canım belki normale dönmesi zaman alır ,belki almaz ama şöyle bi durum var,olan spermlerin şekli bozuk oluyordu varikoselden dolayı ameliyattan sonra var olan spermler düzeliyor en azından aşılama ya da tüp şansımız yükseliyor, düşük riski azalıyor...
merhaba arkadaşlar bende size umut olmak üzere hikayemi anlatmak istiyorum zamanında bu topiğe girip arkadaşlarla çoook şeyler paylaştık rabbim hepsinden razı olsun...
eşim varikosel ameliyatı olduktan sonra 3 ayı bekledik olmadı derken 6 ay olmadı derken 7 . ayda aşılma yaptırdık ama malesef tutmadı .tabi bu süre zarfında kürler (eşimin yemediği ot kök kalmadı) ilaçlar stres derken 8. ayda kendiliğinden hamile kaldım sevindik mutlu olduk ama değerlerim düzenli artmadı bir şeyler ters gitti derken 9. haftada kalbi durdu meleğimin o kadar zor bir süreç yaşadım ki rabbim kimsenin başına vermesin sonra 5 ay denedik olmadı tüp bebek yaptırdık bir umut o da olmadı tabi bir kez daha yıkıldık ama tüp bebekten 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım şimdi 2 aylık bir oğlum var rabbim hepinize nasip etsin inşallah gördüğünüz gibi zorlu ve uzun bir yolculuk çok acı bir yolculuk umudunuzu kaybetmeyin arkadaşlar rabbim nasip ederse gördüğünüz gibi aşılamaymış ilaçmış bitkiselmiş hepsi boş kendiliğinden geliyor meleğiniz inşallah çok sürmeden alırsınız kucaklarınıza bebeklerinizi
merhaba arkadaşlar benim eşim de 30 kasım 2012 de ameliyat oldu tabi ilk ay birlikte olmadık. sonraki aylar artık yavaş yavaş denemeye başladık.doktor eşime 3 ayda bir gel test yapalım dedi.eşim 3 ayda bir gitti test yaptırdı değerleri yavaş yavaş yükseliyordu. ameliyatından 6 ay sonra doktor artık iyileştin her an olabilir dedi. çok sevindik.. ama 1 ay olmadı 2 ay olmadı denedik denedik olmadı her ay kaç kere test yapıodum hep hüsranla karşılaştım çevremdeki herkes psikolojik etkiliyosun kendini dedi bırak artık olcak mı olmıcak mı diye düşünme o zaman olur dedi biz de artık dedik ki yılbaşına kadar bekleyelim hala olmazsa ocak şubat gibi doktora gidelim tedaviye başlayalım (aşılama). bu yüzden artık bıraktım ben de hatta eşime dedim ki artık çocuk yapmak için sevişmekten bıktım yok yumurtlama günü yok 12 14 16. günler falan bıktım artık boşver biz istediğimiz zaman sevişelim çocuk olsun diye sevişmek zorunda değiliz dedim ve inanır mısınız o ay sadece 3 kere birlikte olduk ve plansızdı yani 12 14 16 . günlere falan da denk getirmedik ve ben o ay hamile kaldım. şimdi bebeğim karnımda 7 haftalık :) eşimle hesaplarımıza göre kasımın başlarında hamile kaldım yani ameliyattan tam bir sene sonra.eşimin bi arkadaşı var o da varikosel ameliyatı olmuş ve onun eşi de ameliyattan tam bir sene sonra hamile kalmış. bi de şunu söylemek istiyorum eşim ameliyat olduktan sonra öyle otmuş kürmüş hiçbişey yedirmedim o kadar dikkat etmedik biz akışına bıraktık sadece üşütmemeye dikkat etti bide çok fındık fıstık bal yedi onun dışında hiçbişey yapmadık.umudunuzu yitirmeyin demek isterim ama her ay bekledikçe o psikoloji hamile kalmayı engelliyo gerçekten ve Allah korusun dış gebelik olabiliyor.sürekli düşünmeyi bırakın eşinizin değerleri yükseliyorsa tamamdır iyileşiyor demektir ve gebe kalmamanız için hiç bir sebep kalmayacaktır.akışına bırakın sürekli düşünmekten vazgeçin ve hem eşinizi hem de siz mutlaka ama mutlaka üşütmemeye dikkat edin. Allah hamile olanların bebişlerimizi sağlık ve hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin. bebiş bekleyenlere de en kısa zamanda hayırlı sağlıklı güzel bebişler versin :)
hayırlı olsun tatlım, allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inş...dediğin gibi değerlerde yükselme varsa varikosel ameliyatı fayda etti demek oluyor o yüzden sperm değerlerinde değerleri yükselen arkadaşlarım durumlarına sevinsinler...özellikle zeynepcim sana sesleniyorum
arkadşlar merhaba benim eşimde 25 kasımda varikosel ameliyatı oldu ama doktor ağrı kesici ve antibiyotik dışında ilaç yazmadı kontrol içinde çağırmadı apar topar sepetledi diyebilirim hastaneden güya özel hastaneye gittik okadar para ödedik ama adam gibi muamele görmedik açıkçası. Size neler tavsiye etti doktor ilaç yazdı mı? biz yinede 3 ay bekleyip kontrol için gidecez tekrar tahlil yaptırmaya. Allah hepimizin yarımcısı olsun.
canım belki normale dönmesi zaman alır ,belki almaz ama şöyle bi durum var,olan spermlerin şekli bozuk oluyordu varikoselden dolayı ameliyattan sonra var olan spermler düzeliyor en azından aşılama ya da tüp şansımız yükseliyor, düşük riski azalıyor...
Jonguil merhaba.Benim eşimde varikosel ameliyatı oldu.Bizim sorunumuz morfoloji. (% 2)Sayı ve hız çok iyi.Ama ben ameliyat sonrası morfolojinin düzelip düzelmediği konusunda süpheliyim.Var mı ameliyat sonrası morfolojisi düzelen?
Merhaba arkadaşlar
Eşim 18 Şubat 2013 te ameliyat oldu. Ben çok şükür şu an 3 aylık hamileyim. Son adet tarihim 29 Eylül 2013. Bu süreçte ilk haftalar keçiboynuzu kürü uyguladık. Sitede ne kadar ilaç gördüysem hepsini alacaktık. Doktorumuz almayın dedi. Bir şey kullanmadık. Darısı inşallah tüm bebek isteyenlere hayırlısıyla.
yeni yıl yeni yıl yeni yıl bizlere kutlu olsun..:) Allahım hepimize 2 kişi girdiğimiz 2013'ten 3,4.. kişi olarak çıkmayı nasip etsin :)
geçmiş olsun tatlım...var tabii düzelen olmaz mı canım.eşim ameliyat olduktan sonra bütün varikosel sayfalarını tek tek okudum hiç usanmadan olumlu sonuç alan çok kişi var tatlım..o yüzden bizim gibi hastaların biraz sabredip beklemesi gerekiyor bu varikosel kiminde erken etki yaparken,kiminde geç etki yapıyor yeterki az da olsa yükselme olsun...yükselme olması demek ameliyat cevap verdii demek canım zamanla düzelen bir ameliyat..sabredip beklemekten başka çaremeiz yok canım...
Umarım düzelir.Sizin sorun morfolojimi sadece?
canım bizim hareket ve morfoloji sorunumuz var ameliyat olduk bekliyoruz 20 gün sonra falan eşim ilk testini yaptıracak paylaşırım zaten burada inş.umut olurum sizlere
merhabalar hanımlar eşim 6ocakta ameliyat oldu o nedenle giremedim kaç gündür siteye,ameliyatı merak edenler,benden cevap bekleyenler ve benim tecrübeli arkadaşlara sorular sormam için böyle bir konu açtım.
öncelikle ameliyattan bahsedeyim;eşim çift taraflı ameliyat oldu bir buçuk saat kadar sürdü,belden aşağısı uyuşturularak yapıldı,öğlen ameliyatı yapıldı akşam çıktık kalan oluyormuş ama eşim çıkmak istedi,biz sadece eşimin anne ve babasına söyledik,çok zor bir ameliyat değil eşim ameliyat günü de dahil 3gün evde dinlendi sonra işe gitti,ameliyattan sonra iğneden mi bilmiyoruz eşim baş ağrısından şikayet etti hep,diğer türlü ağrı aşırı yok dedi.doktor ağrı kesici ve antibiyotik yazdı antibiyotiği içsin dedi onu içti ama ağrı kesici içmedi maşallah,ilk günler oturup kalkma biraz zor oluyor yürüme sünnet çocuğu gibi lülülülülülü yatarken de bacaklarının arasına yastık koyarak yatıyor.siz bakmayın benim böyle detaylı anlattığıma korkulacak bişey yok...doktor 1hafta yıkanma dikişlere su değmesin,1hafta 10gün kendini hiç zorlama ilişki yasak falan dedi.
ve de kızlar belki yadırgıyacaksınız ama gülün diye anlatıyorum cehaletimi mazur görün,biz varis yumurtalıkta diye ameliyat yumurtaklıklardan yapılıyor sandıkama karının altı yumurtalıkların üstündeki iki kesiği(çift taraflı yapıldığından) görünce öğrendik laelaelaelaelae.velhasılı kelam ameliyat böyleydi sorularınız varsa cevaplarım.
benimde bu ameliyatı daha önce geçirip hamile kalan arkadaşlara sorum olacak;ne kadar sürede hamile kaldınız keçiboynuzu içiriyorum eşime ayrıca tavsiyelerinizi bekliyorum...
İnşallah düzelmiştir cnm.Yeni yılda hepimiz mutlu haberler alırız umarım.Bekliyoruz sonuçları :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?