kızlar hepinize merhaba,benim size bi sorum olacaktı.ben iki gündür havuç kürüne başladım eşime,kendim de içiyorum bu arada,bilmeyenler için söyleyeyim tekrardan,eşimin sperm sayısı düşük,ileri hızlı dşük, ayrıca 30 ekimde varikosel ameliyatı oldu beni de listeye alırsanız sevinirim :) sorum şu: havuç küründe yalnız havuç mu kullanmak gerekiyor,mesela içine elma mandalina falan da karıştırsam kürün amacı dışına mı çıkmış olurum? lütfen bana cevap yazın kızlar. bi de bende hipotiroidi var,dr. bana sınır 4 senin ki 8 dedi,bu 8 hangisinin değeri tsh mı? bu konuda da bilgilendirirseniz beni çok sevinirim.hepinize iyi geceler :))
havuç suyu yaparken kesinlikle içine başka bir şey katmıyorsun içine sadece 2-3 damla zeytin yağı damlatıyosun bunu mutlaka yap ve 2 saat öncesi bir şey yememiş olcak ve içtikten sonrada bir şey yiyip içmiycek.bunları ibrahim saraçoğlundan duydum cnm bilgin olsun.bende de hipotiroidi var bendensin:)o 8 tsh nin değeri ve benim ki de ilaç almadan önce 8'di 1 ay 1 hafta lık (günde yarım)ilaç kullanımı sonrası 3 e düştü.ama gebelik düşünüyorum dersen o değeri daha da aşağı çekilmesi lazım dicekler ki bana dediler.ilaç dozum aynı kalacakken hafta da 3 gün tam al gebelik düşünüyosan dedi dr.yani 2 olması lazım en fazla gebelik düşünen birinin tiroidi.sana ilaç vermedilermi ve tiroid ulrasonu da istemeleri lazım nodül var mı yok mu die.serbest t3 - t4 e antikorlara da bakılması lazım bunlara baktırdın mı.
canım ben senin nodülünü sordum.şuan için ona göre önemli olan hormon değerlerinin normale döndürülmesiymiş.normal şartlarda 5 cm den küçükler için biz biyopsi önermiyoruz ama tıpta her nodül biyopsi gerektirir denildiği için istenebiliyor dedi.
cnm çok saol.ALLAH razı olsun ve en çok istediğin şeyi versin sana hayırlısı ile inş.o zaman 1 cm lik içi sıvı dolu olan kistik nodül için gerek yok biopsiye.neyse rahatladım bilen biri daha gerek yok deyince.hormon değerlerimde normal sınırlar içerisine düştü.ama gebelik düşündüğüm için daha alt sınırda olmalıymış onun için bir süre daha dr kontrolünde devam edicem sanırım ilaca.
Merhabalar
arkadaslar bizde de hiz ve hareket problemi vardi. Bir ay proxeed kullandik su an hamileyim. Elimde amerikadan gettirtigim 10kutu mevcut. Ve satmak istiyorum. Bavulda yer kaplamasin diye kutularindan cikarilmis fakat her sasenin uzerinde son kullanma tarihleri mevcut.
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun 2 hafta önce eşim sol taraftan varikosel ameliyatı geçirdi ve doktorumuz gayet başarılı geçtiğini söyledi. Hamilelik içinde 3 yada 4 ay gibi bir süre verdi ben bu süre içinde folik asit kullanmaya ve incir kürünü yapmaya başlıycam sizinde önerileriniz ve deneyimleriniz varsa merakla bekliyorum eşimin uygulaması gereken bir kür yada başka bir takviye var mı keçi boynuzu kürünü malesef uygulayamadık eşim içemedi
geçmiş olsunn eşine mutlaka keçiboynuzu içirmeyi dene hergece 1 bardaktan hiç bişey olmazz onun sağlığı içinn iiyi sonuç almak için herkes bu kürü yapmakta faydasını gören çok benim eşimde içiyor mecburen napsın zaten macunlarında tadı o kadar iyi dğeil ama onudu yiyorz iyi gelicek duyduğumuz herşeyi yapıyorz demem daha doğru olur sanırım...bu arada biz birde ahmet marankinin macunu kullanıyoruz yeni başladık eğer isterseniz sizde kendiniz hazırlayın ahmet maranki kesin sonuç diyor bebek sahibi olmak için hayırlısyla inşallah ...düşük spermler topiğinde bugün paylaştım tarifini umarım hepimiz faydasını görürüz acil şifalar dilerim...( keçiboynuzu illaki içmezse eczaneden e vitamini evicap var 400 lük onu içsin eğer keçiboynuzu içmeye karar verirse 200 lük evicap için e vitamini almanız şart!!!)
havuç suyu yaparken kesinlikle içine başka bir şey katmıyorsun içine sadece 2-3 damla zeytin yağı damlatıyosun bunu mutlaka yap ve 2 saat öncesi bir şey yememiş olcak ve içtikten sonrada bir şey yiyip içmiycek.bunları ibrahim saraçoğlundan duydum cnm bilgin olsun.bende de hipotiroidi var bendensin:)o 8 tsh nin değeri ve benim ki de ilaç almadan önce 8'di 1 ay 1 hafta lık (günde yarım)ilaç kullanımı sonrası 3 e düştü.ama gebelik düşünüyorum dersen o değeri daha da aşağı çekilmesi lazım dicekler ki bana dediler.ilaç dozum aynı kalacakken hafta da 3 gün tam al gebelik düşünüyosan dedi dr.yani 2 olması lazım en fazla gebelik düşünen birinin tiroidi.sana ilaç vermedilermi ve tiroid ulrasonu da istemeleri lazım nodül var mı yok mu die.serbest t3 - t4 e antikorlara da bakılması lazım bunlara baktırdın mı.
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun 2 hafta önce eşim sol taraftan varikosel ameliyatı geçirdi ve doktorumuz gayet başarılı geçtiğini söyledi. Hamilelik içinde 3 yada 4 ay gibi bir süre verdi ben bu süre içinde folik asit kullanmaya ve incir kürünü yapmaya başlıycam sizinde önerileriniz ve deneyimleriniz varsa merakla bekliyorum eşimin uygulaması gereken bir kür yada başka bir takviye var mı keçi boynuzu kürünü malesef uygulayamadık eşim içemedi
Teşekkür ederim Allah razı olsun o dediğini macunada mutlaka bakacağım tavsiyeler için sağolun :)
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun 2 hafta önce eşim sol taraftan varikosel ameliyatı geçirdi ve doktorumuz gayet başarılı geçtiğini söyledi. Hamilelik içinde 3 yada 4 ay gibi bir süre verdi ben bu süre içinde folik asit kullanmaya ve incir kürünü yapmaya başlıycam sizinde önerileriniz ve deneyimleriniz varsa merakla bekliyorum eşimin uygulaması gereken bir kür yada başka bir takviye var mı keçi boynuzu kürünü malesef uygulayamadık eşim içemed i
sağol canım cevabın için :) ben eşime yatmadan önce sıkıyorum havuç suyunu,açıkçası içine elma ve mandalina da karıştırmıştım:)ondan öncesinde çay içiyoruz ama aralarında iki saat oluyor mu hiç bakmadım.sana da geçmiş olsun ayrıca.ben de levotiron kullanıyorum canım 1,5 aydır,fakat ben ilk iki gün yarım aldım,sonraları hep tam kullandım,doktorum öyle demişti.bugün de kontrole gittim doktora,benden tekrar kan testi vermemi istedi,baktıracaklarım da st3,st4,tsh,antiTPO,antihTG ve tiroid usg si.yani ultrasonu daha çektirmedim yarın gidicem bakalım doktora.bugün doktor bana haşimato tirodi diye bi hastalık var ondan olabilir mi diye baktıralım dedi,tiroid bezlerin neden az çalışıyor bunları öğrenelim dedi.gebelik var mı dedi öncesinde,yok dedim,eşimin de varikosel ameliyatı olduğunu söyledim.ayrıca bende enerji düşüklüğü de var ya,hiç bişey yapasım gelmiyor.doktora da dedim,ilaç işe yaramadı mı dedi,bilmiyorum dedim.ama bende akşamdan sonra yatmaya yakın enerji geliyor,bunun sebebini de anlayamıyorum yani.bütün işleri yapma isteği geliyor ama saat geç olunca yapamıyorum.neyse fazla uzattım,benden bilgiler bu kadar,herkese acil şifalar :)
ınsallah canımhepımızın tememnnısı o olsun cnm sen aksam ustu gıbı yap hergun aynı saatte yapmaya calıs ıkıncı cızgı koyu cıktıgı zamanda yogun calsmalara basla canımbende cok tecrubelı degıldım valla cnm ınsan yasaya yasaya ogrenıo ben ıyıce adet sendromuna gırıdm bugun herseye kızyorum ıcım sıkılıyor esım dayanamdı attı kendını dısarı valla :)stres yapma cnm bırde esın ovu testı kullandııgnı bılmıyorsa hıc soyleme etkılenmesın cnm bızım 1 sene oldu valla 3 ay nekı canım
genelde bizde dahil hemen hemen herkesin kullandığı bir kaç takviyeyi yazıyım cnm ben.günde bir evicap 400,çinko hapı (biz günde bir tane zinco-c kullandık),argınmax-man günde 2-3 tane,eğer keçiboynuzunun suyunu içemiyorsa organik keçiboynuzu pekmezini aldık biz saraçoğlunun sitesinden günde 2 kaşıkta ondan kullanabilirsiniz bir de solgarın omega-3 günde bir tanede ondan içebilirsiniz
bende levotiron kullanıyorum.ilk ay günde yarım dedi bana gebelik düşünüyorum diyince haftada 3 gün tam al dedi.st3,st4,tsh,antiTPO,antihTG ve tiroid usg bunların hepsine bakıldı benim.st3,st4,tsh normal ama antiTPO,antihTG baya yüksek.teşhis te haşimato tiroidiymiş.henüz başındayken tespit edildi çok şükür.enerji düşüklüğü bende de oluyor zaman zaman ben zaten tembel yapılıyımdır buda tuz biber oldu üstünediğer testlerinin ne zaman yaptırcaksın.inş çok yüksek çıkmaz.bu arada eşine kür vitamin takviye kullanıyomusunuz.
yarın gidicem inşallah doktora,testleri yaptırmak için.ben de çok ağırımdır zaten,bu da olunca tam tembelleşiyor insan :)eşime takviyelere başlamadım daha,ayın 30 unda bir ay olacak ameliyat olalı.doktor da ilaç vermedi ya daha onun için başlamadım ben erken mi olur diye ama işte bi kaç gündür havuç suyuna başladım eşime,kendim de içiyorum onunla beraber :)doktor 1 ay sonra kontrole gel demiş galiba,o zaman ilaç verir heralde.senin eşin de varikosel ameliyatı olmuştu değil mi,sizinki ne kadar oldu canım,okuduysam da şimdi hatırlamıyorum.
8 ay oldu ameliyat olalı.2 test verdik ameliyattan sonra artışlarımız güzeldi çok şükür.ben ameliyattan hemen sonra sanırım 1 hafta 10 gün sonra başladım takviyelere.dr lar kolay kolay ilaç takviye verme taraftarı değiller çünki.size belki verir konntrole gittiğinizde.eğer vermezse takviyelerin ustası olarak sizede takviyeler veririz biz merak etmeyin
hiç şüphen olmasın,yakında sormaya başlarım zaten neler kullanıyorsunuz diye :) biraz da üşeniyorum galiba ben böyle kür falan hazırlamaya,o yüzden pek acele etmiyorumeşim de zaten pek hevesli değil böyle şeyler yiyip içmeye,önce de bi hafta kadar keçiboynuzu suyu içirmeye çalışmıştım söylene söylene çocuk gibi mızmızlanıyordu,bana da zor geldi hazırlamak bıraktım sonra.bu sefer Allah'tan havuç suyuna fazla muhalefet etmedi içiyor kolaylıkla.neyse bakalım hayırlısı...iyi geceler görüşmek üzere...
gogicim içini ferah tut diyeceğim ama ben de aynı durumdayım. 30-31 günde bir adet oluyorum ve yumurtlama dönemim için ovaluasyon testi bulamadım eczanelerde... 7, 14 ve 17. günlerde çalışabildik. çok ümidim yok benim de ama insanın içinde bir şey hep sıkıştırıyor. pır pır ediyor içim. Allahım ne olur hayırlısıyla tutsun, isteyen herkesin kucağını doldursun...yüzümüzü güldürsün. Ben doğum kontrol ilacını bırakalı tam 1 yıl oldu kasım itibarıyle ve bebek işine ciddi ciddi asılalı ise 8 ay oluyor. Hala yok...üstelik benim eşim şeker hastası çıktı bu sürede üstüne bir de varikosel...haftaya spermigrom verecek eşim. bazen öyle kötü hissediyorum ki ...herkes bebek haberi bekliyor, konuşmaların sonu hep oraya geliyor..ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemiyorummmmmmm
canım son 4 gunum benımde 4 aralık ta olmam gerekıyor ve ınankı hıc umudum kalmamıs durumdayım ama bıan ole bısye oluyokı nolursun gelsın bebısım dıyorum sankı buay ben dua ettım dıye heemn gelıcek :) allahım herısteyene versın dıyorum bızımde kasım ayı ıtıbaıryle 1 senemız bıttı canım amelıyat olalı ve korunmayı bırakalı...şeker hastalıgı spermı etkılıyor ama seker yuzunden olmıyacak dıye bırsey yok emın ol canım sperm testı zamanı esıne stres yaptırma canım sende yapma etkılenmesın cok onemlı bılıyorsun..ben evlenelı 2,5 yıl oldu 2 yıl ıstemıyoruz dıyoduk ıyıguzelde
2 yıl geldı gecıyor eeee hadı bak sımdı evdesınde yap bı bebek dıyolar sankı her yapısta bebek oluyo tovbe yarbbım ya nası sınırlenıyorum allah gonlunuze gore versın demelerı gerekırken yapıver ya demelerı benı delırtıyo yapıver demekle olsa keske dıyorum...ben artık nasıpp bu ıslerr dıyorum ıstedıgımız zaman yaparız bebek gelırkende haber verırım sıze dıyorum kusura bakmasınlar artık ters konusyorum valla ınsanlşar cekmedıklerı sey hakkında bos konusmayı sevıyolar ıste canım takma sende bosverr ıstedııgmız de yaparız de gec
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?