aranıza yenı katıldım bende. 30 agustos 2012 de evlendık. 2 ay sonra bizde cennet kokulumu ıstemeye basladık. korunmadık hıc. eşeim tır soföru , ben ise hemşire olunca 1,5 yıldır olmamasını denk gelemedıgımıze bağladık. tabı bu arada ben butun testlerı yaptım . hormon testlerı yumurta takıbı klomen ve hsg yanı rahım fılmı. esim bu arada hıc test yaptrmadı. en sonunda ocagın 6 sında yaptı sonunda testı. ama dunya basıma yıkıldı o gun. varıkoselı vardı ve sperm hızı ve morfoljısı cok kotuydu. suan nobetteyım . yarın tekrrdan test yapacagız. ıns cennet kokulum uzak deıldır. allah herkesın kucagını hayrlı ve sağlıklı cennet kokulular ıle doldursun.
Merhaba arkadaslar hepinize hayırlı akşamlar başka bi formdaydım burayı görünce yazmak istedim yardımcı olursanız sevinirim. 2 yıllık evlıyım 8 aydır da deniyoruz bebiş olmadı.ben gitti bişey çıkmadı eşim de gitti doktora ve sol tarafta varikosel çıktı. Neyse testleri filan yaptık. Test sonucları millimde sperm sayısı 48 milyon çıktı ileri hız 17 ileri yavaş 63 yani a+b yüzde 80 çıktı. Doktorda degerlerin iyi bu şekilde ameliyat edemem seni dedi. Sizce ne yapmalıyım.hepimize bebişli günler :))
bu konularda bilgisizim hiç bişey bilmiyorum lütfen cevap verin hareketsizlik ve morfoloji sorunu olan her erkek bu ameliyatı olmak zorundamı yada varioksel daha farklı bişeymi
Ya canım bir de bizde morfoloji diye bişey yazmiyordu ama normal diye bişey yazıyordu onun olması gereken deger % 4 ama bizde % 1 doktor o önemli degil dedi milyonlardan bahsediyoruz burda dedi % 1 bile büyük bir rakam eder dedi ama. Biz bir test daha yaptıralım heralde en iyi öyle anlaşılacak sanırım ((
hayır canım hareketsizlik ya da morfoloji sayı sorunu olan her erkek bu ameliyatı olmaz tabii ki .ilk öncelikle doktora gittiğiniz zaman doktor sizden test ister ve bakar eğer değerleriniz düşükse tekrar bir daha test ister spermlerin durumuna bakar eğer değerlerinizde sürekli inişler çıkışlar varsa o zaman varikosele bakar doktor el ile muayenede varikosel teşhis ederse o zaman ameliyat ederler.el ile saptanamayan varikoseli iyi bir doktor asla ameliyat etmez canım. tabii bir de dopler ultrasonla varikosele bakılır orda varikosel çıkar,el ile muayene de çıkmazsa ameliyat edilmez tatlım...
kızlar merhaba, bizdede varikosel problemi var ve ameliyat olup olmama konusunda kararsız kaldık... ankara üniversinin 2 profesörüyle görüştük birisi yaşar bedük ameliyat dedi. 2.si kaan aydos ameliyata gerek yok tüp bebeğe geçin dedi... yarın tüp bebek için doktora gidecekken, bir lokman hekimle görüştük ve ameliyat olunursa daha ıyı olacağını belkide tüp bebeğe gerek kalmayacağını söyledi ve umutlandık bizde... bugün tahliller yapıldı ameliyat bu hafta içinde yapılacak,fakat doğru yoldamıyız, acaba hiç ameliyat olmasada direkt tüp bebeğemi geçsek zaman kaybımı yaşıyoruz.3,5 yıllık evliyiz ve hiç gebelik olmadı. ameliyat için doğru hastanedemıyız onu bile bilemıyorum şuanda... bu arada sperm sayısı 16 milyon ... morfoloji %1 ... ileri hareketlilik 0 .... yardımcı olursanız sevirim...
gecmis olsun sizede .. sayi dusuk sizinde.. nacizane bildigim tecrube edindigim kadarini yazayim sana.. varikosel ameliyatini biz devlet hastanesinde olduk.. doktprlar bunu ameliyattan bile saymiyprlar.. sayi dusukken ileri hareketlilik.dusuk.morfoloji dusuk neden tup.bebege yonlendirmis tartisilir.. ama tup bebek yaptrsan.bile bu sartlarda zor vence canim bpsuna madden yipranirsiniz.. ameliyat cok kplay.. agri sizi pek plmuyo bi gunde taburcu zaten biz ameliyat olduk sabah esim arabasini kendiai.kullandi yurumesi falanda gayet normaldi yani.. korkulacak bi duum degil.. ameliyat olursaniz en azindam butun sayilariniz hareketlilik.herseyin artip dogal yoldan hamile kalma sansin var.. yuzde 50-60 basari saglaniyo bu ameliyaylarda.. dogru hastane mi konusuna gelince.. Allaha tevelkul et.. bizde hemen karr verip ameliyat olmadik once bekledik arastirsakmi falan filan.. amann dedik.. Allaha emanet hepside.hekim sonucta ins. Rabbim iyolerle karsilastirsin.. bor an once olun ameliyatinizi.. spnrasinda keciboynuzu falanda kullanirsin.. dogal yoldan hamilelik sansin daha yuksek canim ;-)
kızlar merhaba, bizdede varikosel problemi var ve ameliyat olup olmama konusunda kararsız kaldık... ankara üniversinin 2 profesörüyle görüştük birisi yaşar bedük ameliyat dedi. 2.si kaan aydos ameliyata gerek yok tüp bebeğe geçin dedi... yarın tüp bebek için doktora gidecekken, bir lokman hekimle görüştük ve ameliyat olunursa daha ıyı olacağını belkide tüp bebeğe gerek kalmayacağını söyledi ve umutlandık bizde... bugün tahliller yapıldı ameliyat bu hafta içinde yapılacak,fakat doğru yoldamıyız, acaba hiç ameliyat olmasada direkt tüp bebeğemi geçsek zaman kaybımı yaşıyoruz.3,5 yıllık evliyiz ve hiç gebelik olmadı. ameliyat için doğru hastanedemıyız onu bile bilemıyorum şuanda... bu arada sperm sayısı 16 milyon ... morfoloji %1 ... ileri hareketlilik 0 .... yardımcı olursanız sevirim...
teşekkür ederim benim testide yorumlarmısın
çok teşekkür ederim cevabın için, içim ferahladı birazda olsa... sanki bu durum yalnızca bizim başımıza geldi gibi hissediyordum son bikaç saattir, inanılmaz bir sıkıntı vardı içimde senin yazdıklarını okuyana kadar. Haklısın ameliyat olursak belkıde düzelecek ve bebeğimiz olacak:) kaan hoca gerçekten iyi bir andrologdur o tüp bebek dediği için arada derede kaldık aslında, yoksa 2 ay önce amelıyatımızı olmuştuk bile...sizin durumunuzda biran önce netleşir ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım... Allah isteyen herkese sağlıklı bebekler verir inşallah...
canım test sonuçlarını yaz bakayım ...
dr normal yolla bebek sahibi olamazsınız demiş sonrada ultrason sonucuna göre şansınız var demiş pazartesi ultrason randevusu var
abstinans 6
renk beyaz
koku özel
viskozite normal
aglütinasyon yok
likefaksiyon 20
semen hacmi 1
semen konsantrasyonu ( 10^6 80
total sperm sayısı 80
lökosit 3
ph 7,2
canlı spermazoit 60
progresif motilite 2
non progresif motilite 4
immotilite 94
total mobilite 6
morfoloji değerlendirilmesi normal 2
baş defekti 57
boyun defekti 24
kuyruk defekti 12
akrozom defekti 5
Merhaba canım, hem elle muayenede hemde dopler ultrasonda çift taraflı varikosel olduğunu söyledi her 2 profesörde ... Kaan hoca" sanırım 3,5 yılda hiç gebelik olmadığı için daha fazla zaman kaybı olmasın diye tüp dedi , yani benim aklıma başka bir sebep gelmiyor .sizin değerlerinizdeki yükselme umudunu 1000 kat artırdı , ameliyattan nekadar zaman sonra artış oldu ? Şimdi hastanedeyiz ameliyatımız yarın birgün olur sanırım. Sizede çok geçmiş olsun en kısa zamanda sağlıklı bir bebek sahibi olmanızı dilerim. 😘canım eğer varikosel varsa mutlaka ameliyat olun...varikoseli el ile muayene de mi teşhis etti doktor yoksa dopler ultrasonla mı baktı? tatlım bizim de ileri hareketli 2 testimizde %0 dı ileri yavaşla birlikte şimdi ileri hızlı(a) +ileri yavaş hareketli(b) %42 oldu. sayımız 35 milyondan 76 altı milyona yükseldi. kaan Aydos bana da zamanında tüp demişti ama iyi ki yaptırmamışız tüp. doktorumuz ameliyatın % 100 başarı sağladığını artık normal yolla gebelik şansımızın olduğunu söyledi yani bütün değerlerimiz fırladı...ama ameliyat için çok iyi doktor en önemlisi doğru teşhis çok önemli!
tatlım sadece ultrason sonucuna göre ameliyat olmayın. doktor el ile muayenede varikosel saptadıysa o zaman olun.sperm sayınız gayet iyi,hacim en az 2 olması gerekiyor 2 ve 5 arasında yani, morfolojinin krugere göre bakılmış sizin % 4 olması gerekiyor, ph ın 7 den büyük olması gerekiyor.ufak tefek sorunlar var fakat tek bir test sonucuna göre hareket etmeyin bir kaç kere daha test yaptırmanız doğru sonuç almanız açısından iyi olur canım...
Merhaba canım, hem elle muayenede hemde dopler ultrasonda çift taraflı varikosel olduğunu söyledi her 2 profesörde ... Kaan hoca" sanırım 3,5 yılda hiç gebelik olmadığı için daha fazla zaman kaybı olmasın diye tüp dedi , yani benim aklıma başka bir sebep gelmiyor .sizin değerlerinizdeki yükselme umudunu 1000 kat artırdı , ameliyattan nekadar zaman sonra artış oldu ? Şimdi hastanedeyiz ameliyatımız yarın birgün olur sanırım. Sizede çok geçmiş olsun en kısa zamanda sağlıklı bir bebek sahibi olmanızı dilerim. 😘
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?