Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

10 gün keçiboynuzu bala fındık fıstık cevız ginsengli polenlı arı sutlu karısım çakşır suyu falan kullandı ama sadece ileri az hareketlı %13 ten %63 e çıktı bende yanlış yazmısım %63 e çıkmış.a+b oranı %63.kaan bey dna üzerinde çok duruyor şuan bende tüm ilgimi ona çektim siz yaptırdınızmı dna testi.bu sitede yaptıran varmı acaba.yaptıranlarda oran kaç çıktı acaba.

cnmm biz kaan hocaya gitmedik.bizim morfolojimiz bazen % 3 bazen % 2 çıkıyor.sayımız ml de ilk 12 milyon sonra sırayla 19 -20 milyondu.daha sonra ilaç kullandık klomen.sayımız 4.2 milyon ve 8 milyon olarak düşüş gösterdi..ama hareketliliğimizi % 20 lerden % 65 lere çıkardı. ilaçları bıraktıktan sonra sayımız 12 milyona çıktı. doktorumuz ameliyat dedi işte bakalım ameliyatımızı olduk nerdeyse 20 gün olacak.beklemedeyiz yani.umarım allahım fazla bekletmez...sizin nasıldı durumunuz?

kızlarr bir sorum olacakk ikigünden beri eşimin dişi çok ağrıdı kanal tedavisine başlandı ve dayanamadı ağrı kesici almak zorunda kaldı ve doktor iğne de yaptı yani narkoz verdi uyuşturarak yapması gerekiyordu sizce spermler etkilenirmi bu durumdan çok endişeliyim birde kızlar son sorum ovülasyon testini nereden alabilirim eczanelerde yok bulamadım?bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim

Son düzenleme:

Canım ilk sorunun cevabını bilmiyorum ama etkileneceğini sanmıyorum, diğer soruna gelince genelden netten alıyolar. G.gidiyor.'dan falan (umarım anlamışsındır ne demek istediğimi :) ). Hem maliyati çok daha uygun oluyo. Bi bak istersen...

yardımın için çok tşk ederim arkadaşımm hemen bakıyorum:)

cnm bu spermler cok alıngan diyoruz ama bundan da etkileneceğini sanmıyorum :) endişelenecek bişi yoktur, için rahat olsun. ovulasyon testini ben eczaneden almıştım, bir cok eczanede de var aslında. predictor kullanmıştım. ama netten alırsan cok daha uyguna bulabileceğini düşünüyorum. bende haftasonu alacağım, acaba bugun mu demektense bilinçlenelim değil mi:)

canımm yaa içimi çok rahatlattınız inşallah etkilenmezler bir an için endişelendik özellikle eşim o kadar ağrısı olduğu halde içmek istemedi ama ben zorladım ..ovülasyon testi için belki 15 eczane gezdim yine de yok sanırım medicallerdede satılıyormuş birde oraya bakmak lazım ama dediğiniz gibi nettende bakıyorum dediğiniz gibi fiyatlarda gayet iyi tekrar teşekkür ederimm kızlarr gerçekten çok yardımcı oldunuz hemde moral verdiniz iyiki burası var iyiki varsınızzzz:)

rica ederim cnm ne demek. bildiğim sorudan gelince cevapladım hemen :)

kızlar bizde liste yapsak.ameliyat tarihlerimizi yazalım.sonra beklemeye başlayalımm...mesela biz 5 kasımda olduk ameliyatımızı herkes söylesin tarihini liste yapalım.ne dersinizz...

kızlar bizde liste yapsak.ameliyat tarihlerimizi yazalım.sonra beklemeye başlayalımm...mesela biz 5 kasımda olduk ameliyatımızı herkes söylesin tarihini liste yapalım.ne dersinizz...

bencede akmeleğe katılıyorum bir liste yapsak iyi olur bizimde 12 eylül ...bakalım kim ne kadar zamanda hamile kalacak takip etmemiz daha kolay olur iyileşme süresi açısından!

Son düzenleme:
Günaydın Kızlar,

Benden kısa kısa haberler,

Dün kontrolüm vardı. Şimdi ilk adet bitiminde dr'um beni görmek istedi. Bu 2. düşük ve artık araştırılması lazım dedi. Önce Ofis histeroskopi yapılacak, sonra hem eşime hem bana karyotipleme (genetik araştırma) daha sonrada bağışık sistemim ile ve pıhtılaşma profilimeyönelik testler yapacak.Eğer bu testlerden bir sonuç çıkarsa nedene yönelik tedavi uygulanacak. Eğer çıkmazsa bile 3. gebeliği elde edersek çok tetikte durmamız lazımmış, belki yüksek doz folik asit ve kansulandırıcı bir takviye ile gebeliğe başlayacağız dedi.

Önümüzdeki süreç bu sefer uzun mu olacak dedim, 2 adet yine mutlaka bekleyeceksin dedi. Ama yaşın genç (32'yi genç kabul ediyorlarmış:)dilersen 3 ya da 4 ü bekle derim dedi...Ama bu öyle garip bir psikolojiki yenildikçe kazanmayı daha çok istiyorsun...

Bilemiyorum kızlar, moraller kötü haliyle...Nasıl toparlanırım, nasıll bu korkuları unuturum onu bilemiyorum. Ama anladım ki bir daha hamile kalırsam da öyle laylaylom bir hamilelik olmayacak gibi duruyor( Heran tetikte, heran endişeyle( Ama yeterki tekrar hamile kalabileyim ve bu sefer sağlıkla doğurabileyim

Son yaşadıklarımdan sonra bazı şeylerden epey uzaklaştım( Yazdıklarınızı ara ara okuyorum ama cevap verip 2 satır bişey yazamadım. Varikoseldi spermdi neden 2. plana attım birden(( Hani derler ya beterin beteri var diye, ondan heralde...

Ama şuan morfolojimizin 0 olma durumunu tekrar hatırladım.:)Aralık 15te ameliyatın 6. ayı olacak. 2. ayda 1 aylık havuç suyu kürü yapmıştık sonra keçiboynuzu kürüne başladık ve kasım sonunda 3 ay bitecek. Buarada kullandığımız diğer şeyleri kabaca biliyosunuz. Önümüzdeki hafta bir sperm testi daha yaptıralım dedik, sayımız ve hızımız bizim alt sınırın baya üstüne çıkmıştı ama morfoloji değişmemişti. Şimdi morfolojiye bakacağız. Ama malum kürler bitti artık, şimdi ben tekrar hazır olana kadar değerlerimiz garipleşirmi ki...

merhaba canım şu an moralin bozuk belli oluyor üzüntünü tedirginliğiini paylaşıyorum yazdıklarına duyarsız kalamadım belki sana iyi gelir diye hemen yazmak istedim üzülme diyemiyorum elinde değil biliyorum ama bişey söyliyeyimmi bu dünyaya geliş sebebimiz sırf çocuk dünyaya getirmek değil elbette hepimiz bebek istiyoruz allah izin verirse ama olmayınca olmuyor hayatımızda hepimizin bazı sınanma olayları tabiki var ... ne olursa olsun ümidini hiçbir zaman kaybetme güçlü olmak zorundayız allah eğer bize bir dert veriyorsa vardır bir bildiği şöyle düşün belki hamile kaldığında sonuna geldiğinde daha farklı bir olay yaşayabilirdin kötü bir sürüüüü senaryo getir aklına ve beterin beteri var demeyi dediğin gibi ihmal etme arkadaşım sen tedbirini al takdirini allaha bırak umarım hepimiz birgün hayırlısıyla çocuk sahibi olur burada birlikte paylaşırız mutluluklarımızı ,şuan elimizden gelen tek şey dua etmek allaha sığınmak inan buradaki tüm kader arkadaşlarımız için hergece dua ediyorum yüce rabbim yar ve yardımcımız olsun

Elbette ki dünya ya gelişimizin tek sebebi anne olmak değil:) Ben korunmayı bırakmadan önce, olmazsa da olmaz herkes çocuk sahibi olacak değil ya diyordum, kader diyordum, Allah ne derse o olur (tabi ki yine öyle) diyordum. Hatta herhangi biri için çocuğunu düşürmüş vs gibi bişey duysam, amann ne olacakki daha küçüktür zaten bi daha olur diyordum((Ama öyle değilmiş, bazı şeyler yaşamadan bilinmiyormuş) Ama bir şeye sahip olmaya çalışıpta olamadıkça bide üstüne bu şansı yakalayıp 2 kere ellerinin arasından kayıp gitmesine tanık olunca iş değişiyor malesef... Herşeyin hayırlısı olsun, hayırlısıyla olsun ama istiyorsun, ve malesef daha çok istiyorsun...

Moralim bozuk ve endişeliyim haliyle... Ama ilk kaybımda yaşadığım depresif halim yok... Arkamda eşim ve doktorum var ve ikisinede güveniyorum. Endişeli olmama rağmen sanki bu sefer biraz daha umutluyum en azından araştırmaya değecek bir şeyler var. Belki birşey çıkar belki çıkmaz...Allah beterini yaşatmasın inşallah.

doğru çok haklsın aminn canımmm allah herşeyi gönlüne göre versinn inşalllah

canım yaa durumunu anlatmışsın.inş. şifasıda bulunacak.ben şimdi sana nedesem teselli etmez biliyorum ama maşallah yazdıklarından güçlü olduğunu anladım.

Alalh ın izniyle birgün (en kısa zamanda) hereşy çok güzel oalcak.Allah ım yar ve yardımcın olsun

İnsanoğlu çok garip arkadaşım:)) Bi gülüyosun bi ağlıyosun ne derdin varsa alışıyosun onunla yaşamaya:)

Güçlümüyüm bilmiyorum ama sarsılsamda yıkılmıyorum sanırım, bazen içime çok kapanıp ağlasamda bazen çok sinirlensemde herşeye önce zaman herşeyin ilacı sonrada sen kendi gücünü kendin buluyosun bişekilde:)

Ama dediğim gibi bu sefer bi değişiğim:) kendime inanamıyorum bende:)

herşey güzel olacak buna inan bence.hayat o akdar garip ki ne ile uğraşırken ne ile karşılaşıyorsun

bak mesela ben daha eşim kontrolünü olmadan sanırım bir 6 ay kadarda benim için bekleyeceğiz.Troid sorunum var benim hormon değerlerim normal ama nodülüm çok büyümüşşş hatta dr.dev gibi olmuş dedi.yarın genel cerrah ile görüşeceğim nasipse o da ameliyat derse bir 6 ay sahalardan uzak durmam gerekecekmiş.

ki ben ocak ayı gibi dr.a gidip gerekiyorsa aşılama yaptıralım diyecektim.
kafam çok karıştı sanırım:44::44::44:

Canım çok geçmiş olsun, evet troidde bu işlere epey bi engel oluyormuş, olsun önce sen tedavini ol... Dün doktorum beni çok güldürdü, endişeleniyorum dedim, hani bebek yapalım derken ben sağlığımdan olucam 4 ayda 2 kürtaj artık her operasyon beni tedirgin ediyo dedim. Oda bana çok haklısın bir anne her zaman bebek yapabilir ama bir bebek asla bir anne yapamaz :)))) o yüzden önce senin salığın önemli benim için dedi... Elbette ki önce bizlerin sağlığı önemli tabi hem beden sağlığı hemde ruh sağlığı:) Hatta sanırım ruh sağlığıda herşeyden önemli... Dikkat et kendine, gerekirse ameliyatınıda ol biran önce aradan çıkmış olur...

eşimim durumunu ilk öğrendiğim günleri hatırladım birden.nasıl hissettiğimiz söylememe gerek yok sanırım.aynısını sizlerde yaşadınız.o zamandan bu zamana bendeki değişimi biir bilsenizsadece şu kadarını söyleyim tüp bebekle bile zor olacağını düşünmüştüm.çünki bizim ilk testimiz de 250 bin çıkmıştı ama testi yaptırdığımız yer çok sıradan bir yerdi eve yakın.sonraki yaptırdığımız yerde 2 milyon çıktığında umudum azcık ta olsa arttı.sonra ameliyat sonra ilk test ikinci test derken umudumun tavan yaptığıda oldu taban da.alıştım bir şekilde yani.alışamayacağımız sandığımız her şeye alışmadık mı bir şekilde.

bende de çıktı biliyormusun troid.bende haziranda 5 ti tsh ekimde 8 çıktı.dr ilaç verdi geçtiğimiz cuma testim vardı 3 e düşmüş ama gebelik düşünyorum diyince artırdı dr dozu.günde yarım alırken haftada 3 gün tam alcakmışım.troid ultrasonuda çektirmiştim.orda da 3 tane nodül var fakat 2 tanesi 1 cm den küçük bir tanesi 1 cm 2 mm sanırım.devlet hastanesinde her gittiğinde farklı dr bakyor ya geçen ay bana ilacı başlatan dr ultrason sonucuna baktı biopsi felan demedi.geçen cuma gittiğimde kid r da tsh testi isteği için sabah gittiğimde o da ultrasonla takip edilir dedi ama öğleden sonra test sonuçlarımı götürdüğümde endorkinden bir hocasını aradı kendisi sanırım yeni dr ona danıştı gebelik düşünüyo hasta diyince o zaman ilaco haftada 3 gün tam diğer günler yarım alsın dedi.birde ultrasonla takip dedima ama hocam vs deid biopsi iste sen genede dedi cnm sıkıldı benimde ona.biopsi yaptırdınmı sen senin nodül kaç cm.gerek varmı sizce biopsiye.benden biopsi nodül 1 cm geçti die istiyolar sadece başka bir bulgu vs yok yani.bende çok kararsız kaldım yaptırsammı yaptırmasam mı die

canım selamlar,,tetkikler çoğu şeyi ortaya çıkarır zaten..bi aile dostumuz da tekrarlayan düşükler yaşadı,doktorlar herşeyin normal olduğunu söylüyormuş..bunlar işe ilk eşinin hafif varikoselini ameliyat ettirmekle başlamış..daha sonra da bir prof. rahim ağzının normalden daha geniş olduğunu farkedip oraya dikiş atarak müdahelede bulunmuş ve kadın neredeyse doğum oluncaya kadar da yatmış...şimdi 2 tane çocuğu var..belki işine yarar diye paylaşmak istedim..Rabbim hepimize şifa versin inş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…