senin adına gerçekten çok sevindim canım... darısı başımıza inşallah:) amelıyatımız haftaya kaldı üniversite hastanesi olduğu için yatak problemi varmış yoğunluktan dolayı biz sizi arayacağız deyip yolladılar malesefcanım değerlerin tam olarak ne zaman düzeldiğini bilmiyorum belkide ameliyatın 3.ayı çoktan yükselmişti doktorumuz bize ameliyatın üstünden 6 ay geçmeden gelmeyin demişti 16 ocakta tam 6 ayımız doldu 17 ocal test yaptırdık tüm değerlerimiz artmıştı aynı kalan tek bir değer bile yoktu hepsi normal değerlere yükselmiş yani...inş ameliyatınız çok başarılı geçer canım.geçmiş olsun ...
senin adına gerçekten çok sevindim canım... darısı başımıza inşallah:) amelıyatımız haftaya kaldı üniversite hastanesi olduğu için yatak problemi varmış yoğunluktan dolayı biz sizi arayacağız deyip yolladılar malesefzaman aleyhimize işliyor hissi oluşuyor günler geçtikçe.. ben 30 yaşındayım eşimin değerleri yükseldiğinde bu kez ben yaşlanmış olacağım sanırım:) sabredip inanmaktan başka bişey gelmiyor şimdilik elimizden... umarım bende birgün değerlerimiz yükseldi yazabilirim buraya... görüşmek üzere...
canım bizim hareket ve morfoloji sorunumuz var ameliyat olduk bekliyoruz 20 gün sonra falan eşim ilk testini yaptıracak paylaşırım zaten burada inş.umut olurum sizlere
Merhabalar Tatlım test sonuclarını aldınız mı ne yaptınız merak ettım ınsallah superdır
aldık tatlım ameliyat % 100 başarılı olmuş değerleriniz normal değerlere yükselmiş artık bekleyin dedi canım.
Maşallah hayırlısıyla guzel haberlerini alırız en kısa zamanda inşallah morfolojıyı merak ettım bızım uc ay sonunda %2 oldu sızın kac oldu acaba morfolojı sorunu vardı sanırım sızınde
tatlım sonuçlarımız şu şekilde WHO kriterine göre
ameliyat öncesi değerler
sperm konsantrasyonu:11.7
hareketlilik:17.5
morfoloji:16
toplam sperm:35
ileri hareket(a+b):1.5
ameliyat sonrası değerler
sperm konsantrasyonu:25.2
morfoloji:33.6
harketlilik:61.4
toplam sperm:76.2
ileri harket(a+b):31.8
Maşallah vallahı neler kullanmıstınız bizimde inşallah sizin gibi olur morfolojimiz =)
sizin krugere göre mi bakıldı ? canım hiç bir şey kullanmadık doktor zaten sorununuz barikoseldi çözdük sorunu ilaca gerek yok demişti bizde doktoru dinledik ne kür ne ilaç kullandı eşim.,kendiliğinden düzeldi yani. siz ne zaman test yaptıracaksınız canım?
Canım bızım doktor sadece evıcap verdı ama ben cınko selenyum kullandırdım esıme aralık 24de uc ay oldu ve test yaptık sprem 7 mılyondan 52 mılyona arttı harekette arttı morfolojı 0 ıcı 2 olmustu. Doktorda amelıyata cevap verdı altıncı ay dolunca tekrar test yapalım dedı devam edın dedı krugere gore yapıldı test sımdı mart 24de tekrar yapacagız
6.ay daha iyi olur sonuçlar canım krugere göre morfoloji %4 olduğu zaman tamamdır zaten sizin de baya artış olmuş tatlım.canım ileri hızlı(a) ile ileri yavaş hareketli( b) nin toplamının yani (a+b)en az % 50 mi olması gerekiyor,bilgin var mı?
Amelıyat öncesi Değerler
Toplam Sperm = 8 milyon
Hızlı Hareket = 0
Morfoloji = 0
Aralık 24deki değerlerimiz
Toplam Sperm = 52 milyon
Hızlı Hareket = Yüzde 19
Morfoloji = Yüzde 2
a+b % 40 sımdı testlerden baktım canım
sayınız baya artmış canım hızlınızda inş morfolojinizde düzelecek...bizim ileri hızlı hareketli(a)+ileri yavaş hareketli toplamı(b) a+b yani 41,2 canım doktora sorduk en az %35 olması gerekiyor sorun yok dedi,ben internetten araştırma yaptım % 50 yazıyor yakın zamanda test yaptırmaya gidecekseniz eğer bu sorduğum soruyu doktora sorabilir misin canım?
bız mart 24de test yaptıracagız ama dedıgım gıbı aralık testıne baktım normal degerlerde a+b %40 yazıyor bende sen ılıskıden sonra hıc kalkma yat uyu sabah kalktıgında dusunu alırsın bır kac yerde oyle okudum bırde mutlaka ıkı gunde bır devam durmadan
eşim bide özele gitti burdaki sonuçlar daha farklı diğerine göre çift taraflı varioksel demiş 5 tane ilaç vermiş 1 ay kullancak sonra yine bakalım değerlerine demiş
sperm konsantrasyonu 41,7
toplam hareketli 44
ileri haraketli 26
yerinde hareketşi 18
hareketsizlik 56
morfoloji 5
canım değerleriniz güzel ilaçla daha fazla artabilir ama bu değerler ile normal yolla gebelik olur.doktorlar ilk 3 şeye çok dikkat ediyor
sperm konsantrasyonu ,morfoloji, hareketlilik sizin bunlarda sorun yok hareketlilik % 50 olması gerekiyor zaten o ilaçla artar 5 ilaç vermiş zaten...
diğeri sigorta doktoruydu 2 test arasında sadece 1 hafta var ama değerler orda hareketsizlik 94 morfoloji 2 nasıl bu kadar fark oluyoki eşim diğer testide gösterdi dr bu çöp hiç bi işe yaramaz demiş.
bende dr kendini övcek ya ondan diğer test için kötü söylüyo diye düşünüyorum
kızlar merhaba, bizdede varikosel problemi var ve ameliyat olup olmama konusunda kararsız kaldık... ankara üniversinin 2 profesörüyle görüştük birisi yaşar bedük ameliyat dedi. 2.si kaan aydos ameliyata gerek yok tüp bebeğe geçin dedi... yarın tüp bebek için doktora gidecekken, bir lokman hekimle görüştük ve ameliyat olunursa daha ıyı olacağını belkide tüp bebeğe gerek kalmayacağını söyledi ve umutlandık bizde... bugün tahliller yapıldı ameliyat bu hafta içinde yapılacak,fakat doğru yoldamıyız, acaba hiç ameliyat olmasada direkt tüp bebeğemi geçsek zaman kaybımı yaşıyoruz.3,5 yıllık evliyiz ve hiç gebelik olmadı. ameliyat için doğru hastanedemıyız onu bile bilemıyorum şuanda... bu arada sperm sayısı 16 milyon ... morfoloji %1 ... ileri hareketlilik 0 .... yardımcı olursanız sevirim...
merhaba öncelikle geçmiş olsun.evet hikayelerimiz çok benzer... bizimde 16 milyon,morfoloji %1 ve ileri hizlı 0... kaan hocadan randevu aldık, fakat 15 mart'a vermişlerdi randevuyu... daha sonra yaşar bedük'ten randevu aldık özel muayenehanesinden 300 tl karşılığında... o amelıyat deyince, kaan aydos'a ulaşma yollarını aradım ve sıhhiyedeki profesörlerin olduğu binada tanıdık birisini buldummerhaba canım,
benim eşime de bu hafta varikosel teşhisi kondu özel bi hastanede. Orada ki doktor eşimi ameliyat konusunda ikna etmiş. Ama ben hemen ameliyat olmasını istemiyorum. Bir kaç doktarla daha görüşüp karar vermek istiyorum. İnternetten Ankara üniversitesine randevu almaya çalıştık ama randevular dolu olduğu için alamadık zaten alsakta poliklinikte asistanlar bakacak. Kaan Aydos un muayenehanesini aradık en erken Hazira a randevu verebiliriz dediler. Siz bu Ankara üniv deki Prof la ve Kaan Aydos la nasıl görüştünüz? yada şöyle sorayım Ankara üniv deki bir Doç. veya Prof a nasıl muayene olabiliriz. Bilgi verirseniz sevinirim.
Bu arada hikayemiz hemen hemen aynı 3,5 yıllık evliyiz hiç gebelik olmadı sayı 17 milyon ;morfoloji %1; ileri hız 0 ...İnşaallah hepimizin duaları kabul olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?