cnm ben su anda 5 aylık hamıleyım. esımın varıkosel amelıyatının ardından hem de ıkı bucuk ay sonra yüzde sıfır morfolojiyle hamıle kaldım. bu doktorlar bazen bos konusuyolar. rabbım yeter kı olsun ıstesın. ne sıfıra bakar ne mılyona... bol bol dua et..hakkınızda hayırlısı olsun
merhabalar
benim eşim de dün çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. Kafama takıldı doktor ilaç falan önermedi normal mi bu sizce?
genel cerrahide radevum vardı bugün.fibrokistlerim için.dr a dedim ki bu fibrokistler progesteron ve ostrojenle alakalı onlara bakabilirmiyiz derken dr a adetiminde 20-21. gününde olduğumu aslında bu testleri yaptrmam gerektiğini ama adetimin 21 . gününde kadın doğumda randevu bulamakta sıkıntı çektiğimi kendisinin yardımcı olup olmayacağını sordum o da oldu saolsunbirde siz baksanız sıkıntı varmı yok mu değerlerde .gerçi eklenti biraz küçük çıkmış ama idare edin
Eki Görüntüle 514484
bu msj yazdığım günün ertesi gün dr gittim hormon tahlilllerimi göstermek için.sabırız olduğum için daha önce hormon tahlili yaptıran vardır aranızda diye size de sormuştum ama sanırım görmedi kimse.her neyse hormon tahlili sonuçlarımda bir şey çıkmadı çok şükür.gerçi fsh ve LH adetin 3 günü yapılmalı diye duymuştum ama eğer fsh ve LH de bir sıkıntı olsaydı mutlaka yumurtlamaya da yansırdı.araştırdığım kadarı ile öyle.sonuçta yumurtlamam olmuş progesteraon değeri 15,74.10 veya üzeri ise değer yumurtlama ve çatlama gerçekleşmiş demekmiş öyle okumuştum burda.prolaktinde normal.p.teside ultrasonla kontrol için gidicem.
Kadın üreme sağlığı ile pek az bilgim var malesef, oda kürtajla falan sınırlı:)) Ondan dolayı bu hormonlardan falan pek anlamıyorum, ama değerlerinin iyi çıkmasına sevindim. Eski yazıları falan okuyorum ama unutuyorum malesef, sizin problem neydi, ne aşamadasınız?
eşim ameliyat oldu 6 ay kadar önce cnm.ilk 4 ayda ki test sonuçlarımız iyi çıktı çok şükür.sayı 2 milyondan 14 milyona morfoloji ise 0 dan 4 e çıktı.hız %2 artmış %14 olmuş.bizim sıkıntımız böyle işte.ameliyatın senesi dolmadan herhangi bir şey düşünmüyoruz.aşılamaya ben pek sıcak bakmıyorum.bizlerin durumunu baz alırsak pek başarılı olunmuyor malesef.ama ameliyatın senesi dolana kadar morrfoloji %14-16 civarı olursa anca o zaman aşılama belki yaptırırım.ameliyatın senesi martta doluyor eğer o zaman kadar bebeğim gelmezse mayıs gibi tüp bebek düşünüyoruz.
bır suredır yazmıyordum esıme bırkac vıtamın ve kur kullanmaya baslıyoruz bugunden ıtıbaren alternatıf tıp ıle ılgılenen bır aıle dostumuz bunları onerdı aynı hız ve morfolojı sorunu kendı oglunda varmıs ve sımdı 2 torun sahıbı :)
1 tatlı kaşığı zerdaçal
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği
1tatlı kaşığı ısırgan tohumu
1 yemek kaşığı keten tohumu (cekılmemıs olucak)
2 diş sarımsak
bunların hepsı 1yemek kaşığı EV YAPIMI SALÇA ile karıstılıp yencek ekmek ustune surulebılır salca ıstenmez ıse 1 yemek kasıgı yogurt ıle tuketılcek salca olursa ıyı olurmus cunku ıcerınsedekı bır madde etkısını arttııryomus arkadaslar
artı olarak cınko ve omega 3 dedı bız zaten onları kullanıyoruz sakatat, kuzu etının yaglı yerlerı, koc yumurtası ve % 70 kakao olan cıkolata bulunması zor olur ıse kakao yu ılık sut ıle tuketebılırsınız tereyag yumurta bunlarda muıtlkaa tuketılmesı gereken gıdalarmıs bız bugun baslıyorum ınsallah faydasını goruruz arkadaslar onumde ornek olması bıraz ıcımı rahatlattı bızede fayda eder ınsallah
bnm eşimin yarın tam bir ay olacak ameliyat olalı.acaba bunlarla mı başlasam arginmax man falan mı kullansam.hepsini de çorba etmesem mi diyorum.Nerden başlayacağımı bilmiyorumm://///////
cnm daha esının amelıyatı yenı sayılır benım dusuncem bıtkısel tedavı et bu kure baslayabılırsın ama tabıkıde karar verıcek olan sensın buna benım fıkrım sadece yanında argınmax verebılırsın yada cınko ve omega 3 al sadece maddı yonden daha uyguna gelır argınmaxın ıcındede bu vıtamınler var cunku ben bu kur ve omega 3 cınko kullandırıyorum esıme ve gıdasına takvıye yapıyorum
Merhaba Arkadaşlar;
Bir şey sormak istiyorum, varikosel ameliyatı morfolojiyi düzeltmeye etki ediyor mu? Yani bu ameliyat sayı ve hız arttırmak için mi yoksa morfolojiyi de düzeltiyor mu?
Eşimde sadece morfoloji problemi var, sayı ve hız ise gayet normal. O nedenle ameliyat konusunda tereddütteyiz.
Sizlerden de yardım & destek almak istedim.
Merhaba Arkadaşlar;
Bir şey sormak istiyorum, varikosel ameliyatı morfolojiyi düzeltmeye etki ediyor mu? Yani bu ameliyat sayı ve hız arttırmak için mi yoksa morfolojiyi de düzeltiyor mu?
Eşimde sadece morfoloji problemi var, sayı ve hız ise gayet normal. O nedenle ameliyat konusunda tereddütteyiz.
Sizlerden de yardım & destek almak istedim.
Merhaba,
Ameliyat kararını en doğru doktorunuz ve onun yönlendirmesiyle siz verebilirsiniz bence. Ama klinik olarak varikosel tespit ediliyorsa (el ile muayene) ve ileri dereceyse ameliyatı genellikle öneriyorlar ve fayda görülüyor. Hatta ileri derece varikosellerde düzelme daha belirgin oluyormuş.
Biz ameliyat olalı 3 ay oldu. Sayımız alt sınırda, ileri hareketimiz düşük, morfolojimiz 0 idi. Ameliyat sonrası sayımız ve hareketimiz oldukça yükselmesine rağmen morfolojimiz hala 0. Ama bu morfoloji ile oldukça çok çelişki var. Genelde doktorlar sayı ve hız değerleri normal sınırlarda ise morfolojinin bozuk olmasını çok önemsemiyor, ama tersini düşünenlerde az değil. Eşimin ve benim doktorum, bu değerlerin normal olduğunu zaman içinde morfolojininde (çok olmasa bile) iyiye gideceği yönünde fikir birliğindeler.
Eğer gerçekten varikosel tespit edilmişse, ameliyat olmakta yinede fayda var gibi görünüyor.
paylaşımınız için çok teşekkürler. doktor elle muayenede bir şey bulmadı. ultrasonda çok düşük seviyede varikosel tespit edildi. ilerlememiş olması nedeni ile ve morfolojiye de çok fazla etkisi yok ise ameliyatın gerekli olmadığı düşündüm (kendimce:)).
doktorla görüşmemiz bu cumartesi olacak. tabii ki onun önerilerini değerlendireceğiz. ben sadece ön bilgi olsun diye sizlere yani benden daha tecrübelilere danışmak istedim.
biz testimizi 1 hafta önce yaptırdık bizim ameliyat öncesi 2 yerde test yaptırmıştık.12 milyon ileri hareketli %5 ti.şimdiki ameliyat sonrası 16 milyon ileri hız %52 olmuş..sayımız artmamış proxeed plus almayı düşünüyoruz şimdilik bakalım siizn degerler artmıştır inşallahh.ameliyat öncesi degeriniz kaç sizin
Canimmm iyiyimmm kuzum sen nasilsinn msn buara acamiyotum ablamlar burda ama yarin donuyolar artik acarim cnm.konusuruzz sen nasilsin buatada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?