Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

saol canım teşkredrm tedavide nasıldı bilmiyorum ama şubatta morfoloji hala 0 dı sayı onmilyon arttı etkilemedi yani ve eğer ege bölgesindeseniz kesinlikle ege ünversitesini tavsiye ederm benim özellere inancm kalmadı ticari olduklarını düşünüyorum

ameiyattan 15 aysonra tüp bebek yaptırdık ve tuttu inş. bölegüzl devam eder

senin adına çok sevindim cnm.inşallah sağlıklı sıhhatli bir hamilelik geçirirsin ve bebeğini kucağına alırsın.siz şimdi 0 morfoloji ilile tüp bebeğe başvurdunuz.sayı ve hız nasılsı en son.ımsı tekniği mi uygulandı acaba sizde bir bilgin varmı cnm.

merhaba sevcan canım merak ettiğim bir sey var.morfolojınız nasıldı.bizim durumda size çok benziuıor.sayı az hız az morfolojı çok kötü ve varikosel kımılerıne göre 1. derece hafıf yanı kımılerıne göre orta duzeyde.doktordan doktora değişik yorumlar aldık ben şimdi merak ediyorum.acaba düşük varıkosel değerlerımızı yukseltırmı dıye destek vıtamın ve kurde kullanıyoruz inş hamıle kalırım ve isteyen herkeste en kısa zamanda hamıle kalır.AMİNN.

Canım sizin toplam sayımı 10 mılyondu yoksa artan sayımı 10 mılyondu.bırde amelıyattan sonra degerlerde hıç değişilik olmaddımı?sayısında hızıznda morfolojısınde.varıkosellınız kaçıncı derecedeydı acaba.cevaplarsanız çok mutlu oluruz.çok merak edıyorum.ben sıvasta öğretmenım.ama Rabbım nasıp etsin inş hangı bölge hangı şehır hayırlıysa orayı nasip etsinçdoğal yolla yada tüp bebekle farketmez Rabbım bebeksiz bırakmasın isteyen herkesi.

Canım sizin toplam sayımı 10 mılyondu yoksa artan sayımı 10 mılyondu.bırde amelıyattan sonra degerlerde hıç değişilik olmaddımı?sayısında hızıznda morfolojısınde.varıkosellınız kaçıncı derecedeydı acaba.cevaplarsanız çok mutlu oluruz.çok merak edıyorum.ben sıvasta öğretmenım.ama Rabbım nasıp etsin inş hangı bölge hangı şehır hayırlıysa orayı nasip etsin doğal yolla yada tüp bebekle farketmez Rabbım bebeksiz bırakmasın isteyen herkesi.

kızlar eşim bugün spermiyogram yaptırdı. ameliyatın stünden 4 ay geçti. biliyorsunuz eylülde hamile kalmışım,kasımın başında düşük yaptım. yani ameliyatın 2. ayında hamile kalmıştım.

sayı 100 milyondan 125 milyona çıkmış.
morfoloji aynı % 6.

hareket de aynı. %20 ileri hızlı hareketli
%80 hareketsiz

doktor , ameliyatın ilk 3 4 ayı için, değerlerin düşmemesi çok olumlu bir sonuç demiş. ameliyat esnasında spermler zarar gördüğünden ilk aylar düşüş yaşanabilir ama seninki düşmediği gibi bir de sayınız artmış bence çok olumlu bir gelişme demiş.muhtemelen 2 aya kadar hareket oranında da gelişme olur demiş.hareket artar diye bekliyordum ben ama çok şükür Rabbim e düşmemiş ya bu da bir gelişme. bir de gebelik oluştuğu için demekki yeterli bu değerler. doktor da söylemiş, zaten senin bu değerlerin normal yoladan gebelik için yeterli biz sadece daha iyi yapmaya çalışıyoruz demiş. hayırlısı olsun inş bundan sonra.Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin inş

slm herkesee bugun adet oldumm kızlarr umudum olmadıgını zaten adet belırtılerımın basladıgınıda soylemıstım bırkac gun once bı sure gırmıyebılırım topıge bılg verıyım merak eden arkadaslar olur dıye dusundum hepınız kendınıze ııyı bakın arar ara gelıp okurum mutlaka opuldunuz....

gogicim merhaba canımm lütfenn üzülmee hepimiz her ay yaşıyoruz bu hayalkırıklığını ne yapalım kısmett bir gün o günde gelecek inşlah hepimiz allahın izniyle tek tek hamileyizz yazarız belki kimbilir bellimi olurr .....benimde 13 aralık bakalım aynı stres bende de var inan dediğim gibi üzülme arkadaşım kendine iyi bak grşz çok öpüyorummm

Herkese teşekkür ederim arkadaşlar. amin inşallah Rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin. Varikosel derecesi konusunda çok bilgim yok ama eşimde ağrı falan yoktu biz 1 sene bekleyipte bebişimiz olmayınca önce kadın doğuma gittik bende herşey normal olunca eşime tetkikler yapıldı ve varikosel olduğu öyle meydana çıktı sperm sayısı 15 milyondu yani düşük değil olması gerekenden biraz eksik diyebiliriz dedi asıl sorunun hareketlilik olduğunu söyledi doktorumuz ameliyattan sonra bu ikisinin normale dönmesini bekliyoruz 4 ay gibi bir süre verdi bu sürede normal yoldan hamilelik bekliyoruz inşallah sizin ki nasıl size ilaç filan verdi mi doktorunuz canım ?

merhaba.Ben uzun zamandır sizi takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum.
eşim 5 ay önce tek taraflı varikosel ameliyatı oldu.Ameliyat olmadan önce sperm sayısı 2,000,000 du.

Şimdiki değerleri
1cc :12,000,000
normal morfoloji:80
anormal morfoloji:20

ileri cok hızlı:20
ileri hızlı:30
ileri az hızlı:35
yerinde hareketli:5
hareketsiz:10

sayı pek yükselmedi.Sizce diğer değerler nasıl ?

Cnm hiiiiccc uzulme hatta kendine 3 ay ara ver gondereceklerimi duzenli kullanin. Ama dedigim gibi 3 ay kendini korunuyormus gibi dusun. Mucx

tiroid boyutları normalden küçük olup parankim ekojenitesi doğaldır.
Tiroid parankimasında sol lobda 3 mm boyutlarında hipoekoik nodül izlenmiştir.
Sağ lobda 6 mm boyutlarında hipoekoik düzensiz sınırlı nodül mevcuttur.Takibi veya İİAB önerilir.
kızlar sonucu yorumlar mısınız (özellikle venhar :) ) ? büyük mü nodüller sizce doktora göstermedim daha

msj nı görür görmez kendi ultrason raporuma baktım.benim nodüllerimin 1 tanesinin boyu 1 cm geçmişti ama düzensiz sınırlı demiyordu buna rağmen sonuca bakan 3 dr dan biri biypsi istedi 1 cm den büyük diye.(şimdilik ona biyopsi yaptırmayı düşünmüyorum)senin ki 1 cm den küçük genelde 1 cm den küçük nodüllere biyopsi istemezler ama senin nodülünün sınırları düzensiz olduğu için senden biyopsi istemişler.ama korkmana gerek yok.yaklaşık 1 sene önce göğsümde 3 cm de yakın ve sınırları düznesiz olduğu için byopsi istemişlerdi.(göğüste de 2 cm den büykler için istenir biyopsi)çok şükür kötü bir şey çıkmadı.ama alınması lazım dediler yinede ama ben henüz cearet edemedim:)tiroit boyutları küçük olduğu için muhtemelen ilaç vericeklerdir.bana sorarsan biyopsi yaptırmalısın.bir ayrıntı daha benim ultrason raporumda biyopsi önerilir de yazmıyodu.benim dr'um başka bir dr aradı (hocasını sanırım) yapılsa iyi olur dedi.1 cm den büyük die.yoksa kendi dr um ve öndan önce sonucu gören başka bir dr ultrasonla takip önermişti.umarım yardımcı olabilmişimdir.sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin cnm

merhaba arkadaşlar. uzun zamandır sizleri takip ediyorum fakat yazmak bugüne nasip imiş. eşim 6 ay önce sol varikosel ameliyatı oldu. bugün sperm testi yaptırdık sonuç ameliyat öncesine göre daha düşük. sizlerden ricam değerlendirme yapmanız.
6 ay önceki test:
total sayı:79 milyon
a ileri hız %5
yavaş doğrusal hareketli %13
hareketsiz %65
morfoloji %4

şimdiki sonuç:
ileri hız: 0
yavaş doğrusal hareket %20
hareketsiz%65
morfoloji%2

merhaba.Ben uzun zamandır sizi takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum.
eşim 5 ay önce tek taraflı varikosel ameliyatı oldu.Ameliyat olmadan önce sperm sayısı 2,000,000 du.

Şimdiki değerleri
1cc :12,000,000
normal morfoloji:80
anormal morfoloji:20

ileri cok hızlı:20
ileri hızlı:30
ileri az hızlı:35
yerinde hareketli:5
hareketsiz:10

sayı pek yükselmedi.Sizce diğer değerler nasıl ?

neler yapabilriim ??

canım yaa ben geçen günde başka bir dr.a daha gittim bir tanıdık vasıtasıyla(ona ilaç vermiş ve geçirmiş aman sende ameliyat öncesi muhakka git dediler )
bende gittim oda dedi senin ilaçlık durumun yok tek çaren ameliyat Allah bir terslik vermezse önümüzdeki hafta ameliyatımı olacağım.

benimki kocaman olduğu halde bana biyopsi ile uğraşma boşuna git aldır dedi.biyopsi ile boşuna uğraşmış olursun dedi.

niyetim aklını çelmek değil ama bence sen şuan için biyopsi ile uğraşma yol yakınken git küçültme şansın ilaçla tedavi olabilme şansın var mı onu araştır.Takibini muhakkak ki yaptı.Eğer Allah nodüllerinde büyüme falan olursa o zaman yaptırrsın biyopsini.

gerçi biyopsi korkulcak birşeyde değil gönlünü ferah tut ben ne acılara göğüs geriyoruz onu mu çekemeyeceğiz.Ama şuan için ilk amacın büyüyyüp büyümemesini kontrol etmek olsun

gogi merhaba

bu aralar kendi sıkıntıma düştüm yazamadım sana.

Adet olmuşsun.Teselli edecek bi,r cümle birkaç çift laf bulabilmek zor ama şunu öğrendim.ilk adet olduğun gün hüsran ondan sonra tekrar yeni aya ümit bağlanıyor.Bunu can-ı gönülden istiyorum mevlam bu kadar insana yardımcı olmanın rızasıyla sana (ve tüm isteyen arkadaşlarada tabiki) en yakın zamanda hayırlı bir bebiş nasip etsin

ne güzel yazmışsın arkadaşım haklısın ilk adet günü hüsran yaşıyoruz ondan sonra gelecek aya ümit bağlıyoruz. bugün bende adet oldum ve bu yazı içime işledi. umtlarımızı kaybetmemeliyiz değil mi. Allah ol dedikten sonra olmayacak ne var ki. sabırla, umutla ve tevekkülle 'ol' deneceği zamanı bekliyorum.

slm canım aynen benimki de teşrif etti bugun..

arkadaşlar bizim gibi ameliyat olupta değerleri düşen var mı. neden kaynaklanıyor cevap verebilecek olan yok mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…