Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Selam, benim eşim de varikosel ameliyatı olmuştu ara sıra topiği takip ediyorum. Bak bu sorduğun şeyi biz de yaşadık , ameliyattan sonra özellikle sorun yaşadık. Bi de sanırım bebek için yapıyoruz ya yanii aklımızda o olduğu için oluyor bence ...

ınsallah canım hepımız guzel haberler verelım burda ınsallah kısa zamanda... sordugun soru ıcınde cnm esın stres yapıo olabılır varıkosel ıle ılgılı olucagını sanmıyorum psıkolojık olabılır olcakmı olmıyacakmı bebek dıye esın sureklı dusunuyor ıse etkılenıyor olabılır sen elınden geldıgınce esının bellı etme ve umursamaz davran canım stres yapmasın esın yumurtlama gunlerını soyleme ıstersen sen yanas esıne ıstek senden gelsın belkı ozaman anlamaz ve duzelır ınsallah cnm eger devam edersenede bence esın urolojı uzmanına danıssın

Gogi ye katılıyorum ve ben de psikolojık olduğunu düşünüyorum,erkekler bize belli etmiyor ama onları da yıpratıyor bu süreç..onlara da soruluyor aynı sorular...eşlerin birbirine çok destek olması gerekıyor bu durumda,,sürekli olumsuz düşünüp işleri daha da zorlaştırmamak lazım..zaten adet olunca yeterince geriliyor iki tarafta,hiç olmazsa diğer günler daha pozitif ve neşeli olalım ki hayat normal akışında ilerlesin..heyecanı, aşkı, sevgiyi, vefayı sorunlarımıza feda etmeyelim..bu bizim imtihanımız ve elbette Rabbimizin Rahmeti sonsuzdur

slmm :) bugun cok mutlu uyandım nedensee aslında nedenıde var dun 13.gundu ve ben ıcımden bugunde olsun dıyerek gece bır calısma yaptım :) bugunde 14.gun olarak bırkere daha test yaptım ve ıyıkı calısma yapmısım dedım dun ve 11.gun cıkan koyu cızgı bugun cok sılık cıktı yanı benım yummurta catlamıs kızlarr ıyıkı calısma olmus bu aksama bırakmamısım dedım ııcımden hep gec kalma korkum varıd ınsallah allahım ıızn verırse tutunsun sımsıkı bızım spermcık:) hıc bırakmasın yumurtayı dıyorum bugun sabahtan berı dua edıyorumm kendım ıcın ve burdakı tum ıstyen arkadslarım ıcın allahım ınsallah saglıkla hayırla versın bebıslerımızı

Kızlar merhaba,

Kötü haber...

2. hamileliğimde başarısızlıkla sonuçlandı( Bugün dr a gittim lekelenme oldu diye(( Dr um ve eşim ümitliydi, hayır ben mutsuzum bi terslik var dedim...

Ultrason muayenesinde kesenin hiç gelişmediğini gördü ve hemen opesaryon(( Salak gibiyim, hiç ağlamadım, içim bomboş ağustosta bi kürtaj şimdi ikinci(

Ctesi kontrolüm var bundan sonra bana eşime genetik araştırma, pıhtılaşma paneli testleri ofis histeroskopi vs(((

Hayatımın tüm kontrolü benim elimden çıktı gibi, içim yanıyo ama aptal bi metanet var üzerimde bağıra bağıra ağlamak unutmak istiyorum tüm yaşadıklarımı(((

canımmmmmm cok uzuldummm hayrlısı degılmıs demekk ole duusun allahım saglıklısını versın ınsallahh uzulme dıyemıyorum bılıyorum ıcın acıyor agla agla ıcınde tutmaa allahım tez zamanda saglıklısını versinn

( Yaa ben çok kötüyüm yaa, kendimi yapayalnız hissediyorum... Hiç bi işim yolunda gitmiyo... Yaa diyorum madem beceremiycem bu işi ikide bir hamile kalmasam bunun hayal kırıklığı çok daha büyük

( Yaa ben çok kötüyüm yaa, kendimi yapayalnız hissediyorum... Hiç bi işim yolunda gitmiyo... Yaa diyorum madem beceremiycem bu işi ikide bir hamile kalmasam bunun hayal kırıklığı çok daha büyük

Canım bu senin elinde olan birşey değilki. Yani ikide bir hamile kalman senin başarın değil, Allahın takdiri. Eğer bizim elimizde olan birşey olsaydı burada bebek için aylarca yıllarca bekleyen arkadaşlarımız olmazdı öyle değilmi?
Her ŞER'de bir HAYIR vardır. Bunu sakın unutma. Bence başımıza ne gelirse gelsin hep iyikilerimiz oluyo içinde. Mesela senin hamileliklerin çok fazla ilerlemeden sona eriyo. Birde şunu düşün 5 aylık hamile bebeğini kalbi durduğu için normal doğumla doğurmak zorunda kaldığını? Yada tam doğacağı ay yine Allahın takdiri bebeğine bişey olması. Allah esirgesin, beterin beteri vardır derler. Rabbim daha büyük acılarla imtihan etmesin.
Sağlıklı bir gebelik değilmiş ki sonlanmış. Bende üzüldüm haberini alınca ama sen zaten üzgünsün, birinin sana başka yollarınıda göstermesi anlatması lazım. O yüzden böyle konuştum.
İnşallah canını sıkmamışımdır...

Hamile kaldıktan sonra şunu anladım ki, bebeğim olmuyo, neden olmuyo, ne zaman olacak gibi şeylerle asla ama asla canınızı sıkmayın.
Herşeyin başı SAĞLIK!'mış, bunun çok iyi farkına vardım.
Hiçbir zaman hamile kalayım bebeğim olsun demeyin, herşeyin hayırlısını sağlıklısını isteyin
Haziran anneleri topiğindede 5'ten fazla arkadaşımızın hamilelikleri 9-10. haftalarda sonlandı Üst üste böyle düşük haberleri alınca kötü oluyor insan...
Rabbim o annelere sabır versin, yeniden sağlıcakla hamile kalmalarını nasip etsin inşallah.
sznrndz ARKADAŞIMIZINDA İNŞALLAH herşey gönlüne göre olur ve bu zor günleri bian önce atlatır. Bol bol sabır diliyorum Rabbimden

canım benım ole deme bızler varızzz bak 7verengul arkadasımız ne guzelde soylemıss.. ısyan etme canım benım senın elınde olan bısey degılkı bak bunları yasaman gerekıyomus demkkı ole dusun herseyın bası saglık saglıklı olsunn uzulme canımm benım lutfenn bılıyorum cok zor ama allhın takdırı.. ınsallah allahım saglıklısını hayılrısını verıcekk hepımıze

aptal bir matanet değil o dediğin ALLAH'ın sana verdiği ama senin anlamlandıramadığın "SABIR".annem öldüğünde ben kendi kendime neden bu kadar sakinim neden her şey normalmiş gibi davranıyorum demiştim.hatta normalmiyim ben diye bile sormuştum kendi kendime:)meğerse benim anlamlandıramadığım o sakinlik ALLAH'ın baba dayanmam için lutfettiği SABIR nimetiymiş.şimdi nasıl davranmak istiyorsan öyle davran.ağlamak mı bağırmak mı istiyorsun öyle yap içine atma hüznünü.atarsan acısı sonradan çıkıyor.tecrübe ile sabittir:)en önemliside her zamankinden daha çok dua et.ve 7verenin verdiği örneğe bir örnekte ben ekliycem.benim kk dan tanıdığım,msn de de sürekli görüştüğüm bir arakadaşım 9 aylık hamileyken doğumuna haftalar kalmışken bebeğinin odası kıyafetleri her şeyi hazırken kordon dolanmasından dolayı karnında öldü.unutma herşeyde bizim bilmediimiz bir hayır var.biz bilmeyiz ama ALLAH bilir.

Son düzenleme:

becerıp becerememek sana yüklenmıs bı görev degılkı... üzgünüm.. allahım sabır ve umut versın... en azından hamıle kalabıldıgını biliosun.. ımkansız degıl.. benım ablamın 3 düşük ve 1 kürtajı var.. 1 de oğlu.... sabırla...istekle.. inananarak sahıp oldu o yavruya... rabbım sana tüm acılarını unuttursun ve ıcıne yepyenı cemreler düşürsün...

cnmmm çok üzüldüm((allah sabır versin.allahım en kısa zamanda yeniden sağlıkla nasip etsin inşallah...

çok geçmiş olsunn çok üzüldümallah sabır versin canımm

canım o sana allah ın verdiği dayanma gücü.ama sakın isyan etme nolurr

ağla hıçkıra hıçkıra ağla iiçni dök boşalt biz sana nekadar üzülme desek için yanıyordr.ama isyan etme canımm herşerde bir hayır vardır.Tetkikleriniz yapılsın muhakkak bir çıkar yolu bulunacaktır.

canım o sana allah ın verdiği dayanma gücü.ama sakın isyan etme nolurr

ağla hıçkıra hıçkıra ağla iiçni dök boşalt biz sana nekadar üzülme desek için yanıyordr.ama isyan etme canımm herşerde bir hayır vardır.Tetkikleriniz yapılsın muhakkak bir çıkar yolu bulunacaktır.

cnm cok uzuldum ama bugunlerde gececek ve bebeğini sağlıkla kucağına aldığın gun en mutlu sen olacaksın. zor bir donem ama geçecek, sabırlı ol ve sadece zamana bırak.. umarım bu özlem hepimiz için en yakın zamanda son bulur..

bu durumda ne denir bilmiyorum ama umudunu kesme ve isyan etme herşeyde bir hayır vardır. bulunduğun durumu çok iyi anlıyorum kaybetmenin acısı karşısında Allahın verdiği sabır mı beynimizin bedenimizi koruma programımı bilemem ama 24 yaşındaki kız kardeşimi kaybettiğimde böyleydim neyse umudunu kaybetme inşallah en kısa zamanda sağlıklı bi bebeğe kavuşursun

Hiçbirinizi şahsen tanımasamda iyiki sizlerle burda bir paylaşımım varmış...

Hepinize ayrı ayrı teşekür ederim...Hepiniz çok haklısınız, ama insanın acısı soğuyana kadar saçma sapan şeyler düşünüyor işte...Elinde olmadan herşeyi sorgulayıp neden ben diyosun...

Zaten karamsar bir yapım var, 10 tane iyi örnek 1 tane kötü örnek olsun hemen kötüyü kendime yakıştırırım ve hep yakıştırdığım gibi oldu... Hep en korktuklarım başıma geldi, ama yinede Yüce Allah'ım beterinden saklasın hepimizi...

Belkide bir psikiyatriste gitsem bu süreçte daha iyi olur, bilemiyorum zaman gösterecek...

Hepinize sonsuz teşekkürler...

canım sadece ıyı gunlerde degıl en onemlısı sıkıntılı gunlerımızde zor gunlerımızde burdyız bız elımızden bırsey gelmıyor ancak burda manen yardımcı olmaya calısyoruz..psikiyatrist bende dusundum hatta sana dıyecektım ama yanlıs anlarmısın dıye cekındım senın ıcın ıyı olabılır canım ısyan etme lutfen sukret rabbım daha beterınden korusunn herseyde vardır bır hayır emın ol lutfen bırakma kendını hıc aklına kotu seyler getırme pozıtıf dusunmeye alısıtr kendını en guzel en buyuk sevınlerı yasa ınsallah bundan sonra canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…