Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlaaaar günaydın. hepimizde bir umutsuzluk hakim gördüğüm kadarıyla. ama mümin umutsuz olmaz canlarım unutmayın, Rabbim inş verecek bizlere de . demekki daha zamanı değil. çocuğu olanların sanıyor musunuz ki hayatları dört dörtlük. herkesin imtihanı farklı , bizimki bu, başkasınıki kanser,başkasınınki hiç duymadığımız başka bir hastalık, başkasınıki para, başkasınınki de hayırsız ya da sağlıksız çocuk. hadi toparlanalım kendimize gelelim. Alllah büyük biz dua edip sabredelim olacak inş. eşimin bu ay sonunda 3. ayı doluyor ve testimiz var. bakalım nasıl çıkacak. eskisinden daha kötü çıkmasında ,aynı kalmasına da razıyım diyorum içimden hep. Rabbim hayırlısını verir inş. sizi seviyorum hadi gülün biraz:):)

Eşimde morfoloji %1'di ve doktor varikosel şüphesi ile ultrason istedi. Ultrason sonuçlarmız belli oldu. sol tarafta grade 2 varikosel var 3,1 mm.
Grade 2 olduğu için çok muallakta kaldık. Doktor "grade 2 ve üstüne ameliyat önderiyoruz. bu şekilde de çocuğunuz doğal yolla olabilir yani olamaz diyemem, ama ameliyat ilerki yıllar için daha uygun olacaktır" dedi.

Sizlerden de görüş alabilir miyim? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Spermiogramımızda; sperm sayısı: 32milyon/cc morfoloji: %1 ileri hareket: %15 yerinde hareket: %30 civarıydı.

Ne güzel,sabretmişsiniz mükafatınızı almışsınız.
Bizim de sayı sıkıntımız var.
Sizin sayınız ameliyattan önce ve sonra ne kadardı?

tam olarak bilemicem ama baya bi düşüktü ben eşimin ikinci evliliğim 5 sene onların olmamaış yani istememiş ama benimle nişanlandığında oldu ameliyat ama o kadar düşüktüki anlatamam size inannın ben hiç korunmadım ama ameliyattan sonra dediğim gibi 1 5 sene sonra hamile kaldım

Ne güzel ama sonu güzel olmuş,ameliyattan fayda sağlamışsınız.
Bizlerin de tesellisi bu zaten,ameliyattan 1 yıl sonrası doğal yolla gebelik elde eden hatırı sayılır bir topluluk var.
İnşallah bizim bekleyişimiz de sizin ki gibi mutlu biter.

Morfoloji ve hareket sıkıntınız var,sayı gayet iyi bence.
Varikosel varsa ameliyat şart diyoruz hep ama varikosele rağmen hamile kalan çok örnek var.
Karar tamamen size kalmış yani.Eğer uzun süredir beklemiyorsanız,yaşlarınız da uygunsa,
takviyelerle biraz daha bekleyin derim.Biz ameliyattan önce 6 ay kadar proxeed plus kullanmıştık.
varikosel olduğunu bile bilmiyorduk.Varikosele rağmen hareketi %50 'den %85'e çıkarmıştı.
Proxeed ya da arginmax kullanabilirsiniz.
Burada hepimizin eşleri ameliyat oldu.Çoğu ilk 1 sene içinde güzel sonuç aldı çok şükür.
Ama ben ve benim gibi bir kaç arkadaşım daha hala bekliyoruz.
kimimizin sıkıntısı morfoloji,kimimizin sayı,kimimizin hız...
Yani hiçbir şeyin garantisi yok.Ameliyat olup beklemek de var,ameliyattan sonra ki 3. ay da ,5. ay da hamile kalmakta.

mutluluk çok teşekkür ederim yorumların için. yaşımız çok ileri değil. (ben 25 eşim 27) çocuk isteğimiz de 4-5 aydır var.
henüz bir tedavi takviye başlamadık diyebilirim, çünkü kararsızlıktan belirsizlikten ne yapacağımızı şaşırdık.
önce sıkıntının bende olduğunu düşünüyorduk(hormon testlerim vs. normal olmasına rağmen) bana yönelik bir şeyler denedik, sonra ise eşimde morfolojinin düşük olduğunu öğrenince ona yöneldik. hayırlısı inş ben de doğal yolla hamile kalırım ve benim durumumdakilere umut veren bir mesajı da ben buraya yazarım yakın zamanda.. allah hepimize nasip eder inş.

eşim geçen nisan ayında ameliyat oldu.değerlerimiz ameliyattan sonra daha çok düştü.Morfolojimiz her zaman iyiydi şu an %1 e düştü.şu an aktardan aldığım bal,polen,arısütü,çakşır otu tozu karışımı- keçiboynuzu özü - evicap-çinko-selenyun ve qenzimq10 kullanıyor.sizler benden daha tecrübelisiniz bu kullandıklarımız işe yararmı acaba.

merhabalar kızlar ,malesef bizimde ameliyat sonrası 10 ay oldu ,henüz bişey yok ,

bu ay doktora gidip yalvardım rahim filmi çekin diye ,hayır dedi yine ,gerek yok diyor ya ,çıldırıcam

belki bendede sorun vardır diyorum ,sanmıyorum diyorum. Sanmamakla olur mu bu iş ,ameliyat olalı 10 ay oldu ,öncesindede 8 ay bekledik zaten . ve ameliyat dışında bir adım ilerlemedik ,eşimde inat etti zaten test yaptırmadı ameliyattan sonra ,şu an ne durumda ,ameliyat işe yaradı mı yaramadımı hiç bilmiyoruz bile,rabbim tez zamanda sağlıkla gönderirde inşallah daha büyük sıkıntılar yaşamak zorunda kalmayız .

Hayat ne garip, başka başka dertler çıkıyor bir öncekini unutturuyor...
Anlamsız bir şekilde birinden çok sağlam bi kazık yedim, hemde dost kazığı denen cinsten(
Bu kazık nedeniyle, çok emek harcadığım ve çok özveriyle çalıştığım işyerimde yüzüstü ve büyük bir yük altında kalıyorum. Sanırım önümüzdeki hafta falan işten ayrılıcam, çok cesaretim yok, aslında bu işi geçen hafta bitirmeliydim ama korkuyorum ayrılmaya. Çünkü önümde böyle bebek planları varken bir daha iş arayamam. Ya işi bulup hamile kalırsam kimseye haksızlık ve fırsatçılık yapamam. Ya da bebek yapıcam diye beklerken aylar belkide yıllar geçerse ve ben hem bebekten hem işten olursam(
İşten ayrılmayla beraber özel sağlık sigortamda biticek, dolayısıyla bi hamilelik olursa muhtemelen çok güvendiğim ve sevdiğim kendi doktorumada gidemiycem(Herşey yeniden başlıycak, yeni hastane bul yeni doktor bul, bütün gün ev otur vs vs(
Yüce Allah'ım beni ağustostan beri birer birer sınıyor, ama ben bu sınavları geçemiyorum bir türlü, ne günah işledim de böyle gücendirdim diye sorup duruyorum kendi kendime(
Sıktım sizi, bunca derdinizin arasında, ama öyle bunaldım ki, ağlamaktan da helak oldum, anlatmaya yoruldum, biraz yazayımda rahtlayayım(

eşin neden böyle yapıyor anlamak mümkün değil cnm.dr zaten istemedimi sizden test ameliyat sonrası eşin dr u da takmıyor anlaşılan.peki ameliyat sonrası herhangi bir takviye kullandımı eşin.rahim filmi konusuna gelince sen devlet hastanesinemi gidiyorsun onun içinmi illa dr dan onay bekliyosun.eğer özelde yaptıracaksan dr izin vermesede,bir şey olduğunu sanmıyorum desede yaptır dicektim.peki hormon testlerin ne durumda.fsh,lh,tsh,ostrojen,progesteron.bunlara baktırdınmı.yoksa dr bunlaradamı gerek yok dedi.

güzel allahım herkesin gönlüne göre versin bizde çok uğraştık çok ağladım allahım beni sevindirdi inş sizede o mutluluğu yaşatırr amin.

canım üzülme bu kadar,Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmiş.bu yönüyle düşün ki teselli bulursun,herşeyde bi hayır vardır mutlaka,belki işten çıktıktan sonra Allah sana bi evlat nasip edecektir böyle düşün.Herşey biz insanlar için,yeter ki sabret,karşılığını verir Allah.

Yarar tabi yaramaz mı,herşeyden önce inanç...
bak mesela bir örnek;http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...i/564834-yuzde-1-morfoloji-hamile-kaldim.html
Bir de sayınız ve hareketiniz ne durumda,onu da yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.

Rica ederim,keşke daha çok yardımcı olabilsek.
Dediğim gibi sayınız gayet iyi,hareket ve morfoloji için takviyeler kullanırsınız.
Yaşınız müsaitmiş evet,bence bekleyin derim.Acele etmeyin.
Testleri de belli aralıklarla yaptırın mutlaka.
Takviyeler işe yarıyor mu,değerler ne durumda görmek açısından.
Takviyelere ve geçen süreye rağmen hala bir ilerleme yoksa o zaman ameliyatı düşünürsünüz.
Zor bir ameliyat değil çünkü.Ve daha yolun çok başındasınız 4-5 ay çok erken.
Biz çocuk düşünmeye başladığımızdan 1,5 yıl sonra falan ameliyat olmuştuk.
Hoş o zamana kadar varikosel olduğunu da bilmiyorduk.
Daha doğrusu 1. derece varikosel dedikleri için önemsememiştik.
9 ay önce eşim ameliyat oldu,hala bekliyoruz işte.
Sayımız çok düşük olmasa,ameliyat olmadan da beklerdim.Hız ve morfoloji sıkıntımız yoktu çünkü.
Hayırlısı diyorum,bunca uğraşımızın,bunca uzun bekleyişimizin mükafatını alırız inşallah en kısa sürede...

Hemen hemen aynı tarihlerde olmuş ameliyatlarımız.
Biz de bekliyoruz.Ama eşinin inadını kırman lazım mutlaka.
Ameliyatı göze alan adamı 2 dk lık test mi korkuturmuş
Ne anlamı kalır ki ameliyat olmasının yoksa.
Konuş mutlaka eşinle''tamam teşekkür ederim bi cesaret gösterip ameliyat oldun,
ama 10 aydır hiç test yaptırmamakla kalkıştığımız işi yarıda bırakıyorsun,
böyle yaparak durumumuzu zorlaştırıp,bekleyişimizi uzatıyorsun,çok üzülüyorum,elim kolum bağlı''de...
Hormon ve sperm testlerini mutlaka yaptırması lazım,
belki bir ilaç alarak değişebilecek bir değer var hormonlarında.
Tahlil ve test yaptırmadan nasıl bilinebilir ki bu?

Canım malesef hepimizin böyle zamanları oluyor.
keşke uğraşmak zorunda olduğumuz tek sorunumuz,uğrunda çaba verdiğimiz bu durum olsaydı.
Ama hayat akıp giderken önümüze türlü türlü engebeler,zorluklar,dertler çıkıyor.
Allah daha beterinden saklasın ne diyeyim.
İş,para yerine gelir nasıl olsa,Allah sağlık sıhhat versin.
Sıkma canını,akışına bırak bakalım.
Hiç ummadığın başka bir kapı açılır belki.

cevabın için teşekkür ederim.
ileri hızlı %0.1
yavaş hareketli %9
yerinde hareketli % 8
Kruger %2
Konsantrasyon 127.400.000ml
Total Konsantrasyon 178.400.000ml
Motil Sperm Sayısı 32.2 m
Fonksyonel sperm Sayısı 6.6 m

Son düzenleme:

Kızlar sağolun, bende aslında olumlu tarafından bakmaya çalışıyorum, ilk gebeliğim 11. haftada düşükle sonuçlanmıştı, gebeliğimi müdüre nasıl söyliycem vs derken çok strese girdim, belkide stresten o gün rahatsızlandım hastanede falan yatmak zorunda kaldım, 15 gün rapor aldım ve yine iş yüzünden çok strese girdim (malesef insan olmayan bi müdürüm varda, ondan bukadar strese girdim) Şimdi belkide diyorum, eğer tekrar hamile kalırsam evde daha rahat geçiririm ama bi yandan da kredi borcumuz var, amannn ne biliyim:) Doluya koysa almıyo, boşa koysan dolmuyo gibi bi durumum var benim:)

arkadaşım anlaşılan sen epey bunalmışsın bizler burada içimizden geçenleri,sevinçlerimizi,üzüntülerimizi paylaşmak için varız hepimizin sorunları hemen hemen aynı ama unutma ALLAH sevdiği kullarına dert verirmiş kulum şükür mü edicek isyan mı diye bizler RABBİMİZİN karşısında aciz kullarız o ne dilerse o imtihan günahlarımızın kefareti belkide ALLAH[c.c]kimine mal vermez,kimine muhabbet,kimine huzur,kimine evlat verir itaat etmez,kimine sağlık vermez kiminin cezasınıda ahirete saklar en zoru budur.Bunun için bol bol dua edip estağfirullah demeye devam edelim RABBİM dünyada ve ahirette yar ve yardımcımız olsun tüm hayırlı dileklerimizi kabul etsin inş.

efendimiz şöyle buyuruyor :EVLENİN ÇOĞAALIN ZİRA ÇOCUK DÜŞÜKTE OLSA KIYAMET GÜNÜ BEN SİZİN ÇOKLUĞUNUZLA İFTİHAR EDERİM.okuduğum kitapta geçiyordu paylaşmak istedim arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…