Çokk teşekkür ederim, evet stress çok önemli bir faktör, aslında ben bukadar stressli ve endişeli bi tip değildim ama son zamanlarda yaşadıklarımdan sonra biraz endişeli biri oldum malesef( Ama iyiyim şimdi çok şükür. Doppler çekilcek demiştim bugün, bizm başlangıçla 4. grade varikosel ve ileri derecede reflü vardı, bugün Doppleri çeken dr ilk derecenin 4 olduğunuda duyunca şuan varikoselden ve reflüden eser yok demiş. Sevindim tabi ama öyle büyük umutlarda bağlamıyorum, herşey insanlar için sonuçta:) Yarın sabah spermiyogram sonuçlarımızı da alıcaz hayırlısı artık:)
ooo super cnm cok sevındım evet cok umutla baglanma cunku 5. ayda bızde cektırdık renklı doppler bızdede eser kalmamıs dendı ama hala yok sıpa ortada :) nedense cok rahatım kacgundur yakın zamanda hamıle kalabılcegımı hıssedıyorum :) ınsallah dogru hıssedıyorumdur bende esıme takvıyelrı ıhmal etmeden verıyorum bakalım mayıs ayına kadar bırakmıcam ınsallah yarında ınsallah guzel sonuclarınız gelırr cnm beklıyorum merakla
ooo super cnm cok sevındım evet cok umutla baglanma cunku 5. ayda bızde cektırdık renklı doppler bızdede eser kalmamıs dendı ama hala yok sıpa ortada :) nedense cok rahatım kacgundur yakın zamanda hamıle kalabılcegımı hıssedıyorum :) ınsallah dogru hıssedıyorumdur bende esıme takvıyelrı ıhmal etmeden verıyorum bakalım mayıs ayına kadar bırakmıcam ınsallah yarında ınsallah guzel sonuclarınız gelırr cnm beklıyorum merakla
şu sıpa deyişin var ya,her defasında gülümsetiyorsun beni gogı :)
Biz çocukken şans, talip, kader, kısmet diye bi oyun vardı, küçük bi para karşılığı kutudan yuvarlakları kazır altından ne çıkarsa gofret falan bizim olurdu:))) Buda biraz buna benziyo, şans, kader, kısmet:))) Bak eski günlere gidip mutlu oldum şimdi:))Böyle umutlu olmak güzel, Bende takviye vs bişeyler yapıyorum kendi çapımda, geçen ay hiç aksatmadan 2 elim kanda da olsa her akşam havuç suyu sıktım, arı bal polen propolis karışımdan her sabah işe giderken çıkarıp masaya koydum ki eşim unutmadan alsın diye, eeee bide e vitamini, dr acele etmeyin dese ben illegal yollarda hergün 200 mg almasını sağladım:)) Dün de keçiboynuzuna başladım:)) Ama teknik bi hata yapıyorum, dün 1 litre suda yapmışım dalgınlıkla:)) bugünde yarım litre yaptım sözde 2 bardak bile çıkmadı, ya dalgınlıkla suyu az koydum ya da fazla kaynattım farkında değilim:)) Bakalım yarın drumuz ekstra vitamin falan verecekmi?
Çokk teşekkür ederim, evet stress çok önemli bir faktör, aslında ben bukadar stressli ve endişeli bi tip değildim ama son zamanlarda yaşadıklarımdan sonra biraz endişeli biri oldum malesef( Ama iyiyim şimdi çok şükür. Doppler çekilcek demiştim bugün, bizm başlangıçla 4. grade varikosel ve ileri derecede reflü vardı, bugün Doppleri çeken dr ilk derecenin 4 olduğunuda duyunca şuan varikoselden ve reflüden eser yok demiş. Sevindim tabi ama öyle büyük umutlarda bağlamıyorum, herşey insanlar için sonuçta:) Yarın sabah spermiyogram sonuçlarımızı da alıcaz hayırlısı artık:)
merhabalar kızlar nasılsınız umarım sonuç bekleyenlerin sonucu güzel çıkar.ben dün idrar yollarım iltihaplandı dr gittim veee bebişimin kalp atışlarını duydum hamd olsun heyecandan dr soracağım bişeyler vardı hiç bişey soramadım inş idrar yollarımda önemli bişey çıkmaz pazartesi tahlil sonuçlarımı alcam .gogicim nedense ben senden çok ümitliyim hep ilk senin olcak gibi geliyo inş en yakın zamanda arkası arkasına bebiş haberleri gelir
o vık dediğinde sen cuk diye çıkartacaksın..ahanda buraya yazıyorum :))
merhabalar kızlar nasılsınız umarım sonuç bekleyenlerin sonucu güzel çıkar.ben dün idrar yollarım iltihaplandı dr gittim veee bebişimin kalp atışlarını duydum hamd olsun heyecandan dr soracağım bişeyler vardı hiç bişey soramadım inş idrar yollarımda önemli bişey çıkmaz pazartesi tahlil sonuçlarımı alcam .gogicim nedense ben senden çok ümitliyim hep ilk senin olcak gibi geliyo inş en yakın zamanda arkası arkasına bebiş haberleri gelir
Çok sevindim sonuçlarınıza,gerçekten iyi bir artış var sayı da ve hız da.Merhaba Kızlar,
Nihayet ilk 3 ayın sonuçlarını sizinle paylaşıyorum. Nasıl merak ettiğimi zaten biliyorsunuz:)) 4. grade varikosel ve ileri reflü vardı.
Ameliyattan önce; Sperm sayısı: 18 milyon / ml, 72 milyon / toplam. Hareketlilik: İleri hareketli % 7, yavaş hareketli % 16, Toplam hareketli % 23. Morfoloji 0. Vizkozite: Anormal
Ameliyattan 3 ay sonra dr kontrolünde, drumuz aslında sonuçları görmek için erken olduğunu ama yinede çok istiyorsak test yapabileceğini söylemişti, ama asıl iyileşmeyi ilk 3 aydan sonra bekleriz demişti.
Önce renkli doppler çekildi. Doppleri çeken dr, başlangıç seviyesinde bile varikosel ve reflüden eser yok dedi. Yani operasyon başarılı geçmiş dedi.
Ardından Semen Analizi, bugün sonuçları aldık, Sperm Sayısı: 53 milyon / ml, 169 milyon / toplam. Hareketlilik: İleri hareketli % 34, Yavaş hareketli % 8 Toplam: % 42, Toplam hareketli sperm sayısı 57,6 milyon. Morfoloji hala 0, Viskozite ise normale dönmüş.
Toplam hareketli sperm sayısı neredeyse 10 kat artmış.
Ürologumuz, ilk 3 ay olmasına rağmen sonuçların gayet iyi olduğunu, morfolojinin 0 olmasına rağmen 6-8 ay doğal yolla gebelik beklenebilir, Bu sayıda spermin içinde mutlaka cevval spermlerin olabileceğini söyledi, olmadığı takdirde alternatif yöntemler düşünülebilir dedi. Israrla ilaç vitamin vs sorsamda henüz değil, 1 ay sonra gelin vitamin vs başlayalım dedi.
Sonra benim kendi druma uğradık, oda merak ediyordu eşimin sonucunu, O'da sonuçtan memnun kaldı, Bu testler özellikle Tüp bebek merkezi olan kliniklerde yapıldığında morfoloji genelde çok düşük çıkar dedi, çünkü orda en mükemmel spermler aranır dedi. Bunu normal bi klinikte yaptırsan daha farklı (daha yüksek morfoloji gibi) sonuçlar alabilirdiniz dedi. Ama ben ilk sonuçlarlada hamile kalmış olduğum için nedense bu sefer morfolojiye pek takılmadım.
elbetteki morfoloji 0, unutmuş değiliz ama sayının ve hızın 3 ayda bukadar artması iyi bi gelişme. Yinede Allah'ın dediği olur tabi:) Hamile kalırmıyım kalmazmıyım bilinmez:) Sizinle paylaşmak istedim, bizim sonuçlar böyle işte:) O değil de 1-2 vitamin vereydi iyiydi:))
Çok sevindim sonuçlarınıza,gerçekten iyi bir artış var sayı da ve hız da.
Bence de doğal yolla 6 ay içinde tamamdır diyorum:)
Hadi hayırlısı.
maşallah maşallah sonuçlar gayet ii,yakında müjdeli haberlerini bekliyoruz canım....bizim ameliyatın üstündende tam 3 ay geçti,hala gidemedik doktora,eşim işi bahane ediyor,izin alamıyorum diye ama,beni kandırıyor sanırım bu ayki adetimi bekliyor,güya hamile kalırsam gerek kalmıycak,,,bakalım hayırlısı,rabbim herkesin hakkında hayırlısını nasip etsinMerhaba Kızlar,
Nihayet ilk 3 ayın sonuçlarını sizinle paylaşıyorum. Nasıl merak ettiğimi zaten biliyorsunuz:)) 4. grade varikosel ve ileri reflü vardı.
Ameliyattan önce; Sperm sayısı: 18 milyon / ml, 72 milyon / toplam. Hareketlilik: İleri hareketli % 7, yavaş hareketli % 16, Toplam hareketli % 23. Morfoloji 0. Vizkozite: Anormal
Ameliyattan 3 ay sonra dr kontrolünde, drumuz aslında sonuçları görmek için erken olduğunu ama yinede çok istiyorsak test yapabileceğini söylemişti, ama asıl iyileşmeyi ilk 3 aydan sonra bekleriz demişti.
Önce renkli doppler çekildi. Doppleri çeken dr, başlangıç seviyesinde bile varikosel ve reflüden eser yok dedi. Yani operasyon başarılı geçmiş dedi.
Ardından Semen Analizi, bugün sonuçları aldık, Sperm Sayısı: 53 milyon / ml, 169 milyon / toplam. Hareketlilik: İleri hareketli % 34, Yavaş hareketli % 8 Toplam: % 42, Toplam hareketli sperm sayısı 57,6 milyon. Morfoloji hala 0, Viskozite ise normale dönmüş.
Ürologumuz, ilk 3 ay olmasına rağmen sonuçların gayet iyi olduğunu, morfolojinin 0 olmasına rağmen 6-8 ay doğal yolla gebelik beklenebilir, Bu sayıda spermin içinde mutlaka cevval spermlerin olabileceğini söyledi, olmadığı takdirde alternatif yöntemler düşünülebilir dedi. Israrla ilaç vitamin vs sorsamda henüz değil, 1 ay sonra gelin vitamin vs başlayalım dedi.
Sonra benim kendi druma uğradık, oda merak ediyordu eşimin sonucunu, O'da sonuçtan memnun kaldı, Bu testler özellikle Tüp bebek merkezi olan kliniklerde yapıldığında morfoloji genelde çok düşük çıkar dedi, çünkü orda en mükemmel spermler aranır dedi. Bunu normal bi klinikte yaptırsan daha farklı (daha yüksek morfoloji gibi) sonuçlar alabilirdiniz dedi. Ama ben ilk sonuçlarlada hamile kalmış olduğum için nedense bu sefer morfolojiye pek takılmadım.
elbetteki morfoloji 0, unutmuş değiliz ama sayının ve hızın 3 ayda bukadar artması iyi bi gelişme. Yinede Allah'ın dediği olur tabi:) Hamile kalırmıyım kalmazmıyım bilinmez:) Sizinle paylaşmak istedim, bizim sonuçlar böyle işte:) O değil de 1-2 vitamin vereydi iyiydi:))
Merhaba Kızlar,
İnşallah arkadaşım, Yüce Allahım isteyen bekleyen uğraşan herkese nasip etsin. benim 1 kaybım olduğu için korkularımı yenmeye çalışıyorum ama sizler gibi çok ama çok istiyorum:) Hepimizin gönlüne göre olur umarım:)
maşallah maşallah sonuçlar gayet ii,yakında müjdeli haberlerini bekliyoruz canım....bizim ameliyatın üstündende tam 3 ay geçti,hala gidemedik doktora,eşim işi bahane ediyor,izin alamıyorum diye ama,beni kandırıyor sanırım bu ayki adetimi bekliyor,güya hamile kalırsam gerek kalmıycak,,,bakalım hayırlısı,rabbim herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin
maşallah maşallah sonuçlar gayet ii,yakında müjdeli haberlerini bekliyoruz canım....bizim ameliyatın üstündende tam 3 ay geçti,hala gidemedik doktora,eşim işi bahane ediyor,izin alamıyorum diye ama,beni kandırıyor sanırım bu ayki adetimi bekliyor,güya hamile kalırsam gerek kalmıycak,,,bakalım hayırlısı,rabbim herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin
sonuçlarınızın iyi çıkmasına çok sevindim cnm.inşallah 2.testinize gerek kalmadan hamile kalırsın.siz bu 3 ay boyunca herhangi bir takviye kullandınızmı.
hayırlı olsun canım,bak korktuğun gibi değilmiş..maşaallah diyelim..Allhın izniyle bence yolunuz açık gözüküyor :)
Rabbım yardımcınız olsun..hepimizin evleri bebek cıvıltılarıyla dolsun inş.
korkularını at kafandan,o hamileliğinde muhtemelen varikoselin etkilerinin yıkımıydı
şimdi hastalığın tedavisini gördünüz ve herşey yolunda gidiyor bak..bence keyfini çıkara çıkar çalışmalara devam :)
İnşallah, hepimizden bekliyorum bende iyi haber:))Valla ben eşime, istersen test yaptırmayalım, çünkü kötü çıkarsa moralimiz bozulur, iyi çıkarsa fazla umutlanırız dedim. Ama o benden meraklıydı yaptırıcam, ne olduğunu bilelim dedi. Ama bana dün öyle bi metanet geldi ki, kötü çıksa kaç yazar dedim ben bu adamı her şekilde seviyorum. 6 yıllık evliyim daha yeni bebek istedik, demekki biz bebeksizde mutluyuz ama bebekte iyice taçlandıracak dedim. Eşim laboratuvara gidip sonuçları aldı, açtı raporu okuyo ama panikledi heralde hiç bişey anlayamadı öyle şaşkın şaşkın bakıyo, tabi morfolojiyi gördü 0, yaa baksana bizim başka sorunlarımızda vardı en azından onlar düzelmiş hatta baya bi düzelmiş falan oldum:)) Sıkıştırma yani eşini ne zaman istiyorsa o zaman gitsin, tabi çokta geciktirmesin:))
Çok Teşekkür ederim, çok sağol. Çok fazla kendimi kaptırmadım ama yinede yaşadığım onca üzüntüye bi nebze moral oldu bana:)) Bizim drumuz ilaç vitamin vs hiç bişey vermedi aslında, halada vermiş değil, 4. aydan sonra başlıycaz diyor. Ama ben geçen ay havuç kürü yaptım, her akşam iki elim kanda da olsa:)) yine geçen ay 200 mg e vitamini ve arısütü+bal+polen+propolis kullanmaya başladı. Ama Eğer sperm gerçekten yaklaşık 90 günde üretiliyorsa biz henüz bu takviyelerin etkisini görmedik. 2 ay sonra test yapılırsa anca ozaman çıkar. Dün akşamda keçiboynuzu kürüne başladım kendi çapımda:)) Ama şimdi merak ediyorum gerçekten morfoloji için yapılabilecek bişeyler var mı diye?? En azından 1-2-3 bişeyler görebilsek daha iyi olacak gibi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?