Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ameliyatın 15 ayı dibe vurduk
4 ay önce toplam sperm 60 milyon hareketa+b:%22 idi
morfoloji:%0

bugün
1 ml: 1.500.000 milyon
toplamda:6.000.000
hareket a+b:%30
morfoloji %4

güya aşılama için istendi yenilememiz devlet hastanesinde yapıldı.
aşılama için yetersiz direk tüp dediler
ilk kez bu kdr düşük çıktı (gerçekten şoktayım) diyince 1 ay sonra testi yenileyin dendi.
O kadar üzgünümki,
3,5 yıl oldu
ama olmadı işte

canım hayırlısı inş. gelip geçici bir düşüklüktür.

Farklı bir topikte bir arkadaşında böyle birşey başına gelmişti ve eşinin hormon tahlilleri istenmişti yanlış hatırlamıyorsam prolaktin hormonu(yanlışta olabilir) yüksek çıkmış oda sperm sayısını çok etkiliyormuş.İstersen bir araştır yada hormon tahlili falanda yapılsın.1 aya kadar değerlerin artar inş. takviye falan birşey kullanıyor musunuz?

arginmax men ve coenzımq10 kullanıyor eşim çok düzenli değil ama 1-2den fazla aralık vermeden..
neden olduki böyle .. ameliyata umut bağlamıştım oysaki..

merhaba arkadaşlar,
herkesin sıkıntıları var .umarım en kısa sürede hepimiz bu sıkıntılarımızdan kurtuluruz. benim de eşimin sperm sayısı ml de 3 milyondu.1 ay keçiboynuzu kürü uyguladıktan sonra bu değer 5 milyon oldu.şuan küre devam etmekteyiz 2 ay oldu.doktor ameliyat dedi.ocak ayında eşim ameliyat olacak.sizce bu arada doğal yolla hamile kalma şansım var mıdır? lütfen yorumlarınızı yazın çok ihtiyacım var buna.

geçmiş olsun canım inş. en yakın zamanda bebişini kucağına alırsın.
bu konularda sadece sayıda yetmiyor morfoloji ve ileri hızlı hareketli sayınızında önemi var.mesela bizim sayımız hiç mlde 45 milyonun altına düşmedi ama morfolojimiz ve hareketlimiz kötüydü.

asıl sorunun cevabına gelince bunu tabiki nasip edecek cenab_ı mevla o ol dedikten sonra hiçbir enge yok ve sonuç itibariyle bu kadar sperm arasından sadece birtanesi yumurtayı dölleyebilecek.ama yüzdelik dilim ne kadar artarsa şansın o kadar artıyor

tabi ki doğru söylüyorsun ne zaman olacağını sadece allah bilir. bizim morfoloji 1. ileri hareketli yüzde 14. bu değerler nasıl sence?

tabi ki doğru söylüyorsun ne zaman olacağını sadece allah bilir. bizim morfoloji 1. ileri hareketli yüzde 14. bu değerler nasıl sence?

seni üzmek istemiyorum bu konular çok hassas konular benim tam bebek istemeye başlayalı 2 yıl olacak.ve psikoljini ve umudunu çok iyi anlıyorum

Dediğim gibi bizim sayımız ml.de 45 milyonun altına hiç düşmedi morfolojimiz%5 ti
ileri hareketlimizde %14 tü.
a+b toplamı %40 falandı ki bunun en az %50 falan olamsı gerekiyormuş yani

Sizin morfolojiniz bizdende düşükmüş.Allahın dediği olur tabiki ama varikoselvarsa ihmal etmeyin ameliyat olun.
Gerçi bu konuda ne zaman sonuç alınabilir bilmiyorum 3-9ay arasında sonuç alan arkadaşlarda var 1,5 yıl geçmiş sonuç alamayan arkadaşalrda var ama tedavi varikosel varsa sadece zaman kaybı bence biz 7-8 ayımızı verdik tedaviye keşke direk ameliyat olsaymışız

ameliyat sonrası inşallah düzelme olur. benim kd doktorum 1 sene beklemeyi göze alın dedi.ürologlar 3 ay 4 ay der ama gerçekçi olmak lazım falan dedi. ayrıca hem benim hem eşimin doktoru ameliyattan önce tüp bebek veya aşılama denemek zaman kaybı olur dedi. çünkü varikosel spermlerin yapısını bozuyormuş, kalitesiz olunca da düşük olma ihtimali yüksek olurmuş.iki doktor da öyle söyleyince ameliyat dedik biz de.eşimin işlerinden dolayı ocak ayında olacak inşallah.

hayırlısı olsun inş. biran önce şifasını bulur ve bebişini kucağına alırsın

Kızlarrrr,

Günlerdir nerelerdesiniz yaa, size söylemek istediğim önemli birşey var, sanırım ben hamileyim...

Kızlarrrr,

Günlerdir nerelerdesiniz yaa, size söylemek istediğim önemli birşey var, sanırım ben hamileyim...

Hayırlı olsun canım idrar mı kan testimi yaptırdın

Teşekkürler, ama daha evvel yaşadıklarımdan oldukça temkinliyim. Ctesi idrar testi yaptım 2. çizgi silik çıktı, dayanamadım pazar kan testi yaptırdım 366.4 mUI/ml çıktı. Bu değere göre şimdilik hamileyim ama yükselir mi kalırmı bilmiyorum bi garip oldum...

Çook iyi inşallah yükselişr yarın tekrar yaptır yükseleckmi bakalım bende 2 kere idrar testi yaptım ikiside silik çıktı ama kırmızılar geldi kan testiyse kesin doğrudur hayırlısı olsun

Canım tebrik ederim, inşallah sorunsuz ilerler, içini ferah tutmaya çalış, ben gibi olma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…