Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ben boyle haberleri duyunca cok seviniyorum yaa cidden Allah tamamina erdirsin.Insalllah Allahim bizede oyle bir surpriz yapar

Arkadaşlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.Benim eşimde morfoloji sorunu var.Varikoselden şüpheleniyoruz.Ameliyat sonrası morfolojisi düzelen var mı aranızda?

Arkadaşlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.Benim eşimde morfoloji sorunu var.Varikoselden şüpheleniyoruz.Ameliyat sonrası morfolojisi düzelen var mı aranızda?

var canım düzelen geçmiş sayfalarda ya da diğer varikosel toğinde geçmişi okursan illa ki denk gelirsin ama ben çok okudum o sayfaları bizim de morfoloji sorunumuz olduğu için....sayı kaç sizin bi de kaç kere test yaptırdınız değerleriniz de düşme mi var?

sayı 72 milyon harekette de sorun yok.Sadece morfoloji %2 ilk defa yaptırdık.Önceden nasıldı bilmiyoruz yani.

sayı 72 milyon harekette de sorun yok.Sadece morfoloji %2 ilk defa yaptırdık.Önceden nasıldı bilmiyoruz yani.

peki varikoselden siz mi şüpheleniyorsunuz yoksa doktor mu? varikoselden şüphelenmek için en az 3 test yaptırmanız,bu testleri karşılaştırmanız gerekiyor daha sonra doktor el ile muayene eder,o zaman varikosel saptarsa o zaman varikosel var demektir canım...sizin sayınız iyi harkette iyi diyorsun morfolojiniz %4 olsa normal kabul ediyorlar....geçen bi arkadaşın eşi ameliyat oldu onlarında sadece morfoloji sorunu vardı,ameliyattan 2 ay sonra hamile kaldı...

Biz yarın ürolojiye muayene olucaz.Sadece ben öyle tahmin ettim araştırmalarım neticesinde.Başka sebebi ne olabilir bilemiyorum.
İnşallah çözümü olan bişeydir. Ama o arkadaşın durumu beni umutlandırdı gerçekten.İnşallah bizimde düzelir.

Sizin Sorununuzda mı morfoloji cnm?

arkadaşlar mrblar ben topiği sessiz takip edenlerdenim..1 yıllık evliyim.Adetlerim yoğun geçince dr muayenesinde miyom saptandı.Dr gebelik önerdi eşimden test istedi ve çok çok kötü çıktı.sonuçta bir kaç tane sperm olduğu yazıyordu.dünyamız başımıza yıkıldı.3 hafta sonra bi daha test verdi eşim sonuç çok şükür daha iyi çıktı.keçi boynuzu vb kürlerle arttı düştü sayımız.çift taraflı varikosel olduğu söylendi.benim Dr um eşin ameliyat olmasın düşebilir sonucu dedi.aşılama denedik olmadı.test sonuçları git gide düştü.dr tüp bebek önerdi.parasal sıkıntılardan dolayı ertelemek zorunda kaldık.Eşim bi dr daha göründü o kesinlikle ameliyat ol dedi.Benim de miyomlarım içe doğru büyümeye başalayınaca ameliyat olmak zorunda kaldım.Önce ben ameliyat oldum.2.ayım doldu.eşim de 3 hafta önce varikosel ameliyatı oldu.Dr klomen ve trental verdi.başka bişey kullansa mı acaba arkadaşlar?Bizim de çok zor dönmelerimiz oldu.İkimizde hala ameliyatın izlerini üzerimizden atamıyoruz.Önümüzü göremiyoruz(((((Benim korkum tekrar miyomun oluşması,eşiminde sonuçlarının düzelmemesi.Lütfen bize de dua edin.ben biçoğunuza gönülden dua ettim.Allah hepimize sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin...

arkadaşlar merhaba;
yeni katıldım aranıza.1.5 yıldır evliyiz bende pko var;eşimdeyse sperm sayısı iyi fakat ileri hareketlilik sıfır yavaş olan 28. doktor doppler ultrasonda 3.1 lik varikosel olduğunu söyledi fakat kanımca varikosel elle daha iyi tespit ediliyormuş. sizce ille ameliyat mı yoksa ameliyatsız olur mu...inanın çok etkilendik bende pko olmasından dolayı hazırlıklıydık ama eşimdekini hiç beklemiyorduk. şimdilik keçiboynuzu pekmezine başladık umarım işe yarar.önerebileceğiniz başka şeyler var mı...

gecmış olsun arkadaşım,ınşallah hersey guzel olur,guzel duşun korkularla motıvasyonunu düşürme,hem unutma kı Allah ümitsiz kulu sevmezmiş,O nun dilemesıyle herşey,burada 1 mılyon spermle hamıle kalan arkadaşımız vardı,gecmışe dönük okumanı tavsıye ederım,istedıgın bılgılerı elde edebılırsın,eşinin hormonları duzgunse hız ıcın kesınlıkle kecıboynuzu,Allah senın de bızımde yardımcımız olsun
selam,ılerı derecedeyse amelıyat sart dıyor doktorlar,benım eşim ıkı kez oldu mesela,2. amelıyatı daha başarılı oldu,amelıyat korkulacak bırsey değil,çevremde de amelıyattan sonra hamıle kalan cok ınsan var,ama bızler gıbı uzun zaman alan da..eşıme askerdeyken ol demış doktor ama o olmamış..zamanla ılerledıgı ıcın de zorlanıyoruz sımdı
ama Allah buyuk,ümitsiz değiliz
gerıye donuk okursan sana cok yararı olur,bırcok paylaşım var cunku
beslenmesıne dıkkat et,kuzu etıyle pışırılmış nohut yemeğı yedır en az haftada bır,bol yeşıllık,bol cerez,özellıkle cevız ve badem,pekmezı hıc bırakma

çok teşekkür ederim arkadaşım Allah yolunuzu açık etsin ve bir an önce versin kucağınıza bebeğinizi...

Merhaba cnlar bende size hikayemi anlatmak istedim ben 6aylik ewliyim ewlendigm gunden beri korunmuyorum bundan 1sene önce hasimato hastasi oldugumu ogrendim ve ilaclara basladm ama br trlu duzelemedi suan tsh 9.da 6ay boyunca k.doguma gttm cunku her ay bir agrı ara kanamalar gecirdim her gttigmde bna vajinal enfeksyon oldugumu şoleyip fitil werip geri gonderdiler artik sorunun bende oldugunu dusundugum an esimin oligozoospermi oldugunu ogrendiw 2gundur hayatm alt ust oldu sanki derdimi kmseye anlatamiyorum hele etrafimdaki insanlarin bebek nezaman ddiklerinde basimi yere egip zamani gelince oda olur daha erken bzm icn dmekten bska bi care yok doktorlar direk tup bebek ddi esimin fsh 15.40 tam snrda lh 7.36 renkli doppler usg incelemesi yapildi hersey normal cikti pazartesi tekrar urolojiye gtcek doktor tekrar spermiogram testi isteyeblir keciboynuzu receli ymeye bsladi rabim kmsenin kucagni bos birakmasin rabm toplum baskisndada uzak tutsun aminn

Co zor yaa Allah en yakin zamanda kurtasin bizi bu illetten insallah.Banada surekli soruyolar oyuzden hicbiyere gitmek kimseyi gormek istemiyorum.Kayinvalidemle durdugum icin geleni gideni cok oluyo ,malum sorular da oyle.Biz evleneli 2 seneyi gecti daha ne bekliyosunuz diyolar artik bahanelere de inandiklarini sanmiyorum esimde de diyemem diyorlardir kesin sorun vardir diye.Zaten pislik kadinin biri dedikodumu yapmis sorunum varmis benim.Allah belasini versin o kadinin tiksindim valla insanlardan sirf bu yuzden eve gelmemek icin essekler gibi calisiyorum

Aynen ole ben ayrıyım ama bu insanlar bole 20yasna grdinmi manita warmi drler var desen nezaman soz drler sozu yapsan nsan nezaman nsani yapsan dugun nezaman dugun yapsan cocuk nezaman cocugu yapsan 2.nezaman yalnz kalmasn drler hep drler hc dmezlerki drdn ne ne skntintn warmi dmezler ben durumu sadce kaynanamlara soledm bide aneme yapck bsey yok rabim ol derse olur o istemezse dua etmekten bska care yok rabm caresiz brakmasn ins

Bende soyledim valla bilmeleri en iyisi en azindan zirt pirt sorup durupta can sikmazlar ozellikle koca tarafiYazik annecigim de oyle bir uzuluyor ki ama iste yapacak birsey yok.Zaten bir onla konustugumda bana guc geliyor resmen aamman olmazsa olmaz napim zamani gelince olur heheh falan diyorum ama baska biri ufacik sordumu ziril ziril agliyorum gozlerim doluyo falan..Bitmez kimsenin dedikodusu ben hicbisey sormam kimseye ama inat olsun diye bundan sonra bende baslayacam canlarini yakmaya benim canimi yakanlarin

mrb arkadaşlar 3 yıllık evliyiz.2.5 yıldır uğraşıyoruz.Daha öncede yazmıştım.eşim şeker tansiyon kby hastasıydı.nisan 2013 te sol varikosel ameliyatı oldu.1 ay sonra hamille kaldım 6 haftalık düşük oldu.sonrasında hamile kalamadım.ameliyattan 3 ay sonraki tahlil:Volüm:4 konsantrasyon:1 total sayı:4 total molilite:10 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:7 +2 yerinde hareketli:3 +1 hareketsiz90 6 ay sonra bu süreçte tribestan kullanıyor Volüm:3 konsantrasyon:10 total sayı 30 total molilite:17 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:10 +2 yerinde hareketli:7 +1 hareketsiz83 ameliyattan hemen öncede Volüm:3 konsantrasyon:6 total sayı:18 total molilite55 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:42 +2 yerinde hareketli:13 +1 hareketsiz45 sorum bize değerler düşmüş gibi geliyor ameliyatı yapan doktorlar aynı değişme yok diyor. Arkadaşlar bu tahlillerden ne anlaşılıyor lütfen bilen varsa açıklayabilirmi?soracak kimsem yok normal olması zor diyorlar.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

canım belki normale dönmesi zaman alır ,belki almaz ama şöyle bi durum var,olan spermlerin şekli bozuk oluyordu varikoselden dolayı ameliyattan sonra var olan spermler düzeliyor en azından aşılama ya da tüp şansımız yükseliyor, düşük riski azalıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…