gogi merhaba.benım eşimde varikosel ameliyatı oldu çift taraflı.merak ettıgım bu ameliyat sonucunda sperm sayıları sıfıra inyormu,Allah korusun.yoksa ameliyat sonucu en kotusu sonuçlarda değişiklik olmuyormu.olumsuz yorumları okudukça iim daraldı.cevaplarsanız sevınırm.
ayy benımde ole cnmm az kaldıı 85 dogumluyumbende canım benım dogum gunun kutlu olsun ınsallah seneye buzamanlar bebek kakası temızlerızz :))
cnm çok teşekkür ederim.inşallah cnm seneye bu zamanlarda bi bebğimiz olur ve kaka temizleriz..:))
Doğum günün kutlu olsun akmelek, Nice nice senelere inşallah.
Rabbim en kısa zamanda yeni yaşında meleğini göndersin sana, ömrünün ve bu yaşının en güzel hediyesi o olsun
öyle cnm nasip işi bunlar bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah...umarım en kısa zamanda hepimiz bebişlerimize kavuşuruz..bizde yaza kadar deneyip olmazsa tüp düşünüyoruz artık.malum yaş ilerliyor saat 00.00 itibariyle 29 bitiyor((ve hala anne olamadım (
Napayım yaa:))Madem bu yola baş koyduk deyip dibine vurdum yani:)))
kaç günde bir adet oluyorsun cnm sen.birde bu ovulsyon testleri çift çizgi çıktığında yumurtlama olmadan evvelki günleri mi tespit ediyor yoksa tam yumurtlama gününümi tespit ediyor
benim de 32 biticek bu ay sonunda senden daha zor dumumda olanda var üzülme sen hiç:)mutlu huzurlu sağlıklı yıllar .inş bir daha ki doğum gününü kucağında veya karnında bebeğinle girersin
cnmmm napalım geç olsun güç olmasın diyelim artık gelsin bebişlerr...umarım daha fazla bekletmeden en kısa zamanda gelir yavrularımız.en azından menapoza girmedenn:))))çok teşekkür ederim cnm hepimiz çokkk mutlu sağlıklı yıllara inşallah...
çift taraflı idi. sağda grade 2 solda da grade 3 idi .ameliyattan önce 6 milyon sayı,%30 hareket vardı . ameliyat sonrası 28 milyon oldu .hareket te yüzde 55 oldu :))
teşekkür ederim cnm çok saol.umarım bizimde değerlerimiz düzelirr..ve gellir bebişlerr.
hehehe kız sen benı oldurcen :)cnm ben pressed almadım bıraz pahalı geldı bana maddı yonden zor aylar gecırıyoruzovu testlerı ıle bakıyorum dun aksam calısmalara basladık ılıskı sırasında belıme yastık ılıskı sonrası hoooop ayaklar yukarı ve uykuya dalıs :) buarada ozur dıleyerek soyluyorum ılıskı sonrası ben hep sılerdım kendımı kalkmasamda bu ay bır kucuk havlu edındım ve sadece bacaklarımın arasına onu koydum dısarı akmasın dıye hıc sılmedım yanı esım ben sılınce cocuklarıı sıldınn dıye kzıyodu ve oylece sbaah kadar yattım sabahta banyomu yaptım aslında yamayın dıyolar ama ben dayanamadım buarada ben 2 saat ayaklarımı dıkmedım 15 dakıka dıktım sonra yattım osekılde offf allahım ınsallah emeklerımızı bosa cıkartmazzz
merhaba cnım ovu testlerını ben bıraz erken yapmaya basladım garantı olsun dıye kac gunde bır adet oluyosun bılmıyorum sende garantı olsun dıye 8.gunden baslayabılırsın hergun hemen hemen aynı saatlerde yapman gerekıyor cnım cok asırı su ıcmemen gerekıyor ve 3-4 saat ıdrara cıkmamıs olman gerekıyor bu testı uygularken fakat sabah ılk ıdrar ıle kesınlıkle yapma!aksam saat 7 gıbı mesela yap 4-5 gıbı sıvı tuketımını bırak 3-4 damla ıdrar ıle yapıyorsun tıpkı gebelıktestı gıbı ovu testınde ıkı cızgıde cııkıyor fakat 2. cızgının 1.cızgı gıbı koyuu cıkması gerekıyor mesela benım 8-9gunlere ragmen bugundaha bı koyu cıktı 11.gun ve ben 10.gun yanı dun aksam calısmalara basladım2.cızgının en koyu cıktıgı gun 24 satt ıcınde yumurta catlıcak demek oluyo ogun ve ogunu takıp eden 4 gun ılıskı olması gerekıyor canım ben 10 .gun 12 gun 14 gun olarak calısmalarıma dewam edıcem ınsallah anlatabılmısımdır canım yazarak bıraz zor oluyor malum anlamdıgn bıyer olursagene yardımcı olurumseve seve ıyı calısmalar :)
hehehe kız sen benı oldurcen :)cnm ben pressed almadım bıraz pahalı geldı bana maddı yonden zor aylar gecırıyoruzovu testlerı ıle bakıyorum dun aksam calısmalara basladık ılıskı sırasında belıme yastık ılıskı sonrası hoooop ayaklar yukarı ve uykuya dalıs :) buarada ozur dıleyerek soyluyorum ılıskı sonrası ben hep sılerdım kendımı kalkmasamda bu ay bır kucuk havlu edındım ve sadece bacaklarımın arasına onu koydum dısarı akmasın dıye hıc sılmedım yanı esım ben sılınce cocuklarıı sıldınn dıye kzıyodu ve oylece sbaah kadar yattım sabahta banyomu yaptım aslında yamayın dıyolar ama ben dayanamadım buarada ben 2 saat ayaklarımı dıkmedım 15 dakıka dıktım sonra yattım osekılde offf allahım ınsallah emeklerımızı bosa cıkartmazzz
gogicim çok tşklerr gayet açık bir anlatım olmuş:))dediklerini en kısa zamanda itiniyla yapacağımm hepimize kolay gelsin:)
oncelıkle gecmıs olsun canım benımesımde cıft tarflı ve acık amelıyat oldu amelıyattan once sayımız 8 mılyon ıdı oda benım cabalarımla yukselmıstı havuc ve kecıboynuzu kru uygulamıstım esım amelıyat oldu ve 3 ay boyunca ben desteklere devm ettım ve 3.ayın sonunda sayımız 48 mılyona yukseldı 6 ayda 72 mılyon oldu daha sonra ben kurlerı vıtamınlerı bıraktım ve dususe gectık amelıyatı yapan doktorun basarısı cok onemlı genel olarak 6.aydan sonrakı yukselıs cok onemlı bızım suandakı sorunumuz morflojı canm morfolojının tek sebebıde saglıksız beslenme benımesım 11 yıl tek basına yasamıs dıkkat etmemıs bende 1 yıldır 11 yılı telafı etmeye calısyorum ıste sebze meyve et hepsınden orantılı yemesını saglıyorum esın nekadar sure oldu amelıyat olalı kur vıtamın herhangı bırsey uyguluyormusunuz bılmıyorum ama destek yapabılırsınız esınıze buarada benımesımın varıkosel derecesını bılmıyorum ancak doktorumuz 33 yıllık hekımım bukadar yogun varıkosel hastan 2 veya 3 tur dedı yanı cok yogundu bızım varıkoselımız cok sukur sayımız artıı hareket dersen ehhh aramızda sıfır morfolojı ve dusuk hız ıle bıle hamıle olan var canım umduunu yıtıırme ıyı calısmalar :)
Merhabalar,
16 Temmuz'da eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. Doktor bize hiçbir ilaç vermedi. 6 ay bekleyip göreceğiz dedi. 6 ayın sonunda tekrar test yapıp duruma göre ilaç kullanımına başlarız, bir çok hastam bunlara gerek kalmadan hamilelik haberini getirdiler demişti. Dün test yaptım ve çift çizgi çıktı. Evet inanamıyorum ama hamileyim. Sabredin, dua edin, Rabbim bebek isteyen herkese hayırlı sağlıklı salih evlatlar nasib etsin. Darısı başınıza :)
benım eşimin ameliyatı daha yenı oldu 26 gün geçti amelıyattan.biz 1.5 aydır bu durumun farkındayız.yıkıldık halada aklımda sureklı bazen çok zayıf hıssedıyorum kendımı bazen toparlıyorum.eşime biz incir kürü keçboynuzu kürü macuanlar(ginsenli,polenlı vb)çakşır suyu içiriyorum düzenli olarak 1 aydır falan.eşimin varikoseli ileri derecede değildi.2.7 dereceydi.(1. derece diyorlar)ameliyat öncesi toplamda 9.4 mılyondu hızdada morfolojısındede düşüklük vardı.ayrıca eşimde hormon düşüklüğüde var LH VE TESTESTERONU Falan.bunlarda etkıler dediler doktorlar.bu değerleri düzeltirsek yükseliş olur dedi.ama bılmıyorum.varıkosel ne kadar etkıledı onuda bılmıyorum.ılerı derecede olmadıgı için yükseliş olurmu onuda bılmıyorum.ankarada kaan aydosa gidecek bu ayın 21 de.dna testi falan yapacakmış.sizin sayınız çok ıyı yukselmış maşallah.şuanda morfolojınız nedır,kusura bakmayın çok ıyı takıp edemedım yazılarınızı.onun için soruyorum.benım korkum bu amelıyattan sonra sayının tamamen sıfır olması söz konusumu onu merak ediyorum.a ibni sinadakı uzmanlarda bu knuda başarılı dedi.bizde orda yaptırdık inş bir problem olmaz.ankaradakı kaan aydos varıkosel varsa amelıyat olamalısınız dedı cunku sayınız çok dusuk dedı.bazı urologlar ıse olması taraftarı değil.özel profta yaptrıdıgımızda amlıyata 3000 ytl istedıler.çok araştırdık sonra ise kaan hocilk aylarda etkılenme olur dediler ama sonra toparlarmı yoksa Allah Korusun hiç üretim olmazmı bunu merak ettim.cevaplarsanız çok sevınırım.iyi şeyler duymak istiyorum.benımle bılgılerınızı ve tecrubelerınızı paylaşırsanız sevınırım.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.amin.
merhabalar hanımlar eşim 6ocakta ameliyat oldu o nedenle giremedim kaç gündür siteye,ameliyatı merak edenler,benden cevap bekleyenler ve benim tecrübeli arkadaşlara sorular sormam için böyle bir konu açtım.
öncelikle ameliyattan bahsedeyim;eşim çift taraflı ameliyat oldu bir buçuk saat kadar sürdü,belden aşağısı uyuşturularak yapıldı,öğlen ameliyatı yapıldı akşam çıktık kalan oluyormuş ama eşim çıkmak istedi,biz sadece eşimin anne ve babasına söyledik,çok zor bir ameliyat değil eşim ameliyat günü de dahil 3gün evde dinlendi sonra işe gitti,ameliyattan sonra iğneden mi bilmiyoruz eşim baş ağrısından şikayet etti hep,diğer türlü ağrı aşırı yok dedi.doktor ağrı kesici ve antibiyotik yazdı antibiyotiği içsin dedi onu içti ama ağrı kesici içmedi maşallah,ilk günler oturup kalkma biraz zor oluyor yürüme sünnet çocuğu gibi lülülülülülü yatarken de bacaklarının arasına yastık koyarak yatıyor.siz bakmayın benim böyle detaylı anlattığıma korkulacak bişey yok...doktor 1hafta yıkanma dikişlere su değmesin,1hafta 10gün kendini hiç zorlama ilişki yasak falan dedi.
ve de kızlar belki yadırgıyacaksınız ama gülün diye anlatıyorum cehaletimi mazur görün,biz varis yumurtalıkta diye ameliyat yumurtaklıklardan yapılıyor sandıkama karının altı yumurtalıkların üstündeki iki kesiği(çift taraflı yapıldığından) görünce öğrendik laelaelaelaelae.velhasılı kelam ameliyat böyleydi sorularınız varsa cevaplarım.
benimde bu ameliyatı daha önce geçirip hamile kalan arkadaşlara sorum olacak;ne kadar sürede hamile kaldınız keçiboynuzu içiriyorum eşime ayrıca tavsiyelerinizi bekliyorum...
benim eşimde 10 ocak 2012 de çift taraf varikosel ameliyatı oldu ameliyattan önce durum çok kötüydü normal siperm %1 di hem sayı düşüktü 12 milyondu hemde hareketleri yavaştı hemde şekilleri bozuktu doktor çok düşük bir varikoselin var dedi ama durum kötü olduğu için ameliyat edelim dedi biraz daha iyi olsaydı bunu dikkate almazdık ama ne yükseltirsek bize kar dedi ve ameliyat oldu çift taraftan ameliyattan 3 aysonra değerler % 3 oldu siperm sayısı da 72 milyona çıktı bu arada L-arginin ve evicap 400 kullandı 6. ayda değer %2 sayıda 55 milyon oldu 8. ayda tekrar biz yaptırdık değer %3 sayıda 80 milyondu ve o ay hamile kaldım çok umudum yoktu aslında artık tam umudu kesmişken hamile kaldığımı anladık çok sevvindim umudunuzu kesmeyin kesinlikle ha bu arada keçi boynuzu kürüde kullandı eşim onun ahzırlanışıda şöyle 6-7 tane keçi boynuzunu alıyorsunuz kaynamakta olan 1 litre ama bak özellikle diyorum kaynayan 1 litre suya kırıp atıyorsunuz 3 dakika kaynamaya devam ediyor 3 dakika sonunda ocağı söndürüyorsunuz ve 20 dakika demlenmeye bırakıyorsunuz ve bunu sonunda keçi boynzlarını çıkartın ister yesin isterseniz atın farketmez eşim yemedi attık ve bu suyu ikiye bölün yarısını gee yatarken diğer yarısını da sabah yataktan kalkar kalkmaz için bunu ilk 15 gün böyle devam edin 15 gün sonunda sadece sabahları için tamamını gerçekten bununda faydası çok çünkü doktor ameliyat sonrası belki %2 olur dedi daha fazlasını beklemeyin onuda belki diyorum bak dedi bizim kisi %3 oldu belki 9. ay yaptırsaydık dhada fazla çıkardı allah herkese nasip eder inşallah diyorum ya sabredin ve allaha bol bol dua edin verende allah alanda ha birde ilişkilerde yumurtlama gününe çok dikkat edin buda çok önemli boşa kürek çekmeyin en azında çocuk sahibi olana kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
cnm merhaba hikayeni kısaca bahsedebilirmisin bize umut olması açısından varikosel dereceniz kaçtı mesela?ameliyat öncesi ve sonrası değerleriniz neydi?hamile kaldığında değerleriniz nasıldı?çok soru sordum ama kusura bakma nolur
Canım demekki eşinde düzelme var ve hamile kalabiliyosun. Eminim bikaç ay sonra çok daha sağlıklı bir şekilde hamile kalacaksın. Kendine çok dikkat et ve sakın moralini bozma...
Maşallah sizeCanım çok az kalmış doğuma İnşallah sorunsuz bi şekilde alırsın bebeğini kucağına
Sen duymuşmuydun farkında değilim ama şükürler olsun bende hamileyim 2 buçuk aylık oldukDualarında unutma bizleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?