Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar belki aranızda duyupta yapanlarınız olmuştur.biz şifa niyetine diyerek yapmıştık ve sizlerlede paylaşmak isterim.duaların gücünede inanıyoruz.1tane kırmızı elmaya 7 ayrı kişiye ibrahim süresi okutulup elma ilişkiye girmeden abdestli olarak ortadan 2ye bölünüp yarısını siz ,yarısını eşiniz yiyecek ,hiçbir çöpü atılmayacak(çekirdek,sapıda yenilecek) takdir ALLAH TAN

Merhaba kizlar :) yaklasik 1 seneyi aşkın bebek dusunuyorduk ekim ayinda doktora gitmeye karar verdik cok sukur bende problem cikmadi bende cikmayinca esimden sperm testi istedi doktorum yaptirdik sonuclardan pek bisey anlamadik zcikcasi biz doktorum gorunce bizi urologa yonlendirdi urolog esimin sonuclarinin berbat oldugunu cok kotu oldugunu soyledi tek tarafli inmemis testis varmis esimde nese bize hemen tup bebek tedavisine baslamak istediler esim cok kotu oldu tabi bende o uzuldugu icin uzuluyordum sadece ( neden doktorlar bu kadar acimasiz hasta psikllojisini dusunmeleri geremez mi ?? Biz o moralle tedaviye baslamak istemedik. Zaten esim 2 ay kadar yurtdisina ckkicakti is icin gitti geldi biz tedaviye baslamaya yeni firsat bulabildik farkli doktora giderek tabi esim muayeneden sonra esimde inmemis testis ve varikosel oldugunu soyledi ultrason cekildi varikosel solda daha cok sagda ise hafif oldugu anlasildi bugunde spermiyogram verdik yarin alicaz sonuclarini eger sonuclari kotuyse ameliyat olucak ki buyuk ihtimal oyle.ama doktorumuz hic oyle umutsuz konusmuyor inmemis testis icin tedavi olmicak eger saglam olan testiste varikosel olmasaymis sperm sonuclari daha iyi olurmus yani ameliyat olunca duzeliyomu ??bide esinizin rahatsizligini ailelere soylediniz mi ? Esime keciboynuzu kurude iciriyorum pekmezde yediriyorum insallah faydalarini da goruruz .....

merhaba canım ALLAH şifalar versin inş.test sonuçlarınız olumlu çıkar ama ameliyatlık bir durum olursada mutlaka oun tabiki ameliyattan fayda görüp hamile kalan arkadfaşlarımızda var ameliyat şart canım küçük bir operasyon benim eşimde çift taraflı oldu sol yoğun sagda ise az varikosel görüldü.ameliyatımızın 9.ayındayız bekliyoruz bir umut. dr.gelince çoğu doktor bir olmuyo onlar alışmışlar artık senin benim gibilerin derdini dinlemeye kimin umrunda ateş düştüğü yeri yakar

canım bak doktorunuzda umutsuz konuşmamış sizlerde iyi düşünün iyi olsun ALLAHTAN ümit kesilmez biz burada nelerini duyduk ameliyat şart sonrası beklemek sen yine eşinin durumuna göre takviyeler,kürler uygula ama umutlu ol eşini düşün ona destek ol ailelere gelince benim kendi tarafımdan annem ablam bilir eşimin ameliyat olduğunu ama eşimin tarafından sağ olsun sülale biliyo hatta komşular dahi benim saklamaya gerek kalmadı kayınvalidemle alt üst oturuyoruz saklayamazdık ameliyat günü onlarda vardı zaten evimiz mustakil olduğu için mahallede evler iç içe kayınvalıdem birine söylemiş sonra duyan geçmiş olsun dediler acır gözlerle ben bu durumdan rahatsız çok oldum ama ailelerinizden saklama durumunuz varsa saklayın o ona derken yayılıyo hem eşin kendini daha rahat hisseder bakarsın

arkadaşlar birde yine aynı şekilde 7ayrı şekilde meryem süresi okutup yaptık bunları bir sohbette dinlemiştim ve samimi bir arkadaşımda söyledi onlarda 2aşılama sonrası tüp bebeğe karar vermişken hamile olduğunu duyunca şok olmuştu şimdi oğluşu var birde 1su bardağı süte 3meryem süresi okunup ilişkiye girmeden içilir ALLAHTAN ümit kesilmez yapmaktan zarar gelmez belki yapmak istersiniz canlarım biz elmaları ALLAHIN izniyle yaptık.ALLAHIM HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR,SABIR VERSİN

arkadaslar dogru yere yazıp yazmadıgımı bilmıyorum inşallah bir umut olur niyeti ile... biz 2 yıllık evliyiz ne zamandır bebek istiyorduk Allah'ın izni ile. bi süre denedikten sonra doktora gittik. bende çok şükür sorun cıkmadı eşimde sol varikosel vardı hemde 2 ayda baya ilerleme kaydetmişti. ama elhamdülillah dualarımızdan vazgecmedik. eşim 10 eylülde sol varikosel ameliyatı oldu eşimin sadece kardeşine haber verdik çünkü doktor basit bir ameliyat dedi. internette cok arastırma yaptık bir umut olur diye okumadıgım bilgi kalmadı ama en cok umut varikosel ameliyatı olduktan sonra hamile kalan arkadaşlardan oluyordu. bende o gün ahd ettim eğer hamile kalırsam buradaki arkadaşlarıma umut olurum diye yazacaktım. inşallah yanlış yere yazmıyorum. 10 eylülden sonra dün yani 15 ocakta hamileliğimin başlangıcında olduğunu öğrendik elhamdülillah. inşallah Rabbim herkese nasib eder. umudunuzu kaybetmeyin dualar çok önemli. Allah'a hiç bişey zor gelmez bol bol her vakitte dua edin, mümkünse gece namazlar kılın ağlayarak dua edin. hem rahatlıyorsunuz hem de Allah birşeyi diledi mi Ol demesi yeter O'na dayanın. hiç birşey zor değil Allah'ın izni ile. Rabbim şifasız hastalık vermesin inşallah. inşallah bi umut olur hepimize..

ayyy çok sevindimm canımm yaa allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ... biliyormusun bizde sizden 2 gün sonra yani 12 eylülde ameliyat ıoldukk inş senin gibi bizde birgün burda bu güzel haberi veririz ..canım senden ricam hangi değerlerle hamile kaldın test yaptırmışmıydınız ameliyat öncesi nasıldı semen analiziniz bunlarıda yazarsan bize umut olursun tekrar tebrikler canımmm bizim içinde dua et lütfenn

Son düzenleme:

hmmm şimdi dur bakim inşallah becericem çünkü çok karışık geliyor bana hersey karıştırmıyorumdur inşallah:) eşim ameliyattan önce 2 defa sperm testi yaptı farklı yerlerde ve 2 ay ara ile. ilk testte total sayı 25.200.000
hareketli: sperm yüzde 50
ileri hareketli: yüzde 43
yavaş ileri hareketli: yüzde 2
yerinde hareketli: yüzde 5
immotil: yüzde 50

ikinci sperm testimizde oranlar düşmüştü hem de iki ayda:
total sayı: 13.680.000
ileri hareketli sperm: yüzde 45
yavaş ileri hareketli: yüzde 15
yerinde hareketli: yüzde 15
hareketsiz: yüzde 25

bu testin sonunda da sayının az oluşu nedeni ile hareket değerlendirme ortalama alınarak yapılmıştır. morfolojik değerlendirme yapılamamıitır, yazıyordu. ne kadar üzüldüğümüzü tahmin edersiniz.
ameliyata girmeden önce tekrar test yapmadık ameliyat ile son yapılan test arasında da 2 ay vardı artık daha fazla umutsuzlanmak istemedik. doktor eşimin günlük vitamin alımını tam yapması acısından mega-men isimli bitkisel haplar önerdi onlardan içti bi süre, her sabah aç karna harnup pekmezi içti. bol meyve, sebze yemekleri ve tatlılar yedi. tatlı yiyecekler spermlerin hareketliliğini artırdığını duymuştuk. bal, hurma, şerbetli tatlılar, pekmezler, ne varsa yedi içti. bazen de psikolojik çöküyorduk özellikle ben, bebek bezi reklamlarına bile ağlar halde idim. Rabbim kimseyi evlatsızlıkla imtihan etmesin.
bizim 3 ay aralığı gecen ay dolmustu eşime tekrar test yapalım dedim ama psikolojik olarak hazır değilim yapmak istemiyorum dedi. bende ısrar etmedim. bu ay da adetim gecikince heyecan yaptık gebelik testi yaptık iki defa silik çizgi cıktı güvenemedik. doktora gittik ultrasonda baktı net konusmadı üzüldük artık en son dün korkarak kan testi yaptık ve sonucu pozitif cıktı elhamdülillah. ne kadar ağladım ne kadar dua ettim tahmin edersiniz. şimdi de kimseye söylemiyoruz bişey olur korkusu ile. Rabbim tüm kardeşlerime salih ve saliha evlatlar nasib etsin inşallah.

canımm benimm sen sonuca bak hiç birşey düşünmeee tadını çıkarrrr seni okadar iyi anlıyorum kiii bu duyguu çokk farklı ancak çeken anlarr biri bişey dese kendini eksikmiş gibi hiisediyorsun çevrendeki insanlar anlıyormuş gibi geliyorr başkları hamileyken için ggittiğin haldeee.. ben şu an düşünmüyorum diyorsun mecburen ama içinde ne fırtınalr kopuyor belli etmemeye çalıştıkça iyice çöküyorsun kimseyle görüşmek istemiyorum inan bendee herkes çocuk diyor başka bişey dmeiyor hergün mutlka biri moralimi bozuyor eşimden gizli gizli ağladığım oluyor çok dua ediyorum bendee eşimde tabii allah büyük diyoruzz elbet bu bir sınav inşş güzel sonuçlar alırız diye kendimizi telkin ediyoruz
şimdi üzerinden büyük bir yük kalkmıştır ne mutlu sana cnm allahımm yavrunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsinnn inşşş... değerleriniz aslında iyi yani normalmiş bizimde hemen hemen aynıı bizde arginmax men içiyoruzz yediğimiz şeylerde hemen hemen aynı hattaaa macunlarrda yanında cabasıı ...beklemek çokzor be arkadaşım sende biliyosunn sabırla duayla bekliyrom başkada çare yokk dediğim giibi sen mücadeleni güzell birşekşilde bitirdinn darısı bize olsun inşş kendine ve bebeğe iyi bakk güzel günler sizin olsunn tekrar tşk ederimm hoşçakal:)

çok sevindim canım inş.MEVLAM hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eder bizleride dualarından eksik etme bizler bu müjdeli haberleri alınca gerçekten inan çok daha umutlanıp seviniyoruz kendine ilk aylar çok iyi bak dikkat et canım

Rabbim inşallah sizlere de nasib etsin biz daha cok basındayız sadece umut insanı mutlu ediyor. umutsuzluga kapıldıgımda ciddi manada derdimi anlatacak kimseyi bulamıyordum annem bile her fırsatta bebek bebek diye laf atıyodu herkesin içinde. o kadar zor ki inşallah inşallah tüm kalbimle dua ediyorum Rabbim size de nasib etsin inşallah. Rabbim kimseye taşıyamayacagı yük vermez arkadaşlar müslüman umutlu olmalı. Rabbim bizleri sadece deniyor bakıyor ki basımıza bir musibet gelince tepkiimiz ne olacak en sonunda hayırlı haberler gelecek inşallah. dualar edelim birbirimize cok önemli inşallah hayırlı haberlerinizi alırız en yakın zamanda.

canım biz değerlerin ne oldugunu bilmiyorduk doktorlar da baştan savmak için bir iki bişey söyleyip yolluyorlardı bizi. cocuklugumdan beri 5 tane kız arkadasım var sürekli görüşürüz. hepsi ikinci ya da üçüncü cocuklarına hamile kaldılar herkes bi beklenti içinde. kendimi eve kapattım. moralimi bozan insanlarla görüşmedim bunlar ailemden de olsa. eve gelip ağlıyordum eşime coğu zaman belli etmiyordum ama arkadaslarımın birer birer hamilelik haberleri gelince evde hıçkırarak ağladığımı yalvardığımı biliyorum. bi de benden sonra evlenip hamile kalanlar cabası tabi. en son vardır Rabbimin bildiği var dedim. teslim oldum. cocuk soranlara Rabbim bilir dedim konuyu kapattım. Hz İbrahim bir evlat ister ve sürekli dua ederdi: Rabbena heblena min ezvacine ve zurriyetine kurrate a'yunin. Rabbim bizlere gözümüzün aydınlığı olacak eşler ve zürriyetler (evlatlar) bağışla. sürekli namazlarımda bu duayı tekrarladım. hersey bahane Rabbimize teslim olunca oluyor arkadaşlar. hersey dua, dua, dua. ama sebeplerle de amel etmek lazım. tedbiri alalım sonra Allaha dayanalım. inşallaj hayırlı haberlerinizi alacağım bende en yakın zamanda:) dualarla sizi destekliyecem inşallah.

aminnnnnnnn canımmm inşşşşş dediğin gibi olurr yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudummm burayı sizleri seviyorumm iyiki varsınızzz şu an beni kimse anlamıyor sizden başkaaa arkadaş markadaş faso fisoo dhaa dün bitanesii beni sinir etti yok neymişş çocuk olmazsa olmazmışşda bilmemneymiş senin çocuğu olmuyormu dedi bana bende ne münasebet ya dedim daha 1 yııllk evliyim hemen çocuğuummu olmuyora getirdiniz dedimm istemiyoruz şu an dedim halen bana soğan kürü yap bak soğan buharına otur vs aptal aptla şeyler söyleyip durdu sinirden sabaha kadar uyuyamadım desem inanırmısnn eşimde üüzüldü bende onu üzdüğüm için üzüldümm bütün bunlar benim yüzüümden der gibi bakıyor bazen bana içimm dahada kötü oluyorr ay ne bilim arkadaşımmm çokk daraldımmmm ama insanlardan laflarındann daha çokk kimseyle görüşmüyorumm istemiyorumda zatenn... neyse kafanı şişirdim k.bakma verdiğin duayı her faırsatta okuyacağım allah razı olsunnn öpüyorum cnmm allaha emanet ol...

Son düzenleme:

gece yolculuğu bir sormak istiyorum sana benim ' varikosel ameliyatından sonra hamile olmayı bekleyenler 'adında bir topiğim var daha topikte kimse hamile haberi vermedi iznin olursa adını bizim topiğe taşımak istiyorum bütün herkese umut olsun diyeee inşş herkese adın uğur getirir:)

tabi ki, tabi ki ne demek canım benim inşallah umut oluruz birbirimize. o niyetle sabah uyanır uyanmaz yazdım zaten buraya çünkü üyeliğin ancak aktif oldu:) dün eve gelir gelmez üye oldum hemen sizinle yani benim gibi acı çeken ve bilmediğim dostlarla paylaşmak için. patavatsız ve ne konustugunu bilmeyen insanlarla alakanızı kesin sizi moral olarak tüketiyor. öyle insanlara ihtiyacımız yok zaten. bilmiyorlar ki kınadıkları şey başlarına gelmeden bu dünyadan gitmezler. Rabbim ıslah etsin. çok üzülüp eşini de üzme Allah rızası için sabret biz bayanlar duygusalız ağlar rahatlarız ama erkekler öyle değilmiş. çünkü bende eşimin başının etini yiyordum bana sitem edince anladım sonra onu üzdüğüme üzüldüm. sonra dualarımda eşimin ve benim boynumuzu bükük bırakma Rabbim dedim. Sen bize acımazsan merhamet etmezsen kimse acıyıp merhamet etmez dedim. Elhamdulillah en sonunda mutlu haber geldi. sizin imtihanınızın bitmesine ve hayırlı haberler almaya az kaldı inşallah:) dualarla inşallah hersey olur inşallah..

çok ama çok teşekkürlerrr canımm benimmmmm amin inşallahhhh çok doğru söylüyorsunn bizee allahtan başka kimse acıyıp merhamet etmezz bugün bize güzel bir haber verdinnn umut oldun allahta seni güldrsün herşekilde inşallah benim topiğede buyur gel canımm beklerimm hemen yazdım bu arada topiğimizin ilk hamişisin adın hiç unutlmayacak:)öptüm canım

Son düzenleme:

ALLAH sağlıklı sıhhatli sorunsuz bir hamilelik geçirip kucağına almayı nasip etsin inşallah.

bir yıllık evli olmanıza rağmen mi senin çocuğun olmuyormu deme gereği duydu bu arkadaş.!!!gerçekten herhangi bir sıkıntı olmadığı halde 1-2 sene bebek düşünmüyor olsakta kimseyi inandıramayacağız demek ki.ALLAH'tan benim çevremde yok böyle insanlar..gerçi arada bir rastlayıp her rastladığında varmı bişiler var mı diye ısrarla sormayanlarda yok değil.sadece soruyolar ama her gördüğünde sormanın bir alemi yok zaten olsa ben sölücem sen sormadan demi ama.ne diyim ALLAH bizim gibi sıkıntı yaşayan bebek sahibi olmak isteyen herkesin yardımcısı olsun.

valla canımm böyle o kadar çok insan varkii patavatsızlıkta üzerlerine yok ama ben artıkk bunu ciddi ciddi kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum insan on güne bir varmı bişey dermi ya herdefasında düşünmüyruz daha var demekten afakanlar bastı bazen yeterrrrrr diye haykırmak istiyorum acaba kendi başlarında olsa böyle şeyler yasalardı ne yaparlardı ama yüce mevlam herşeyin en iyisini bilir bir insan ne ekerse onu biçer ne oldum demeyeceksin ne oldum diyceksinn büyüklenme kulum senden büyük ben varım der allahh o yüzden ben bu fesat insanlarıı allahıma havale ediyorum ve biliyorum ki ben bugünleri birgün atlattığımda bu skıntılı günleri bana hatırlatıcak tek şey bu insanlar olucak derdime dert kattıklarınıı yaramı herdafasında acıttıklarını hiç unutmayacağım ömrümün sonuna kadarr allah hepimizi kötü niyetli insnalardan korusun gözetsin bize en kısa zamanda selamet versin bizlere inşallah

Tebrik ederim arkadaşım,Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Çok doğru Allah ''ol''desin yeter ki,olmayacak şey mi var.
Sizin değerleriniz bize nazaran iyiymiş,
bizim hamile kalmadan 1,5 ay önce ki test sonucumuz 1.000.000 < tü...
1.000.000 bile değildi yani.Ama 1,5 ay sonra hiç beklemiyorken,
''herkes olabilir de,biz bu sayıyla zor''diye içimden geçirirken,
artık herkese aynı yalanları sıralamaktan bezmişken aldım mucizemin haberini.
Yani kimse umutsuzluğa kapılmamalı.
Hele ki konu böyle akıl sır erdirilemeyen büyük bir mucize ise...

Kimse anlamaz canım.
An gelir en yakınları acıtır insanın canını.Ama farkında olmadan ama bile isteye...
Bak nihayet hamileyim ama hala aklımdan çıkmıyor o sözleri,imaları,gözlerini devire devire canımı yakışları.
Hepsini Allah'a havale ediyorum ve iyi niyetle değil.
Kınadıklarını,üzdüklerini,can yaktıklarının acısını,yaşamadan göçmesin hiç birisi.
Unutamıyorum ne yapayım.
Ama yüzlerine vursan ''aaa olur mu hiç öyle şey,sen beni yanlış anladın canım''diye savunmaya geçerler.
Sanki yüreklerini,niyetlerini bilmezmişiz gibi.
Küs de olsam,uzak da olsam,konuşmayıp,sevmesem de herkes için iyilik,güzellik,sağlık dilerim.
Ama bu zihniyette insanlar için dileyeceğim iyi niyetim yok.
Aslında çok takmam ama buraya yazmadan önce de konuları geçti bu tip insanların.
Üstüne bunu da okuyunca tam oldu :)
Üzülme sakın,her canını yaktıklarında gülerek dim dik cevap ver onlara.
Senin gücünle yıkılsınlar.Eşine de belli etmesen keşke ama olmuyor biliyorum.
O anlar da omuzunda ağlamak istediğim tek insandı eşim.
Üzdüm tabi ister istemez,o zaman daha da hırslandım o ruhsuz,duygusuz zavallı insancıklara.
Şimdi bitti mi sanki laflar tabi ki hayır.
Bi şok oldular önce,sonra hemen ilk şoku atlatıp ''e yaaaaani zamanı gelmiş de geçmişti bile''
''e isterdi artık bi tane,ama sen bi taneyle kalma sakın ikinci de olsun,hiç korunma''demeler...
hadsizlik diz boyu.hı hııı diyip geçiyorum,ağız münakaşası için daha uygun birini bulmaları gerek.
Strese giremiycem onlarla,Allah görsün,bilsin...
Ohhh ne dolmuşum ben de :)
Allah hepsinin ağzını kapatsın inşallah,en kısa zamanda sizlerin de güzel haberlerinizi alalım.
Birilerine de kapak olsun :)

mutlulukcumm canımm benim günaydınn nasılsın hamişlik nsıl gidiyor uzun zamandan beri göremedim senii bazen topiğine girdiğimde yazın gözüme takılıyor herdafasında bir kaç satır okuyup kaçarken buluyorum kendimi yine ağlayacağım diye korkuyorum hatırlarsan ben çokk ağlamıştım duygulanmıştım güzel haberini aldığımızda..e seninde tesfirin çok iyi canımm o kadar güzel anlatıyorsun ki insanın satırlarını okurken duygusallaşmaması elinde değil:) sanırım çok kitap okuyan birisin maşallah:) neyse lafı uzatmadan mutlulukcum bu aralar insanlar çok üzerime geliyor canımı acıtmak için ellerinden geleni yapıyorlar takmıyayım diyorum olmuyor söz söylesem uzayıp gidicek kimseyle görüşmemek için herşeyi yapıyorum kendilerini zorla davet ettirecek kadar yüzsüzler sırf meraklarından ...allahıma hergün yalvarıyorum beni kötü insanların sözlerinden kendilerinden uzak tut rabbim diyee dilleri o kadar iğneli ki içlerindeki zehiri dışarı kusuyorlar resmen ne diyim canımm inşş dediğin gibi o güzel günler gelirdee bizdee bu günlerii atlatırız insanın üzüntüsüne üzüntü veren bu insanları allah ıslah eylesinn ..tekrar tşk ederimm mutluluk moral olduğunn dertleştiğin için benim topiğede gel buyur gel ' varikosel ameliyatından sonra hamile olmayı bekleyenler ' adı bu arada senin ameliyat tarihlerinide yazabilirmiyiz umut olsun diyee çok öptüm arkadaşımm bebişe ve kendine çok iyi bak hoşçakal....:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…