Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

oncelıkle gecmıs olsun canım benımesımde cıft tarflı ve acık amelıyat oldu amelıyattan once sayımız 8 mılyon ıdı oda benım cabalarımla yukselmıstı havuc ve kecıboynuzu kru uygulamıstım esım amelıyat oldu ve 3 ay boyunca ben desteklere devm ettım ve 3.ayın sonunda sayımız 48 mılyona yukseldı 6 ayda 72 mılyon oldu daha sonra ben kurlerı vıtamınlerı bıraktım ve dususe gectık amelıyatı yapan doktorun basarısı cok onemlı genel olarak 6.aydan sonrakı yukselıs cok onemlı bızım suandakı sorunumuz morflojı canm morfolojının tek sebebıde saglıksız beslenme benımesım 11 yıl tek basına yasamıs dıkkat etmemıs bende 1 yıldır 11 yılı telafı etmeye calısyorum ıste sebze meyve et hepsınden orantılı yemesını saglıyorum esın nekadar sure oldu amelıyat olalı kur vıtamın herhangı bırsey uyguluyormusunuz bılmıyorum ama destek yapabılırsınız esınıze buarada benımesımın varıkosel derecesını bılmıyorum ancak doktorumuz 33 yıllık hekımım bukadar yogun varıkosel hastan 2 veya 3 tur dedı yanı cok yogundu bızım varıkoselımız cok sukur sayımız artıı hareket dersen ehhh aramızda sıfır morfolojı ve dusuk hız ıle bıle hamıle olan var canım umduunu yıtıırme ıyı calısmalar :)

Doğum günün kutlu olsun akmelek, Nice nice senelere inşallah.
Rabbim en kısa zamanda yeni yaşında meleğini göndersin sana, ömrünün ve bu yaşının en güzel hediyesi o olsun

cnmmm teşekkürler..amin inşallah tek dileğimiz o meleklerimiz gelsin bir an önce..:))

hehehe kız sen benı oldurcen :)cnm ben pressed almadım bıraz pahalı geldı bana maddı yonden zor aylar gecırıyoruz ovu testlerı ıle bakıyorum dun aksam calısmalara basladıkılıskı sırasında belıme yastık ılıskı sonrası hoooop ayaklar yukarı ve uykuya dalıs :) buarada ozur dıleyerek soyluyorum ılıskı sonrası ben hep sılerdım kendımı kalkmasamda bu ay bır kucuk havlu edındım ve sadece bacaklarımın arasına onu koydum dısarı akmasın dıye hıc sılmedım yanı esım ben sılınce cocuklarıı sıldınn dıye kzıyodu ve oylece sbaah kadar yattım sabahta banyomu yaptım aslında yamayın dıyolar ama ben dayanamadım buarada ben 2 saat ayaklarımı dıkmedım 15 dakıka dıktım sonra yattım osekılde offf allahım ınsallah emeklerımızı bosa cıkartmazzz [/QUOTE]

bacaklar 2 saat duracakmış ne bilem :) benim görümce de öyle yapıom ben diodu..bir de sabah daha hızlı oluomuş spermler :))hade boş durmak yok

Merhaba.

Yeni yaşınız hayırlar getirsin inşallah. Nice yıllara diyor ve doğum gününüzü kutluyorum.

Bu başlığı ve sizleri mümkün olduğunca okumaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz ameliyatların, tedavilerin yine aynı şekilde bahsettiğiniz bir çok terimin ve burada yer alan sayısal değerlerin anlamlarını hiç bilmiyorum ve sizleri de tanımıyorum.

Tanımıyorum derken, kk forumunda bile bire bir veya müşterek karşılıklı yazışma içinde olduğum kimseler veya kullanıcı adı olarak bilebildiğim kimseler değilsiniz manasında kullandım.

Tüm bunlara rağmen, burada birbirinizle gerçekten çok içten ve samimi paylaşımlarda bulunduğunuz için, yazışmalarınızı olabildiğince okumak inanın bana çok güzel duygular yaşatıyor. Eminim sizler için çok daha önemli bir yeri vardır bu başlıkta birbirinizle olan paylaşımlarınızın. Çünkü birbirinizin neler söylemek istediğini, zaman zaman içinde bulunduğunuz süreçlerle ilgili paylaşımlarınızı, benden veya bir başkasından çok daha iyi anlayabiliyor ve birbirinize gerçekten çok destek olduğunuz açıkça görülüyor. Ve en önemlisi gördüğüm kadarıyla herkes birbirinin hem iyi hem de kötü veya üzücü haberini kendinin haberiymiş gibi aynı derecede sevinip üzülebiliyor.

Her ne kadar sizi sizler kadar anlayamıyor olsam da, süreçlerin ne şekilde seyrettiğini bilemiyor olsam da, bildiğim bir şey var ki, şu anda hepinizin isteği, dileği yavrularınızı kucağınıza almak, en azından bunu biliyorum.

Arada bu beklediği sonuca ulaşmış olan, bebek bekleyen ve gün sayan arkadaşlarınızın da olduğunu görüyorum. Onları şimdiden tebrik ediyorum.

Ve arkadaşınızın doğum gününü de kutlama vesilesiyle, hepinizin en kısa sürede beklediğiniz güzel haberlerini okumayı canı gönülden istiyor, umuyor, bekliyor olduğumu ve bunun için yine aynı şekilde gönülden duacı olduğumu da yazmadan geçemedim.

Burada okuyacağım her bir güzel haber, beni en az bu haberin sahibi kadar ve sizler kadar mutlu edecek, üzücü bir haber de (ki diliyorum hiç olmasın) aynı şekilde beni de bir o kadar üzecek, bunu bilmenizi isterim.

Sonuçta, her ne olursa olsun, Mevla hepimiz hakkında en hayırlısını bizlerden çok daha iyi bilir. Yaşantımızın her kesitinde bunu bir an bile unutmadan ve her konuda bu idrakten uzaklaşmadan yaşamayı başarabilmek hayatın formülü olsa gerek. Bizler insanız, kimi zaman bunu çok iyi biliyor olmamıza rağmen, olaylar veya sonuçlar karşısında ister istemez canımızın çok yandığı, içimizin çok acıdığı hallerimiz olması tabi ki çok doğal.

İşte böyle zamanlarımızda veya böyle olaylarda olabildiğince, sağlıklı olduğumuz ve sevdiklerimizle beraber olduğumuz için, nefes alıp verebilmemizin bile ne kadar büyük bir nimet olduğunu düşünmeye çalışarak, aslında sadece bir "an" dan ibaret, yani alıp verebildiğimiz "bir nefesten " ibaret olan yaşamımızın her tür güzelliğinin hakkını vermeye çalışmak, hepimiz için yapılabilecek en güzel ve en doğru şey olsa gerek.

İnşallah hepiminizin her dileği ve hakkınızda hayırlı olan her şey bir an evvel gerçekleşsin.

İnşallah, burada yazanlar ve daha bilip bilmediğimiz, dileyen herkeslerin kucağı dolsun. Diliyorum ki bu sayfalardaki hepiniz, en kısa sürede güzel haberlerle 9 aylık bir sürecin geri sayımlarına başlayarak, hayırlısıyla ve hayırlı evlat olacak bebeklerinizi kucaklarınıza alıp gönlünüzdekilere ve diğer tüm muradlarınıza kavuşun inşallah.

Ve her ne şekilde olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun daima mutluluğunuz, huzurunuz, bereketiniz, sevdikleriniz hiç eksilmesin ve sizinle olsun, en önemli şey bu.

Sevgilerimle[/QUOTE]

güzel dileklerin için çok teşekkür ederiz cnm.allahım hepimizin gönlüne göre versin versin inşallahh aminnnnnnn:))

bacaklar 2 saat duracakmış ne bilem :) benim görümce de öyle yapıom ben diodu..bir de sabah daha hızlı oluomuş spermler :))hade boş durmak yok[/QUOTE]

ayyy 2 saat dıkemem valla ayaklarımı beynım sulanır benım :) evet sabah zaten erkeklerde daha ısteklı olurmus tmm cnm sabahta yaparız artık napalım heryoluu denıyoruzz :)))

benım eşimin ameliyatı daha yenı oldu 26 gün geçti amelıyattan.biz 1.5 aydır bu durumun farkındayız.yıkıldık halada aklımda sureklı bazen çok zayıf hıssedıyorum kendımı bazen toparlıyorum.eşime biz incir kürü keçboynuzu kürü macuanlar(ginsenli,polenlı vb)çakşır suyu içiriyorum düzenli olarak 1 aydır falan.eşimin varikoseli ileri derecede değildi.2.7 dereceydi.(1. derece diyorlar)ameliyat öncesi toplamda 9.4 mılyondu hızdada morfolojısındede düşüklük vardı.ayrıca eşimde hormon düşüklüğüde var LH VE TESTESTERONU Falan.bunlarda etkıler dediler doktorlar.bu değerleri düzeltirsek yükseliş olur dedi.ama bılmıyorum.varıkosel ne kadar etkıledı onuda bılmıyorum.ılerı derecede olmadıgı için yükseliş olurmu onuda bılmıyorum.ankarada kaan aydosa gidecek bu ayın 21 de.dna testi falan yapacakmış.sizin sayınız çok ıyı yukselmış maşallah.şuanda morfolojınız nedır,kusura bakmayın çok ıyı takıp edemedım yazılarınızı.onun için soruyorum.benım korkum bu amelıyattan sonra sayının tamamen sıfır olması söz konusumu onu merak ediyorum.a ibni sinadakı uzmanlarda bu knuda başarılı dedi.bizde orda yaptırdık inş bir problem olmaz.ankaradakı kaan aydos varıkosel varsa amelıyat olamalısınız dedı cunku sayınız çok dusuk dedı.bazı urologlar ıse olması taraftarı değil.özel profta yaptrıdıgımızda amlıyata 3000 ytl istedıler.çok araştırdık sonra ise kaan hocilk aylarda etkılenme olur dediler ama sonra toparlarmı yoksa Allah Korusun hiç üretim olmazmı bunu merak ettim.cevaplarsanız çok sevınırım.iyi şeyler duymak istiyorum.benımle bılgılerınızı ve tecrubelerınızı paylaşırsanız sevınırım.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.amin.

merhaba çok sevındım hamılelıgınıze eşinizin değerleri nasıldı acaba benım eşimde ameliyat oldu 26 gun önce çok merak ediyoarum.eşinizin öncekı semen değerleri nasıldı ve varıkoselınız ılerı derecedemıydı acaba.

daha cok yenı esının amelıyatı takvıyelere erken baslamıssın bu daha ıyı olur sızın ıcın kısa surede yol alırsınız ınsallah cnm varıkosel var ıse mutlaka ortadan kaldırılması gerekıyr amelıyat mutlka sarttı zaten ıyıkı olmus esın amelıyat sonrası sayının dusmesı amelıyatın basarıısızlıgıdır ama ben hıc sanmıyorum sızde ole bısey olsun basarı oranı yuksek yerde ve doktora yaptırmıssınız amelıyatını ve 3 bın 4 bın 9 bın cok buyuk para bence ben esımın amelıyatında hıc para vermedım aslında sadece amelıyat sonrası doktorumuz sırf bıraz fazla rapor yazmak ıcın yarım agız benden para ıstedı parayı verdım ama hastanenın bashekımınede sıkayet ettım ::) cunku devlet hastanesıydı ve para almaya hakkı yoktu benden neyse kaan aydos coık ıı bı doktor gıtmenız cok guzel dna hasar testı ıcın erken dıye duusnuyorum cunku amelıyattan 90 gun sonra damarlar ve spermler kendını toparlıyorumus kaan bey karar verır tabı buna en gguzel hıc sperm uretımı olmazz dıye dusunme cnm allah korusun cok sukur spermde var sızde hıc yok degıl unutma bıze gerekn tek bır sperm :) mılyonlarca var bak o dsuun bızım en son agustos ayında morfolojımız 1 dı cnm morflojı spermın yapısı ve seklı yapı ve sekılde bozukluk olması kotu sızın aslında en onemlı hormonlarınız testesteron bılıyorsunkı erkeklık hormonu bu cok onemlı spermı etkıler ama ılac verır sanırım doktorunuz kaaan bey cok ıyı bı hoca ımkanınızın olupta ona gıtmenız cok guzel cnm aklın kotu seyler getırme ınsallah hersey guzel olucak...

benim eşimde 10 ocak 2012 de çift taraf varikosel ameliyatı oldu ameliyattan önce durum çok kötüydü normal siperm %1 di hem sayı düşüktü 12 milyondu hemde hareketleri yavaştı hemde şekilleri bozuktu doktor çok düşük bir varikoselin var dedi ama durum kötü olduğu için ameliyat edelim dedi biraz daha iyi olsaydı bunu dikkate almazdık ama ne yükseltirsek bize kar dedi ve ameliyat oldu çift taraftan ameliyattan 3 aysonra değerler % 3 oldu siperm sayısı da 72 milyona çıktı bu arada L-arginin ve evicap 400 kullandı 6. ayda değer %2 sayıda 55 milyon oldu 8. ayda tekrar biz yaptırdık değer %3 sayıda 80 milyondu ve o ay hamile kaldım çok umudum yoktu aslında artık tam umudu kesmişken hamile kaldığımı anladık çok sevvindim umudunuzu kesmeyin kesinlikle ha bu arada keçi boynuzu kürüde kullandı eşim onun ahzırlanışıda şöyle 6-7 tane keçi boynuzunu alıyorsunuz kaynamakta olan 1 litre ama bak özellikle diyorum kaynayan 1 litre suya kırıp atıyorsunuz 3 dakika kaynamaya devam ediyor 3 dakika sonunda ocağı söndürüyorsunuz ve 20 dakika demlenmeye bırakıyorsunuz ve bunu sonunda keçi boynzlarını çıkartın ister yesin isterseniz atın farketmez eşim yemedi attık ve bu suyu ikiye bölün yarısını gee yatarken diğer yarısını da sabah yataktan kalkar kalkmaz için bunu ilk 15 gün böyle devam edin 15 gün sonunda sadece sabahları için tamamını gerçekten bununda faydası çok çünkü doktor ameliyat sonrası belki %2 olur dedi daha fazlasını beklemeyin onuda belki diyorum bak dedi bizim kisi %3 oldu belki 9. ay yaptırsaydık dhada fazla çıkardı allah herkese nasip eder inşallah diyorum ya sabredin ve allaha bol bol dua edin verende allah alanda ha birde ilişkilerde yumurtlama gününe çok dikkat edin buda çok önemli boşa kürek çekmeyin en azında çocuk sahibi olana kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

benim eşimde 10 ocak 2012 de çift taraf varikosel ameliyatı oldu ameliyattan önce durum çok kötüydü normal siperm %1 di hem sayı düşüktü 12 milyondu hemde hareketleri yavaştı hemde şekilleri bozuktu doktor çok düşük bir varikoselin var dedi ama durum kötü olduğu için ameliyat edelim dedi biraz daha iyi olsaydı bunu dikkate almazdık ama ne yükseltirsek bize kar dedi ve ameliyat oldu çift taraftan ameliyattan 3 aysonra değerler % 3 oldu siperm sayısı da 72 milyona çıktı bu arada L-arginin ve evicap 400 kullandı 6. ayda değer %2 sayıda 55 milyon oldu 8. ayda tekrar biz yaptırdık değer %3 sayıda 80 milyondu ve o ay hamile kaldım çok umudum yoktu aslında artık tam umudu kesmişken hamile kaldığımı anladık çok sevvindim umudunuzu kesmeyin kesinlikle ha bu arada keçi boynuzu kürüde kullandı eşim onun ahzırlanışıda şöyle 6-7 tane keçi boynuzunu alıyorsunuz kaynamakta olan 1 litre ama bak özellikle diyorum kaynayan 1 litre suya kırıp atıyorsunuz 3 dakika kaynamaya devam ediyor 3 dakika sonunda ocağı söndürüyorsunuz ve 20 dakika demlenmeye bırakıyorsunuz ve bunu sonunda keçi boynzlarını çıkartın ister yesin isterseniz atın farketmez eşim yemedi attık ve bu suyu ikiye bölün yarısını gee yatarken diğer yarısını da sabah yataktan kalkar kalkmaz için bunu ilk 15 gün böyle devam edin 15 gün sonunda sadece sabahları için tamamını gerçekten bununda faydası çok çünkü doktor ameliyat sonrası belki %2 olur dedi daha fazlasını beklemeyin onuda belki diyorum bak dedi bizim kisi %3 oldu belki 9. ay yaptırsaydık dhada fazla çıkardı allah herkese nasip eder inşallah diyorum ya sabredin ve allaha bol bol dua edin verende allah alanda ha birde ilişkilerde yumurtlama gününe çok dikkat edin buda çok önemli boşa kürek çekmeyin en azında çocuk sahibi olana kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. ayrıca bildiğim kadarıyla normal sipermi %4 ve üstü olanlar normal kabul ediliyormuş dünya sağlık örgütüne göre.

Son düzenleme:

çok sevındım hamıle bana yardımcı olursanız sevınırım.tecrubelerınızle inş.biz de 26 gun önce amelıyat olduk.inş bizimde böyle güzel sonuçlarımız olur.dua edin inş

Merhaba kızlar,

Şimdi merak ettim de kendime bi takvim yaptım, bakalım çıkacak mı? Daha erken biliyorum, görmemişin çocuğu olmuş misali:)) Zaten bugün çok az da olsa kahverengi kremsi akıntım olmaya başladı (Benzetmek gibi olmasın ama benim önceki gebeliğimde de hep oluyodu( o yüzden biraz gergin ve endişeliyim) Bana ayakta kalmak hiç yaramıyo anlamış oldum, sabahtan bi sürü yemek yaptım hafta içi kolaylık olsun diye, sonra sıkıldım diye yürüyüşe çıktık eve geldiğimde lekelenmeler başlamıştı( Amann ne biliyim yaa dua edin bol bol hem bana hem kendinize(

Bu arada daha güzel takvimler sizin olsun inşallah:))

umarım cok gec kalmadım cvp ıcın:) bızım varıkosel derecemız 4.derecedendı.ılk degerlerımızde sayı 5 mılyon hareket ve morfolojı sıfırdı. amelıyattan sonra üç ay gecınce degerlerımıze baktıracaktık kı ben 1.5 ay sonra hamıle kalmıstım. merak ettık ve esımı 3 gunluk perhız sonrası hastaneye gönderdım.degerlerı merak edıyorduk ne kadar arttı kı hamıle kaldım dıye dusunduk.morfolojıyıye bakmadılar cunku krugere göre göre vermedık degerlerı. bulundugum ılde tüp bebebk merkezı olmadıgından böyle ımkan bulamadık. acıkçası ıl dısına gıtmeye de gerek duymadık. sayı 32 mılyon hareketlılık de net hatırlamıyorum ama 22 yada 26 falandı. baya artmıstı o kısa sureye ragmen.

ben amelıyat sonrası kecı boynuzu küründen tut. proxeed plusa.. zytınyagında beklemıs ıncıre arı sütü bal polene kadar cok sey ve vıtamın verdım esıme.. cok ıı baktım. yesıl yapraklı sebzeler ve et agırlıklı besledım. cınko hapı verdım.cok cok daa dua ettım en önemlısı.. yer gök dua üzerıne kurulu. bunlar aracı oldu. asıl vesıle ALLAH...rabbım sıze de metanet sabır ve ıstıkrar versın de tez zamanda muradınıza erın ınsallah

ınanmıyorum yaaaa.... canım benım cok ama cok sevındım ınan hep aklımdaydın. sen ve bütün arkadaslarım gönul dostlarım... hayırlı olsun ınsaallah.. cok cok dıkkat et kendıne .. aklına takılan seyler olursa özelden de yazabılırsın. senden deneyımlıyım ne de olsa:))) darısı evlat ısteyen ve umutla bekleyan herkese ınsaallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…