merhaba.çok sevındım hamıle kalmanıza.inş kucagınıza saglıklı bır sekılde alırsınız.değerlerınız nasıldı sperm hızınız sayınız özelikle morfolojınız falan.bıde sperm dna testı falan yaptırdınızmı.merak edıyorum acaba morfolojı tüp bebegı olumsuz etkılıyormu dıye.tesekkurler.
ameiyattan 15 aysonra tüp bebek yaptırdık ve tuttu inş. bölegüzl devam eder
benim eşimde 10 ocak 2012 de çift taraf varikosel ameliyatı oldu ameliyattan önce durum çok kötüydü normal siperm %1 di hem sayı düşüktü 12 milyondu hemde hareketleri yavaştı hemde şekilleri bozuktu doktor çok düşük bir varikoselin var dedi ama durum kötü olduğu için ameliyat edelim dedi biraz daha iyi olsaydı bunu dikkate almazdık ama ne yükseltirsek bize kar dedi ve ameliyat oldu çift taraftan ameliyattan 3 aysonra değerler % 3 oldu siperm sayısı da 72 milyona çıktı bu arada L-arginin ve evicap 400 kullandı 6. ayda değer %2 sayıda 55 milyon oldu 8. ayda tekrar biz yaptırdık değer %3 sayıda 80 milyondu ve o ay hamile kaldım çok umudum yoktu aslında artık tam umudu kesmişken hamile kaldığımı anladık çok sevvindim umudunuzu kesmeyin kesinlikle ha bu arada keçi boynuzu kürüde kullandı eşim onun ahzırlanışıda şöyle 6-7 tane keçi boynuzunu alıyorsunuz kaynamakta olan 1 litre ama bak özellikle diyorum kaynayan 1 litre suya kırıp atıyorsunuz 3 dakika kaynamaya devam ediyor 3 dakika sonunda ocağı söndürüyorsunuz ve 20 dakika demlenmeye bırakıyorsunuz ve bunu sonunda keçi boynzlarını çıkartın ister yesin isterseniz atın farketmez eşim yemedi attık ve bu suyu ikiye bölün yarısını gee yatarken diğer yarısını da sabah yataktan kalkar kalkmaz için bunu ilk 15 gün böyle devam edin 15 gün sonunda sadece sabahları için tamamını gerçekten bununda faydası çok çünkü doktor ameliyat sonrası belki %2 olur dedi daha fazlasını beklemeyin onuda belki diyorum bak dedi bizim kisi %3 oldu belki 9. ay yaptırsaydık dhada fazla çıkardı allah herkese nasip eder inşallah diyorum ya sabredin ve allaha bol bol dua edin verende allah alanda ha birde ilişkilerde yumurtlama gününe çok dikkat edin buda çok önemli boşa kürek çekmeyin en azında çocuk sahibi olana kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
saol canım teşkredrm tedavide nasıldı bilmiyorum ama şubatta morfoloji hala 0 dı sayı onmilyon arttı etkilemedi yani ve eğer ege bölgesindeseniz kesinlikle ege ünversitesini tavsiye ederm benim özellere inancm kalmadı ticari olduklarını düşünüyorum
saol canım teşkredrm tedavide nasıldı bilmiyorum ama şubatta morfoloji hala 0 dı sayı onmilyon arttı etkilemedi yani ve eğer ege bölgesindeseniz kesinlikle ege ünversitesini tavsiye ederm benim özellere inancm kalmadı ticari olduklarını düşünüyorum
slm herkesee bugun adet oldumm kızlarr umudum olmadıgını zaten adet belırtılerımın basladıgınıda soylemıstım bırkac gun once bı sure gırmıyebılırım topıge bılg verıyım merak eden arkadaslar olur dıye dusundum hepınız kendınıze ııyı bakın arar ara gelıp okurum mutlaka opuldunuz....
Cnm sizede geçmiş olsun.bizde 5 kasımda ameliyatımızı olduk ve beklemedeyiz.umarım hepimiz en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz.bi sakıncası yoksa sizin sorununuz neydi cnm sayınız,hızınız varikosel dereceniz falan?
slm herkesee bugun adet oldumm kızlarr umudum olmadıgını zaten adet belırtılerımın basladıgınıda soylemıstım bırkac gun once bı sure gırmıyebılırım topıge bılg verıyım merak eden arkadaslar olur dıye dusundum hepınız kendınıze ııyı bakın arar ara gelıp okurum mutlaka opuldunuz....
tiroid boyutları normalden küçük olup parankim ekojenitesi doğaldır.
Tiroid parankimasında sol lobda 3 mm boyutlarında hipoekoik nodül izlenmiştir.
Sağ lobda 6 mm boyutlarında hipoekoik düzensiz sınırlı nodül mevcuttur.Takibi veya İİAB önerilir.
kızlar sonucu yorumlar mısınız (özellikle venhar :) ) ? büyük mü nodüller sizce doktora göstermedim daha
msj nı görür görmez kendi ultrason raporuma baktım.benim nodüllerimin 1 tanesinin boyu 1 cm geçmişti ama düzensiz sınırlı demiyordu buna rağmen sonuca bakan 3 dr dan biri biypsi istedi 1 cm den büyük diye.(şimdilik ona biyopsi yaptırmayı düşünmüyorum)senin ki 1 cm den küçük genelde 1 cm den küçük nodüllere biyopsi istemezler ama senin nodülünün sınırları düzensiz olduğu için senden biyopsi istemişler.ama korkmana gerek yok.yaklaşık 1 sene önce göğsümde 3 cm de yakın ve sınırları düznesiz olduğu için byopsi istemişlerdi.(göğüste de 2 cm den büykler için istenir biyopsi)çok şükür kötü bir şey çıkmadı.ama alınması lazım dediler yinede ama ben henüz cearet edemedim:)tiroit boyutları küçük olduğu için muhtemelen ilaç vericeklerdir.bana sorarsan biyopsi yaptırmalısın.bir ayrıntı daha benim ultrason raporumda biyopsi önerilir de yazmıyodu.benim dr'um başka bir dr aradı (hocasını sanırım) yapılsa iyi olur dedi.1 cm den büyük die.yoksa kendi dr um ve öndan önce sonucu gören başka bir dr ultrasonla takip önermişti.umarım yardımcı olabilmişimdir.sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin cnm
gogi merhaba
bu aralar kendi sıkıntıma düştüm yazamadım sana.
Adet olmuşsun.Teselli edecek bi,r cümle birkaç çift laf bulabilmek zor ama şunu öğrendim.ilk adet olduğun gün hüsran ondan sonra tekrar yeni aya ümit bağlanıyor.Bunu can-ı gönülden istiyorum mevlam bu kadar insana yardımcı olmanın rızasıyla sana (ve tüm isteyen arkadaşlarada tabiki) en yakın zamanda hayırlı bir bebiş nasip etsin
merhaba arkadaşlar. uzun zamandır sizleri takip ediyorum fakat yazmak bugüne nasip imiş. eşim 6 ay önce sol varikosel ameliyatı oldu. bugün sperm testi yaptırdık sonuç ameliyat öncesine göre daha düşük. sizlerden ricam değerlendirme yapmanız.
6 ay önceki test:
total sayı:79 milyon
a ileri hız %5
yavaş doğrusal hareketli %13
hareketsiz %65
morfoloji %4
şimdiki sonuç:
ileri hız: 0
yavaş doğrusal hareket %20
hareketsiz%65
morfoloji%2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?