canım yaa ben geçen günde başka bir dr.a daha gittim bir tanıdık vasıtasıyla(ona ilaç vermiş ve geçirmiş aman sende ameliyat öncesi muhakka git dediler )
bende gittim oda dedi senin ilaçlık durumun yok tek çaren ameliyat Allah bir terslik vermezse önümüzdeki hafta ameliyatımı olacağım.
benimki kocaman olduğu halde bana biyopsi ile uğraşma boşuna git aldır dedi.biyopsi ile boşuna uğraşmış olursun dedi.
niyetim aklını çelmek değil ama bence sen şuan için biyopsi ile uğraşma yol yakınken git küçültme şansın ilaçla tedavi olabilme şansın var mı onu araştır.Takibini muhakkak ki yaptı.Eğer Allah nodüllerinde büyüme falan olursa o zaman yaptırrsın biyopsini.
gerçi biyopsi korkulcak birşeyde değil gönlünü ferah tut ben ne acılara göğüs geriyoruz onu mu çekemeyeceğiz.Ama şuan için ilk amacın büyüyyüp büyümemesini kontrol etmek olsun
arkadaşlar bizim gibi ameliyat olupta değerleri düşen var mı. neden kaynaklanıyor cevap verebilecek olan yok mu.
arkadaşlar bizim gibi ameliyat olupta değerleri düşen var mı. neden kaynaklanıyor cevap verebilecek olan yok mu.
msj nı görür görmez kendi ultrason raporuma baktım.benim nodüllerimin 1 tanesinin boyu 1 cm geçmişti ama düzensiz sınırlı demiyordu buna rağmen sonuca bakan 3 dr dan biri biypsi istedi 1 cm den büyük diye.(şimdilik ona biyopsi yaptırmayı düşünmüyorum)senin ki 1 cm den küçük genelde 1 cm den küçük nodüllere biyopsi istemezler ama senin nodülünün sınırları düzensiz olduğu için senden biyopsi istemişler.ama korkmana gerek yok.yaklaşık 1 sene önce göğsümde 3 cm de yakın ve sınırları düznesiz olduğu için byopsi istemişlerdi.(göğüste de 2 cm den büykler için istenir biyopsi)çok şükür kötü bir şey çıkmadı.ama alınması lazım dediler yinede ama ben henüz cearet edemedim:)tiroit boyutları küçük olduğu için muhtemelen ilaç vericeklerdir.bana sorarsan biyopsi yaptırmalısın.bir ayrıntı daha benim ultrason raporumda biyopsi önerilir de yazmıyodu.benim dr'um başka bir dr aradı (hocasını sanırım) yapılsa iyi olur dedi.1 cm den büyük die.yoksa kendi dr um ve öndan önce sonucu gören başka bir dr ultrasonla takip önermişti.umarım yardımcı olabilmişimdir.sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin cnm
sağol canım yorumların için.ben ultrasonu devlet hastanesinde yaptırdım,aslında yarı özel vakıf hastanesi var ona gidiyorum endokrine,ordaki doktorum istemişti ultrasonu ve kan testini ben de devlette yaptırdım,özele para dayanmıyor çünkü.neyse devletteki dahiliye doktoruna gösterdim sonucu, bana dedi cerrahın yanına çık yukarıya iğneyle alıversin dedi,ya da 6 aya bi takip yapalım dedi.sonra ben de dedim doktoruma da bi göstereyim ona da sorayım dedim.ha tamam sen ordan geliyordun de mi dedi,ona göster o yaptır derse yaparsın dedi.daha gitmedim doktorun yanına,kan testi 15 gün sonra çıkarmış,ikisini birlikte göstereyim diye düşünüyordum ama kan testini beklemeden ultrason sonucunu göstersem mi diyorum.of iki gündür hastanedeyim refakatçi olarak,artık hastane görmek istemiyorum,gına geldi valla. Allah düşürmesin kimseyi.
Arkadaşlarrrrr merhaba..eşim bugün 4.spermigrom testini verdi. ben çok bir şey beklemiyordum çünkü hatırlıyorsunuzdur ocak ayında varikosel ameliyatı olmaya karar vermiştik. malum sayımız 15mil, 6 mil ve 16 milyon olarak değişmişti.O yüzden sayı konusunda da hareket konusunda da çok umutlu değildim ama şu 1,5 ayda akşamları keçi boynuzu, evicap 200 ve havuç verdim eşime. bugün benden habersiz doktora gidip testini vermiş ve sonuç:
sperm sayısı : 35.400.000
total sperm sayısı: 70.800.000
morfoloji normal form: 70
hızlı hareket: 15
yavaş hareket:20
Doktor varikosel ameliyatı olmana gerek yok demiş.. Onun yerine evicap 400 ile klomen vermiş eşime. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen..
amin cnm geçmiş olsun.nasıl bir kan testiymiş bu 15 günde çıkıyo.neye bakılacakmış kanda çok uzun bir süre değil mi sonucun çıkması için.birde aklıma takıldı hangi devlet hastanesi bu sana hemen çık yukarı hemen iğneyle alıversinler dedi.burada yani istanbul'da bu işlem için 1-2 aydan önce gün vermiyorlar.bence her iki sonucunuda al öyle git dr a.bu arada kim hasta kimin yanında kalıyorsun refakatçi
inşallah canım sayı olarak iyi ama hız ve morfoloji devamlı aşağıya iniyor. keçi boynuzu veriyorum eşime inşallah faydası olur.tekrar geçmiş olsun cnm inşallah kolaylıkla atlatırsın.aklımı çelmek değil niyetin cnm tabi ki sadece fikrini söylüyorsun.benim nodülüm ortaya çıkalı daha 2 ay oldu.ilaç kullanmya başlayalıda.ultrason raporuma ilk bakan 2 dr bir süre takip edilsin dedi.sadece son dr birde endorkindeki dr ark ma soruyum dedi o da biyopsi de istedidiği için istedi biyopsi.bende şöyle düşündüm bir süre takip edilir ultrasonla eğer büyümezse hatta belki ilaçta kullanıyorum ya küçülürse hiç gerek kalmaz biyopsiye felan.
daha önce bazı topiclerde okuduğumu hatırlıyorum ameliyattan sonra sayısı düşen ama daha sonra yükselişe geçen.sen elinden geldiğince takviyeler yapmaya çalış.burada geçmişteki yazılanları oku.orada takviyeler yazıyor uygularsın
canim olmaz olu mu benim esim de ameliyat oncesi sayi 25 milyondu hizli ileri hareket %10 zayif ileri haraket yalnis hatirlamiyosam % 25 . ameliyat olali 1 seneni gecti ama hala degerler cok kotu hizli ileri hareket %3 zayif ileri hareket ise %10 ne takviyeler uyguladim ama nafile hic bir sey ise yaramiyor asilam dusunuyorum am onun da tutmayacagindan eminim ama napim 1 umit iste
merhabalar hanımlar eşim 6ocakta ameliyat oldu o nedenle giremedim kaç gündür siteye,ameliyatı merak edenler,benden cevap bekleyenler ve benim tecrübeli arkadaşlara sorular sormam için böyle bir konu açtım.
öncelikle ameliyattan bahsedeyim;eşim çift taraflı ameliyat oldu bir buçuk saat kadar sürdü,belden aşağısı uyuşturularak yapıldı,öğlen ameliyatı yapıldı akşam çıktık kalan oluyormuş ama eşim çıkmak istedi,biz sadece eşimin anne ve babasına söyledik,çok zor bir ameliyat değil eşim ameliyat günü de dahil 3gün evde dinlendi sonra işe gitti,ameliyattan sonra iğneden mi bilmiyoruz eşim baş ağrısından şikayet etti hep,diğer türlü ağrı aşırı yok dedi.doktor ağrı kesici ve antibiyotik yazdı antibiyotiği içsin dedi onu içti ama ağrı kesici içmedi maşallah,ilk günler oturup kalkma biraz zor oluyor yürüme sünnet çocuğu gibi lülülülülülü yatarken de bacaklarının arasına yastık koyarak yatıyor.siz bakmayın benim böyle detaylı anlattığıma korkulacak bişey yok...doktor 1hafta yıkanma dikişlere su değmesin,1hafta 10gün kendini hiç zorlama ilişki yasak falan dedi.
ve de kızlar belki yadırgıyacaksınız ama gülün diye anlatıyorum cehaletimi mazur görün,biz varis yumurtalıkta diye ameliyat yumurtaklıklardan yapılıyor sandıkama karının altı yumurtalıkların üstündeki iki kesiği(çift taraflı yapıldığından) görünce öğrendik laelaelaelaelae.velhasılı kelam ameliyat böyleydi sorularınız varsa cevaplarım.
benimde bu ameliyatı daha önce geçirip hamile kalan arkadaşlara sorum olacak;ne kadar sürede hamile kaldınız keçiboynuzu içiriyorum eşime ayrıca tavsiyelerinizi bekliyorum...
st4 st3 tsh falan onlara bakılacaktı ya,kan testi onun için.ben alanya dayım canım ordaki devlet hastanesi.ben de anlamadım zaten nasıl oluyor öyle diye,doktor yukarı çık alıversin iğneyle falan dedi ben de doktoruma sorayım dedim işte.hasta da görümcemdi ya,bugün çıktık hastaneden , iyi şimdi baya çok şükür.diğer hastanede de demişlerdi kan testi geç çıkar diye,bi tanesi erken çıkarmış da bi tanesi de ankara ya gidip gelirmiş ondan geç çıkıyor heralde.
Arkadaşlar herkeze merhaba ben size benîm hikayemden kısaca bahsetmek istiyorum.eşim 2009 da çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ozaman biz 2010 yılında evlendik eşimin doktoru çok beklemezsemiz iyi olur demişti.ancak biz bekledik yaklaşık 2 sene ama hep korkularım vardı olmazsa ne yaparız diye.:)bu temmuz ayında korunmayı bıraktık ve olmadı bebeğimiz 2.ayın sonunda eşimle karar verîp tekrar tedavi olmak için araştırmalar yaparken eylül ayında bebeğimi öğrendim.öyleki umudum yoktu de tek başıma öylesine kontrole gitmiştim öğrendiğimde 6 haftalıktı.şuanda da 10+4 deyiz teyzeleri.doktor dahi şaşırdı bu bize bir armağan kafadan atınca ona odaklanmayınca ve umudunu kaybetmeyince oluyor.Allahıma binlece şükür inşallah en kısa zamanda sizlerede nasip etsin.
ben bütün testlerin hepsini sabah verdim ve sonuçlarıda öğleden sonra aldım.tsh st3 st4 her yerde yapılan kolay bir test bildiğim kadarı ile neden Ankara'ya yollanıyor anlamadım.her neyse cnm sonuçlar iyi çıksında mühim değil.
merhaba.Ben uzun zamandır sizi takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum.
eşim 5 ay önce tek taraflı varikosel ameliyatı oldu.Ameliyat olmadan önce sperm sayısı 2,000,000 du.
Şimdiki değerleri
1cc :12,000,000
normal morfoloji:80
anormal morfoloji:20
ileri cok hızlı:20
ileri hızlı:30
ileri az hızlı:35
yerinde hareketli:5
hareketsiz:10
sizce ne yapabilirim _?????yorum yazın lütfen.Bu değerlerle çocuk ihtimali nedir ??
beniç eşimde varikosel amelıyat oldu sol taraflı.. amelıyat sonrası proxxed kullandı.. amelıyattan 3 ay sonra sayı 18milyondu canlılık %15 di. amelıyat olalı 1yıl oldu...fakat her 3 ayda yaptırdığımız testlerde sayı gittikçe düşüyor.. bu durumu yaşayan varmı?[/QUOT
elbette var olmaz mı. benim eşimin sayısı iyi ama morfoloji %4 iken 2 oldu hız %5 iken şu an %0'a düştü ama doktor sayı probleminiz yok diyor.
merhaba hamılelığinize çok sevındım.iş bizde en kısa zamanda hamıle kalır ve bebeklerımızı en kısa zamanda kucagımıza alırız.benım sıze bır sorum olacaktı.sizin eşinizin değerlerı nasıdı acaba.cevaplarsanız çok sevınırım
geçmiş olsunn bence değerleriniz gayet iyi gözüküyor inşallah hepimiz en kısa zamanda bebeklerimize kavuşuruz arkadaşımm burda yanlız değlsin bizde varikoselden sonra beklemedeyiz allahh hepimize şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?