Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ıyıyım canım tesekkur ederım dunden berı mıdem kotu benımde usuttum galıbaa ne yesem fazla gelıyor ohh ne guzel soylemıssın canım cocuk herzaman olur dıye ınsanlar dusunmeden konusuyor ben buna kızııyorum kım ıstemeskı cocugu olsun evın nesesı bereketı derler cocuk ıcın ıstekımse anlayamıyor bızı yasamayan bılemezzz boswer takmamaya calıs sende kuzumm... ıcını ferah tut bak benım son 4 gunu sayıyorum baklaım ne olcak :)

saol canımm içimi ferah tutmaya çalışıyorum inan güççlü olmaya çalışıyorum allahıma sığınıp dua ediyorum bol bol senin için hepimiz için dua ediyorumm umarım bu sabrımızla selamete ererizz ..içimden bir ses bu aralar diyorki birinden güzel bir haber alıcaz hayırlısıyla inşallah ...seninde şansın bol olsun gogicim güzel haberlerini duymak ve görüşmek dileğiyle öpüldün:)

Son düzenleme:

:)) benimde 4 aralık hadi bakalım inşallah adet olmayızz:)))

ınsallah cnım hepımızın gelsın guzel haberlerı sırayla sende opuldun cnm benım gorusmek uzere...

:)) benimde 4 aralık hadi bakalım inşallah adet olmayızz:)))

kızlaaarrrr inşallahh iyi haberlerinizi duyarızzz..benim için büyük gün 10 -11 aralık..lütfen paylaşalım o günü..yeni yıla girmeden bebiş haberlerimiz kulaktan kulağa duyulsun.
Gogicim bizimde evleneli 2 yılı geçti. 2 yıla kadar hiç düşünmemiştim bebek için ama korunmayı bırakıp aylar geçtikçe içten içe stres yapmaya kötü hissetmeye başlıyor insan..Sanırım ben üşüttüm yaa. çok fazla akıntım var benim son 2 gündür (

bızımde cnm 2 yılı gectı bızde 1 sene korunduk
korunmayı bıraktıktan sonrada 3 ay ıcınde varıkosel cıktı zaten ortaya amelıyat olalıda 1 sene oldu canım belıtılere takılmamak gerekıyor akıntı hem hamılelık hemde adet belırtısı ben bugun cok rahatım nedense ıcım rahat yanı adet olucagımı dusunuyorum tabı Allah buyuk bellı olmazzz ınsallah guzel haberlerını alırız senınde...

cnmm inşallah sırayla hepimiz hamile kalırız.artık gelsin bebişler nolurrr(

Herkes uykuda sanırım:))

Ameliyattan sonra 2. testimizle karşınızdayım:))

Ameliyat Öncesi: 18 milyon/ml, % 8 ileri hızlı, % 23 toplam hızlı, morfoloji 0
Ameliyat sonrası 3. ay: 53 milyon/ml, 169 milyon/toplam, % 34 ileri hızlı, %8 yerinde hareketli, Toplam Hareketli % 42, 57 milyon ileri hızlı sperm sayısı, morfoloji 0
Ameliyat sonrası 6. ay: 60 milyon/ml, 204 milyon/toplam, % 40 ileri hızlı, %8 yerinde hareketli, Toplam hareketli % 48, 81 milyon ileri hızlı sperm sayısı, morfoloji 0

Sonuç: Ne yaparsan yap morfoloji düzelmiyorrrrrrrrrrr:)

Ağlanacak halime güldüm....

hayır herkes uykuda değil:)bütün testleri aynı yerdemi yaptırdınız cnm.hangi takviyeleri kullanmıştınız siz.eğer kullanmadıklarınızı eklersen beklide düzelir morfolojide.ileri hızınız çok iyi sayınızda.yalnız anlamadığım bir ayrıntı var "57 milyon ileri hızlı sperm sayısı 81 milyon ileri hızlı sperm sayısı," diye bir ayrıntı var sizin teste bizde yok.yani bunu demekle toplam spermler arasında 81 milyon tanesi ileri hızlımı demek istiyo.bunu nasıl anlıyolar acaba bizde sadece ileri hızlı,ileri yavaş ve yerinde hareketli diye yazıyo.

Sadece ilk testimiz farklı yerde, diğer ikisi aynı yerde yapıldı. Aslında eğer güvenilir bir yerde yaptırdıysan (ki bizimki öyle gözüküyor) testleri aynı laboratuvarda yaptırmak daha mantıklı kıyaslama ve değerlendirme açısından...

Epey şey kullandık canım, ama drumda dediği gibi dünya üzerinde morfolojiyi düzeltmek için pekte fazla yol yok, kendiliğinden düzelmesini bekleyeceğiz, düzelmezsede çok takılmayacağız çünkü sayıve hız çok iyi içinde mutlaka kaliteli spermler varki sen 2 sefer ilk aydan hamile kaldın vs vs vs....

Havuç suyu, keçiboynuzu kürü, evicap, arginmaxmen, trental, yenice selenyum kulanıyor, arısütü bal polen kullanmıştı bi ara:)) Ehhh aslında ziyadesiylede kullanmışız:))

Evet canım toplam sperm sayısı içindeki ileri hızlı sperm sayısı demek o... Yani Toplam 204 milyon sperm var % 40 ileri hızlı, 204'ün %40 gibi:))

Böyle işte, sayı hız pekala ama morfoloji bizi yine yanıltmadı(

aslında güvenilir yerse aynı yerde yaptırmak en iyisi seninde dediğin gibi.bizim yaptırdığımız yerde güvenilir gözüküyor.sizin yaptırdığınız yerden farklı olarak toplam sayıda ki hızlı sperm sayısının toplamı belirtilmemiş.biraz karışık bir cümle oldu ama sen anlamışsındır ne demek istediğimibir çok kişinin test sonuçlarına baktık burda ama açıkcası ilk kez sizden duydum ben bu ayrıntıyı.neye göre belirliyolar bunu acaba.baya takviye kullanmışsınız bu arada.elinizden geleni yapmışsınız.dna hasarına baktırmanızı önerdimi dr peki.

Son düzenleme:

merhaba arada okuyorum sizi yazını görünce eklemek istedim .. bizim morfoloji hep %1 idi .. son testte sayı dibe vurmasına ragmen morfoloji %4 çıkmıştı ve 3 yıldır farklı kullandığımız tek şey bu kez takviyelere eklediğimiz İMMUNEKS Q10 200 GR. oldu. bilmiyorum tesadüfmüydü? ameliyatın etkisimi (17 ay oldu ameliyat olalı) yada sayı dib e vurduğu içinmi morfoloji biraz harekett etti.
Paylaşmak istedim..

Evet baya bi takviye kullandık dr'a çaktırmadan. Dr zaten 4.ayın başında sadece evicap ve trental'e başlattı. Diğerleri KK ürünleri:))

Henüz dr'a göstermedik. Bilmiyorum önermeyebilir hele ki ben zaten hamile kalabiliyorum diye çokta önemsemiyolar morfolojiyi, ama ben önemsiyorum,

Bu arada bu ayrıntı önemli bi ayrıntı değil aslında sadece % olarak verdiği ileri hareketliyi sayı cinsinden de veriyor. Toplam sperm sayısı içindeki ileri hareketliyi hesaplıyor sadece...

Toplam Sperm sayısı X % İleri hareketli sperm sayısı formül bu:)

Valla bilmiyorum ki canım, ama doktorların dediği (bir çok dr'un) bu doğal bi süreç, morfolojiyi dışardan destekle düzeltmek zormuş, ki dedikleri doğru galiba... Bizim sayı ve hızımız malum ortada ve gayet yüksek, ama morfoloji bir arpa boyu ileri gitmiyor.

Sadece dün gece testlere bakarken şunu gördüm, ilk testte baş anomalisi % 81 miş, ikinci testte 69'a düşmüş, üçüncü testte 59'a. Sonuçta yumurtayı dölleyecek olan kısım baş kısmında olduğu için baş anomalisinin azalması iyiye yorulabilir mi bilmiyorum...

Aman ne bileyim, zor, sıkıcı, zahmetli ve yıpratıcı bi süreç, 2 kaybım olmasaydı çok sallamıycam ama şimdi herşeyden endişeleniyor insan....

merhaba degerlerınız çok güzel ama yinede.morfolojıde önemlo tabıkıde inş oda yükselir.inş bizim değerlerde yükselir.merak ettıgım bırsey var cevaplarssanız cok sevınırım sizin varikosel derecebız ileri derecedeımıydı acaba.degerlerınız güzel yükselmıs onun ıcın sordum.

ameiyattan 15 aysonra tüp bebek yaptırdık ve tuttu inş. bölegüzl devam eder

merhaba.çok sevındım hamıle kalmanıza.inş kucagınıza saglıklı bır sekılde alırsınız.değerlerınız nasıldı sperm hızınız sayınız özelikle morfolojınız falan.bıde sperm dna testı falan yaptırdınızmı.merak edıyorum acaba morfolojı tüp bebegı olumsuz etkılıyormu dıye.tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…