Hayat ne garip, başka başka dertler çıkıyor bir öncekini unutturuyor...
Anlamsız bir şekilde birinden çok sağlam bi kazık yedim, hemde dost kazığı denen cinsten(
Bu kazık nedeniyle, çok emek harcadığım ve çok özveriyle çalıştığım işyerimde yüzüstü ve büyük bir yük altında kalıyorum. Sanırım önümüzdeki hafta falan işten ayrılıcam, çok cesaretim yok, aslında bu işi geçen hafta bitirmeliydim ama korkuyorum ayrılmaya. Çünkü önümde böyle bebek planları varken bir daha iş arayamam. Ya işi bulup hamile kalırsam kimseye haksızlık ve fırsatçılık yapamam. Ya da bebek yapıcam diye beklerken aylar belkide yıllar geçerse ve ben hem bebekten hem işten olursam(
İşten ayrılmayla beraber özel sağlık sigortamda biticek, dolayısıyla bi hamilelik olursa muhtemelen çok güvendiğim ve sevdiğim kendi doktorumada gidemiycem(Herşey yeniden başlıycak, yeni hastane bul yeni doktor bul, bütün gün ev otur vs vs (
Yüce Allah'ım beni ağustostan beri birer birer sınıyor, ama ben bu sınavları geçemiyorum bir türlü, ne günah işledim de böyle gücendirdim diye sorup duruyorum kendi kendime(
Sıktım sizi, bunca derdinizin arasında, ama öyle bunaldım ki, ağlamaktan da helak oldum, anlatmaya yoruldum, biraz yazayımda rahtlayayım(
Kızlar GNC kampanya yapmış,yarın son günmüş.
Gold kart üyelerine 3 al 2 ödeymiş.Arginmax kullananlar için faydalı olur diye düşündüm.
Aklınızda olsun.Bu arada sağolsunlar arginmaxada zam yapmışlar.100 lira olmuş kutusu.
Böyle 3 kutusu 200'e gelicek.
Biz ikinci kutuya geçtik, internette kendi adresinden %25 indirimli almıştık. Umarım 3. kutuya geçmeye gerek olmadan işimiz hallolur:)) Sabah 2 akşam 2 içiyor eşim, dr öneri olmadan kullandığımız için ben korktum açıkcası, aslında sadece vitamin ve mineral ama sonuçta doğal kaynaklardan değil hepsi sentetik. Buarada geçen hafta doktorumuzu aradık, 4. ayda ilaca başlayalım demişti, trental 600 mg ve evicap 400 mg kullanmamızı ve 1 ay sonra (5. ayda) test yaptıracağımızı söyledi. Sormayı unuttuk, bu trental sabah 1 akşam 1 kullanınca kutusu 15 güne kalmadan bitecek, arıycaz gerçi ama ne kadar kullandırıyorlar genelde biliyor musun? Bide bu trental tam olarak neye iyi geliyor, sayımı hızmı morfolojimi? anlamadım, prospektüsünü okuyunca kısaca anladım genel damar sağlığı için yani özel olarak spermlere bi etkisi var mı anlamadım.
Biz ikinci kutuya geçtik, internette kendi adresinden %25 indirimli almıştık. Umarım 3. kutuya geçmeye gerek olmadan işimiz hallolur:)) Sabah 2 akşam 2 içiyor eşim, dr öneri olmadan kullandığımız için ben korktum açıkcası, aslında sadece vitamin ve mineral ama sonuçta doğal kaynaklardan değil hepsi sentetik. Buarada geçen hafta doktorumuzu aradık, 4. ayda ilaca başlayalım demişti, trental 600 mg ve evicap 400 mg kullanmamızı ve 1 ay sonra (5. ayda) test yaptıracağımızı söyledi. Sormayı unuttuk, bu trental sabah 1 akşam 1 kullanınca kutusu 15 güne kalmadan bitecek, arıycaz gerçi ama ne kadar kullandırıyorlar genelde biliyor musun? Bide bu trental tam olarak neye iyi geliyor, sayımı hızmı morfolojimi? anlamadım, prospektüsünü okuyunca kısaca anladım genel damar sağlığı için yani özel olarak spermlere bi etkisi var mı anlamadım.
Hiç bir bilgim yok Trental hakkında.Eşimin kullanmadığı tek şey o kaldı herhalde.
Arginmaxı da geçen ay 3 kutu almıştık,bu ay indirimi görünce stok zihniyetiyle depoladık yine:)
Günde 6 tane içtiği için fazla dayanmıyor.Ben evicapı 200 mg lık olanlarından veriyordum.
Dün GNC'nin 200 mg'lık natural e vitamini takviyesini aldım.100 tablet.
Bir de yine GNC'nin 1000 mg lık c vitaminini aldım.
C vitamini spermler için çok gerekli.
Arginmaxın içinde olan da çok yeterli gelmedi bana.
Şimdi tek eksiğimiz omega 3 kaldı.Zinco-c zaten kullanıyordu.
Valla bazen beynim duruyor,unutuyorum ne kullandığımızı:44:
İnşallah daha fazla bekletmeden gelirler de,adamlar da normale döner.
canım trental damar tıkanıklığı için bizde kullandık ama bizim doktorumuz üç ay trental klomen evicap tedavisi dedi. biz iki ay kullandık bu üçünü ve sonuç aldık.. ama bunun yanında bizim doktorumuz işe yaramaz demsine rağmen arginmax da kullandık kendimz omega3 ü de ilave ettik. yani vitamin olduuğ için bişi olmaz korkma sonuçta yıllarca içmeyecek ya..
15 günlük bir tedavi az olur. zannımca size de üç ay kullandırır siz yine de arayıp bir sorun. damarlardaki kan gölleşmesi oradaki ısıyıy artttırıyor ısı artıncada spermlerin yapısı bozuluyor. zaten varikosel ameliyatında da bu damarlardaki sıkıntı gideriliyor ameliyat sonrası bu ilaç genelde veriliyor ki oradaki düzelme çabuk olsun diye bizede ameliyatın 3. ayında başlattı trentalı..
Hiç bir bilgim yok Trental hakkında.Eşimin kullanmadığı tek şey o kaldı herhalde.
Arginmaxı da geçen ay 3 kutu almıştık,bu ay indirimi görünce stok zihniyetiyle depoladık yine:)
Günde 6 tane içtiği için fazla dayanmıyor.Ben evicapı 200 mg lık olanlarından veriyordum.
Dün GNC'nin 200 mg'lık natural e vitamini takviyesini aldım.100 tablet.
Bir de yine GNC'nin 1000 mg lık c vitaminini aldım.
C vitamini spermler için çok gerekli.
Arginmaxın içinde olan da çok yeterli gelmedi bana.
Şimdi tek eksiğimiz omega 3 kaldı.Zinco-c zaten kullanıyordu.
Valla bazen beynim duruyor,unutuyorum ne kullandığımızı:44:
İnşallah daha fazla bekletmeden gelirler de,adamlar da normale döner.
benide eşimi anca günde 2 tane içmeye ikna edebildim.fazlasını içmedi napıyım.bir kutusu günde 2 tane içince 1,5 ay gidiyor.bizde gold kart olduğu için kutusunu zaten 70 e alıyorduk.trental ne için acaba hormonsal bir sıkıntı oolduğu içinmi verdi acaba dr.
Yok canım hormonal bi sıkıntımız, gerçi aslında hormon testi hiç yapılmadı, ilk doktora gittiğimizde sendeki sperm parametrelerinin düşük olması %99 varikoselden demişti doktor, hem varikoselin ileri derece, hemde erkeklik özelliklerin gayet normal (fiziksel görünüş vs olarak) demişti. Zaten dediği gibide oldu, ameliyattan sonra baya ciddi düzelme oldu. Damar sağlığı ile ilgili bi ilaçtı ama gökcen44 daha detaylı açıklamış sağolsun, damar tıkanıklığına vs iyi geliyormuş.
Morfoloji ve hareket sıkıntınız var,sayı gayet iyi bence.
Varikosel varsa ameliyat şart diyoruz hep ama varikosele rağmen hamile kalan çok örnek var.
Karar tamamen size kalmış yani.Eğer uzun süredir beklemiyorsanız,yaşlarınız da uygunsa,
takviyelerle biraz daha bekleyin derim.Biz ameliyattan önce 6 ay kadar proxeed plus kullanmıştık.
varikosel olduğunu bile bilmiyorduk.Varikosele rağmen hareketi %50 'den %85'e çıkarmıştı.
Proxeed ya da arginmax kullanabilirsiniz.
Burada hepimizin eşleri ameliyat oldu.Çoğu ilk 1 sene içinde güzel sonuç aldı çok şükür.
Ama ben ve benim gibi bir kaç arkadaşım daha hala bekliyoruz.
kimimizin sıkıntısı morfoloji,kimimizin sayı,kimimizin hız...
Yani hiçbir şeyin garantisi yok.Ameliyat olup beklemek de var,ameliyattan sonra ki 3. ay da ,5. ay da hamile kalmakta.
Varikosele rağmen hamile kalan var mı? Bunu okuduğuma çok sevindim. En azından böyle birşeyi bilmek bile rahatlatıyor. Biz de 8 aydır bebek düşünüyorduk, zaten benim adetlerim düzensizdi. Yok olmadı yok tutturamadık derken geçen ay eşim spermigrom ve ultrason yaptırdı ve ultrasonda sol tarafında varikosel teşhis edildi.
İlk testin sonuçları Total sperm sayısı: 45 milyon
sperm sayısı: 15 milyon
hızlı hareketlilik : %10
Morfoloji (normal form) % 65ti.
Gittiğimiz 3 farklı doktorda bu sonuçlarla normal yolla hamile kalabilirsiniz derken yine de ikinci testi istedi. biz de 15 gün sonra İkinci testi verdik ama 2 günlük perhizle verdik o yüzden mi bilmiyorum ama sonuçlar çok gerilemiş. İki test arasında bu kadar gerileme olabilir mi yaa((
ikinci testin sonunda
toplam sperm sayısı: 18 milyon
sperm sayısı: 6 milyon
hareket : %30
ileri hareket: % 10
3. testi yaptıralım mı yoksa hemen ameliyat mı olalımkarar veremedik...yolumuzu kaybetmiş gibiyiz...yardım edin arkadaşlarrr lütfenn ??izmir de mikro cerrahi ile varikosel ameliyatı yapan hastane ya da doktor adı verebilir misiniz???
Valla çok komik ama doktor olduk bi yerde:))Eşim bana, sana üreme sağlığı konusunda fahri doktora vermeleri gerekir diyor:))) Bakalım biz ne zaman sonuç alıcaz merak ediyorum:)) Ben kendimce bir çok şey uyguladım aslında burdan sizlerden öğrendiklerimden, 1 ay havuç suyu, sonra keçiboynuzu kürüne geçtim 1.5 ay oldu, ameliyatın 2. ayından beri 200 mg'lık evicap, geçen 1 ay boyunca arısütü-bal-polen-propolis, geçen aydan beri arginmax men, bir haftadan beride trental, buarada evicap'ıda 400'e çıkardık. Tabi her akşam 1 kase kabakçekirdeği ve her sabah 3-5 tane ceviz:)) kıyamam yaa gık demeden yiyip içiyor hepsini...
Ameliyat sonrası 3.ayda bizim sayı sınırların baya bi üstüne çıktı, hızda normal değerlere ulaştı. Sadece morfolojimiz değişmedi o da 0Onuda biraz zamana bırakmak gerekir diyor dr'umuz, zaten asıl iyileşme 6-12 ay içinde olurmuş.
Bu morfoloji konusunda o kadar çok çelişkili durum var ki, kimi hiç önemsemiyor, kimisi aaaa 0'sa hemen tüp bebek diyor, karışık yani:)
Sen mutlu haberi aldığında değerleriniz nasıldı, ameliyattan ciddi fayda gördünüz mü değerlerin düzelmesi açısından ve özelliklede morfolojiyi merak ediyorum:))
Varikosele rağmen hamile kalanlar elbette var, hatta biri benim, ameliyat olacağımız gün hamile olduğumuda öğrenmiştik. Ama şansım yaver gitmedi, 11 haftalıkken bebeği kabettik, mutluluğumuz kısa sürdü ve sil baştan herşeye yeniden başladık. İyiki ozaman zate hamileyim diye ameliyattan vazgeçmemişiz, sonuçta ameliyattan fayda gördük, belki şansımız biraz daha artar...Eğer belirgin varikosel varsa ameliyat genelde olumlu sonuçlar veriyor benim burdan okuduklarım kadarıyla
Çok geçmiş olsun canım... Umarım en yakın zamanda mutlu haberlerini alırız. Bize ameliyat için mikrocerrahi varikosel ameliyatı olur diyorllar. Ancak İzmirde mikro cerrahi ile bu ameliyatı yapan neresi var hiç bilmiyorum. İzmirde olan ve memnun olan yok mu aranızda??
cnm bizde olucaz.sanırım bornova şifada olucak.daha önce bi arkadaşımızda basmane hakan öztürke oldu.çok memnun kaldı.tavsiye ederim...
Çok teşekkür ederim. Biz de önce Bornova Şifa hastanesine gittik ama o kadar ilgisizler ki memnun kalmadık. Resmen hastaya moral desteği, açıklama, insan yerine koyma hiç yok. Bir de basmanedeki hastaneyi deneyelim. Çok teşekkür ederim. Sizin de varikosel mi? ne zaman ameliyat olacaksınız? sperm sonuçlarınız nasıldı?
cnm açıkçası bizde memnun değiliz bornova şifadan ama eşim orda olcakmış öyle istedi.bende sesimi çıkartmadım.söylediklerinde haklısın ilgisizler birazbence bi deneyin hakan beyden memnun kaldı arkadaşlarımız.cnm bizimde varikosel var ama 1.dereceden biraz fazlaymış.kimi doktor ol dedi kimisi çok faydasını göremezsiniz dedi.sanırım bayram sonu eşim olcak inşallah hakkımızda hayırlısı olur.cnm bizim sayımız ml 12- 19 - 20 -4,2 - 8 milyon olarak değişti.ilk daha iyidi sayımız.klomen proxeed plus kullandık 6 ay değerlerimiz 8 milyona düştü.doktora dedik sayımızı düşürdü.sayı günlük olarak değişebilir stresten sıcaktan vb.şeylerden etkilenir sizin gerçek sayınız 20 milyon dedi bize.bizim hareketliliğimiz düşüktü a+b nin toplamı en az 50 olmalıymış bizim 12 falandı.ilaçlrdan sonra sayımızda düzelme oldu toplam 42 falan oldu.ama gebelik yok henüz ne zaman olacak bilmiyorum (Allahım çok aratmadan hayırlısıyla göndersin meleklerimizi inşallah....sizin sorun nedir cnm ne kadardır tedavi oluyorsunuz?bizim 9-10 ay oldu tedaviye başlayalı.doktor ilaçları bırakabilirsin dedi acele ediyorsanız tüp bebek yapın.yada bekleyin biraz daha dedi.şimdilik bekliyoruz bakalım cnm.
Aynen bizim de 8 ay kadar oldu. Eşimin ilk sperm sonuçları 15 milyondu. ikinci kez yaptırdık ve 6 milyon çıktı. gerçi 2 günlük perhizle çıktı bu sonuç. Bilemiyorum 2 gün ya da 3 gün ne fark eder. hareketlilikte %10 dedi yani düşükmüş. varikosel tek taraflı görünüyor ve olması gerek mi yoksa gerekli değil mi onu anlamaya çalışıyoruz şu an ama br doktorun dediği diğerini tıutmuyor. Kimi olma 15 milyon iyi diyor kimi tüp bebek diyor. Biz de bekliyoruz şu an ama varikoselden sonra da en az 3 ay beklemek gerekiyormuş. Yüce Allahım çok aratmadan kucaklarımıza versin inşallah. Biz de bayram sonrası düşünüyoruz ameliyatı. Şifa basmaneye de gidelim dediğin gibi. Duyduğum tüm doktorlara gideceğim. içime sinene kadar. Biz daha tedaviye başlayamadık. proxeed plus ve klomen'i kim verdi size?? evet bu arada sperm sayısı kesinlikle çok değişken. Özellikle stres ve ısı çok etkiliyor. Sıkı iç çamaşırı, kot pantolon, cep telefonu ve yiyecekleri kesinlikle etkiliyor sperm sayısını
sağol Senem,gözlerim dolu dolu okudum ama ınan iyi geldi msjın..ağzından bal damlıyor desem yeridir..Maşallah :)Hayırlı olsun bebeğin,,beraberce güzel bir hayatınız olur ınş.
Rabbim hepimize nasip etsın..
Kendin için ve eşin için yaptığın kürler var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?