Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çook iyi inşallah yükselişr yarın tekrar yaptır yükseleckmi bakalım bende 2 kere idrar testi yaptım ikiside silik çıktı ama kırmızılar geldi kan testiyse kesin doğrudur hayırlısı olsun

:) Sağol canım, tabi şimdiki sonuca göre öyle kesin, ama yükselmesi lazım devamı için, yarın düşünüyorum zaten fırsat bulursam birkez daha yaptırmayı. Hımmm belki sende bi gebelik oluştu ama erken dönem düşük oldu...

Canım tebrik ederim, inşallah sorunsuz ilerler, içini ferah tutmaya çalış, ben gibi olma :)

:)) Sen gibi olmamak mümkün mü?? Zaten karamsar kadınım, dünden beri bu değer yükselir mi diye düşünüp duruyorum, cumartesi için dr'umdan randevu alayım dedim pazartesine kadar yokmuş( Çok bozuldum, bu merakla nasıl beklerim:)

Son adet tarihin kaçtı canım?
Beklemek gerçekten çok zor, sürekli belirti arıyosun, değer normal artıyomu, kalbi atıyomu, ikili testler, bilmem neler neler.. Hamile kalmakla bitmiyo :106: Napalım, bizde bunu istemiyomuyduk zaten, katlanıcaz cici cici :)
İnşallah bu defa herşey güzel ilerleyecek canım, hüsrana uğramayacaksın Allahın izni ile, darısı buradaki diğer arkadaşlarımıza olsun EN KISA ZAMANDA İNŞALLAHHH

canımmm çok sevindim bir hamiş daha
Alalh ım sağlıkla kucağına almayıda nasip eder inş. bütün sıkıntılarına derman olsun bu bebiş
bizler için de dua et nolur canımm

Ufak tefek belirtiler olmasına rağmen henüz kendimi çok kaptırmıyorum, çünkü dr'a gidesiye kadar da acaba diyeceğim. Çünkü hayal kırıklığı ne demek iyi bilirim. Üstelik ben önceki gebeliğimde de çok temkinli olmama rağmen o derece yıkılmıştım. O yüzden mesafeliyim şimdilik bu habere, ama sizlerle paylaşmadan duramazdım, beraber bekleyip beraber göreceğiz. Ama umarım Yüce Allah'ım bu sefer yüzüme bakar...

canımmm çok sevindim bir hamiş daha
Alalh ım sağlıkla kucağına almayıda nasip eder inş. bütün sıkıntılarına derman olsun bu bebiş
bizler için de dua et nolur canımm

İnşallah canım yaa, çok sağol ama önce gözümle görüp, kulağımla duyup sonra 11. haftayı aşmam lazım inanmam için...Şuan öyle biraz şaka gibi bişey... Bu arada, sizin için dua etmek mi:)) son 3 ayda sanırım hayatımda hiç etmediğim kadar çok dua ettim, inan ki hepimiz için, tüm sıkıntıya düşmüşler için, yolunu bulmaya çalışanlar için...Ve hep edicem...

Son düzenleme:

saol canım allah razı olsun bizimde dualarımız seninle.inş. bu sefer sağlıklı bir şekilde bebeişini kucağına alırsın
umutsuzluğa düşmek yokiyi düşeneceğiz ki iyi olsun

ameliyatınızın kaçıncı ayıydı bu senin yazdın daha önce ama unuttum işte

Kızlarrrr,

Günlerdir nerelerdesiniz yaa, size söylemek istediğim önemli birşey var, sanırım ben hamileyim...

çok sevindim cnm.ALLAH tamamına erdirsin sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inş.cnm zahmet olmazsa eğer bence sen yeni gelenler için ve unutanlar için ameliyattan sonra kaçıncı ayda hamile kaldığını ameliyat öncesi ve sonrası son değerlerinizi tekrar yazarmısın

Son düzenleme:
kızlar varikosel ameliyatımızı olduk ve eve geldik.hakkımızda inşallah hayırlısı olur...

Kızlar Günaydın,

Benim durum biraz karışık aslında, geçmişe dönük hatırlayanlar vardır. Nisan ayında ilk defa orunmayı bırakmıştık. İlk ay haliyle olmadı. Mayıs ayında eşim kendisinde varikosel olabileceğinden şüphelendi. 3 dr'a gittik, 2 si tüp bebekle bile zor derken bir profesör saçmalamayın ne alakası var, evet ameliyat olman lazım ama tüp bebeklik bir durumun yok dedi.

15 haziran için ameliyat günü aldık, aynı gün benimde 4 günlük gecikmem vardı, eşim ameliyattayken kendi dr'uma uğradım, hamileymişim. (18 milyon/ml, 72 milyon/toplam, a+b hız %22, normal morfoloji 0) Ara ara ufak lekelenmelerim olsada 10 . haftaya kadar sağlıklı bir gebeliğim oldu. Ama 10. haftada şiddetli bir kanama geçirdim, 5 gün kadar hastanede yattım bi 8 gün kadar da evde yattım, ama kontrole gittiğimizde 11. haftada kalbi durmuştu. Sonrası kürtaj vs, bol ağlamalı günler, depresyon, 2 aylık korunma süresi, toparlanmaya çalışma....

Ağustostan Ekim ayına kadar korundum. Sonra Dr'umda yönlendirmesiyle korunmayı bıraktım. Son adet tarihim 3 Ekim'di. (54 milyon/ml, 169 milyon/toplam, a+b hız= %42, normal morfoloji 0) 15 Kasım'da ameliyatın üstünden 5 ay geçmiş olacak. Ben sürekli morfolojiye takılsamda eşimin dr'uda benim dr'umda bunda takılacak bişey yok, sayının ve hızın iyi olduğu bi semende mutlak kaliteli spermler bulunur diyorlardı, ve bu asla düşük sebebi değilmiş.

Yani aslına bakarsanız ben ameliyat önceside sonrasıda hamile kalmış oldum. Ama bu hamilelik için henüz erken, ne olacağını hiç bilmiyoruz, elimizde sadece bir adet kan testi var:)) ve dr'uma ancak önümüzdeki pazartesi gidebilicem. Ama umarım herşey yolunda olur, no'lur dua edin benim için...

Gelelim tüyolara:))
İlaç kullanmaya 4. ayda (trental) başladı eşim. Ama 2. aydan itibaren önce havuç suyu, sonra keçiboynuzu kürüne başladım. 3. aydan itibaren Argin max men ve E vitaminine başladı. Sabah akşam 1'er avuç ceviz, birde düzenli olmamakla beraber arısütü bal polen propolis... Aslında böyle sayınca çok gibi gözüksede çok boğmadım eşimi küre bilmem neye. Hani havuç suyunu, akşam meyve suyu niyetine, keçiboynuzu suyunu akşam çayı niyetine gibi onu çok sıkmadan çok dır dır etmeden ama hiç aksatmadan hazırladım. Duştan sonra testislerine soğuk duş benim Dr'umun önerisi idi. Hatta abartıp ara ara buz da koyabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, işe geç kalıcam, kendinize iyi bakın, bu yazıyı okurken bana bol bol dua edin:))

kızlar varikosel ameliyatımızı olduk ve eve geldik.hakkımızda inşallah hayırlısı olur...

geçmış olsun canım benım cok dıkkat et sımdı esının beslenmesıne, usutmemeye calıs ozellıkle ayaklarını canım esın yatarken bacaklarının arasına yastık koyarsa hıc zorlanmazz uyurken canıda yanmazz bolbol nezcafe kola tarzı seyler ıcır sebebı kafeın narkozun vucttan atılmasını kolaylastırıyor eegr kafana takılan bırsey olursa seve seve cevaplarım benmde esım aemlıyat olalı dun 1 sene oldu ...

geçmiş olsun nasıl geçti ameliyatınız bizdede o sorun var ama ameliyatı erteliyoruz bitkisel yolları deniyoruz hareketli bizde 3.5milyon sizde durum nasıldı

cnm dualarımız seninle.sende bizleri unutma dualarında.bu uzunca açıklamaların içinde çok saol.bu arada nasıl sabredeceksin p.tesine kadar.kan testini tekrarlayacakmısın dr gitmeden.

cnmm çok teşekkür ederim.olduk bakalım ameliyatımızı inşallah hakkımızda hayırlısı olsun.ayrıca bu bilgiler işimize çok yarıycak.eşim bir türlü yatmayı beceremiyor:))aklıma takılan bişey olursa sorarım cnm.sizin ameliyat değerlere nasıl yansıdı?varmı bi faydası cnm?1 senede ancak faydası olur diyorlar inşallah çok yakındır hamilelik haberlerini duymaya.allahım isteyen herkese tez zamanda verir inşallah.

merhaba arkadaşlar ben foruma yeni katıldım. yaklaşık bir bir buçuk yıllık evliyim evliliğimizin ilk yılında benim hala çözümünü bulamadığımız rahatsızlığım nedeniyle birazda evlilik otursun diyerek bebek isteğimizi erteledik.ramazandan bu yana benim derdime çare olmadığına kanaat getirince artık bebişimizi çağaralım dedik ancak 3 aydır bi gelişme yok.eşim asker muayenesinde testislerinde fıtık çıktığından bahsetmişti ama dr önemli değil demiş diye tekrar dr a gitmemiş bende ilk öğrendiğimde konunun bu kadar önemli olduğunu anlamamıştım bide eşim doktor fobik olunca istesemde konunun üstüne gidemedim ancak üç aydır sonuç alamayınca konuyu araştırdım ve eşimin fıtık dediği şeyin varikosel olduğunu anladım kendiside zaten dr fıtık dememişti varisle ilgili bişey demişti deyince emin oldum. ne yazıkki yaklaşık 5 yıldır kendisinde bu problem var ama dr a gitmemekte ısrarcı kısır damgası yemekten çekiniyor 1 aydır biçare şekilde keçiboynuzu kürü yapıyorum allahtan onu içiyor sigarayı bırakmasınıda istiyorum ama ona yanaşmıyor.varikosel ameliyatından sonra kesin iyileşme oluyor mu ağrıı bi ameliyat mı geç fark etmemiz dezavantaj mı bunları bilirse belki onu ikna edebilirim. 30 yaşındayım bir an önce anne olmak istiyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.

geçmiş olsun nasıl geçti ameliyatınız bizdede o sorun var ama ameliyatı erteliyoruz bitkisel yolları deniyoruz hareketli bizde 3.5milyon sizde durum nasıldı

saol cnm çok teşekkür ederim.cnm bizde hep erteledik.ama inan çok basit bir ameliyat.hiç ertelemeye değmez.bence bir an önce gün alın ve hemen varikoselden kurtulun.sonrasında ilaç ve takviyelere geçersin.bizim sayımız ml de 20 milyon hareketliliğimiz a+b toplam % 20 idi sanırım sonrasında ilaç kullandık proxeed plus hareketlilik % 70 e çıktı.ama 3 aydır falan bırakmıştık.tekrardan % 35 e düşmüş.şimdi ameliyatımız olduk tekrardan ilaç ve kürlere geçicez cnm.umarım faydasını görürüz.allahım tez zamanda meleklerimizi gönderir inşallah...

canım sana da eşine de geçmiş olsun.bence iyi bir üroloğa gittikten sonra sorununuz çözülecektir. biz de de aynı sizin gibi durum var.en azından ne durumdasınız onu öğrenmiş olursunuz.biz doktora gittiğimizi kimselere söylemedik.siz de söylemeyin.eninde sonunda gidecek doktora daha fazla ertelemeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…