merhaba arkadaşım benimde eşim 2 temmuzda ameliyat oldu. tek taraflı varikosel ameliyatıydı sperm sayısı 8 milyondu. şimdi ilaçlarını içiyo. zorlada olsa keçiboynuzu içiriyorum. bazen umudumuzu kaybetsekte hakkımızda hayırlısı..inş bir önce bebeğiniz olur benimde eşim varoksel ameliyatı oldu yanlız doktra gitmedik henuz 2 oldu olalı sizce gdelimmi erkenmi bizimde sonuc 80milyondu ama haraketsiz cıkmıstı
arkadaşlar nolur yardımcı olurmusunuz.allah rızası için biz hiç birşey anlamadık.doktora gittik iki kere eşim sperm testi verdi.ilkinde bişey yok antibotik kullan tekrar geldi dedi .gittik bu seferde sonuçları şu şekilde çıktı.:
sperm kons:9.2 HACİM:3.6
toplam hareketli:45 PH:7.8
ileri hareketli :27 LOkosit:=1
yerinde hareket:18
hareketsiz :55
morf:normal formlar:6
hareketli sperm konst.4.1
ileri hareketli sperm konst:2.5
fonksiyonel sperm kons:0.3
İleri hareketli:9.0
toplam sperm kons:33.1
toplam hareketli:14.8
DEĞERLİ YUKARIDAKİ GİBİDİR.nolru arkadaşlar yardımcı olun bu değerler nedir.doktor birde ultrason çektirmesini istedi eşimn çektirdik.ordada sol tarafta varikosel olabilir demiş.sol değer 1. 4 yazıyor.bunun için napıcak asla çocuğumuız olmazmı bizim artıkçok kötü günler geçiyoruz. varikosel nedir doktor bir açıklama yapmadı heyete sunacağım bu değerleri heyetle değerlendirecez belki ameliyat olabilirsin demiş.birde koenzim die bir vitamin takviye hapı vermişti bir öncekinde hala bunu kullanamaya devam et demiş.Yani anlayamıyoruz bir açıklama bile yapmıyorlar insanlara nedemek bu allah rızası için bilgi verin.varikosel varsa ameliyat nasıl olur.kesin sonuç verirmi?bu değerler çok mu kötü?
MORFOLOJİ:1.9 YAZIYORDeğerlerden pek birşey anlamadım toplam sperm kaç?
ileri hızlı hareketli kaç?
morfoloji % kaç?
Varikosel korkulacak birşey değil,mikrocerrahi yöntemi ile daha başarılı olunan küçük bir operasyon
TOPLAM SPERM konstrasyonu :33.1MORFOLOJİ:1.9 YAZIYOR
İLERİ HAREKETLİ:9.0 YAZIYOR
TOPLAM SPERM konstrasyonu :33.1
ileri hareketli:9.1
çok umutsuz konuşmuş olmaz falan gibi bişeyler sölemiş.3 milyondan 9 milyona çıkmış falan demiş sonrada.eşim zaten çıktığında doktorun odasından mahfolmuş haldeydiii
varikosel ameliyatı kesinleşirse size Bursa da çok iyi bir doktor önerebilirim.
eşimdede varikosel vardı toplam 12 milyon,ileri hızlı hareket sıfırdı,morfoloji %2 idi.
Ameliyat oldu eşim 6 7.ay ALLAH nasip etti.
ALLAH cc inşallah sizede nasip eder.
değerleriniz çok kötü durumda değil anladığım kadarı ile
eğer Bursada ameliyat olmak isterseniz aynı gün taburcu oluryorsunuz doktor ismi ve hastaneyi söyleyebilirim.
ya işte bu konuyla alakalı hiç bir bilgimiz yok. eşimde korkuyor açıkcası bu ameliyat nasıl yapılıyor biraz bahsedebilirmisiniz?anestezi falan uygulanıyormu?birde anlamadığımız şu yani doktorun ağzından cımbızla laf alıyoruz sankii. değerler iyi demiş sonra yok hayır bu durumda asla çocuğunuz olmaz tüp bebek düşünün demiş sonra varikosel ameliyatı için heyet toplanıcak bi soralım demiş. yaniii kafamız karıştı.sperm sayısı 9 milyon bu sayı çok kötü bir sayımı ki?
peki nasıl 9 milyon yetersizmi oluyor hamile olmak için? yeterli sayı değilmi kaç olması lazım ki?ilk gittiğinde 3 milyondu 4 hafta sonra 9 milyon oldu.koenzim kullandı ondan yükseldi sanırım.peki bu varikosel ameliyatının yan etkisi oluyormu ne bileyim bilmedğimden soruyorum lütfenAmeliyat korkulacak bir operasyon değil,iki çeşidi var,mikrocerrahi ile yapılanda başarı daha iyi ve tekrarlama olasılığı çok düşük.
Eşimi tamamen uyutarak 30 veya 45 dakikalık bir operasyon,bizde çift taraflı idi.
aynı gün taburcu olup yürüyerek hastaneden çıkabilir,3-4 gün istirahatle normal işine gidebilir.
Bizede tüp bebek demişlerdi,çünkü artık böyle şeyler ticarete döküldü.
içinizi ferah tutmaya çalışın varikosel var ise ameliyat olun.
sizin 9 milyon bizimde 12 milyondu,karaları bağlamayın dua edin.
sigara ve kafeinli içecekler içmesin,
arkadaşlar nolur yardımcı olurmusunuz.allah rızası için biz hiç birşey anlamadık.doktora gittik iki kere eşim sperm testi verdi.ilkinde bişey yok antibotik kullan tekrar geldi dedi .gittik bu seferde sonuçları şu şekilde çıktı.:
sperm kons:9.2 HACİM:3.6
toplam hareketli:45 PH:7.8
ileri hareketli :27 LOkosit:=1
yerinde hareket:18
hareketsiz :55
morf:normal formlar:6
hareketli sperm konst.4.1
ileri hareketli sperm konst:2.5
fonksiyonel sperm kons:0.3
İleri hareketli:9.0
toplam sperm kons:33.1
toplam hareketli:14.8
DEĞERLİ YUKARIDAKİ GİBİDİR.nolru arkadaşlar yardımcı olun bu değerler nedir.doktor birde ultrason çektirmesini istedi eşimn çektirdik.ordada sol tarafta varikosel olabilir demiş.sol değer 1. 4 yazıyor.bunun için napıcak asla çocuğumuız olmazmı bizim artıkçok kötü günler geçiyoruz. varikosel nedir doktor bir açıklama yapmadı heyete sunacağım bu değerleri heyetle değerlendirecez belki ameliyat olabilirsin demiş.birde koenzim die bir vitamin takviye hapı vermişti bir öncekinde hala bunu kullanamaya devam et demiş.Yani anlayamıyoruz bir açıklama bile yapmıyorlar insanlara nedemek bu allah rızası için bilgi verin.varikosel varsa ameliyat nasıl olur.kesin sonuç verirmi?bu değerler çok mu kötü?
allah razı olsun biraz olsun içim rahatladı.arkadaşım önce bi sakin ol çok paniklemişsin.
erkeklerin %15inde varikosel oluyor, kimisi farketmiyor bile, çocukları da oluyor üstelik buna rağmen bilmiyorlar.
varikosel çocuğun olmaz demek değil, çocuğun olması için gerekli sperm sayısını/kalitesini/hızını etkileyen bir rahatsızlık demek.
dr. değilim çok yorumda bulunamam ama durumunuz çok kötü değil. varikosel her halükarda ilerde eşinizin sağlığını etkileyebilecek bir rahatsızlık, yani çocuğunuz olsa da ameliyat olmanızda fayda var bence.
benim de eşimde var, bebek istiyoruz ama etkiliyor tabi her parametresini spermin, ameliyat olucaz büyük iht. hatta ona şimdi hamileyim desem gene de ameliyat olur musun dediğimde, ameliyattan çok korkmasına rağmen olurum, ilerde sıkıntı yaratacağına şimdiden kurtulayım bundan dedi..
varikosel çok zor bir ameliyat değil, ufak bir kesi ile yapılan, eşinin aynı gün taburcu olabilip 3-4 gün içinde işe dönebileceği bir ameliyat.
artı sizin spermleriniz kötü değil, varis ameliytından snra (6 ay-1 yıl) çok daha iyi olacaktır.
lütfen eşinizi de kendinizi de strese sokmayın. herşey iyi olur umarım hepimiz için
rica ederim ne demek..allah razı olsun biraz olsun içim rahatladı.
heyet sonuçlarını aldı eşim eşimede ameliyat olup olmama sana kalmış spermin evet ama ama bu spermle hamilede kalabilir eşin demişler.ve zeynep kamil tüp bebek aşılama merkezine yönlendirmişler o şekilde deneyin demiş. düşün karar ver istersen ameliyat ol demişler.bizde kararsız kaldık bu durumda napmalıyız bilemedik.zeynep kamilde eşinde tam teşeküllü bir muayene olsun demişler süreç ve işleyiş nasıl ilerliyor bilemiyoruz ki
yaaa çok teşekküğr ederim ilşgi ve alakanız için gerçekten. eşimede doktorlar eşinde bütün fimlerini çektirsin falan deyince amliyat kararınıda eşime bırakınca oda işte ameliyat olmamayı düşünüyor.ama bende size katılıyorum yani varikolsel varsa vardır yani var çıktıysa tedavisi oluncak elbette .sonraki aşamada aşılama veya tüp bebek nasıl ilerliyor süreç bilmiyorum ama o şekilde olur die düşünüyorum aslında.doktorun en son dediği 3 milyon 9 milyona yükselmiş sayın iyi ama bilemiyorum falan demiş.artık bakıcazzzzzz.birde şu düşündükçe ağlama krizlerim olmasa ne iyi olacak psikolojimiz bozuldurica ederim ne demek..
canım benim bak,
bilmiş bilmiş konuşmak istemem:)) ama bence de bu spermlerle hamile kalma ihtimalin var. ne olur? süre uzar. normal sperm sayısına sahip çiftlerde 1 yıl normal süreçken sizde bu süreyi aşabilir, uzun süre de olmayabilir, beklemediğin bir anda çat diye de olabilir, belli olmaz. eğer yaşınız çok değilse, ki bence değil:) bekleyin deneyin bi süre daha, hemen tüp bebeğe yönelmeyin. (elbette ki son kararı kendiniz vericeksiniz bi fikir beyan ediyoruz yalnızca unutmayın). biz ameliyat olup 1 yıl daha beklicez. olmazsa diğer tedavi yöntemlerine yönelicez çünkü yaş olarak da daha beklememiz uygun olmaz.
unutma, varis tedavisi kolay, şimdi değilse de ilerde eşini daha da rahatsız edebilecek bir rahatsızlık. eninde sonunda kurtulmakta fayda var bence, ama tabi gene sen ve eşin bilirsiniz. ameliyat olup sonuca göre bakın derim.
bi de lökosit var gördüğüm kadarıyla, bizde de vardı, eşten yani benden bulaşan çok yaygın ama önemsiz bir rahatsızlıkmış! şaşırdık.. şimdi ikimiz de antibiyotik kullanıyoruz. dr.a görünsün eşin tam teşekküllü, bunu da belirtsin mutlaka.
hadi kolay gelsin...
yaaa çok teşekküğr ederim ilşgi ve alakanız için gerçekten. eşimede doktorlar eşinde bütün fimlerini çektirsin falan deyince amliyat kararınıda eşime bırakınca oda işte ameliyat olmamayı düşünüyor.ama bende size katılıyorum yani varikolsel varsa vardır yani var çıktıysa tedavisi oluncak elbette .sonraki aşamada aşılama veya tüp bebek nasıl ilerliyor süreç bilmiyorum ama o şekilde olur die düşünüyorum aslında.doktorun en son dediği 3 milyon 9 milyona yükselmiş sayın iyi ama bilemiyorum falan demiş.artık bakıcazzzzzz.birde şu düşündükçe ağlama krizlerim olmasa ne iyi olacak psikolojimiz bozuldu
allah razı olsun .derecsini bilmiyorum onuda hemen yarın öğrenmeliyimne demek rica ederim, hepimiz aynı yollardan geçiyoruz ve zorluklarını da en iyi biz biliyoruz. o yüzden elimden geldiğince destek olmaktan mutlu oluyorum ben de:)
valla işte 10 mlyon altında tüp bebek, üstündeyse aşılama öneriyorlar bildiğim, araştrdığm kadarıyla. varikoselde sayı çok yükselip de normal yolla olma şansı artıyor. ama işte dediğim gibi hiçbirşeyin garantisi yok maalesef keşke olsa. bi de mesela film çekilip varikoselin derecesini öğrenin bence, örneğin bizimki 1. derece, yani ameliyattan sonra acayip bir artış olmayabilir bunu biliyoruz (derecesi ne kadar çoksa mesela 4. derece, ameliyat sonrası düzelme o kadar iyi oluyormuş dr.un dediğine göre). ama gene de bundan kurtulma düşüncemiz var.
ben de bazı kürler falan uyguluyorum şu an, çakşır suyu+keçiboynuzu özü, z.yağında bekletilmiş incir ve dr.un verdiği proxeed plus. umarım faydası olur. hepimizin hakkında hayırlısı olsun
bu arada ağlayıp kendinizi paralamayın, ne faydası var ağlayınca gelmicek ki bebişler:)) sıkmayın canınızı Allah ne derse o olur
sağolun, sizden de:)allah razı olsun .derecsini bilmiyorum onuda hemen yarın öğrenmeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?