Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar biz de 6 aylik evliyiz ilk iki ay gebelik olmayinca biraz pinpirikli oldugumdan ben de esim de doktora gittik. Bende bise cikmadi cok sukur ama esimde 2. Derece varikosel cikti tek tarafli solda. tabi sayi hiz ve kalite de dusuk cikti. Doktor evicap verdi 1 ay sonra testi tekrarlayalim deDi. Ben de bu surecte keçiboynuzu kuru yaptimyanında balpolenarisutu karisimi caksir suyu isirgan çayı ginsengli macun Bol bol meyve ve findik badem ceviz koydum hergun yanina bi de keciboynuzu ozu verdim once cok uzuldum ama umudumu ve gucumu topladim moralimizi yuksek tutalim arkadaslar ben hep dua ediyorum. Hepimiz icin. Inşallah guzel haberlerimizi duyurcaz hayirlisiyla

Yanlis yazmisim telden yazdığımdan 1. Derece varikosel var esimde

slm kızlar eşim 6 ay önce variosel 3. derce ameliyat oldu doktora gitti 44 milyon oldugunu doğal yolla hamile kalınabileegini söyledi ama 6 aydır bebiş yok benmde hormon testi iyi çıktı neyi yanlış yapıorum bilemedim

bzm ameliyata 1 yıl oldu ama hala yok doktorlara kalsa şimdiye hamileydim sayısı düzeldi sadece biraz hareketsizlik var dediler ama yinede doğal yolla olur dediler ama yok

bzm ameliyata 1 yıl oldu ama hala yok doktorlara kalsa şimdiye hamileydim sayısı düzeldi sadece biraz hareketsizlik var dediler ama yinede doğal yolla olur dediler ama yok
ya bişeler kullanıyomusunuz ilç macun filan bende anlamadım stresmi yapıoz acaba

ya bişeler kullanıyomusunuz ilç macun filan bende anlamadım stresmi yapıoz acaba
ilaç sadece evicap vermişti e vitamini 3 ayda bi gitti testi yeniledi hep iyiye gidiyo dedi ama yine sonuç yok bu sefer başka doktora gitti ameliyatından 8 ay sonra fln o doktorda iyi olur dedi ama lokösit var diye antibiyotik vermişti onlarıda kullandı yine aynı...bide ameliyattan sonra sürekli keçiboynuzu.. taze sıkılmış havuç suyu ...bi kaç gün soğan kürü işe iltahap için ..muz yedi..sebze ağırlıklı beslendi..kesinlikle kızartma kola yağlı şeyler eve girmiyo..sigara yok..kırkkilit otunun her akşam 1 bardak çayını içti..tabiki sıcak duş yok..dar çamaşır pantolon yok..daha bi sürü şey uyguladık yaa ama bi kere bile gebelik yok işte

biz e vitamını aldık sadce oda bitti bidahamı kullansa acaba ne kadar güzel hepsini yapmışınız ya olur Allahınn izniyle ya havuç suyu bizde yaptık ama devam etmedik şimdi macun hazırladım ben onu yiyo bakalım hayırlısı

evicapı devam etsin haa bide bz 130 liraya proxeed plus da almıştık 2 kere evet yaptıkta daha sonuç alamadık ahyırlsısı artık

kızlar o kadar şeyler yapmamıza rağmen hamile kalamıyoruz.ama nedensiz bir şey yok bence.yediğimiz sebzeler,meyveler,kullandığımız kimyasal şeyler işte bunlar vücudumuzun kimyasını bozuyor.bir yerde okumuştum küresel ısınma,gdolu gıdalar v.s daha saymakla bitmez işte bunlar yüzünden kısırlık çoğaldı.ilerde normal yoldan hamile kalanı parmakla gösterceklermiş.ayrıca kullandığımız elektronik eşyaların yaydığı radyasyon,ısı işte bunlar bile neden.şimdi diyeceksiniz ne yapalım o zaman mecburuz.evet mecburuz ama insanlar eskiye döneceklerine,eskisi gibi organik bir yaşam sürmeyi destekleyeceklerine sessiz sessiz oturuyorlar.bende dahilim.tehlike yaklaşıyor ama bizler duyarsız kalıyoruz.şimdi bunları bir kenara bırakıp benim gibi hamile kalamayan arkadaşlarıma en kısa zamanda hayırlı bir hamilelik diliyorum.

inan çok haklısın bende bunları düşünüyodum beslenme şeklimizde çok önmli düzenli ve dengeli beslenmemiz gerekmekte rabbbim isteyen kese hayırlı sağlıklı evalat nasip etsin inş. en kısa zamanda

insan sağlıklı beslenmek istesede hiç birşey masum değil ama ne yapalım işte.hiçbir sorun yok bizde çok şükür ama gel gör ki olmuyor.yaptırmadığımız test kalmadı.en son çare tüp bebek benim.artık 30 yaşıma girdim onuda rabbim inşallah nasip eder bana ve hepinize.tüp bebek tutmazsa gerekirse kredi çekip olana kadar deneyeceğim.evet maddi olarak zorlanacağım belkide ama şu anda benim için en önemli şey çocuk.beni en iyi siz anlarsınız.doğurup doğurup yetiştirme yurduna verenlermi var neler neler.bence en çok bizim gibi çocuk hasreti çekenlere versin rabbim inşallah.o vicdansızlar değil bizler hakediyoruz.

kızlar 2 senedir bizim evimize kesinlikle kola girmiyoo..kızartma kesinlikle yapılmıyo..yağlı ağır şeyler yok...sigara alkol zaten yok...genellikle sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz..ibrahim saraçoğlu aşılama tüp bebek yapacaklar taze nane. taze maydonoz. turşu. salamura ürünler. ada çayı.nişasta.mısır.sirke.şalgam.hamur işi.şeker kamışı..arpa ve unundan yapılanlar.bunları yemesin diyo kendim not aldım bunları ve aylardır yemiyoruz.

ya canım benim inanki çok çok doğru yapıyorsun devam et ama benim çevremde sigara,alkol,her türlü hamur işi vs yiyipte hamile kalan çok insan var.tabikide benim dediğim gibi organik beslenmek çok önemli fakat bu kadar ayrıntıya girersek daha çok stres yapmazmıyız? sigara ve alkolden bahsetmiyorum beslenme konusunda bence en çok yapmamız gereken şey kola,cips her türlü katkılı yiyecekler bu
canım çok iyi yapıyorsunuz böyle devam edin.yalnız şu var milyonlarca sigara içen insan çocuk sahibi olabiliyor yani tek sebep sigara değil ama bu demek değil sigara içelim.bizim vücudumuzu bu hormonlu gıdalar bitirdi.ayrıca cips,büskivi tarzı yiyecekler,sadece kola değil diğer meyvesuyu ürünleri,dışarıda satılan midye,fast food tarzı yiyecekler işte bunları yememeliyiz.parabenli krem,şampuan,duş jelleri kullanmamalıyız.en son artık kendimizi yırtsakta o bebekler zamanı gelince olacak.ben artık adet günlerimi bile saymayacağım .3 yıldır kendimi yedim bitirdim yok şu gün hasta olcam yok şu gün yumurtlama günüm.

Arkadaslar mrb benim eşimde 6 martta ameliyat oldu. Bir senedir bekliyoruz bir senedir yedim bitirdim kendimi yok şu gün yumurtlama günü yok adetim son haftası gün Saya gün Saya bi hal oluyordum eşimde çok stres oluyordu. Ve en nihayetinde şunu anladım hersey nasip kısmet. Rabbim isterse tek bir tane sperm olsada kist olsada ne olursa olsun veriyor. O ol demedikten sonra hersey birer bahane. O yüzden artık asla stres yapmıyorum sadece çok dua ediyorum ve sabırla bekliyorum. Rabbim inş imtihanımizi kolay kilsin en kisa zamanda bütün evlat hasreti cekenler e hayırlı evlat lar nasip etsin.

Kizlar yardiminica ihtiyacim var bana bi akil verin.. esim de 1. Derece varikrosel cikti doktor elle tespit edemedi doppler ultrasonda cikti..
sperm degerleri su sekilde;
toplam 380 milyon
ileri hizli %7
Morfoloji %2
Sizce ameliyat olmali mi ? Kimi doktor ol diyor kimisi olma kadamiz karisti
benim hsg falan hepsi yapildi sorun yok
1 yildir deniyoruz olmadi hemde ovulasyon testleriyle yumurta takibi yaptigim halde ilk birkac ayda doktor kontrolunde yumurta takibi yaptirdim hersey normal ama olmuyorrrr

Canım bence beklemektense iyi bi hastane ve başarılı bir doktor bulup ameliyat olmanız daha mantıklı. Çünkü sayınız iyi ama hareketli olmadıktan sonra sayıda bi işe yaramıyor. Bizimde böyleydi ameliyat oldu eşim bekliyoruz şimdi

merhaba arkadaşlar sorumun cevabı mutlaka sayfaların arasında vardır ama okuyamadım hepsini. lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi? 1.5 senedir 3 tane düşüğüm oldu ikisi kimyasal gebelik. bana nerdeyse bütün testler yapıldı hsg hariç (hormon ,pıhtılaşma, enfeksiyon vs)
düşükleri açıklayan hiçbirşey çıkmadı. eşimin1.5 sene önceki muayenesinde doktor varikosel olduğunu söyledi am spermiyogramında 108 milyon sperm vardı ve hareketi morfolojisi falan hepsi çok iyiydi doktorda ameliyata gerek yok dedi. en son geçen hafta yeniden spermiyogram verdi (3. gebelik kaybımdan sonra) ve sonuçlara inanamadık. 3 milyona düşmüş sperm!!!! hareketi morfolojisi yerlerde. sonuçlar berbat!
varikosel bu kadar hızlı ilerleyen birşey mi? ve varikoselden dolayı düşük yapma riski artıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…