKTOR İSE TATİLDE SONUCLARIMIZ HAKKINDA HİC BİR FİKRİMİZ YOK YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Miktar 4
PH 8
COK SAYIDA YUVARLAK HÜCRE GÖRÜLDÜ
Likefikasyon za 30
viskozite AZALMIŞ
hareketsizlik% 70
spermatozoid sa 28 milyon
normal spermato 30
progresif % 3
hızlı hareketli 17
yavaş hareketli 10
hareket yüzdesi 100

Son düzenleme:
Kızlarrr, ameliyatın 3. ayında yani yarın sabah test yapılacak Allah yardımcımız olsun, çok ümitli değilim ama ümitsizde değilim, bir garip ruh hali içindeyim:) Ameliyattan sonra ara ara çok az olmak kaydıyla eşimin sol testisinde ağrı olmuş, tabi benim yeni haberim oldu(((( hem bunun için hemde ayrıca genel tabloya bakmak için renkli dopplerde çekilecekmiş. (umarım ağrısı geçici ve sebebsizdir)
Drumuz aslında test için 3 ay erken bir süre ama yinede bakalım demiş, bu demek oluyorki çok iyi çıkmazsa da üzülmek yok Yarın bilemediniz ertesi gün size yazarım artık sonuçları. Şimdi birde meraktan öte eşime üzüldüm, stressli bi iş sonuçta, idrar tahlili gibi değil ki mübarek. Ben böyle deyince, boşver sen ne yollardan geçtin, benim vereceğim testin lafı bile olmaz diyor ama yine de, ne biliyim Böyle işte...

i

benim eşimin sperm sayısı oldukça yüksekti ama spermde hareket çok yavaştı değerleri çok ne hatırlamıyorum açıkcası

Güzel haber:)) Kendinize dikkat edin, bol bol dinlenin:)) Darısı bizim başımıza:)[/QUOTE

Amin.ama bol bol dinlenmek şimdiden 1 kg aldırdı bile :)

Çok şanslısın, ne kadar güzel kısa süre içinde sonuç almak :) Darısı diğer bekleyen arkadaşlarımıza ve bana olsun inşallah =)
Rabbim sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi nasib etsin. Eşiniz hangi yöntemle olmuştu ameliyatı acaba? Mikrocerrahimi?
Bizimde 3. ayımız doluyor bu ay, hayırlısı bakalım, inşallah Rabbim çok bekletmez

Son düzenleme:

tahlil yaptırmak yada tahlilin ne tahlili olduğu önemli değilki tahlil sonucu önemli. cünkü kötü bir sey duyduğunda onların ruh hali inanılmaz oluyor ne söyleyeceğini bilemiyorsun her adet oluşumuzda biz bu hayal kırıklığına alıştığımız için onlara tek seferde biniyor sanki yük
ay cok karamsar yazdım bugun yasadıklarımdan sonra

Aslında ben çok anlamam ama sanırım sperm sayısı 28 milyon. Normal değerden (20 milyon) yüksek...
Harekette sorun var ve çok sayıda yuvarlak hücrenin olması eşinizde olan bir enfeksiyondan dolayı ve sanırım spermlerin kalitesini sayısını hızını etkiliyor. Doktorunuz bunun için eşinize antibiyotik tedavisi uygulayacaktır. Likefikasyon süreside spermin sıvılaşma zamanı demek oluyor, en fazla 20 dk. olmalı buda, benim eşiminde 60 dk. idi. Daha iyi bilgisi olan arkadaşlarımız umarım yardımcı olurlar, geçmiş olsun...

hadı hayırlısı ınsallah guzel gelır sonuclar canım ama drnuzun dedııg gıbı onmelı olan 6.aydakı sonuc dusuk gelırsede uzulmek yok buarada renklı doppler cekılmesı cook cook guzel damarlarda varıkosel olup olmadııgna bakılcak amelıyat basarısı ortaya cıkar hem. ınsallah guzel sonuclar yazarsın bızlere stres yapma lutfen esınde yapmasın bılıyorsunkı stres en buyuk dusmanımız su cocuk konusunda :)

Sarı kelebekim nasılsın Görüşemiyoruz epeydir msn açıyomusun?

kızlar birde eşlerinizin varikosel derecelerini yazabilirmisiniz?bizim derece 1.5 falanmış bazı doktorlar ameliyat diyorlar bazılarıda gerek yok diyorlar.fikir olması açısından yazarsanız sevinirim...

Bizde haziranda olduk ameliyatı 20 hazirandı, eylülde test vermemiz gerekiyo ama bizimki ekim ayına sarkacak gibi :) Sizin eşiniz hangi yöntemle olmuştu ameliyatı? Birde değerleriniz nasıldı :44: :)
biz testimizi 1 hafta önce yaptırdık bizim ameliyat öncesi 2 yerde test yaptırmıştık.12 milyon ileri hareketli %5 ti.şimdiki ameliyat sonrası 16 milyon ileri hız %52 olmuş..sayımız artmamış proxeed plus almayı düşünüyoruz şimdilik bakalım siizn degerler artmıştır inşallahh.ameliyat öncesi degeriniz kaç sizin

Çokk teşekkür ederim, evet stress çok önemli bir faktör, aslında ben bukadar stressli ve endişeli bi tip değildim ama son zamanlarda yaşadıklarımdan sonra biraz endişeli biri oldum malesef( Ama iyiyim şimdi çok şükür. Doppler çekilcek demiştim bugün, bizm başlangıçla 4. grade varikosel ve ileri derecede reflü vardı, bugün Doppleri çeken dr ilk derecenin 4 olduğunuda duyunca şuan varikoselden ve reflüden eser yok demiş. Sevindim tabi ama öyle büyük umutlarda bağlamıyorum, herşey insanlar için sonuçta:) Yarın sabah spermiyogram sonuçlarımızı da alıcaz hayırlısı artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…