Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar..4 aylık evliyim.Eşim ağrı nedeniyle dün doktora gitti ve vorikosel teşhisi koyuldu.günü belli değil ama en kısa zamanda ameliyat olucak.vorikoseli araştırdım hakkında herşeyi okudum ve sizin yorumlarınızı da okudum.22 yaşındayım , teşhis koyulmadan önce bebek için erken olduğunu düşünüyodum ve en az 1 sene beklemek istiyordum,eşim 31 yaşında doğal olarak o istiyor ama bana anlayış gösteriyordu.şimdi bu teşhis beni çok korkutuyor ya bebeğimiz olmazsa diye.dünden beri başım çok ağrıyor korkuyorum ve annem dışında kimseye içimi dökemiyorum.birilerinden güzel umutlu şeyler duymaya ihtiyacım var yardım edin lütfen.bir de ameliyattan sonra çoğu bayanın eşine keçiboynuzunu kaynatıp yatmadan önce içirdiğini okudum burda.sperm sayısını çoğaltıyormuş sanırım.bu konuda da bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba.mesajlarınızı bekliyorum

benim eşime de varikosel teşhisi konuldu dr lar ameliyat diyorlar ama şimdilik keçiboynuzu yapıyoruz bende incir kürü yapıyorum polenle bal yiyor bi çok takviye yapıyoruz hayırlısı bakalım herşey Allahtan deneyip göreceğiz son çare ameliyat geçmiş olsun sizede varikosel ameliyatı olanları okudum bende bu sitede kolay diyorlar

kızlar dr lar ameliyat dediyse eğer gecikmeden ameliyatınızı olun.ameliyat öncesi takviyeler işe yaramayabilir.geçici bir yükselme olur olursa da.eğer varikosel ağrı yapacak dereceye gelmişse baya ilerlemiş demektir.1 seneyi geçti ben varikoselle ilgili konuları araştırıp okumaya başlayalı.onlara dayanarak söylüyorum.ayrıca gizemtng çok şanslı olduğunu söylemeden edemiycem.henüz 4 aylık evlisin ve eşinşn durumu fark edilip teşhis konmuş.zaten hemen bebek düşünmüyormuşsun.siz ameliyat olup iyileşme sürecşne geçirene kadar da bir süre geçer zaten.ama bence eşin bir sperm testi versin bakalım valikoseli spermlere ne kadar etkilemiş bir öğrenin.en az 2-3 günlük cinsel perhiz sonrası vericek testi.testi vereceğiniz yerde güvenilir bir yer olsun.

Son düzenleme:
evet ben de o bakımdan şanlı olduğumu düşünüyorum zaten şuan tek tesellim o. önümğzdeki hafta gidicez testleri yaptırmaya sonra da ameliyat tedavi olmadan herhangi bi bitkisel ürün kullanmayı düşünmüyorum eşim için zaten.önce doktorlara emanet edip tedavisini olsun tabi ki. offf iki gündür bi saniye olsun aklımdan çıkmıyo napıcağımı şaşırdım

merhaba cnm,

öncelikle aramıza hosgeldin:) biz 1 sene bebek istedikten sonra olmayınca eşimin sperm testi vermesiyle varikoseli oğrendik. bende ilk oğrendiğimde cok uzulmuştum. neler neler geçmişti aklımdan. seni cok iyi anlıyorum. ameliyat denince insan ister istemez korkuyor tabi. bizde ameliyattan once baska tedaviler olmalı diye cok arastırdık.3 ayrı dr.a gittik. hepsi varikosel ve hemen ameliyat dedi. yaklasık 20 gun oncede ameliyatımızı olduk. varikosel her gecen gun spermlere zarar veriyor. Yani Allah nasip ederde hamile kalsan bile 2. cocuğu dusunduğunuzde su anki sperm değerlerini bulamayabilirsiniz. benim tavsiyem ameliyat olup, takviyelere daha sonra başlamak. cunku hali hazırda teşhisi konulmuş varikosel sorununuz var, ama emin olmak için başka dr.a daha gidin. bu arada sperm testi yaptırırsanız değerlerinizide oğrenmiş olursunuz. varikosel derecelerle ifade ediliyor. ağrı hissediliyorsa varikosel ilerlemiş olabilir. sizin dereceniz kaç? renkli dopplerde cektirmenizi isteyecektir dr.unuz. yasınız cok genç ve ne guzel ki erkenden sorununuzu farketmişsiniz. canını hiç sıkma tamam mı cnm? şükürler olsun ki tedavisi olan bi sorun.

Merhaba Gizem aramıza hoşgeldin cnm geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum eminim şu an sende eşinde çok endişelisinizdir ama panik yapmayın ameliyatı olduktan sonra emin ol rahat bir nefes alıcaksınız ama o güne kadar tedirginlik yaşıyor insan bizde eşimle çok şaşırmıştık ve paniklemiştik buna rağmen1 günde testleri halledip 5 gün sonrasına doktorumuzdan hemen ameliyat gününü aldık ve allaha şükür başarılı bir ameliyat geçirdik umarım sizde bir an önce ameliyat olursunuz ve tedavi asıl daha sonra başlıyor buna hazırlayın kendinizi gizemcim bize doktorumuz 3 ay kullanmak üzere evicap ve klomen verdi bunun yanında bizde keçiboynuzu kürünü yapıyoruz ve tabiki yanında ginseng arı poleni bal vs...biraz meşakkatli bir döneme girmek üzere oluduğunuzu söylemeliyim ve tabiki en büyük ilaçta dua etmek ...inşallah spermiyogramınız güzel çıkar çünkü buda çok öenmli iyileşme süresi açısından aklına takılan bişey olursa biz buaradayız tekrar geçmiş olsunnn allahtan acil şifalar diliyorum

cnm dr. ilaç vermedi. bizde duzenli olmasada keciboynuzu kürü yapıoruz şimdilik. dr. kontrol için çağırmıştır. gittiğinizde dr.unuza danısın isterseniz. sen rahim filmi çektirdin mi?

ben ameliyattan 15 gün önce falan başlamıştım keçi boynuzu kürüne.ameliyat döneminde 4-5 gün ara verdik.şimdi yine başladım.umarım zararı olmaz.cnm ben henüz çektirmedim rahim filmi.çok korkuyorum(sen çektirdin sanırım.nasıl acaba çokmu acılı?cnm birde ameliyattan sonra ne kadar cinsel perhiz veriliyor.bize doktor bişey bahsetmedi!

gizemcim keçiboynuzu kürüde şöyle;

ilk bir hafta sabahları aç karına akşamları ise yatmadan önce , diğer 3 ay ise sadece akşamları yine yatmadan önce 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırıp yarım litre taze suya atıyorsun ve 3 dk kaynatıyorsun ağzını hiç açmadan yarım saat dinlendir (en büyük uzun su bardağına tam geliyor)gece yatmadan önce içir eşine şifa olsun inşallah hepimiz etkilerini en kısa zamanda alırız

Son düzenleme:

herdoktor farklı soyluyor canım ılıskı suresını bızım doktorumuz 30 gun demıstı :) tabıkı sor esım durdumu hyr durmadı 1 hafta sonra ıyıyım dedı bazı doktorlar ıse 10 gun dıyor esının ıyı omasınada baglı bıraz agrısı acısı yok ıse zaten beklemıyorlar ..rahım fılmı konusundada anestezı ıstemnenı tavsıye ederım ben anestezısı cektırmıstım acı hıssetmıstım baya bazı merkezler anestezı vermnıyor arastır ıstersen ama cekılmesı sart olan bırsey cunku kanallarda tıkanıklık vaR ISE operasyon gerekıyor...rahım fılmı cektıren bazı arkadasalrda hıc acı hıssetmedıgnı soylemıstı burda bırazda uygulayan ve hastaya baglı acı esıgı cnım

dıkkatımı cektı 5 dakıka demıssın cnım kesınlıkle 3 dakıkadan fazla kaynatılmaması gerekıyor kaynatıldıgında ıcerısındekı seker ortaya cıkıyor ve kısının kan sekerını yukseltıyor lutfen 3 dakıka kaynat ve 20 dakıka demlendır tabıkı geende kendın bılırsın been dogru olanı paylasmak ıstdım

3 dk kaynattım ne rengi çıktı ne de tadını güzel buldu eşim çok tşkler o halde bizde 3dk kaynatalım

3 dk kaynattım ne rengi çıktı ne de tadını güzel buldu eşim çok tşkler o halde bizde 3dk kaynatalım

ama dogrusu bu canım rengı cıkmıo evet cok fazla tat konusundada katılıyorum ıste fazla kaynatılınca sekerı ortaya cıkıyor oda tat verıyorama kotu yanı seker yukseltıyomus..bıraz soguyunca ıcır ıstersen ozaman daha cok sevıyodu benım esım sıcakken tat olmuyo dıyodu

kızlar hayırlı cumalar herkese. ben düşük yaptım 2 gece önce. nasip değilmiş demekki.

sağol canım hepinize çok teşekkür ederim.şu keçiboynuzu kürünü doktorlar mı söylüyo ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…