- 8 Eylül 2008
- 133
- 10
- 643
Hayat ne garip, başka başka dertler çıkıyor bir öncekini unutturuyor...
Anlamsız bir şekilde birinden çok sağlam bi kazık yedim, hemde dost kazığı denen cinsten(
Bu kazık nedeniyle, çok emek harcadığım ve çok özveriyle çalıştığım işyerimde yüzüstü ve büyük bir yük altında kalıyorum. Sanırım önümüzdeki hafta falan işten ayrılıcam, çok cesaretim yok, aslında bu işi geçen hafta bitirmeliydim ama korkuyorum ayrılmaya. Çünkü önümde böyle bebek planları varken bir daha iş arayamam. Ya işi bulup hamile kalırsam kimseye haksızlık ve fırsatçılık yapamam. Ya da bebek yapıcam diye beklerken aylar belkide yıllar geçerse ve ben hem bebekten hem işten olursam(
İşten ayrılmayla beraber özel sağlık sigortamda biticek, dolayısıyla bi hamilelik olursa muhtemelen çok güvendiğim ve sevdiğim kendi doktorumada gidemiycem(Herşey yeniden başlıycak, yeni hastane bul yeni doktor bul, bütün gün ev otur vs vs (
Yüce Allah'ım beni ağustostan beri birer birer sınıyor, ama ben bu sınavları geçemiyorum bir türlü, ne günah işledim de böyle gücendirdim diye sorup duruyorum kendi kendime(
Sıktım sizi, bunca derdinizin arasında, ama öyle bunaldım ki, ağlamaktan da helak oldum, anlatmaya yoruldum, biraz yazayımda rahtlayayım(
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. kendim için herhangi bişey yapmadım ama eşime fırsat buldukça (ki bu çok zordu, bebek gibi arkasında dolaştım:) ) keçi boynuzu pekmezini sulandırıp içirdim. bilmiyorum ne kadar etkisi oldu ama hiçbirşey yapmasanız bile bence olur. doktor bi ilaç söyledi bize ama pahalı geldi alamadık şükür bişey farketmedi. içinizi ferah tutun sadece biraz sabır. gün gelecek alacaksınız bebişlerinizi kucağınıza Allah'ın izniyle. yeter ki tek sorun varikosel olsun. doktorumuz bunun çok basit bi sorun olduğunu söylemişti ve onun söylediği zamanda da hamile kaldım ki eşim ramazanda oruç tutmasa daha bile önce olabilirmiş. oruç sperm sayısını etkiliyormuş. yani eşlerinizi aç bırakmayın
canım benzer şeyler yaşadım. son iş yerimden o kadar huzursuzdum ki eşim ameliyat olduktan sonra belki kısa zamanda hamile kalabilirdim ama iş yerindeki huzursuzluktan dolayı antidepresan kullanmak zorunda kaldım uzun bi süre. sonra işten ayrıldım sonuçta benim sağlığımdan önemli değildi. bi süre evde oturdum tatile gittim ilaçları bıraktım 2-3 ay sonra da güzel haberi aldık hamileydim. yani demek istediğim kafan rahat değilken hamile kalman zor bence ve üstelik hamileliği huzursuz ve stresli geçen insanların bebekleri de doğduktan sonra çok huysuz oluyorlarmış diye duymuştum.o yüzden seni üzen bi durum varsa salla gitsin sigorta meselesi de eşinin ssk sı varsa sen zaten onun üstüne geçeceksin ve bişey farketmeyecek tabi farklı bi konu yoksa. sen ne kadar rahat olursan bebişin de o kadar kısa zamanda gelir Allahın izniyle.
Kızlar sağolun, bende aslında olumlu tarafından bakmaya çalışıyorum, ilk gebeliğim 11. haftada düşükle sonuçlanmıştı, gebeliğimi müdüre nasıl söyliycem vs derken çok strese girdim, belkide stresten o gün rahatsızlandım hastanede falan yatmak zorunda kaldım, 15 gün rapor aldım ve yine iş yüzünden çok strese girdim (malesef insan olmayan bi müdürüm varda, ondan bukadar strese girdim) Şimdi belkide diyorum, eğer tekrar hamile kalırsam evde daha rahat geçiririm ama bi yandan da kredi borcumuz var, amannn ne biliyim:) Doluya koysa almıyo, boşa koysan dolmuyo gibi bi durumum var benim:)
cnm benim perhiz süresi önemli tabiki ondan kaynaklanmış olabilir sayınız.varikosel varsa ameliyat şart diyorlar ama doktorlarda 2.derece ve üstüne ameliyat diyorlar.sizin derecesi kaçtı acaba?aynen cnm doktorlar çok değişken.biri iyi bekle derken diğeri uğraşmayın olmaz diyor.insanın derdinden anlayan yok maalesefvarikosel ameliyatından sonra en 6 ay ve 1 yıl arası sonuç bekleniyor diye biliyorum.bizde nasipse bayram sonu olucaz hadi bakalım inşallah ameliyat yararda beraber hamiş oluruz:))cnm bizde ilk hakan beye gittik arkadaşımızın tavsiyesiyle o vermişti bize.ama benim eşim çok doktor değiştirdi.şimdi bornovaya gidiyor.bakalım ne olacak?cnm sperm günlük olarak herşeyden etkileniyormuş.yorgun stresli olmak.sıcaktan.sıkı iç çamaşırı.mesela benim eşimin testi 4.2 milyon çıktığı gün eşim gerçekten çok stres yapmıştı.yani işimiz zor bu spermlerle:))Allahım inşallah en kısa zamnda daha fazla aratmadan göndersin evlatlarımızı...aminnnnnnnnnn:))
İnşallah perhiz süresiyle alakalıdır. Artı benim eşimde o gün çok stresliydi. Biraz tartışmıştık, uzun süre araba kullanmıştı ve çok sıcaktı hava(( Yarın tekrar sprem örneği verecek. İnşallah iyi çıkar. Başka doktora gidecek yarın. Bakalım o ne diyecek varikosel için. Evet haklısın varikoselden sonra 6 ay -1 yıl diyorlar. ama tekrarlama durumu da varmış..Hayırlısı bakalım. Ben bu spermlerim bu kadar hassas olduğunu bilmezdim..Vayy arkadaşşş...:))Canımm İnşallah ameliyatınız iyi geçer. Şifa mikrocerrahi ile mi yapıyor ameliyatı? Umarım en kısa zamanda hamile kalırızzz..birlikte kalırız da o heyecanı da beraber yaşarız inşallahhh...be 30 yaşa basmadan çok isterim bebişimi kucağıma almayı bilmiyorum sen kaç yaşındasın )
arkadaşlar günaydın nasılsınız bakalım hıııııı bebek için geç kalmadınız ALLAH kararlamıştır onun vakti saatini inş hayırlısıyla gelicek bebişlerimiz bol bol dua edelim
Gözünüz aydın, sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız inşallah:)) Böyle haberler hem mutlu ediyor hem umutlandırıyor bizleri:)) Aslında söylediklerinde çok haklısın, stress her açıdan en büyük düşmanımız... Bu yılın başından beri aksilikler yakamızı bırakmadı, trafik kazası yaptık ciddi tehlike atlattık, hadi çocuk yapalım dedik tam başladık varikosel olduğunu farkettik, hadi ameliyat olalım dedik aynı gün hamile olduğumu öğrendik, aa ne güzel ama kendimizi fazla kaptırmayalım derken 11. haftanın sonuna geldik, artık herşey normal kendimizi kaptırabiliriz dediğimiz anda bebeği kaybettik üstüne bide tuz biber benim salak iş problemlerim çıktı karşımıza:)) Allah beterinden saklasın ama 2012 pek uğurlu gelmedi bana... Malesef çok hassas ve çok düzgün bir insanım... Kendi çıkarlarımdan önce başkalarının çıkarlarını düşünecek kadar özveriliyim ve kandırılmışlık duygusu sarstı beni. Yaa bide kocaman kadın olduk, okumuşluğumuz yazmışlığımız iyi bi eğitimimiz var ama hala çocuk gibi itilip kakılmak anlamsız şeyler yüzünden salak saçma tavır görmeye dayanamıyorum, ama nedense bi şekilde pes etmiyorumda:)) İki haftadır sinir diye bişey kalmadı, her akşam bi posta sinirimden ağlıyorum ama Haftasonu biraz düşünce olarak işten uzaklaşınca rahatladım, ama sonunu görmüyorum tabi yinede. Eğer bu arada hamile kalırsam benim için avantaj olur gibi geliyor ama kısmet işte, bekleyip görücez:)
arkadaşlar günaydın nasılsınız bakalım hıııııı bebek için geç kalmadınız ALLAH kararlamıştır onun vakti saatini inş hayırlısıyla gelicek bebişlerimiz bol bol dua edelim
İnşallah perhiz süresiyle alakalıdır. Artı benim eşimde o gün çok stresliydi. Biraz tartışmıştık, uzun süre araba kullanmıştı ve çok sıcaktı hava(( Yarın tekrar sprem örneği verecek. İnşallah iyi çıkar. Başka doktora gidecek yarın. Bakalım o ne diyecek varikosel için. Evet haklısın varikoselden sonra 6 ay -1 yıl diyorlar. ama tekrarlama durumu da varmış..Hayırlısı bakalım. Ben bu spermlerim bu kadar hassas olduğunu bilmezdim..Vayy arkadaşşş...:))Canımm İnşallah ameliyatınız iyi geçer. Şifa mikrocerrahi ile mi yapıyor ameliyatı? Umarım en kısa zamanda hamile kalırızzz..birlikte kalırız da o heyecanı da beraber yaşarız inşallahhh...be 30 yaşa basmadan çok isterim bebişimi kucağıma almayı bilmiyorum sen kaç yaşındasın )[/QUOTE
cnm eşinin sonuçlarınızı bizede yazarmısın?birde hangi doktora gidicektiniz?
canım al bendende o kaadr.iş yerimde 3,5 yılım doldu aşağı yukarı 1,5- 2 yıldırda çıkmayı düşünüyorum.dedimki kendime hadi bebek olsun zaten doğum izni olmazsa ücretsiz izin falan derken zaman geçer su yolunu bulur dedim .ama ne bebek geldi ne de işten ayrılıp huzura kavuşabildim.tabi bu arada tazminatımda şuanki şartlarda7 bin lirayı buldu.eşim de bana bu konuda destek değil bu tazminatı bırakıpta işten ayrılmam konusunda hiçbir zaman yanımda olmadı.(hatta bir ara kocamın beni kullandığını bile düşündüm)ve hala bekliyorum 2 senedir dahada ne olacak bilmiyorum.Bazen aynı şeyi bende düşünüyorum artık işten ayrılsam ya hemen hamile kalırsam yada iş bulamazsam falan filan derken sıkıntı yetmiyormuş gibi dahada dert açtım başıma.Ne bir adım geri nede bir adım ileri atamıyorum
çok geçmiş olsun canım yaa bu kadar detaylı bilmiyordum sorunlarını valla yine iyi atlatıyorsun. Allah sabrını veriyo herhalde ama umarım bundan sonra hayatında hiç sıkıntı görmezsin.
İnşallah perhiz süresiyle alakalıdır. Artı benim eşimde o gün çok stresliydi. Biraz tartışmıştık, uzun süre araba kullanmıştı ve çok sıcaktı hava(( Yarın tekrar sprem örneği verecek. İnşallah iyi çıkar. Başka doktoara gidecek yarın. Bakalım o ne diyecek varikosel için. Evet haklısın varikoselden sonra 6 ay -1 yıl diyorlar. ama tekrarlama durumu da varmış..Hayırlısı bakalım. Ben bu spermlerim bu kadar hassas olduğunu bilmezdim..Vayy arkadaşşş...:))Canımm İnşallah ameliyatınız iyi geçer. Şifa mikrocerrahi ile mi yapıyor ameliyatı? Umarım en kısa zamanda hamile kalırızzz..birlikte kalırız da o heyecanı da beraber yaşarız inşallahhh...be 30 yaşa basmadan çok isterim bebişimi kucağıma almayı bilmiyorum sen kaç yaşındasın )[/QUOTE
cnm eşinin sonuçlarınızı bizede yazarmısın?birde hangi doktora gidicektiniz?
Merhaba canım...çok enteresan yaa..eşimin sonuçları bu kez 16 milyon çıktı.4 gün önce 6 milyon çıkmıştı..sadece Hızlı hareket sayısı düşük. Doktor tekrar ultrason istemiş. Onu bayramdan sonra yaptıracağız. Ama 4 gündür fındık ceviz yediriyorum. Keçi boynuzu içirdim ve en öenmlisi sigarayı bıraktırmaya çalışıyorum. 16 milyon nasıl bir sayı??normal yolla kalabilir miyim ki acaba??bende 29 yaşına yeni girdim..Yüce Rabbim bize yakın zamanda nasip eder inşallahhh..
Merhaba canım...çok enteresan yaa..eşimin sonuçları bu kez 16 milyon çıktı.4 gün önce 6 milyon çıkmıştı..sadece Hızlı hareket sayısı düşük. Doktor tekrar ultrason istemiş. Onu bayramdan sonra yaptıracağız. Ama 4 gündür fındık ceviz yediriyorum. Keçi boynuzu içirdim ve en öenmlisi sigarayı bıraktırmaya çalışıyorum. 16 milyon nasıl bir sayı??normal yolla kalabilir miyim ki acaba??bende 29 yaşına yeni girdim..Yüce Rabbim bize yakın zamanda nasip eder inşallahhh..
cnm ayrıntılı yazsaydın daha çok yardımcı olabilirdim.ileri hızlı hızlı % kaç mesela.morfoloji bunlara ayrıntılı bakılmıştır herhalde..bu 16 milyon ml demi.normalde ml de 20 milyon sayı hareketlilikte a+b % 50 olması gerekiyor.ama bu tabii demek değilki 10 milyon sayısı olan hamile kalamz.yada 70 milyon sayısı olan gebe bırakabilir.bu allahın işi cnm.allah verirse olur.ilk önce ayrıntılı yazsana sonuçları cnm.birde varikosel için ne demiş?izmirdeydiniz cnm yanlış hatırlamıyorsam hangi doktora gittiniz?
cnm ayrıntılı yazsaydın daha çok yardımcı olabilirdim.ileri hızlı hızlı % kaç mesela.morfoloji bunlara ayrıntılı bakılmıştır herhalde..bu 16 milyon ml demi.normalde ml de 20 milyon sayı hareketlilikte a+b % 50 olması gerekiyor.ama bu tabii demek değilki 10 milyon sayısı olan hamile kalamz.yada 70 milyon sayısı olan gebe bırakabilir.bu allahın işi cnm.allah verirse olur.ilk önce ayrıntılı yazsana sonuçları cnm.birde varikosel için ne demiş?izmirdeydiniz cnm yanlış hatırlamıyorsam hangi doktora gittiniz?
Yok canım ben Manisadayım. İleri hızlı%10 yavaşhareketli %15 yerinde hareketli %15 hareketsiz %60. morfoloji normal: %60 sayı: 16 milyon ml bu sonuçlar için birşey dememiş. Ultrasonu bir daha çekelim demiş. Bizde bayramdan sonraya attık ultrasonu. Manisa da özel bir hastanede Hakan Duran diye bir doktora gittik. Ama eşim şifaya da gidelim diyor. Bir de ona soralım. 3-4 doktorda varikosel derse ameliyat derse olayım diyor. sizin tarih belli mi?? bayramdan sonraki hafta mı olcaksınız
Yok canım ben Manisadayım. İleri hızlı%10 yavaşhareketli %15 yerinde hareketli %15 hareketsiz %60. morfoloji normal: %60 sayı: 16 milyon ml bu sonuçlar için birşey dememiş. Ultrasonu bir daha çekelim demiş. Bizde bayramdan sonraya attık ultrasonu. Manisa da özel bir hastanede Hakan Duran diye bir doktora gittik. Ama eşim şifaya da gidelim diyor. Bir de ona soralım. 3-4 doktorda varikosel derse ameliyat derse olayım diyor. sizin tarih belli mi?? bayramdan sonraki hafta mı olcaksınız
cnm bende manisa akhisardanım:)) hareketliliğiniz az.ama ilaçla artıyor.sayınızda biraz düşük işte varikosel varsa derecesi 2 ve üstü olursa zaten ameliyat ederler.varikoselde ameliyat sonrası düzelme olduğunu söylüyorlar.ama doktorun elle muayenesinde damarların çıkması gerekityormuş.size zaten şifaya falan giderseniz doktor proxeed plus ve klomen verir büyük ihtimalle.varikosel ameliyatı önerirse genelde 6.ayda etkili olduğunu söylüyorlar.umarım en kısa zamnda bebişine kavuşursun cnm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?