Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah, güzel bir duygu, sonuna kadar sağlıkla mutlulukla yaşaman dileğiyle:))
Haklısın aslında ve sanırım bu morfoloji ile ilgili kesin birşey doktorunda söyleyebileceği, kimisi diyor ki hız, sayı iyiyse morfoloji çokta önemli değil (genel eğilim bu yönde aslında) kimiside morfoloji bozuksa asla olmaz.Ehh aslında sonuçta bende daha düşük sayı hız ve yine 0 morfolojiyle korunmayı bıraktığımın 2. ayı hamile kaldım ve 3 ayın sonuna kadar geldim, haa Allah kısmet etmedi devam etmedi ama kaldım. Şu sıralar başka başka şeylere üzülüp hırsımı bu olaydan çıkarıyorum hepsi bu aslında, Allah kısmet ederse yine olur inşallah, bekleyip göreceğiz:)
 
merhabalar
benim eşim de dün çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. Kafama takıldı doktor ilaç falan önermedi normal mi bu sizce?

Çok geçmiş olsun, umarım başarılı bir ameliyat olmuştur ve maksimum fayda görürsünüz. Genelde özellikle ilk 3 ay hiç birşey önermiyorlar. Bizim ameliyatın üstünden de 3 geçti, ilk 3 ay sormamıza rağmen birşey kullanmayın dedi. Hatta Dr'umuza göre sperm tetkiki için 3. ayı erken buluyor, çünkü asıl iyileşme 6 - 12 ay arasında görülüyormuş. Hatta geçen hafta 3. ay kontrolü vardı ve yine birşey önermedi. Önümüzdeki ay gelin ilaç takviyesine başlıyacağız dedi, yani bize 4. ayda başlayacak. Ama ben burda kızlardan öğrendiklerime çoktaaaann başladım:)) Geçen ay havuç kürü, arısütü-bal-polen-propolis, e vitamini, bu ayda havuç kürünün yerine keçi boynuzu kürü ve arginmax men'e başladık.
 

bu msj yazdığım günün ertesi gün dr gittim hormon tahlilllerimi göstermek için.sabırız olduğum için daha önce hormon tahlili yaptıran vardır aranızda diye size de sormuştum ama sanırım görmedi kimse.her neyse hormon tahlili sonuçlarımda bir şey çıkmadı çok şükür.gerçi fsh ve LH adetin 3 günü yapılmalı diye duymuştum ama eğer fsh ve LH de bir sıkıntı olsaydı mutlaka yumurtlamaya da yansırdı.araştırdığım kadarı ile öyle.sonuçta yumurtlamam olmuş progesteraon değeri 15,74.10 veya üzeri ise değer yumurtlama ve çatlama gerçekleşmiş demekmiş öyle okumuştum burda.prolaktinde normal.p.teside ultrasonla kontrol için gidicem.
 

Kadın üreme sağlığı ile pek az bilgim var malesef, oda kürtajla falan sınırlı:)) Ondan dolayı bu hormonlardan falan pek anlamıyorum, ama değerlerinin iyi çıkmasına sevindim. Eski yazıları falan okuyorum ama unutuyorum malesef, sizin problem neydi, ne aşamadasınız?
 

eşim ameliyat oldu 6 ay kadar önce cnm.ilk 4 ayda ki test sonuçlarımız iyi çıktı çok şükür.sayı 2 milyondan 14 milyona morfoloji ise 0 dan 4 e çıktı.hız %2 artmış %14 olmuş.bizim sıkıntımız böyle işte.ameliyatın senesi dolmadan herhangi bir şey düşünmüyoruz.aşılamaya ben pek sıcak bakmıyorum.bizlerin durumunu baz alırsak pek başarılı olunmuyor malesef.ama ameliyatın senesi dolana kadar morrfoloji %14-16 civarı olursa anca o zaman aşılama belki yaptırırım.ameliyatın senesi martta doluyor eğer o zaman kadar bebeğim gelmezse mayıs gibi tüp bebek düşünüyoruz.
 

Hadi bakalım hayırlısı, valla böyle morfoloji yükselmiş diye duyunca içim açılıyor. İnşallah değerleriniz hızla artar, bizim 3. ayda test yapmayı erken buluyor demiştim, asıl iyileşme 6. ay civarı başlar diyordu. Demekki 6. ay ve sonrasında daha iyiye gideceksiniz. Ameliyattan sonra bizimde morfoloji henüz olduğu yerde duruyor, 0 olarak. Bazen moralim bozuluyor bazen ben böylede hamile kaldım diyorum, bilmiyorum ama en azından bi 3 lere 4 lere çıksa çok mutlu olucam:))Yaa okuduklarımdan sonra aşılama banada çok mantıklı gelmiyor. Umarım bu süre içinde kendiğilinden hamile kalırsında hiç uğraşmana gerek kalmaz.
Benim daha yolum uzun, hamile kalmadan önce dr gitmiştim, 1 yıl içinde olmazsa o zaman görüşürüz demişti ve ben o ay hamile kalmıştım. Düşükten sonra 2 ay süre verdi. Önümüzdeki ay doluyor sürem, ondan sonra başlarsam 1 yıl yeniden başa dönmüş olacağım, süreç yeniden başlıyor yani:) Haa olmazsa 1 yıl beklermiyim yoksa daha mı önce davranırım, daha önce davranırım heralde:))
 
bugün ultrasona girdim ve raahim duvarı kalınlığı 11.2 çıktı.araştırdığım kadarı en az 8 ile 16 arası olması lazımmış gebelie engel teşkil etmemesi için.adetiminde 24.günüydü.normalmi acaba adetin 24. günü 11.2 mm olması.bilgisi olan varsa bana söyleyebilirmi.dr. olmadığı için ona gösteremedim bugün.
 
bır suredır yazmıyordum esıme bırkac vıtamın ve kur kullanmaya baslıyoruz bugunden ıtıbaren alternatıf tıp ıle ılgılenen bır aıle dostumuz bunları onerdı aynı hız ve morfolojı sorunu kendı oglunda varmıs ve sımdı 2 torun sahıbı :)

1 tatlı kaşığı zerdaçal
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği
1tatlı kaşığı ısırgan tohumu
1 yemek kaşığı keten tohumu (cekılmemıs olucak)
2 diş sarımsak
bunların hepsı 1yemek kaşığı EV YAPIMI SALÇA ile karıstılıp yencek ekmek ustune surulebılır salca ıstenmez ıse 1 yemek kasıgı yogurt ıle tuketılcek salca olursa ıyı olurmus cunku ıcerınsedekı bır madde etkısını arttııryomus arkadaslar
artı olarak cınko ve omega 3 dedı bız zaten onları kullanıyoruz sakatat, kuzu etının yaglı yerlerı, koc yumurtası ve % 70 kakao olan cıkolata bulunması zor olur ıse kakao yu ılık sut ıle tuketebılırsınız tereyag yumurta bunlarda muıtlkaa tuketılmesı gereken gıdalarmıs bız bugun baslıyorum ınsallah faydasını goruruz arkadaslar onumde ornek olması bıraz ıcımı rahatlattı bızede fayda eder ınsallah
 

bnm eşimin yarın tam bir ay olacak ameliyat olalı.acaba bunlarla mı başlasam arginmax man falan mı kullansam.hepsini de çorba etmesem mi diyorum.Nerden başlayacağımı bilmiyorumm://///////
 
Merhaba Arkadaşlar;
Bir şey sormak istiyorum, varikosel ameliyatı morfolojiyi düzeltmeye etki ediyor mu? Yani bu ameliyat sayı ve hız arttırmak için mi yoksa morfolojiyi de düzeltiyor mu?
Eşimde sadece morfoloji problemi var, sayı ve hız ise gayet normal. O nedenle ameliyat konusunda tereddütteyiz.
Sizlerden de yardım & destek almak istedim.
 
bnm eşimin yarın tam bir ay olacak ameliyat olalı.acaba bunlarla mı başlasam arginmax man falan mı kullansam.hepsini de çorba etmesem mi diyorum.Nerden başlayacağımı bilmiyorumm://///////

cnm daha esının amelıyatı yenı sayılır benım dusuncem bıtkısel tedavı et bu kure baslayabılırsın ama tabıkıde karar verıcek olan sensın buna benım fıkrım sadece yanında argınmax verebılırsın yada cınko ve omega 3 al sadece maddı yonden daha uyguna gelır argınmaxın ıcındede bu vıtamınler var cunku ben bu kur ve omega 3 cınko kullandırıyorum esıme ve gıdasına takvıye yapıyorum
 

anladım cnm zarten sizlerin tavsiyeleri biz çömezlere ışık tutuyorzaten ameliyat oluncada bir ay sonra başlarsın demiştiniz o yüzden bende yeni alıp bişeyler ypayım artık d,yorumda.inş. herkes şifasını bulur
 

merhaba ben ameliyat olun yada olmayın diyemem ona siz karar verebilirsiniz ama bizimde sayı problemimiz yoktu hamd olsun .Hareketklic sayımızda ve morfolojimizde sıkıntı vardı.6 ay ilaçla tedavi olduk düzelmedi.en sonunda dr.ameliyat dedi ver bir ay önce vasrikoselden ameliyat olduk
 
arkdşlar bizimde sayıda sorun görünmüyodu ama harekette problem olduğu için 4ay önce ameliyat olduk 3.ayda test sonuçlarımız iyi sonuç vermedi şimdiyse ilaç kullanıyo eşim
 

Merhaba,

Ameliyat kararını en doğru doktorunuz ve onun yönlendirmesiyle siz verebilirsiniz bence. Ama klinik olarak varikosel tespit ediliyorsa (el ile muayene) ve ileri dereceyse ameliyatı genellikle öneriyorlar ve fayda görülüyor. Hatta ileri derece varikosellerde düzelme daha belirgin oluyormuş.

Biz ameliyat olalı 3 ay oldu. Sayımız alt sınırda, ileri hareketimiz düşük, morfolojimiz 0 idi. Ameliyat sonrası sayımız ve hareketimiz oldukça yükselmesine rağmen morfolojimiz hala 0. Ama bu morfoloji ile oldukça çok çelişki var. Genelde doktorlar sayı ve hız değerleri normal sınırlarda ise morfolojinin bozuk olmasını çok önemsemiyor, ama tersini düşünenlerde az değil. Eşimin ve benim doktorum, bu değerlerin normal olduğunu zaman içinde morfolojininde (çok olmasa bile) iyiye gideceği yönünde fikir birliğindeler.
Eğer gerçekten varikosel tespit edilmişse, ameliyat olmakta yinede fayda var gibi görünüyor.
 

paylaşımınız için çok teşekkürler. doktor elle muayenede bir şey bulmadı. ultrasonda çok düşük seviyede varikosel tespit edildi. ilerlememiş olması nedeni ile ve morfolojiye de çok fazla etkisi yok ise ameliyatın gerekli olmadığı düşündüm (kendimce:)).
doktorla görüşmemiz bu cumartesi olacak. tabii ki onun önerilerini değerlendireceğiz. ben sadece ön bilgi olsun diye sizlere yani benden daha tecrübelilere danışmak istedim.
 

:)) Ozaman bence büyük ihtimalle doktorunuz ameliyat önermeyecektir. Belki 2. aşamada hormon tetkiki vs isteyebilir. Varikoseli okadar çok araştırdım ki anlatamam:))
 

Canım bizim sayı 10 milyon, toplam hız %30 ve morfoloji ise Who'ya göre %15.ti...
Beklemedeyiz bakalım, biz hiçbir takviye kullanmadık, eşimin inadı yüzünden. İlk testi yaptırdıktan sonra başlarız herhalde. Biz 4. ayda yaptırıcaz bazı sebeplerden dolayı, hayırlısı bakalım :)



Canimmm iyiyimmm kuzum sen nasilsinn msn buara acamiyotum ablamlar burda ama yarin donuyolar artik acarim cnm.konusuruzz sen nasilsin buatada

Anladım canım, bende yoktum senin halini hatrını sordum ertesi günü kötü bir haber aldım ve memlekete gittim. Dün geldim daha.
İyi olmana sevindim, inşallah iyi olmanı devam ettirecek haberler alırsın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…